@FRANK RIBERY
Mrsko mi je pisati ceo kilometarski post, ono sto primecujem je da ti ne vidis siru sliku vecine toga sto si rekao.Bas kao konj kad se trka na hipodromu, vidi samo ono sto je ispred i nista vise od toga tako i ti sa tvojim jucerasnjim postom ovde nemas neku siru sliku.Video sam ti jos juce post, ali nisam imao vremena da ti odgovorim.
Za prvi deo si dobio odgovore, pa ja barem da ti odgovorim za prelazni rok a i delimicno za budzet.
Mogu reci samo stvari na koje nisi dobio odgovor.Iskljuciva zelja Levandovskog je bila da predje samo u Bajern, Vacke je stopirao transfer iz poznatih razloga.Da li bi pristao da predje u Arsenal ili Celzi?Odmah da kazem da ne bi, jer je sebi(ili mu je njegov supa.k od agenta) zacrtao Bajern i samo BajernSta mislis koliki bi moral opao ekipi da je jos jedan igrac krenuo Geceovim stopama i to sve da se desi u jednom prelaznom roku?Da se to desilo, Dortmund bi mnogo ranije posustao to ti odmah mogu reci, jer bi ih to previse psihicki s.****.Isto treba spomenuti da je tom Salkeu sponzor Gasprom, Dortmund cim se jos malo stabilizuje moze da se nada da ce da dobije jakog sponzora.To ti je sve sila i prilika nemackog fudbala, ako nisi Bajern ili Volfzburg kako bi doveo adekvatna pojacanja moras da prodajes glavne igrace kako bi se od toga finasirao.Za de Brujnea se cekalo toliko zato sto Murinjo jos nije bio proglasen za novog trenera, tada im je jos trener bio Rafa Benitez i kada trener dodje na novo mesto hoce da vidi sa cime sve raspolaze i da li ce od toga da ima ikakve koristi.Nije svakako zeleo nekih igraca da se resi tek tako, pa otud toliko razvlacenje.Da je doveden de Brujne sigurno bi se imalo para za jos jedno pojacanje.Ovako Heno panic-buy ce na kraju da ispadne.Eriksen je bio letargican u Ajaksu, zbog toga je i ispao Klopu iz uzeg izbora.Nije hteo da sa njim rizikuje, a pokazao je da ne ume da se nosi sa pritiskom na svojim ledjima na EP 2012 kada je podbacio.A ovde bi trebalo da nasledi najboljeg talenta u svojoj generaciji.Zasto Eriksen ako je najbolji nije bio konstantan i kako to da izgubi mesto u timu od prosecnog Holtbija?

BVB je mali klub naspram Junajteda, Barselone i Reala i sigurno su vec pre godinu dana kontaktirali menadzera Gundogana.Poziv igracu iz takvih klubova je veliko priznanje i naravno da bi igrac trebao da razmislja u tom smeru da predje kod njih, a ne da potpise novi ugovor.Tome tezi i njegov menadzer.Barselona i Real bi bili korak napred u njegovoj karijeri, oba kluba spadaju u TOP3 najjaca u Evropi.Budala ce ispasti ako izabere Junajted u ovom trenutku zbog Mojesa.Nek se interesuju najveci za njega, cena ce njegova rasti tako da se mozda i dobije neka pristojna suma.Ovo je prirodan put kluba, kada si u procesu razvoja na putu do vrha moraces da pretrpis neke gubitke.
Blaszczykowski je napisao/la:
fakat te cjenim kao forumaša koji zna napisati zanimljivih stvari, ali tvoj pogled na nogomet je naivan, dječiji ili crno-bijel.
+1
Vidim da si kritikovao 34 miliona koji idu na dividende pa da kazem sledece, da nema tih akcionara ko zna gde bi Dortmund sada bio i koliko bi se kapitala ulilo u njega.Sigurno se ovoviki uspeh na finasijskom planu ne bi desio, nijedna druga pravno organizovana forma za razvoj nije bolja od akcionarskog drustva.Akcionari imaju velikog udela u razvoju kluba, oduzmes im malo dividende i ode njihov finansijski interes i mozes samo da se slikas.Sada ne znam koliko ih tacno ima, jer nikada nisam ulazio u detalje.
Saurman je napisao/la:Jedna strana medalje je da ova uprava podigla klub iz ambisa, druga strana medalje je da ova uprava rasprodaje šampionski tim,dopuštajući klauzule u ugovorima kao i ucjenjivanje kluba od strane igrača.
Ovim načinom će se poništiti sve dobro što su napravili prethodnih sezona.
Gece, Sahin, Rojs?Ko jos ima klauzulu?Logicno je da ce da traze menadzeri igraca kada buducnost kluba nije sigurna i pre svega kada se nije znalo koliko ce to Klop da ostane.Takav je bio slucaj i kod Gecea i kod Rojsa.Za Sahina sam rekao zasto je klauzula, a uglavnom je sluzila kao neka vrste garancija.Niko se tada nije nadao takvom uspehu i da ce na vrata da zakuca Real.To ti je posledica modernog fudbala, daleki je put od trnja do zvezda.Jedini nacin da zadrzis svojhe igrace, a da si pre toga bio samo jedan osrednji klub je da je vlasnik seik, Rus ili neki milijarder.
Dubok naklon za Damirov i effe-ov post.Momci, slazem se sa vama u potpunosti.
effe_sa je napisao/la:
Ne može sada doći Watzke i tek tako dizati plate do nebesa.
Pa svi vi koji kritikujete tu tačku zašto Dortmundova uprava nije podigla platu pojedinim igračima i da ih tako zadrži, trebate uzet u obzir da ako jednom igraču podigneš platu sa npr. 2 miliona na 3,5, da će još trojica najmanje tražiti povećanje za 1,5 ili 2 miliona eura. Vrlo brzo nastupa totalna eksplozija budžeta plata i klub ode u ponor.
To je taj odgovor koji treba svi da utuve u glavu jednom za svagda, ako vec nisu.
Licno ne ocekujem puno da se potrosi na leto, verovatno manje nego proslog leta.Kod Gintera i Volanda postoji mogucnost da Wob hi-jackuje te igrace zato sto moze da ponudi vise.Tako da tu treba razmisliti o potencijalnim alternativama ako se to desi.Kada Dzeku nisu uzeli proslog leta nece ni sada, blizi se svojoj 30-oj godini a vise sam da sansu dobije Auba jer mu je to ipak prirodna pozicija.To sto igra na drugoj vec godinu dana, to je vise stvar zbog kojih igraca(Brandao, Leva) je na toj poziciji.Uz trenutni roster pridodas Gintera, Volanda i Kagavu, uz odlazak Leve, Gunde i Kela i to bi bilo to.Ne verujem da ce gledati Klop da ojaca napad ili vezu, jer kontam da Klop ozbiljno da racuna na Hofmana.Meni je dovoljno jasan znak za to kada vidim da mu ugovor traje do 2018.