ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

kobe24
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la kobe24 » 12 avg 2011, 14:42

Huh, sto me Fedex nanervira! Sad' se i nekako kajem sto sam uopste ostao tako dugo da ga gledam. :x U pocetku je krenuo agresivno, mislio sam da ce, kako mec bude odmicao, biti sve bolji. Ali, nista! Sve agresivne udarce je zapucavao u mrezu, jednostavno nije bilo nikako dobro! Tsonga je, po obicaju, odlicno servirao i igrao agresivno...Izgleda da Federer polahko "nestaje" sa velike teniske scene.. :cry:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Arma-Sarma
Kontakt:

Post Postao/la Arma-Sarma » 12 avg 2011, 14:54

Federer igra preagresivno. Da malo smanji agresivnust lako bi rješavao ove udarače poput Tsonge.

Laziale
Kontakt:

Post Postao/la Laziale » 12 avg 2011, 15:02

Ala kako Đoković dere,svaka mu čast.

Samo naprijed Đole,nastavi tako ..

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 avg 2011, 15:05

Ma ponasa se nekako nonsalantno. Nimalo mi se to ne svidja, ali ipak je on covjek u godinama za teniske proporcije, i to je svakako za ocekivati. Na pocetku je napravio par dobrih, izravnih, i vrlo snaznih backhand-a, i taman sam pomislio da ce to vremenom biti sve bolje. U prvom setu je imao break loptu, cini mi se, na 4:3, uz to Tsonga je imao 2. servis, medjutim Federer je napravio katastrofalnu gresku iz backhand-a, na ne tako "tesku" loptu Tsonge... :roll:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 avg 2011, 15:10

Laziale je napisao/la:Ala kako Đoković dere,svaka mu čast.

Da, dere on, samo se na ovom mastersu nije jos suocio sa igracem koji je u trenutno u formi. Mozda ovo s moje strane izgleda glupo, ali Davidenko je daleko od forme u kojoj je bio, Marin isto. Naravno, ne umanjujem ja Novakovu vrijednost, svakako, on je trenutno najbolji teniski igrac! Bice zanimljiv njegov okrsaj sa Gaelom, ali mislim da ce i to Novak uzeti u dva seta. Ostaje da vidimo...

Laziale
Kontakt:

Post Postao/la Laziale » 12 avg 2011, 15:21

kobe24 je napisao/la:
Laziale je napisao/la:Ala kako Đoković dere,svaka mu čast.

Da, dere on, samo se na ovom mastersu nije jos suocio sa igracem koji je u trenutno u formi. Mozda ovo s moje strane izgleda glupo, ali Davidenko je daleko od forme u kojoj je bio, Marin isto. Naravno, ne umanjujem ja Novakovu vrijednost, svakako, on je trenutno najbolji teniski igrac! Bice zanimljiv njegov okrsaj sa Gaelom, ali mislim da ce i to Novak uzeti u dva seta. Ostaje da vidimo...
Pa dobro jebga,njemu jedino sada Nadal može da parira,a i on izgleda ima fobiju od Đokovića :lol:

Na ovom ATP turu većina igrača nije u formi,jer ih većina poslije Wibledona nije igrala turnire ..nisu ni Đoković,Nadal,Federer,Murray (ova zadnja 4 su već ispala)

Samo je pitanje koliko će Đole moći da igra ovako,jer je kod njega slaba psiha,a možda ju je promijenio ..za sada djeluje neuništivo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 avg 2011, 17:54

TSONGA MRZIM TE, IGRACINA SI AL' MRZIM TE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :cry: :evil: :evil: :cry:

Do sitnih sati, bordio sam Fedju do pobjede, al' Samonac je lud, koga ga posla na Fedju ruka mu se osusila! Od tri poraza protiv Tsonge, ja sam svaki mec gledao, prvo onaj u Montrealu kad je najveci ikad vodio 5:1 u trecem setu pa izgubio, pa Wimbledon kad je vodio 2:0 u setovima pa izgubio i sad opet Montreal kad je izgubio 6:1 u zadnjem setu :cry:

No dobro, ja, kao veliki teniski strucnjak, cu analizirati jucerasnje/sinocnje meceve.

Berdych - Karlovic
-Dr. Ivo moze lagano u peMziju, Berdych rutinski, uzeo jedan brejk i tie-brejk do cetvrfinala, otvoren mu je put do finala, sada ima lagan mec sa Tipsarevicem kojeg prolazi bez puno muke.

Wawrinka - Anderson
- Anderson pruzio dobar otpor, igralo se u tri seta, ali nije se moglo ocekivati da ce pruziti onakvu partiju k'o protiv Murraya, tako je pobjeda Wawe i vise nego ocekivana. No tu je Wawin kraj, jer dolazi Fishu na megndan i male su mu sanse da prodje odlicno Amera.

