Potrebna je promjena u napadu, a Edinu treba taj posljednji veliki ugovor u karijeri i šansa za osvojiti titulu kako bi krunisao sve što je uradio do ovog trenutka. Mandžukić je ideja i tu zasad nema ništa konkretno, ali on bi svakako preuzeo Kalinićeve minute.
Ovo je za Milika u trenutnoj situaciji sasvim realna cijena. Nadam se samo da ga neće snaći nova povreda ACL-a jer to je prvo na šta pomislim kada povežem njega sa RomomThe Giallorossi have presented a €25 million total offer for the 26 year-old: €3 million for the loan fee and €15 million for an obligation to buy plus €7 million in bonuses

Spominje se posudba uz obavezan otkup od 30 miliona naredne sezone. Nisam ga pretjerano puno gledao, ali ono što jesam vidio prilično je impresivno za 20-godišnjaka. On i Verona su imali odličnu sezonu i čini se da mu je samo nebo granica, ali Roma je divlja atmosfera u i van kluba pa ćemo vidjeti kako će se snaći. Pomalo sam zabrinut za zadnju liniju sa prosječnom dobi od 22 godine koja igra pred nesigurnim golmanom sa bekovima koji su češće na protivničkoj nego na svojoj polovici, posebno tokom ove historijski čudne sezone koja ko zna kako će uticati na igrače. Ali ukoliko dođe, prednost je što je igrao u sistemu sa 3 pozadi, baš kao i Mancini i Ibanez što može samo ubrzati uigravanje i integraciju u novi tim.Marash Kumbulla vicino alla Roma! Colpo a sorpresa di queste ore: accordo pronto col Verona per il difensore classe 2000 che l’Inter ha mollato nei giorni scorsi. Operazione in prestito con obbligo di riscatto.
Izgleda da ovo ipak ne znači odustajanje od Smallinga ili Izza kao tog jednog iskusnog štopera u odbrani. Iskreno mislim da je ovaj drugu bliži jer spominje se čak i razmjena sa Torinom u kojoj bismo mi poslali Cristantea što je svakako win-win situacija za nas. Sa druge strane Smalldinija ako potpišemo niko neće biti sretniji od mene, ali nekako se previše odužila cijela ta priča.
Bit će ovo zanimljiva sedmica