FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la geronimo » 06 jan 2011, 00:50

Devil je napisao/la:A kakav Bayernu bek treba,dobar napred,ili dobar nazad,ili ipak jednako na obe strane? :?
Treba nam (po meni) vrhunski defanzivac. Za napad nije kriza. ;)
Sexmachineboy je napisao/la:Šta mislite o Marcu Reusu iz Borusije? Ode za relativno male pare u United vjerovatno. Čudi me kako vi to niste pokupili odmah. :?
Kasniš mali jedno 3 sedmice :D odgovorio sam Trasimacu na temi BuLi šta mislim o ovom vanserijskom talentu.
Vom Jäger zum Gejagten

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 jan 2011, 00:51

geronimo je napisao/la:
Devil je napisao/la:A kakav Bayernu bek treba,dobar napred,ili dobar nazad,ili ipak jednako na obe strane? :?
Treba nam (po meni) vrhunski defanzivac. Za napad nije kriza. ;)
Sexmachineboy je napisao/la:Šta mislite o Marcu Reusu iz Borusije? Ode za relativno male pare u United vjerovatno. Čudi me kako vi to niste pokupili odmah. :?
Kasniš mali jedno 3 sedmice :D odgovorio sam Trasimacu na temi BuLi šta mislim o ovom vanserijskom talentu.
Treba vam defanizvni bek i vi uopste i mislite za Coentraoa. :lol: :lol: :lol:
Jesu kasni sati ali uozbiljite se malo,pa bolji sam ja (koji sam glumio Iniestu na sredini) u defanzivi od Coentraoa. :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 06 jan 2011, 00:53

Jbg nisam vidio, danas taj transfer u United postao vrlo moguć pa da upitam. Ali imate vi svoje napadače. :lol:
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 06 jan 2011, 00:54

geronimo je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Koliko puta si gledao Koentraa?
To je više intimno pitanje. :D Nisam puno puta, isto kao i većina vas. Samo što mnogi igraju raznih menadžera i sličnih stvari, pa dođu do utiska da je to onaj pravi.
Nisam niti jednom rekao da ga ne treba kupiti, ali za razumnu cijenu.

Reci mi, koliko si ga ti puta gledao, izuzimajući utakmice Lige prvaka i reprezentativne nastupe?

Evo, iskreno od mene, nekolicinu puta. Zapazio sam ga već prije par godina, jer sam isto kao i mnogi od nas proigrao mnogo igricu football manager. Tako da sam ga počeo i pratit uživo.

Vjeruj mi/nam, ta igrica je nešto neprocjenjivo što se tiče saznanja o nekom igraču.

Zašto misliš da je tako loš u obrani?

Od svih utakmica koje sam gledao sjećam se da mu je jedino Sergio Ramos :!: radio malo problema.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 06 jan 2011, 00:58

Ova treca opcija definitivno.

Prvo, necemo propuh pozadi, da nas neki levati sramote.

Isto tako necemo krampu u napadu, igraca koji ne smije preci centar, a i kada ga predje shvati da je bilo bolje da ga nije prelazio. :D Kad se samo sjetim Riberya dok je igrao na istoj strani sa Lahmom, i uporedim ga sa Riberiyem koji igra sa Strudlom, Diegom Armandom i PANJicem.

Jos da napomenem da bi se moglo iz Cityja probrati par igraca.
Prije svega tu mislim na Boatenga koji truhne na klupi, a jako je dobar igrac. Ukoliko ne uspijemo dovesti Coentraoa, predlazem da se okrenemo u pravcu Manchestera.
Isto vazi i za mladjahnog Adama Johnsona. Momak bi bio odlicno rjesnje za krilo.
Ni jedan ni drugi ne bi bili previse skupi.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 jan 2011, 01:00

U posljednje vrijeme Coentrao igra na poziciji lijevog krila i sve manje se fokusira na bekovsku poziciju. Slican tok karijere ima kao Bale koji je sa beka presao na krilo.
Eh sad se postavlja pitanje? Da li dati velike novce i dovesti igraca koji igra poziciju koja je upotpunosti zauzeta u Bayernu ili ipak prepustiti ovog momka nekome drugom?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klare

Post Postao/la Klare » 06 jan 2011, 01:02

geronimo je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la:Borussia iz Jereza!!!
Šuti bolan, pratio na livescore. :D
Šta nije to Dortmundska :? , ne kontam :? . Još stavili strijelce;Sahin i Hajnal. :?

