Safet Sušić - Pape

emir79
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la emir79 » 29 mar 2013, 17:12

TMovac je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Da zavrsimo sa ovim, Kolasinac nema niti jednog dokumenta BIH, niti je ista pokrenuo. Sa njim su razgovarali apsolutno svi. Od celnika saveza, do selektora Jagodica i Susica. Momak jednostavno vaga , a njegov status u Schalkeu ce i odrediti za koju ce se reprezentaciju odluciti. Bude li nezamjenjiv u Schalkeu igrace za ELF (sad zavisi koliko ce igrati) , dodje li u krizu u Schalkeu, kopace i nogama i rukama da igra za BIH.
A takve ne mogu sa ocima!
A mene fakat nerviraju ovi vidoviti Milani koji znaju ko je pokrenuo proces dobijanja drzavljanstva,a ko ne.Koji znaju ko vaga,a ko ne.Svaki igrac je individua,i svakog treba tako tretirati.Vranjes i Stevanovic su odbili Srbiju jer su zeljeli da igraju za BiH.Dok je recimo jedan Kuzmanovic odbio Bosnu (iako je Bosanac) da bi igrao za Srbiju.Tako da ne treba nikoga generalizirat.Sve ono sto vrijedi i sto bi nam poboljsalo kvalitet trebamo pokusati dovesti pod nasu zastavu.
.
Jer ja znam da nije pokrenuo nista! Izgleda da te previse interesuje taj Milan, pa te zabludio, da ne vjerujes nikome drugome.

Ako te interesuje, rekao mi je covjek koji je isao kod njeg, da vidi kako stvari stoje, covjek koji je sredio sastanak familije Hajrovic sa nasim savezom , covjek koji je mnogo toga uradio za nove igrace, kao i dolazak Fejzica. Ako te interesuje ime, recu ti i to. Vidis isto tako i mene nerviraju pametnjakovici.

E sad lijepo procitaj to viz, sta ti tvoj Zeljinovac kaze u intervjuu, kao i najveca trenerska legenda BIH. Samo se pitam, hoces li i njemu prigovoriti da je Milan!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 29 mar 2013, 17:18

emir79 je napisao/la:Da zavrsimo sa ovim, Kolasinac nema niti jednog dokumenta BIH, niti je ista pokrenuo. Sa njim su razgovarali apsolutno svi. Od celnika saveza, do selektora Jagodica i Susica. Momak jednostavno vaga , a njegov status u Schalkeu ce i odrediti za koju ce se reprezentaciju odluciti. Bude li nezamjenjiv u Schalkeu igrace za ELF (sad zavisi koliko ce igrati) , dodje li u krizu u Schalkeu, kopace i nogama i rukama da igra za BIH.
Ja bih te zamolio da mi nesto odgovoris...
Znaci ti ovo sve sto si napisao u prethodnom postu, je cca 6-7 konstatacija...

Ti ove konstatacije koje si napisao, baziras na:

A) Na osnovu, zato sto poznajes Kolasinca licno? Redovno si u kontaktu sa Jagodicem i Susicem? Poznajes uzu porodicu Kolasinac? Imas dobre veze u NS BiH? Imas dobre veze u MVP BiH? Imas dobre veze u ambasadi BiH u Njemackoj?

B) Na osnovu sto si procitao par clanaka na sporsport.ba i Avazu i na osnovu pisanja na forumu ss.ba?
Pravda za Papeta!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 mar 2013, 17:23

Dufresne je napisao/la:

A) Na osnovu, zato sto poznajes Kolasinca licno? Redovno si u kontaktu sa Jagodicem i Susicem? Poznajes uzu porodicu Kolasinac? Imas dobre veze u NS BiH? Imas dobre veze u MVP BiH? Imas dobre veze u ambasadi BiH u Njemackoj?

B) Na osnovu sto si procitao par clanaka na sporsport.ba i Avazu i na osnovu pisanja na forumu ss.ba?
Procitaj moj post viz, u njemu ti pise. Kolasinac nema nista od BH papira, apsolutno NISTA, niti je ista pokrenuo. A eto i cika Osim vam objasnio o Kolasincu, " malo hoce da igra za BIH, pa malo nece, pa opet malo hoce" , Ne terbam ti prevoditi je li to vaganje.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 29 mar 2013, 17:34

Moze li neko sugerirati kako da ovaj intervju vidim u cjelosti jer mi prikaze samo lijevu stranu? Ili kakav link na netu? Na SB moras biti pretplatnik .. Hvala.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 mar 2013, 17:37

samson je napisao/la:Moze li neko sugerirati kako da ovaj intervju vidim u cjelosti jer mi prikaze samo lijevu stranu? Ili kakav link na netu? Na SB moras biti pretplatnik .. Hvala.
Stisni na sliku, desnu stranu misa i onda da ti pokaze grafiku u cijelosti.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 29 mar 2013, 17:42

