Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DonCorleone
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la DonCorleone » 10 feb 2014, 13:49

Principatus je napisao/la:Sta Susic kaze za Becirovica aka Juku:

http://nogolopta.com/wp-content/uploads ... %C4%87.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Susic: Mogu reci da nam je jako puno pomogao Jusuf Becirovic. Prije nego sto sam ga upoznao cinilo mi se da iz nekih svojih razloga preporucuje igrace. Onda sam ga upoznao u Ljubljani kada je doveo Hajrovica i njegove roditelje. Jako je koristan, a ne trazi nista. Vidim da obilazi nase igrace, prati ih i spaja sa savezom. Mogu samo reci da je vrlo korektan - kaze Susic.

E moj Susicu, lijepo da si bar to prepoznao...jos da si shvatio da taj posao treba da ti radis, a ne Juka, kako bi to bilo divno. Jos recenica: "Vidim da obilazi nase igrace." Vidimo i mi Susicu, da ti to ne radis. :lol:
Cojk je barem iskren :lol: . Gringo je obecao da ce dekodirati nekoliko stranih kanala, medju ostalim i MUTV, pa mozda padne u buducnosti mimo Barcelone jos koja zanimljiva utakmica, mozda bas ovog Tankovica, za nadati se.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

svaler
Kontakt:

Post Postao/la svaler » 10 feb 2014, 13:54

jest da je susic nikakav cojk al ipak netreba nikoga moliti.sta to on hoce sa 18 godina garantovano mjesto u a repki.neznam jesuli ove izjave tacne ali sram ga bilo ako on iz srebrenice ne zaigra za bosnu

klapko
Kontakt:

Post Postao/la klapko » 10 feb 2014, 13:56

Napisao sam da se moj post jedino obazirao na poziv u A-repku. Ali kao sto sam rekao, poziv u U21 je bio ne ozbiljan. Bio je pozvan i u istom razgovoru mu je receno da je bolje da igra za Swe U21. Kakvu onda izjavu da daje i da Svedskoj zatvori vrata bez da mu nasi otvore vrata. Njegov jedini kontakt sa A-repkom je preko Dzeke. Znam da momak ne trazi da ga iko moli, al on jedino primjeti neke interes za njega kroz komentare na njegov facebook i instagram. A sa druge strane imas svede koji ga kontaktiraju i cak obilaze. Nemorate vi meni ista vjerovati ja sam samo htjeo iznjeti jednu drugu straku price a ja znam da je istinita.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 feb 2014, 13:58

svaler je napisao/la:jest da je susic nikakav cojk al ipak netreba nikoga moliti.sta to on hoce sa 18 godina garantovano mjesto u a repki.neznam jesuli ove izjave tacne ali sram ga bilo ako on iz srebrenice ne zaigra za bosnu
Susic je bas dobar cojk, ali limitiranih shvatanja koja nas, za nadati se, nece kostati dobrih rezultata u buducnosti.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 feb 2014, 14:21

Chinaglia je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Ja se nadam da ce Tankovic biti veliki fudbaler, ali ako on OCEKUJE da ce mu neko hitrim koracima nakon 120 minuta seniorskog ozbiljnog fudbala uruciti odmah poziv za A reprezentaciju, onda je on ili neozbiljan ili arogantan.

pa i Ibra je u tim godinama bio arogantan znajući svoje kvalitete i nije htio da ide na "audicije" :D ne kažem da će biti igračina kao Ibra, itd, ali neka bude 50% od njega i biti će odlično :D bio on arogantan ili ne, on nema šta da izgubi, mi imamo .. njega se neće Švedi odreći
_dreamer_ je napisao/la:On ako je talenat i kvalitet, a svi se nadamo da jeste, onda ce sigurno dobiti poziv za A repku, jer kvalitet ne moze ostati neprimjecen.

kvalitet možda neće ostati neprimjećen, ali problem je bezobrazluk našeg selektora

_dreamer_ je napisao/la:Ali valjda mu treba biti jasno da se ne uskace u reprezentaciju nakon 120 minuta seniorskog fudbala, jer nismo mi reprezentacija Vatikana.

ne bismo mi doveli kvalitet u repku, jer je teško o tome pričati nakon stotinu i nešto minuta seniorskog fudbala, ali bismo doveli talenat koji se može odlično razviti ili propasti, poenta je da se talenta neće odreći Šveđani, a mi bi na bilo koji način trebali dovesti ga da igra za nas .. Edin, Spaha, Pape da ga posjeti, bilo kako .. razgovor u četiri oka je ključ, tu se stiče ozbiljnost i povjerenje