Daj ne spominjite više talente iz mrskog mi kluba. Kakav Rafael da Silva. Nema od njeg ništa.
Svaki euro za Coentarao će se višestruko isplatiti, vjerujte mi. Dovoljno je ono što sam vidio na svjetskom protiv Obale, Brazila, Španije i još na ovim pregledima utakmica. Momak razvaljuje. jedna ponuda na ljeto od 20 mil, trebala bi biti dovoljna. Benfica ga mora prodati. Vidite li vi šta oni rade, oa sada Davida Luiza ne daju ispod 43 mil funti :o , a taj će ih ubrzo napustiti za 3 puta manje. Jednostavno, nisu u stanju zadržati igrača protiv njegove volje, a još mu treba iz Minhena. :)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 jan 2011, 01:03

Stefan Effenberg je napisao/la: Vjeruj mi/nam, ta igrica je nešto neprocjenjivo što se tiče saznanja o nekom igraču.
Koja je igrica u pitanju, da je sutra ja i šećer počnemo igrati. :D
Ha ja, što da se mučimo sa raznim portalima/novinama/klipovima/ kada ima razonodnije rješenje. ;)

Pitaš me zašto mislim da je loš u odbrani.....hmmm, možda zato (za ono vrijeme što sam vidio) što mislim da je naš napolitanac bolji u tom segmentu igre.
Vom Jäger zum Gejagten

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 jan 2011, 01:11

Omerbavarac je napisao/la:U posljednje vrijeme Coentrao igra na poziciji lijevog krila i sve manje se fokusira na bekovsku poziciju. Slican tok karijere ima kao Bale koji je sa beka presao na krilo.
Eh sad se postavlja pitanje? Da li dati velike novce i dovesti igraca koji igra poziciju koja je upotpunosti zauzeta u Bayernu ili ipak prepustiti ovog momka nekome drugom?
Coentrao i jeste levo krilo,tekga je Jesus poceo koristiti na levom beku,sto je igrao na SP,a do tada je igrao levo krilo uvek.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 jan 2011, 01:15

Devil je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:U posljednje vrijeme Coentrao igra na poziciji lijevog krila i sve manje se fokusira na bekovsku poziciju. Slican tok karijere ima kao Bale koji je sa beka presao na krilo.
Coentrao i jeste levo krilo,tekga je Jesus poceo koristiti na levom beku,sto je igrao na SP,a do tada je igrao levo krilo uvek.
U tome i jeste poenta da nama ne treba krilo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 06 jan 2011, 01:18

Eto, gledao sam ga ove sezone stvarno jedno 7-8 puta.

Dakle, kad je igrao na poziciji krila, njegov talenat nije došao do izražaja. Definitivno nije igrač za krilnu poziciju.Moje mišljenje.

Bolji je kad dolazi iz drugog plana gdje ima više prostora pa i njegova brzina dolazi više do izražaja. On se dokazao kao igrač na LIJEVOM beku a ne na krilu.

Ima jedan klip, da ne tražim sad, gdje je odigrao zbilja dobro, mislim na nekom prvenstvu mlađih kategorija. Tamo je stvarno dobro odigrao na krilu ali to je bila jedna utakmica. Onda sam mislio da je "wunderkid" za tu poziciju. Ali s vremenom se izgubio i morao na posudbu. Kad se vratio slična priča, dok ga nisu prebacili na beka.

To vam je slično ko i s Pranjićem.

Zašto je Pranja došao u Bayern?Jer je bio odličan na lijevom beku??? :lol: :lol:
Pa to još sad ne vjerujem da ga forsiraju na beku kad može igrat jedino veznog :!:

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 06 jan 2011, 01:31

geronimo je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Vjeruj mi/nam, ta igrica je nešto neprocjenjivo što se tiče saznanja o nekom igraču.
Koja je igrica u pitanju, da je sutra ja i šećer počnemo igrati. :D
Ha ja, što da se mučimo sa raznim portalima/novinama/klipovima/ kada ima razonodnije rješenje. ;)

Pitaš me zašto mislim da je loš u odbrani.....hmmm, možda zato (za ono vrijeme što sam vidio) što mislim da je naš napolitanac bolji u tom segmentu igre.

ja vjerujem da vi to ne igrate :lol: :lol: :lol:

Samo dajem ime igrice koja je potpisala ugovor sa nekim klubom u premiershipu ( Everton, ali nisam siguran) u svrhu pronalaženja igrača. Znači, priznata igrica i u pravom životu, ne samo virtualnom.

Contento, definitivno igrač koji je odličan u obrani, bez dileme.

Ali da li je njegov napadački akcent ostavio utisak na bilo koga od nas???

Mislim da treba momak poradit na tome. Znači, ne samo stajati iza i čekati da Ribery sve obavi. To za mene nije bek.

Jbg, pa nitko ne bi znao ko su Evra, Lizarazu, Roberto Carlos, Cafu, Maicon, Daniel Alves, Candela i mnogi drugi da nitko od njih nije prešao centar!!!!!!