Istog sam mišljenja. Al eto, opet se nekako nadam da će kroz koji mjesec ko grom iz vedra neba nas dočekati vijest da je Kolašinčevo državljanstvo danas na dnevnom redu Vijeća ministara. :)

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 mar 2013, 17:50

teferič je napisao/la:
Istog sam mišljenja. Al eto, opet se nekako nadam da će kroz koji mjesec ko grom iz vedra neba nas dočekati vijest da je Kolašinčevo državljanstvo danas na dnevnom redu Vijeća ministara. :)
Eh jarane, nisu oni tako hitri i prvrzeni BIH kako se predstavljaju. Tipa, ono pjeske bi.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 29 mar 2013, 17:53

ma znam, nemam ja tih iluzija, neg eto, što kažu, nada zadnja umire :)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 mar 2013, 18:08

emir79 je napisao/la:A eto i cika Osim vam objasnio o Kolasincu, " malo hoce da igra za BIH, pa malo nece, pa opet malo hoce" , Ne terbam ti prevoditi je li to vaganje.
Pa majku mu, nemoj koristiti ono što tebi odgovara a drugi dio izjave hladno zanemariš.

"Ne znam, mali Kolašinac jeste dobar.Ali je dilema, ako se odazove, da li ga staviti odmah da igra.Nije to onda pošteno prema Ognjenu Vranješu, momku koji je prošao sve i svašta da bi igrao za BiH, koji doslovno gine za taj dres.Ali i prema ostalima koji su izgurali ove utakmice.Jasno, treba ga dovesti, pa nek' Safet odluči šta će sa njim.Možda bi bio odličan za naredne kvalifikacije.Vidjećemo."
DRUG NEBI TI PUNCA

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 29 mar 2013, 18:20

bagrcavi je napisao/la:
emir79 je napisao/la:A eto i cika Osim vam objasnio o Kolasincu, " malo hoce da igra za BIH, pa malo nece, pa opet malo hoce" , Ne terbam ti prevoditi je li to vaganje.
Pa majku mu, nemoj koristiti ono što tebi odgovara a drugi dio izjave hladno zanemariš.

"Ne znam, mali Kolašinac jeste dobar.Ali je dilema, ako se odazove, da li ga staviti odmah da igra.Nije to onda pošteno prema Ognjenu Vranješu, momku koji je prošao sve i svašta da bi igrao za BiH, koji doslovno gine za taj dres.Ali i prema ostalima koji su izgurali ove utakmice.Jasno, treba ga dovesti, pa nek' Safet odluči šta će sa njim.Možda bi bio odličan za naredne kvalifikacije.Vidjećemo."
Ja nisam nigdje reko, da ga ne trebamo dovesti,nama je svaki igrac potreban pogotovo 19 godisnjak koji igra u Bundesligi. Nasoj reprezentaciji treba kvalitetna sirina. Ono sto ja pisem je da momak ocigledno vaga, i sto mnogi da li namjerno ili nenamjerno to ne vide. Njegov status u Schalke-u ce odluciti za koga ce u buducnosti da igra.
A papire i dokumentaciju BIH nema, ovo znam 100%, niti je pokrenuo ikakavu proceduru.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 29 mar 2013, 18:25

bagrcavi je napisao/la:

Upravo je i moje skromno razmisljanje slicno Svabinom!Mislim da se na SP(aBd) ne treba voditi niti jedan igrac koji prije njega nije odigrao nijednu utakmicu u dresu nase reprezentacije,pa makar to bio i novi Messi!Jednostavno,nije posteno i ljudski prema momcima koji su iznijeli kvalifikacije i bili tu kad god je trebalo!Nece ovo biti nimalo laka dilema,mnogi ce se nuditi,a brojni 'navijaci' koji ne vide dalje od svog nosa ce traziti te nove u putnicima za SP i pritiskati selektora!Nadam se i vjerujem da je Pape cvrst karakter i da ga to nece doticati! ;)

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 29 mar 2013, 19:04

1-Spahic, 2-Mujdza, 3-Pandza, 4-Vranjes, 5-Zukanovic, te moze 6-Salihovic beka, te moze 7-Lulic beka.. Jahic i Mravac nisu u konkurenciji..