_dreamer_ je napisao/la:Opet ponavljam, neka odigra dobru polusezonu, neka se nametne u prvom timu i onda ima argumente na svojoj strani.

opet ponavljam, na njegovoj strani je talenat i argument je taj što Šveđani žele da ga zadrže na svaki način
_dreamer_ je napisao/la:On ako ovu zemlju voli i zeli da igra za nju, onda nema sta da se dvoumi, jer time sto ga je savez ne jednom, vec izgleda u vise navrata kontaktirao (poziv za U21, pa ovaj poziv za Egipat - ili je mozda to ipak jedan te isti poziv... nebitno), je dovoljno pokazao da NSBiH racuna na njega kao na buducnost BiH.
voli on ovu zemlju, ali kao što je pisao momak gore, dosta igrača bira repku čisto zbog karijere, samo zbog toga .. ima i Seferović Ljiljane na zidu, dolazi na odmor u BiH, ali izabra Švicarce zbog karijere i tako igra u prvih 11, a kod nas bi kraj Džeke i Vede grijao klupu, vjerujem da je to razlog zašto je izabrao Švicu

od Šveđana, Švicaraca, Norvežana, itd, treba da učimo .. nisu oni govorili da im ne trebaju Xhaka, Seferović, Tanković, itd .. nego sad imaju te igrače i Bog te veselio
Znas, za talente postoji jedno mjesto, a ono se zove mlada reprezentacija. Ako je Muamer vec odbio mladu reprezentaciju, onda neka se strpi koji dan, mjesec, neka on odigra jos koju kvalitetnu utakmicu.

A ako mu je tesko strpiti se i toliko, i AKO dres reprezentacije gleda SAMO kao instrument za pravljenje karijere, onda ja licno nemam nista protiv da se on odazove selektoru Sveske, ukoliko ga isti pozove. Nasi pokazuju da racunaju na njega, evo i Dzeko mu javno neke stvari porucuje, pa kud ces dalje...

Ako momak odluci da zaigra za A tim Svedske, neka mu je sa srecom, za takvim igracima ja necu zaliti kao sto ne zalim niti za Seferovicem.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 10 feb 2014, 14:35

Tankovicu iz Srebrenice (Daljegoste) kada budes odlucivo za koga ces igrati pomisli na Potocare na svoju fameliju i sugradjane karijera je varljiva sjeti se Mustafe Kucukovica najveceg talenta Njemacke Sa svojih 17-19 godina

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 10 feb 2014, 14:38

Osim Tankovica ima i Dino Islamovic takodjer svedski drzavljanin koji igra za mladu ekipu Fulhama.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 feb 2014, 14:45

Mislim da je neukusno mjesati Srebrenicu u ovo. Zar ne?

Jedan Felix Sturm je nosio ime Srebrenice na boks borbi, no ipak ima ovdje dovoljno patri(j)ota koji su ga prozivali izdajicom i Svabom. Tako da. ;)

Nadam se da ce Tankovic biti pametan. Igraju se menadjerske igre, pozivaju nepotrebni igraci iz kanta liga, samo da se prodaju, i to preko ledja buducnosti nase reprezentacije. Nek Ten Svino zaigra za U21, pa ce i jedan Tankovic.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 feb 2014, 14:50

Principatus je napisao/la:Mislim da je neukusno mjesati Srebrenicu u ovo. Zar ne?

Jedan Felix Sturm je nosio ime Srebrenice na boks borbi, no ipak ima ovdje dovoljno patri(j)ota koji su ga prozivali izdajicom i Svabom. Tako da. ;)

Nadam se da ce Tankovic biti pametan. Igraju se menadjerske igre, pozivaju nepotrebni igraci iz kanta liga, samo da se prodaju, i to preko ledja buducnosti nase reprezentacije. Nek Ten Svino zaigra za U21, pa ce i jedan Tankovic.
Kako se zove ovaj Susic uopste? Tin, Tino, Sven, Ten, Svino? Tini Mini? Miki? Sven Tino? Rin Tin? Tini Mini? Nije mi jasno nikako :lol: . Sramota je da u 2014 godini ovakvi igraci dobijaju poziv za A reprezentaciju BiH. Ne mogu ni da zamislim koje dobre igre taj momak mora da pruza kada dobija poziv za A tim, mora da leti na terenu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2014, 14:58

Slažem se da je sramota, trebao ga je dobiti još 2013.

