FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Orton
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Orton » 25 okt 2015, 01:06

Dosla je u klub na preporuku. Tako da nema potrebe da se nakon poraza fatate za gluposti koje nemaju veze sa terenom.
Danas 3 boda ne bi uzeli ni da nam je PR prvi covjek Mercedesa tako da je to irelevantno.
Nemojte se ponasati ko krave u u radnji porcelana pa obarat sve sa polica.

High

Post Postao/la High » 25 okt 2015, 01:07

Na golu nam je nesigurni golman, na sredini igrači koji ne mogu dobiti dva duela, u odbrani neuigranost i letargija, i opet mislite da je ta djevojka koju nazivate kuravom najveći problem? Ovdje svega ima, samo nema uvijek spominjane hijerarhije. Prije da je poluanarhija.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 25 okt 2015, 01:16

Orton je napisao/la:Dosla je u klub na preporuku. Tako da nema potrebe da se nakon poraza fatate za gluposti koje nemaju veze sa terenom.
Danas 3 boda ne bi uzeli ni da nam je PR prvi covjek Mercedesa tako da je to irelevantno.
Pa to i jeste POENTA. Nebitna je ONA. Bitno je to "dosao na preporuku", od igraca do uposlenika u drugom segmentu. Bitan je taj princip koji nas ubi.
Moraju napokon dolaziti PROVJERENI golmani, bekovi, vezni, krila...pa i ljudi u administraciji, ili treneri u Akademiji. A ne rekao mi jedan, drug, rodjak, sestra....od mog jarana. A oni su 'nasi, itd.itd

To je POENTA!!!!!
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 25 okt 2015, 01:20

Ma ako njih libo racku koji su ODGOVORNI i PLAĆENI da se brinu (a očito da je tako), onda mene pogotovu ne sekira ova bruka od "igre" koju pokazuju... :kafa:

ALI MALO MORGEN, HARAM VAM BILO ZA SVAKU MINUTU NEPROSPAVANU OD NAS BUDALA KOJI SE POJEDOSMO NE SHVAĆAJUĆI KAKO NAS MOŽETE U TOLIKOJ MJERI **** U ZDRAV MOZAK!!! :puke: :puke:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 okt 2015, 01:31

Da, ovo je danas sramota, ovu utakmicu nismo smjeli izgubiti. Međutim desi se i ne vidim razlog za neku preveliku depesiju, u redu, razočarani smo ali budimo malo dostojanstveniji.
Nema danas individualne krivice, za današnji poraz krivi su svi redom od stručnog štaba do sve i jednog igrača.Od onih 11 što su počeli do do one trojice koji su ušli.

Ikande od kako je ušao, ništa, apsolutno ništa nije napravio i ako većina vas od njega očekuje mnogo, možda i previše. Ustvari uspio je unijeti još veću nervozu među naše igrače koji su i do tad bili nervozni.
Bekić kao da se ni sa loptom nije sastavio, osim prekršaja ništa ni on nije uspio napraviti... trči tamo, trči vamo i haj u svlačionicu... dobar si, boriš se.. jes al malo sutra si dobar.
Za Berberovića me je strah priznati, ali je činjenica da je on ipak unio malo više živosti u sredinu. Nekako kao da smo tad nešto i pokušali napraviti. Da li je to zato što se i protivnik malo „smirio“ ili je to Džemin „kvalitet“. Sve u svemu ni on ne može dobiti neku prolaznu ocijenu.

Sama postavka prvih 11 nije bila loša, mislim možemo sad palamudii što je počeo ovaj što nije onaj, u fazonu „lako je biti general nakon bitke“. Stara je fraza da ne treba mjenjati tim koji dobija, i na trenutke igra jako dobro. Pretpostavljam da je i stručni štab očekivao da će momci nastaviti onaj tempo iz Lukavice i „utrpati“ koji gol. Međutim javlja se ona situacija kada nije uvijek bitno kako ti igraš nego kako igra protivnik jer je očito on tebe bolje skautirao nego ti njega. Od pripremnih utakmica nam se javlja jedan te isti problem u utakmicama kada nam protivnih izađe visoko i kada igraju čvrsto na loptu, kada su blizu lopte. A mi po običaju uvijek daleko od lopte stojimo. Još ako ti zatvori do tada dvojicu najraspoloženijih igrača onda poraz dolazi sam po sebi. Hiljadu puta sam pisao a i opet ću ponoviti, ni iz vremena Jarnija, Kodre, Džene oba puta, mi nemamo plan B. Ako povedemo dobro je, veliku većinu utakmica smo riješili u svoju korist, međutim ako prvi primimo gol još ako protivnik izađe visoko i sa remijem moramo biti zadovoljni ali u većini slučajeva je to poraz.
Mi danas kao da napada nismo ni imali. U 90 minuta taj napad je imao dvije ili tri šanse. Uostalom jel Okić ikako i igrao ili smo prvo poluvrijeme igrali sa 9 igrača u polju.