Za beka moraš imati mnoge vrline, zbilja su rijetki oni pravi a oni jednostavno moraju biti dobri i u napadu i obrani što je teško pronaći.

Zato je Coentrao jedan od takvih.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 06 jan 2011, 02:39

geronimo je napisao/la:
FC BAYERN je napisao/la:Ako cemo gledati statistiku
Coentrao ukupno 144 utakmnica : 19 golova i 18 assistencije.
Daj mi link gdje si taj podatak pronašao.
http://transfermarkt.de/de/fabio-coentr ... 33648.html

Izaberi, u Leistungsdaten einer anderen Saison wählen: Gesamte Leistungsdaten, isto sto sam ucinio i sa Bainesom :) Eto trazio si dobio si, jos nesto cika gero?

Pa otiso da pregledam film(joj predobar film :mrgreen:), a vec ste ispisali jednu stranicu neka neka napredujemo :)
Gero, rado bih pisao do jutra ali stvarno nemam vremena sjediti za racunarom po cijele dane, uletim ponekad i to je to, preoukupiran sam.Sto se tice cijene od 30 Miliona to je cista gluposti dali bi ga oni za 20 sigurno ipak nije Benfica tako stabilan klub kao sto su klubovi iz lige petice, ipak to je coca cola liga za njih 20 miliona je 80 miliona :mrgreen: Nego znateli onu "Koliko para toliko muzike" Samo je problem sto uprava trazi kvalitet ali za sto manje para, npr dajem vam primjer (lupam) Farfana i Torresa obadva igraca imaju kvalitet, ali se jednostavno nemogu porediti, ovaj je drugi bolji (skoro) u svim segmentima, i naravno skuplji je, eh o tom vam pricam, koliko para toliko muzike to je uvijek bilo i uvijek ce biti.

@Effenbergu, nisam te ranije vidzao na forumu ma da i nisam nesto aktivan zbog "pojedinaca" ali stvarno mi se svidza tvoj nacin razmisljanja :) I jesili znao da je Arsene Wenger preko te igrice doveo par talenata? To sam negdje procitao a ne znam koliko je istinito :D Nekada sam i ja to igrao prava zaraza :D
A da je Coentrao los u odbrani to je jos jedan dokaz o ne znanju i ne poznavanju ovog igraca, mislim da vi sto govorite da je los u odbrani da ste ga jako slabo pratili, naravno da je puno jaci u ofanzivi ali reci da je slab u odbrani onda stvarno nemam komentara.Naveo si sve te bekove i jedna stvar je kod njih sviju ista a to je ? Svi su oni vise ofanzivniji i svi su oni jedni od boljih bekova na svijetu uz naseg Philipa.

@Klare treba mu iz Munchena auuuuu pa ovo moramo iskoristiti :D

To sto ga je Jesus stavio na krilo je iz razloga sto im nema ko drugi igrati, jer su na toj poziciji tanki njegova prava pozicija i pozicija na kojem pruza najbolje partije je bek, to je njegova prirodna pozicija.Po meni je Lahm bio puno bolji dok je igrao na svojoj prirodnoj poziciji i dok ga trener nije premjestio, ali dobro navikava se polako.

uff kako bi ovo bilo dobro

-------------------Gomez(Ola)--------------Muller(Klose)--------------------

Ribery----------------------------------------------Robben(Hamit)---

-------------------------------Svajni(Kroos)----------------------------

------------------------Gustavo(Bommel,Tymo)-----------------------------------

Coentrao(Contetno)----Badstruber---Breno(VanBuyten,Tymo)--Lahm

----------------------------Butt(Kraft)--------------------------------

Nebi mogli primiti golova koliko bi mogli dati, vecina ce reci da je ovo preofanzivno, ali kako igra Arsenal kako igra Barcelona to je najljepsi fudbal, pa jedna Barcelona uvali s lakocom 5 komada Realu a ne prime ni jedan, a igraju sa slicnom formacijom cak jos vise ofanzivnije.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 jan 2011, 03:12

FC BAYERN je napisao/la: Eto trazio si dobio si, jos nesto cika gero?
Šta je ovo http://www.fussballdaten.de/spieler/coentraofabio/

Neće LvG nikad igrati sa dva špica, muliji je mjesto između švajnija i gomeza, da bude radilica, spojnica veznog reda i napada.
Dobro, to su tvoje želje.
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 jan 2011, 03:28

@Stefan Effenberg, drago mi je što si sa nama i što sam ja ovaj put na neki način probudio diskusiju.

Drago mi je čuti različita mišljenja i pričati o nečemu zaista važnom. Kudikamo bolje nego se stalno žaliti na neostvarene želje i psovati upravi od-do.

