Chinaglia je napisao/la:_dreamer_ je napisao/la:Ja se nadam da ce Tankovic biti veliki fudbaler, ali ako on OCEKUJE da ce mu neko hitrim koracima nakon 120 minuta seniorskog ozbiljnog fudbala uruciti odmah poziv za A reprezentaciju, onda je on ili neozbiljan ili arogantan.
pa i Ibra je u tim godinama bio arogantan znajući svoje kvalitete i nije htio da ide na "audicije"

ne kažem da će biti igračina kao Ibra, itd, ali neka bude 50% od njega i biti će odlično

bio on arogantan ili ne, on nema šta da izgubi, mi imamo .. njega se neće Švedi odreći
_dreamer_ je napisao/la:On ako je talenat i kvalitet, a svi se nadamo da jeste, onda ce sigurno dobiti poziv za A repku, jer kvalitet ne moze ostati neprimjecen.
kvalitet možda neće ostati neprimjećen, ali problem je bezobrazluk našeg selektora
_dreamer_ je napisao/la:Ali valjda mu treba biti jasno da se ne uskace u reprezentaciju nakon 120 minuta seniorskog fudbala, jer nismo mi reprezentacija Vatikana.
ne bismo mi doveli kvalitet u repku, jer je teško o tome pričati nakon stotinu i nešto minuta seniorskog fudbala, ali bismo doveli talenat koji se može odlično razviti ili propasti, poenta je da se talenta neće odreći Šveđani, a mi bi na bilo koji način trebali dovesti ga da igra za nas .. Edin, Spaha, Pape da ga posjeti, bilo kako .. razgovor u četiri oka je ključ, tu se stiče ozbiljnost i povjerenje
_dreamer_ je napisao/la:Opet ponavljam, neka odigra dobru polusezonu, neka se nametne u prvom timu i onda ima argumente na svojoj strani.
opet ponavljam, na njegovoj strani je talenat i argument je taj što Šveđani žele da ga zadrže na svaki način
_dreamer_ je napisao/la:On ako ovu zemlju voli i zeli da igra za nju, onda nema sta da se dvoumi, jer time sto ga je savez ne jednom, vec izgleda u vise navrata kontaktirao (poziv za U21, pa ovaj poziv za Egipat - ili je mozda to ipak jedan te isti poziv... nebitno), je dovoljno pokazao da NSBiH racuna na njega kao na buducnost BiH.
voli on ovu zemlju, ali kao što je pisao momak gore, dosta igrača bira repku čisto zbog karijere, samo zbog toga .. ima i Seferović Ljiljane na zidu, dolazi na odmor u BiH, ali izabra Švicarce zbog karijere i tako igra u prvih 11, a kod nas bi kraj Džeke i Vede grijao klupu, vjerujem da je to razlog zašto je izabrao Švicu
od Šveđana, Švicaraca, Norvežana, itd, treba da učimo .. nisu oni govorili da im ne trebaju Xhaka, Seferović, Tanković, itd .. nego sad imaju te igrače i Bog te veselio