Benko je izgleda u velikim problemima, i ako je najbolji strijelac lige i čovjek bez očiju može primjetiti da on definitivno nije u formi. Osim što je u nekoliko navrata u proteklim utakmicama zicere promašivao u današnjoj se nije uspio ni izboriti ni za zicer. Blijeda, totalno blijeda partija. Na stranu njegov kvalitet i međunarodno iskustvo ali definitivno nije onaj strari Benko.
Od Velkoskog smo očekivali da će danas baš zablistati, bar sam ja očekivao, međutim vratio se u ono sivilo u kojem je bio prije nekoliko kola. Danas mnogo zujao nije ni malo meda nije dao.
Okić, kao što gore spomenuh, kao da nije igrao to prvo poluvrijeme. Loše! Nakon onog malo bljeska prije derbija i on se vraća u onu svoju letargiju.
Duljević, s druge strane, kao da je nešto pokušavao, ali tanko. Naravno, nakon zapuštenosti i loše forme ne može ni on tri utakmice u sedam dana odigrati na vrhunskom nivou. Kod njega sam danas vidio veliku želju da nešto napravi, međutim i trener domaćina je procijenio da od njega bi mogla prijetiti velika opasnost pa ga je jako dobro zatvorio, uvijek su dva igrača bila uz njega, a sam Haris od te silne želje kao da je pao u depresiju na terenu pa je u nekim trenucima izgledao baš bespomoćno. Uglavnom sivilo kompletne ekipe je mnogo uticalo i na njega ali ako gledamo onako hladne glave i realno, može dobiti neku prolaznu ocijenu. U drugom poluvremenu je jako malo korišten a mogao je nešto napraviti.
Rustemović iz utakmice u utakmicu pada i pridružuje se Okiću kao neko na kome se jako primjeti pad forme. Da li je i postavka igre da on bude jedan od dvojice centralih veznih a ne defanzivni vezni ali definitivno on ne pruža dobre partije. Osim onih nekoliko utakmica kada je odigrao u paru sa Kovačevićem sve ostale su bile blago rečeno blijede.
Radovac opet nema kontinuitet u igrama, nakon dvije dosta solidne prethodne utakmice i danas opet zakazao. Ne želim da ispadne da ga nešto branim, nakon ove bruke niko nije zaslužio da se brani, ali sagledajmo neke činjenice; Radovac i Duljević su ipak nešto i pokušavali, kreirali su dvije odlične akcije koje mi treba često da forsiramo, jednu je upropastio upravo Radovac onim mlakim šutem u prvom poluvremenu a drugu im je upropastio Velkoski. Zatim one dvije situacije u drugom kada je Samir mlako šutao, više mi je ličilo na asisteniju kao i ono dodavanje Barbariću čiji je šut golman odbranio. Radovac je tu radio ono što najbolje zna, asistirao.
Namjerno sam čekao snimak utakmice da utvrdim neke stvari koje su me zanimale a to je: ekipa domaćina je napravila 26 prekršaja, od toga je 8 pretrpio Samir Radovac što je više od 25 %, i četiri (ili pet) Rustemović. Znači ljudi su nam udarili na kreaciju, polovina prekršaja, i time nas uništili.
Bekić Almir se inače jako dobro uklapa sa Harisom po toj strani ni danas to nije bilo toliko loše, ali pošto nije donijelo nikakvog rezultata ni Bekić ne može dobiti neku prolaznu ocijenu.
Stoperi su posebna priča, kao da su se prvi put sastali i gledaju ko će prvi ispasti kod akcija protivnika.. Ne znam šta bih posebno rekao o njima, koliku god krivicu neki drugi igrači snose kod golova najveći dio te krivice snose upravo ta dvojica Barbarić i Tatomirović. Barbarić kriv za oba gola, kod prvog pušta loptu da prođe a kod drugog "zijeva" dok mu igrač prolazi i zabija. Tatomirovića Dilaver prolazi kao da ovaj naš stoji.
Na Kadušiću se vidi da je još neiskusan ali da ima veliku želju za igrom. Možemo reći da je kriv kod oba gola, kod drugog mnogo više nego kod prvog, ali bar njemu ne možemo ništa zamjeriti. Slažem se da možda nije trebao početi i treću utakmicu za redom, ali da nije počeo i da je rezultat bio isti većina nas bi kritikovali trenera što nije igrao. Advane glavu gore i najbolji pogriješe, Puzigaća naprimjer. :mrgreen:
Plakalo. Nakon Delača nama je jako teško prihvatiti nekoga oskudijeg kvaliteta. Emir definitivno nema kvalitet kao Matej i pitanje je hoće li je imati. Ja se nadam da hoće. Očekivao sam da u ovim utakmicam pokaže da ima kvaliete ali i da primi koji gol, s tim da je napad trebao odraditi svoj posao pa njegovi primljeni golovi ne bi mnogo uticali na sve to. Međutim kada ovi gore ne urade kako treba onda je on glavni krivac. Jeste krivac za prvi gol, morao je bolje intervenisati, ali za drugi ga ja ne smatram ni malo krivim, jer je stajao upravo ondje gdje je bilo najviše igrača i prijetila najveća opasnost, a to što je stoper pustio da mu se igrač prikrade je drugi par cipela..