Sta da vam kazem, ima ovdje materijala. Jest da bi Kolasinac bio pojacanje, ali i ovo je dobro. Ima tu dosta prostora, to se lako moze uociti s komentatorske pozicije.. od nesudjenog golmana do tranvajdzije :mrgreen:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 mar 2013, 19:08

emir79 je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
A mene fakat nerviraju ovi vidoviti Milani koji znaju ko je pokrenuo proces dobijanja drzavljanstva,a ko ne.Koji znaju ko vaga,a ko ne.Svaki igrac je individua,i svakog treba tako tretirati.Vranjes i Stevanovic su odbili Srbiju jer su zeljeli da igraju za BiH.Dok je recimo jedan Kuzmanovic odbio Bosnu (iako je Bosanac) da bi igrao za Srbiju.Tako da ne treba nikoga generalizirat.Sve ono sto vrijedi i sto bi nam poboljsalo kvalitet trebamo pokusati dovesti pod nasu zastavu.
.
Jer ja znam da nije pokrenuo nista! Izgleda da te previse interesuje taj Milan, pa te zabludio, da ne vjerujes nikome drugome.

Ako te interesuje, rekao mi je covjek koji je isao kod njeg, da vidi kako stvari stoje, covjek koji je sredio sastanak familije Hajrovic sa nasim savezom , covjek koji je mnogo toga uradio za nove igrace, kao i dolazak Fejzica. Ako te interesuje ime, recu ti i to. Vidis isto tako i mene nerviraju pametnjakovici.

E sad lijepo procitaj to viz, sta ti tvoj Zeljinovac kaze u intervjuu, kao i najveca trenerska legenda BIH. Samo se pitam, hoces li i njemu prigovoriti da je Milan!
Milana sam uzeo kao primjer jer samo budala kao on moze tvrditi da zna sta neko radi u svojoj kuci iako ga u zivotu nije vidjeo.Ljudi zive po 100 godina skupa,pa opet na kraju zakljuce da ne poznaju jedno drugo.Totalno je glupo govoriti da znas sta je u necijoj glavi.Neki ne znaju ni sta je u njihovoj vlastitoj.Kada vec imaš tolike veze u i oko saveza čudi me da te nisu stavili za njihovog PR-a.Sto se tice mog zeljovca,taj isti zeljovac je rekao prije 2-3 dana da Susic treba pojačati ekipu.Sta mislis da li je pod time mislio na igrače tipa Srdjan Stanic,Elvir Čolić,Sedin Torlak...ili je vise mislio na igrače tipa Kolasinac?

Vidim da potenciras i to sto sam manijak.Normalno da mi je srce veliko kada vidim jednog Dzeku,jednog Zukanovica,Svraku da igraju za repku.Takodjer mislim da Svraka nema mjesta u repci.Kada je reprezentacija u pitanju nije mi bitno iz kojeg kluba igraci ili selektor dolazi.Bitno mi je da igra ono najbolje sto imamo.I da ostvarimo sto bolji rezultat.Protiv Papeta nisam,selektor je repke za koju zivim.Svidja mi se to sto prima savjete i od drugih,sto ne misli da je pokupio svu pamet svijeta.Ne svidja mi se sto je često znao ( sada se popravio i na tom dijelu) dati totalno glupu izjavu.Al kao sto kažem popravio se i na tom dijelu i za to mu od mene ide palac gore.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 mar 2013, 21:58

bagrcavi je napisao/la:

Bilo bi kao i sa Begovicem i Hasagicem.ovaj brani u,na,iz, kod Engleza a ovaj je bio u nekoj ko fol Turskoj ligi.
I onda bukvalno tjeranje i uz proseravanje po Hasagicu kao da nikad nije bio u repci..
Isti scenario k'o da gledam.
Samo ako ovaj glavonja bude ostavljao tu papirologiju i cekao svog Lowsa jos za koji mjesec,taman zavrsio u M.U otjerat ga u tri lijepe materine.
Ospem se od ovakvih.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 mar 2013, 23:32

emir79 je napisao/la:
Ono sto ja pisem je da momak ocigledno vaga, i sto mnogi da li namjerno ili nenamjerno to ne vide. Njegov status u Schalke-u ce odluciti za koga ce u buducnosti da igra.
A papire i dokumentaciju BIH nema, ovo znam 100%, niti je pokrenuo ikakavu proceduru.
Ništa on ne vaga, nego ljudi iz saveza ne rade svoj posao.Trebaju otići u Gelsenkirchen i riješiti ovo za 24h.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