Djokovic - Cilic
- Opet Djokovic je pomilovan u zrijebu, Cilic nije mogao pruziti partiju kao protiv Delpa, imao sansu kao Davidenko, al' nije uspio uzet prvi set, drugi je vec bio rutina. Djokovic ce razbit Monfilsa, jer Francuz nije dobar s glavom, al' nikako.

Tipsarevic - Dodig
- Dobro rece Viskovic, bit ce kratak mec i lagana pobjeda Tipsarevica, Dodig u cudu kako je igrao protiv Nadala, nije mu bilo jasno ni da ga je dobio, zbunjen sav, a Tipso je pokupio kajmak.

Monfils - Troicki
- Najbolji mec dana. E sad, nadam se da ce mi neko ponudit objasnjenje zasto je Monfils samo prebacivao lopticu, al' ne daje prebacivao nego nije udarao jako, slabi udarci, bez zelje za kretanjem, bez zelje za udaranjem i opet je dobio, samo jer je Troicki glup ko panj. Poredim Djokovica i njega na drugu mec loptu, dakle poen se razvija, Monfils samo prebacuje, veliki pritisak je na njemu i Troicki izbacuje bekend 3 metra napolje. Zato nikad nece dobit igraca iz prvih 10, nema glavu, glava je najpotrebnija u tenisu i psiha. Igraci inspiracije nemaju mjesta u tenisu.

Fish - Gulbis

- Fish je jako opasan, mislim da moze do finala, Gulbis odigrao solidan mec, al' daleko ce Fish dogurat ove, u Cinncyu i na US Openu. Nisam gledao mec, pa ne mogu pametovat.

Federer - Tsonga
- Necu da pricam, jer mi je tesko. Samo cu reci da Tsonga ima najbolji forhend, bekend, servis i volley na svijetu!

Almagro - Gasquet
- Nisam gled'o, Almagro ce bit pometen od strane Samoanca.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Arma-Sarma
Kontakt:

Post Postao/la Arma-Sarma » 12 avg 2011, 18:08

Edin TM87 je napisao/la:
Berdych - Karlovic
-Dr. Ivo moze lagano u peMziju, Berdych rutinski, uzeo jedan brejk i tie-brejk do cetvrfinala, otvoren mu je put do finala, sada ima lagan mec sa Tipsarevicem kojeg prolazi bez puno muke.

Monfils - Troicki
- Najbolji mec dana. E sad, nadam se da ce mi neko ponudit objasnjenje zasto je Monfils samo prebacivao lopticu, al' ne daje prebacivao nego nije udarao jako, slabi udarci, bez zelje za kretanjem, bez zelje za udaranjem i opet je dobio, samo jer je Troicki glup ko panj. Poredim Djokovica i njega na drugu mec loptu, dakle poen se razvija, Monfils samo prebacuje, veliki pritisak je na njemu i Troicki izbacuje bekend 3 metra napolje. Zato nikad nece dobit igraca iz prvih 10, nema glavu, glava je najpotrebnija u tenisu i psiha. Igraci inspiracije nemaju mjesta u tenisu.
Kakva glupost. Zašto ići u penziju kad sa ovakvim stilom može igrati još 10 godina i mučiti TOP 10 igrače.

A drugo, jesi ti ikad gledao Monfilsa?
[youtube][/youtube]

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 avg 2011, 18:20

Kakvo glupo pitanje propraceno jos glupljim video. Ja sam jos gluplji sto cu ti odgovorit' al' haj:

1. Karlovic treba u penziju jer ovakvom igrom moze samo gubit' meceve, a to da muci igrace iz top 10 :lol: :lol: :lol: :lol: Garant si gledao mec i u Indian Welsu kad je Nadala namucio i to je to sto si ti vidio od tenisa. Pa pogledaj mu omjer u 2011. godini, pogledaj kako igra na turnirima, pogledaj kako pada, jos godina dvije i ode nam doktor.

2. Pogled'o sam vise meceva Monfilsa nego sto si ti pogled'o ukupno meceva i sta hoces da pokazes tim videom? Cinjenica je da Monfils samo prebacivao loptice i igrao slajs mnogo puta. (sto je za njeg neuobicajno) Gledao sam taj mec u Hamburgu, sjajan mec, tu je Gael igrao kako zna, ovo juce? Antipropagadna tenisa.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 avg 2011, 18:25

Edin TM87 je napisao/la:Kakvo glupo pitanje propraceno jos glupljim video. Ja sam jos gluplji sto cu ti odgovorit' al' haj:

1. Karlovic treba u penziju jer ovakvom igrom moze samo gubit' meceve, a to da muci igrace iz top 10 :lol: :lol: :lol: :lol: Garant si gledao mec i u Indian Welsu kad je Nadala namucio i to je to sto si ti vidio od tenisa. Pa pogledaj mu omjer u 2011. godini, pogledaj kako igra na turnirima, pogledaj kako pada, jos godina dvije i ode nam doktor.