Trener i njegove postavke danas su posebna priča. Haj startnih 11 i nije toliki problem jer sigurno je da se i on vodio onim da pobjednički tim ne treba mjenjati. Kasnije se žali na zgusnut raspored ali nema osnovu za to je za skoro sve ove igrače koji su počeli ima dostojne zamjene. Pa trebao je malo kombinovati, ne mnogo, ali bar dvije pozicije i tri u toku tekme i to je dobijena utakmica.
A izmjene!? Volio bih kada bi mi neko pokušao objasniti, šta je pokušao sa izmjenama Ikande – Okić, Bekić – Tatomirović i Berberović – Duljević?
Kako to da Ikandea pred kraj stavlja na stopera pored živog Džeme u igri i poletnog Marka na klupi, pa i Kovačevića.... Sve u svemu, i njegovih nekoliko nelogičnih odluka, da ne kažem totalna ne pripremljenost ekipe na psihičkom planu odnosno nemotivisanost da na rođendan kluba pokažu malo više, bar malo više, borbenosti, htijenja i želje za pobjedom....

Izjava Ješića prije derbija:
Dobro smo upoznati sa protvnikom – poraz.
Prije ove utakmice: Dobro smo upoznati sa protivnikom – poraz.
Bolje je da ne upoznajemo protivnika.

Idemo dalje!

VOLIM TE SARAJEVO

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 25 okt 2015, 01:38

Krije se tu nesto od nas...protiv Travnika i Slavije kad smo popusili kvota na nas bila oko 2 na kladionicama, juce protiv Mladosti takodje. Znaci klubovi koji su po kvalitetom negdje izmedju sredine tabele i borbe za opstanak, dolazi jim sampion drzave i kvota na njega 2 :lolno:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 25 okt 2015, 01:39

@hilmo :thumbup: :thumbup:

Ne znam za vas ljudi, ali meni od Velkoskog trenutno nema odvratnijeh frajera u nasem klubu. Od onog psovanja zapadu protiv Sirokog, pa onog kurcenja istoku i busanja u prsa, njegovog opsteg mrtvila i ponekad takve nezainteresovanosti meni vise dođe da tog covjeka pljunem negdje u gradu ako se sretnemo. Ako je nekom vakat da ide iz Sarajeva onda je to makedonski qurceviti decko. Ima on svoje kvalitete, to mu niko ne moze osporiti, ali njegov pristup pokazuje da je i njemu ocigledno dosta Sarajeva kao sto je i meni dosta da gledam vucaranje njegovo po terenu. Pa ona slika sa derbija me progoni, Blagojevic puca pored njega, a on rahatlija nista, ona faca blazena ko da ga je svjeze otres'o! :facepalm:
Bahati, bahati Željkan!
1946