Bubreg za Bayern, ne znam sad šta si ti meni dokazao, jer osjećam da nešto likuješ, trzaš se, laktaš ili šta li već.
Sastave gotovo nikad ne pravim (to su za mene dječije maštarije), upravu slabo kad kudim, jer moj bijes ne može doći do njih. :D

Malo sam razgrn'o monotomiju i namjerno pokrenuo ovu diskusiju. To ne znači da ne stojim iza onoga što sam rekao.
Vom Jäger zum Gejagten

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 06 jan 2011, 11:05

Jao majn libe šoli, pa gdje računa te utakmice? Možda kad je bio posuđen u obližnji Rio Ave. :lol:
lp, prijatelju, lp 8-)
Slušaj ti torentije, geroslav je naglasio, da naglasio da priča o kvalitetu istog u ofanzivnom dijelu. O kojem bajke pričate i želite ga predstaviti kao novog Alvesa, Maicona ili ne znam ja šta već. :?
to ne postoji. il yebes il primas, treceg nejjma :lol: znaci, ili je kompletan igrac(na odredjenoj poziciji) ili je, pak, krpljenje kao sa badstuberom. jah, trazis beka koji je dobar u odbrani, ili :? badstuber je rjesenje po tvom ukusu :idea: :lol:
Tebi i tvojim presudama preko klipova (pozdravio te Lamela :D ) ne vjerujem ništa.
Radije se uzdam u effe-ove informacije i bakine kolače. :twisted:
tako znaci. koliko se to puta oko sokolovo zayebalo, koliko sam puta promasio :?
Veliš Rafael, ko fol vidio nešto u njemu? :lol: Kojem, ima ih dvojica, da ih nisi pobrk'o?
jesi li i ti jedan od onih koji vjeruju da je eng. liga najjaca :? vjerujem da jesi 8-)
dakle, taj matori prezivar vec dugi niz godina dominira u ´najjacoj´ ligi na svijetu, dominira u lp i ne umije prepoznati talenta. ma daaaj. osim toga, dovoljno je sto sam ja reko da je talenat 8-)
Stefan Effenberg je napisao/la:ja vjerujem da vi to ne igrate
uf, da me nisi malkice podmladio :lol: :lol:
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 06 jan 2011, 14:04

Znam sve bolan brajko, nego vidim da tema ode u neku stvar, pa rekoh da malo naložim vat...omladinu. :D
Vidiš kako se effe nije primio (znači iskusan dasa :D ).
Kako si počeo pisati ozbiljnije postove, nama ostalima ostalo samo da klimamo glavom. :evil:
Je l' ti mi ličimo na klimoglaviće? :D

Tako bi bilo i ovaj put da se nisam uhvatio bubregovog posta. 8-)
Rezultati - poznati! Uspjeli smo da privučemo pažnju dvojici ponajboljih korisnika na čitavom forumu. Koji su se, gle' čuda, opet složili sa mnom. :D
A i Štefko je stig'o na vrijeme da čestita novu godinu.

Jes', jes', drugovi bRez drugarica. Ostajte mi zdravo. :)
Vom Jäger zum Gejagten

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 06 jan 2011, 14:57

slika

slika

slika

slika

Izgleda da je u Dohi pravo veselo našim francusko-turskim hadžijama.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 06 jan 2011, 15:04

Vjeruj mi sam pretpostavio da si htio malo da ozivis temu.
Znam da si i ti uvijek bio ZA Coentraoa, a sad iznenada on ne vrijedi tih para. Al' neka si, ovo su bile prave rasprave, a ne ono sto smo u zadnje vrijeme citali.

Lahm predvidja da ce Bayern na kraju sezone imati 76 bodova. Optimizam - to se trazi. :D

Klose je izgleda pravo nabrijan. Hoce da bude prvi napadac najveceg kluba na dunjaluku. Tesko Miro, tesko... :?
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 06 jan 2011, 15:45

geronimo je napisao/la:Jes', jes', drugovi bRez drugarica. Ostajte mi zdravo. :)
ma dzices to jadan :?:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Znam da si i ti uvijek bio ZA Coentraoa, a sad iznenada on ne vrijedi tih para.
da budemo na cisto, on ne vrijedi 30 miliona koliko trazi njegov klub. dovesti - da, ali ako bi pristali na neku razumnu cijenu a to je cca. 20 mil.
Klose je izgleda pravo nabrijan. Hoce da bude prvi napadac najveceg kluba na dunjaluku. Tesko Miro, tesko... :?
kloze je bezbroj puta dokazao da je vrlo kvalitetan igrac i ja vjerujem da bi s lakocom potisnuo gomeza na klupu samo da rijesi par problemcica koji cuce negdje iznad vrata a ispod kose.
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.