Kako god da odigra, komentari će biti isti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 feb 2014, 14:59

Uh pobrkao sam slova, izvinjajem se. :mrgreen:

Nego zamislite sljedecu situaciju. Da Tankovic i Susic imaju Svedsko drzavljanstvo.
Samo to Svedsko.

Susic je u HNLu sa 22 godine i igra za Hajduk. Tankovic igra protiv Manchester United u EPL sa 18 godina.
Dakle uporedimo ovu dvojicu. EPL je space shuttle za HNL, najaca liga na svijetu, poslije Bundeslige naravno :D.

Manchester United haj eto recimo nesto bolji od NK Zadar.
Sta mislite koga bi selektor Svedske isao posjetiti?
Tankovica ili Susica? 18 godina u EPL ili 22 u HNL?

Koga bi Hamren ili Löw ili bilo koji normalan selektor posjetio?
Odgovor na ovo znaju i oni koji brane gluposti Susica.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 feb 2014, 15:03

Virtu4l je napisao/la:Slažem se da je sramota, trebao ga je dobiti još 2013.

Kako god da odigra, komentari će biti isti.
Na koju poziciju da ga 'metnemo' uopste?

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 10 feb 2014, 15:04

Nemoj tako Princi... Ipak je Pape naš najbolji fudbaler ;)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2014, 15:07

DonCorleone je napisao/la:Na koju poziciju da ga 'metnemo' uopste?
Čuj na koju, pa na zadnjeg veznog :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 10 feb 2014, 15:11

Principatus je napisao/la:Uh pobrkao sam slova, izvinjajem se. :mrgreen:

Nego zamislite sljedecu situaciju. Da Tankovic i Susic imaju Svedsko drzavljanstvo.
Samo to Svedsko.

Susic je u HNLu sa 22 godine i igra za Hajduk. Tankovic igra protiv Manchester United u EPL sa 18 godina.
Dakle uporedimo ovu dvojicu. EPL je space shuttle za HNL, najaca liga na svijetu, poslije Bundeslige naravno :D.

Manchester United haj eto recimo nesto bolji od NK Zadar.
Sta mislite koga bi selektor Svedske isao posjetiti?
Tankovica ili Susica? 18 godina u EPL ili 22 u HNL?

Koga bi Hamren ili Löw ili bilo koji normalan selektor posjetio?
Odgovor na ovo znaju i oni koji brane gluposti Susica.
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 10 feb 2014, 15:19

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Na koju poziciju da ga 'metnemo' uopste?
Čuj na koju, pa na zadnjeg veznog :mrgreen:
Ah, znas ti dobro da to ne vodi nicemu.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 feb 2014, 15:20

Virtu4l je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:Zna li iko tacan broj utakmica koje cemo odigrati prije svjetskog ?
Ne vjerujem da to iko zna. Možemo samo pretpostavljati, vjerovatno dvije u Evropi i dvije u jednoj od Amerika.
Egipat
Obala
Meksiko
Lokalni Brazilski tim.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2014, 15:36

DonCorleone je napisao/la:Ah, znas ti dobro da to ne vodi nicemu.
Mislim da ne vodi, ali ću ipak još malo sačekati. Znaš da ne volim praviti račun bez krčmara, u posljednjih par godina su se mnogi preračunali.
Voli te tvoje Sarajevo.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 feb 2014, 15:38

Unaprijed se izvinjavam se ukoliko je vec bilo. Izvor teksta je r.e.p.r.e.z.e.n.t.a.c.i.j.a. ba

TANKOVIĆ VIŠE NEMA DILEMA! EDIN DŽEKO MU PORUČIO: "SAM SI SEBI DAO ODGOVOR ZA KOGA IGRATI!"

Muamer Tanković (18) na velika vrata predstavio se javnosti Bosne i Hercegovine kada je prošle godine u dresu U19 selekcije Švedske zabio tri gola odgovarajućoj reprezentaciji BiH. Napadač Fulhama nije se radovao postignutim golovima, a potom se putem internet medija ispričao svojoj domovini, uz konstataciju da je u dresu Švedske samo zarađivao svoj kruh. Da li su se, dok su, kako tvrde očevici, na pušenje cigare iskoristili 10 od 15 minuta pauze na poluvremenu, selektor Toni Karačić i njegov pomoćnik Dženan Uščuplić osjećali krivima što Tanković na toj utakmici ne igra za BiH ili su uopšte bili iznenađeni da taj momak postoji, nikada nećemo saznati...