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 25 okt 2015, 01:44

Plakalo 2-1 Sarajevo
Laku noc!
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 25 okt 2015, 01:45

miden je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la:libo njih racku, eno u elementu se zadaju, 300 zvanica, guzonje i uhljebi, **** bijedi mater! :cool:
:?:
Šta nije jasno, lave?
Je li se to priprema neka ceremonija gdje ce svi imati umjetni kez od uha do uha i praviti se da je sve perfektno? :?
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 25 okt 2015, 01:52

Pantelija je napisao/la:
High je napisao/la:Kurava govori tri jezika, i nije PR već neko ko će raditi u marketingu.
Rekao. Sam u mnozini , odes do klub pa malo na sprat ...evo I ja govorim dva strana, imam faks volim klub hocu I ja da se uhljebim? Zar to nije lijepo

Nahebem im se svega, FK BH TELECOM

Edit
Sto ne izadju danas kuravr na press pa se izvinu na svemu
Gdhe je sad kusturica da isnijava livadske ekipe
gdje je dino zvani borba protiv korupcihe?
Hocete li I jednom nakon blamaze izaci pred navijacr I reci glupi smo? Ili ste kontali da ste tanovim parama toliko jaki da vam niko nista nece reci? JADOVI BEZ GRAMA DAMU

Adi ti je to buraz..sve preko konkursa..
Al u racku
+1

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 25 okt 2015, 02:08

Pantelija je napisao/la:
Besic je napisao/la:Pitam se da li će ikad doći dan kada ćemo se riješiti kukolja u ovoj ekipi . ?
Kako uprava radi na zapodljavanju kurava I familije, mozda na zimu kada zzavrae sa ovim vidom reorgaanizacije kluba
...ko ce ga znati
Oni su uradili dobar posao sa Tanom i sponzorima..Tj uradili su vise nego sve dosadasnje uprave zajedno i tu im se treba nakloniti..Ali brate ovo sto sad rade,tj nerade je velika sramota za FKS..
A ove njihove ljubimce koji nam svima yebu zivce i kroje pravila,treba nafatati i polomiti im pichke...
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 25 okt 2015, 02:37

Nisam odavno pisao, a zadnjih par strana nisam citao jer vjerovatno jedni mjenjate igrace, jedni trenera itd.

Mene samo brine jedno a to je da nas UEFA ne kazni sa oduzimanjem bodova pa da ispadnemo iz lige. Ocito je da igraci mogu kad hoce i to je pokazao kraj prosle sezone e sada jel se igraci kockaju sa klubom ili uprava daje direktive to je tesko znati al da Bog da na dobro da izađe. Ja bih volio da je ovo neznanje uprave szo se zice sportskog segmenta al bojim se da nije.

Jesa je dobio na bingu kad je potpisao za nas i sanse da ostane do kraja sezone su nikakve. Odradit ce on zimske pripreme brckat se po Antaliji(ako i to doceka) i onda jos kolo dva i papa. Standardno, samo ce nestati i nece ni rijec reci kao ni Jarni, Kodro, Dzenan pa i Husref.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 25 okt 2015, 08:01

Orton je napisao/la:Dosla je u klub na preporuku. Tako da nema potrebe da se nakon poraza fatate za gluposti koje nemaju veze sa terenom.
Bolje da nisi napisao... Dakle ukinuli su svaku mogucnost da dodje mozda neki I bolji od nje? Ili je ona vrh?
Gdje su ostali konkursi? Gore na spratu tri, dole jedna, pa dvije, I jos onih leteci.... FK BH TELECOM
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

MojGradMojKlub
Kontakt:

Post Postao/la MojGradMojKlub » 25 okt 2015, 08:12

naprava upolje

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 25 okt 2015, 08:19

Prije sedmicu dvije sam jednom forumašu rekao da me od naših igrača ništa više ne može iznenaditi i ne može.

Probati iz ovih šest utakmica izvući maksimum i ostati u nekom normalnom priključku za vodećim..