emir_

Post Postao/la emir_ » 29 mar 2013, 23:42

Saurman je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Ono sto ja pisem je da momak ocigledno vaga, i sto mnogi da li namjerno ili nenamjerno to ne vide. Njegov status u Schalke-u ce odluciti za koga ce u buducnosti da igra.
Ništa on ne vaga, nego ljudi iz saveza ne rade svoj posao.Trebaju otići u Gelsenkirchen i riješiti ovo za 24h.
Ti momak fakat nisi načisto sa procedurom kao i pola njih ovdje. Kolašinac nema ništa od papira niti će imati. Ne odbija se Njemačka zbog Bosne, pogotovo sada kada je u selekciji U21 koja uskoro igra Euro ako se ne varam. Tako da molim vas, postali ste ko djeca, svako okupljanje bi novog igrača ko da smo u nekoj igrici. Ove kvalifikacije ne treba dovoditi nove igrače, zbog harmonije i stabilnosti ekipe. Ovaj momak je Švabenzi u svakom pogledu i tu priča treba stati sve dok ga ne bace gdje na posudbu a onda vjerujem da će proraditi to Bosansko srce u njemu. Samo je jedan momak do sada promijenio sportsko državljanstvo a bio je član njemačke selekcije, ERMIN BIČAKČIĆ a on dolazi u obzir i to tek nakon Spahe, Ogija, Zukanovića i Pandže.
4-IN-A-ROW

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 mar 2013, 00:16

Dufresne je napisao/la:

Susic je REKAO(ima video) da je Kolasinac uradio sta je trebao bio bi vec tu protiv Grcke.
A ovdje raja pljuje jer procita neke stvar sto havaz izjavi, nigdje veze. Osim je takodjer rekao novinarima da se mane corava posla.
Meni dovoljno.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 30 mar 2013, 11:54

soko je napisao/la:
Dufresne je napisao/la:

Susic je REKAO(ima video) da je Kolasinac uradio sta je trebao bio bi vec tu protiv Grcke.
A ovdje raja pljuje jer procita neke stvar sto havaz izjavi, nigdje veze. Osim je takodjer rekao novinarima da se mane corava posla.
Meni dovoljno.
Nit je sve crno,nit je sve bijelo.Nego je negdje izmedju.Moglo bi se reci sivo.Istina stanje u savezu se svakim danom popravlja,ali je jos daleko od idealnog.Jos uvijek tu ima puno posla da se odradi da bi mogli reci da imamo jak savez koji dobro ili savrseno funkcionira.Koliko god ima krivice u igracima,isto toliko mozda i vise ima krivice i na nasem savezu.U vecini slucajeva je slucaj da su ti igraci potrebniji reprezentaciji,nego sto je reprezentacija potrebna njima.Sta mislite da li je reprezentacija potrebnija Pjanicu,ili je Pjanic potrebniji reprezentaciji?Normalno da je Pjanic potrebniji reprezentaciji.On bi svoje ime izgradio i bez nje.A sta mislte da li je potrebniji reprezentaciji Vrsajevic,Svraka i Avdukic ili je reprezentacija potrebnija njima?Normalno da je reprezentacija potrebnija njima.Jer bi se njihovi izostanci lako mogli nadoknaditi.Cak pronaci i kvalitetniji igraci na njihovim pozicijama.Recimo niko me ne moze ubjediti da je Jasmin Buric slabiji golman od Avdukica.Hem je Buric mladji,hem brani u kvalitetnijem i klubu i ligi.

Ovaj nas nalet ne smije zavarat.Moramo nastaviti sa radom,raditi mozda i jos vise,da bi uspjeli ostati ovdje gdje sad jesmo,ili mozda cak i napredovati.Mi smo mala zemlja,nismo jedna Spanija,Njemacka koje haman svaki dan izbace po 1 talenta.Mi moramo pokupiti sve sto ima iole kvaliteta i sto moze igrati za nas.Gradnja ovih kampova po Skandinaviji i Njemackoj mi daje neku nadu.Ali i od tih kampova tek cemo imati njeku korist za nek8ih 7-8 godina.A do tada moramo popuniti rupu koja bi nam se mogla pojaviti odlaskom Spahica,Misimovica,pa i Ibisevica.Koji ce na vrhunskom nivou moci odigrati jos maximalno 2-3 godine.Nisu ova djeca kriva sto ih mi nismo primjetili na vrijeme i na taj nacin uopste dopustili da zaigraju za druge repke.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 01 apr 2013, 00:42

EKSKLUZIVNO: Zbog pritisaka čelnika NFSBIH da na prijateljsku utakmicu u Oman odvede svoje najbolje igrače iako su pojedini od njih zbog umora tražili dopust, Safet Sušić podnio je neopozivu ostavku na mjesto selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Uskoro ce se saznat vise. :(

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 01 apr 2013, 00:45

AlenHalilovic je napisao/la:EKSKLUZIVNO: Zbog pritisaka čelnika NFSBIH da na prijateljsku utakmicu u Oman odvede svoje najbolje igrače iako su pojedini od njih zbog umora tražili dopust, Safet Sušić podnio je neopozivu ostavku na mjesto selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Uskoro ce se saznat vise. :(
Neko budala ovde ;)
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.