Ono što znamo je da su sa Tankovićem predstavnici **** portala još prije više od dvije godine razgovarali na temu nastupa za BiH, ali se tadašnji napadač U15 tima Fulhama, baš kao i većina visokokvalitetnih mladih nogometaša bh. porijekla koji igraju za reprezentacije zemalja u kojima su rođeni ili odrasli, bojao javno poručiti kako želi nastupiti za našu zemlju. Opravdano, obzirom da Tanković do tada nikada nije ni zvanično ni nezvanično kontaktiran iz Nogometnog saveza BiH, a da je u Švedskoj imao status standardnog reprezentativca.Još maloljetan osjetio iskustvo PremiershipaU međuvremenu svojim odličnim partijama Muamer Tanković dogurao je do prvog tima Fulhama, te svim fudbalskim stručnjacima jasno dao do znanja da je ispred njega još puno prostora za napredovanje koji on želi i zna iskoristiti. Tanković od nove godine nastupa za seniorski tim Fulhama za koji je do sada sakupio šest mečeva u ligi i kupu, a jučer je odigrao odlično poluvrijeme u remiju Fulhama protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu (2:2). Fulham je vodio na poluvremenu protiv najvećeg engleskog kluba sa 0:1, pa je Tanković zamijenjen Bentom, a treba svakako spomenuti kako je naš potencijalni reprezentativac mogao upisati i asistenciju, samo da je njegov saigrač Richardson bio malo prisebniji nakon što mu je nakon sprinta sa loptom preko polovice terena Tanković izuzetno inteligentno "podvalio" loptu.

Džeko poručio Tankoviću: Već si sebi dao odgovor!

Sa Tankovićevim ocem u redovnom su kontaktu ljudi iz tehničkog sektora Nogometnog saveza BiH, no zbog sugestija Muamerovog menadžera Adnana Huseinčehajića, zatraženo je još vremena za konačnu odluku mladog napadača o izboru seniorske reprezentacije za koju želi nastupiti.Kako je Muamer dan prije utakmice na Old Traffordu sa ekipom već boravio u Manchesteru za njihov susret odlučio se Edin Džeko koji je došao vidjeti Tankovića kako bi praktično direktno lobirao da on zaigra za Bosnu i Hercegovinu.Džeko je tako Tankoviću poručio kako će u reprezentaciji BiH biti dobrodošao i pojasnio mu kako u našem timu vlada atmosfera koju je teško sresti u drugim sportskim kolektivima, ali i kako nogometnu reprezentaciju BiH prate najbolji navijači na svijetu, te da je igrati za Bosnu i Hercegovinu privilegija koja se nudi samo rijetkima.Nakon nekoliko razmijenjenih rečenica Edin Džeko primjetio je koliko tradicionalnih, ali i arhaičnih bosanskih izraza u svom govoru ima Muamer Tanković, te mu jasno rekao kako iz samog njega izlazi odgovor na pitanje za koju reprezentaciju u budućnosti treba igrati.Na Tankovića je razgovor sa našim „Dijamantom“ ostavio jak utisak, te je i nakon ranijih kontakata sa rukovodstvom NSBIH za očekivati kako će Muamer u bližoj budućnosti donijeti i zvaničnu odluku o promjeni sportskog državljanstva i budućih nastupa za Bosnu i Hercegovinu.NSBIH želi Tankovića kao gosta u InnsbruckuTreba spomenuti, da postoji mogućnost da Muamer Tanković kao gost krovne kuće bh. nogometa doputuje u Innsbruck na utakmicu BiH – Egipat, gdje bi zajedno sa svojim savjetnicima i menadžerima javno razmijenio svoje uslove, planove i želje sa čelnicima NSBIH.Iako moderna nogometna Europa sve više teži ka igri bez klasičnih robusnih centarfora, Muamer Tanković definitivno je veliki kapital koji Bosna i Hercegovina ne smije ispustiti iz svojih ruku i koji će u budućnosti zasigurno svojim golovima donositi radost navijačima naše reprezentacije i biti kvalitetan nasljednih Džeke, Ibiševića, Muslimovića...
Zadnja izmjena: TMovac, dana/u 10 feb 2014, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2014, 15:43

Pored asistencija i predasistencija, počeli smo brojati i zamalo asistencije. Božo Sušec nas je izdominirao.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.