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 25 okt 2015, 09:06

MCMXLVI je napisao/la:Plakalo 2-1 Sarajevo
Laku noc!
+10000000
AdiFKS je napisao/la:
Pa to i jeste POENTA. Nebitna je ONA. Bitno je to "dosao na preporuku", od igraca do uposlenika u drugom segmentu. Bitan je taj princip koji nas ubi.
Moraju napokon dolaziti PROVJERENI golmani, bekovi, vezni, krila...pa i ljudi u administraciji, ili treneri u Akademiji. A ne rekao mi jedan, drug, rodjak, sestra....od mog jarana. A oni su 'nasi, itd.itd

To je POENTA!!!!!
+100000000

Svemu dodati i raskošne talente Rustema i Radovca, magiju Tatomirovića i to je otprilike to.
Samo Saraj'vo.

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 25 okt 2015, 09:12

Najveci problem je sto igraju kad hoce. I to se mora rijesiti sto prije. Jesic ima podrsku do kraja godine.
Na upravi je sada red da sredi sav nered!
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 okt 2015, 09:18

miden je napisao/la:Šta kaže Head i onaj pljuvac sjevera, cemu ono ''igrajte picke'' :urnebes: :rol:

Ma **** poraz i to što njih ovaj poraz najmanje boli, bitno je Stepanov kažnjen. Sramota, samo unosi nemir i lošu atmosferu. Ništa bolji nije ni Ibrakovic, vrijeme je da dobije nogu.

Sad ozbiljno. Ješicu ništa ne zamjeram, zna se dobro ko je za ovo kriv. Pa eto, samo nek se pravi problem gurne pod tepih, jbg ne valja kvariti atmosferu, idilu i harmoniju u ekipi. Mladost zasluženo pobjedila i svaka cast !
I poslije ove tekme je popljuvao sjever :urnebes: da smo najbolji u europi naslo bi se nesto...
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 25 okt 2015, 09:18

Razumijem ogorčenost i ja sam ogorčen alI ŠTA se piše ovo je za nepovjerovati.Kad je bio onaj PR nije valjao sad došla ova cura opet ne valja ili pantelija reče mogao sam i ja znam jezike bla bla bla.Izvini brate ti kao u Švici da živiš hajde nađi mi posao bilo gdje bez ikakve štele dat ču ti pola plate svaki mjesec.Pa ovo je Bosna, ne dešava se samo u Sarajevu da se zaposliš preko veze još ako imaš "kvalitet"eto te na poslu.Ko se sjeća izbora za Sportskog direktora svi su prizivali Ćalu Hadžiju,i još neke stare asove a na konkursu bili trojica samo Ibraković,Bajramović Šener i neki čeh.I kad je Abdulah izabran počelo je odma pljuvanje jer ovo je Bosna ne valjaš ako radiš i ako si malo iznad ostalih.Pantelija brate nije ni njoj zagarantovano da če raditi milion godina tako ako neko želi na njeno mjesto neka ganja štele pa šta bude, ma brate nije ni meni sigurno više na poslu može te otpustiti kad hoče takav nam je zakon sad.Mislim da mi obićni smrtnici (navijači-bolesnici) ne treba da se bavimo tim ko je u upravi i šta radi ja mislim da oni polažu račune amiđi i za sad dobro ide ali što se sportskog aspekta tiće malo šepamo za ovim kadrovskim ali bit če i to ako Bog da dobro.Kako mi sad fale Bilbija Gojko Miloš previše je to za ekipu kompletna sredina i to prejaka za našu ligu(Bilbija je zadnje utakmice igrao iza špica u sredini).Moramo se strpiti malo treba nam kreator ili numero 10 a mi to nemamo to je činjenica.Koliko smo samo juće dugih lopti poslali a to radiš kad nemaš ideju i plejmejkera a kod Mladosti u odbrani Čović Isaković po 2 metra i hajde da se tu vidi Benko ili Krste koji su i onako u slabijoj formi pogotovo Benko.Vidiš šta rade pljuvači koliko bi nam valjali ovi što su otišli ali eto nema ih a valja nama dalje.
Sarajevo ljubavi moja!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 25 okt 2015, 09:22

Evo ustadoh, upali tv, na areni snimak raspale Zvezde. Kada ih usporedis sa nama, izgledaju kao Manchester United u najmanju ruku!

Velike karine smo mi jos uvijek, taman kad bi Slobodu dobili 5:0, a tek europa .. To ce nam biti nedosanjani san..
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1 i 19 gostiju.