2. Pogled'o sam vise meceva Monfilsa nego sto si ti pogled'o ukupno meceva i sta hoces da pokazes tim videom? Cinjenica je da Monfils samo prebacivao loptice i igrao slajs mnogo puta. (sto je za njeg neuobicajno) Gledao sam taj mec u Hamburgu, sjajan mec, tu je Gael igrao kako zna, ovo juce? Antipropagadna tenisa.
Edo sine ,znaš skim se prepucavaš ,pa ovo je tvoj idol Begonja ,pa zar ga nisi prepoznao ,pa gdje ćeš ti pogledati više teniski mečeva od njega ,to niko ne može on tenis gleda od 16:00 pa do zore :lol: :lol: :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 avg 2011, 18:27

legenda reala je napisao/la: Edo sine ,znaš skim se prepucavaš ,pa ovo je tvoj idol Begonja ,pa zar ga nisi prepoznao ,pa gdje ćeš ti pogledati više teniski mečeva od njega ,to niko ne može on tenis gleda od 16:00 pa do zore :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: vratio se :mrgreen: nisam ni skonto, pa sto me onda pita jesam gledo monfilsa ako je to on :mrgreen:

sto se tice tenisa, tu smo mi nedje po gledanju, a po igranju... :mrgreen:
Zadnja izmjena: Edin TM87, dana/u 12 avg 2011, 18:30, ukupno mijenjano 1 put.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 12 avg 2011, 18:28

:lol: :lol: :lol:
FORZA MARŠAL !!!

Arma-Sarma
Kontakt:

Post Postao/la Arma-Sarma » 12 avg 2011, 18:30

Ništa. More me promjenilo dok me Edin nije prepoznao :D

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 avg 2011, 18:33

Arma-Sarma je napisao/la:Ništa. More me promjenilo dok me Edin nije prepoznao :D
:mrgreen:

Nego, Ivo osvaja US Open da se zna. :mrgreen:

Arma-Sarma
Kontakt:

Post Postao/la Arma-Sarma » 12 avg 2011, 18:35

Edin TM87 je napisao/la:
Arma-Sarma je napisao/la:Ništa. More me promjenilo dok me Edin nije prepoznao :D
:mrgreen:

Nego, Ivo osvaja US Open da se zna. :mrgreen:
E nakon toga može u penziju. Ali možda ipak da pričeka i osvoji zlato na Olimpijadi? 8-)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 avg 2011, 18:38

Arma-Sarma je napisao/la:
E nakon toga može u penziju. Ali možda ipak da pričeka i osvoji zlato na Olimpijadi? 8-)
Ne mere, Fedji treba to zlato, tako da...

Ne mogu docekat okrsaj Karlovic - Dokovic, frcalo bi po forumu :mrgreen:

Arma-Sarma
Kontakt:

Post Postao/la Arma-Sarma » 12 avg 2011, 18:42

Edin TM87 je napisao/la:
Arma-Sarma je napisao/la:
Ne mere, Fedji treba to zlato, tako da...

Ne mogu docekat okrsaj Karlovic - Dokovic, frcalo bi po forumu :mrgreen:
Pa misliš da bi Đoković osvojio AO open da je u drugom kolu kao protivnika imao Karlovića, a ne Dodiga. Možda bi osvojio Srđan igrajući Virtua tennis 4.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 avg 2011, 18:46

Arma-Sarma je napisao/la: Pa misliš da bi Đoković osvojio AO open da je u drugom kolu kao protivnika imao Karlovića, a ne Dodiga. Možda bi osvojio Srđan igrajući Virtua tennis 4.
Tesko, prije bi osvojio igrajuci top spin 4, jer su Dokovica tamo napucali k'o malo dje.

Arma-Sarma
Kontakt:

Post Postao/la Arma-Sarma » 12 avg 2011, 18:50

Edin TM87 je napisao/la:
Arma-Sarma je napisao/la: Pa misliš da bi Đoković osvojio AO open da je u drugom kolu kao protivnika imao Karlovića, a ne Dodiga. Možda bi osvojio Srđan igrajući Virtua tennis 4.
Tesko, prije bi osvojio igrajuci top spin 4, jer su Dokovica tamo napucali k'o malo dje.
Ja sam čuo da je Srđan prijetio kreatorima Top Spin-a 4 da ako Đoković ne bude najbolji on će ih početi daviti kao nekad Viskovica.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 avg 2011, 18:51

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.