AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 15 sep 2020, 08:04

Surreal je napisao/la:
14 sep 2020, 18:35
Milik i Mandzukić :crazy:
Potrebna je promjena u napadu, a Edinu treba taj posljednji veliki ugovor u karijeri i šansa za osvojiti titulu kako bi krunisao sve što je uradio do ovog trenutka. Mandžukić je ideja i tu zasad nema ništa konkretno, ali on bi svakako preuzeo Kalinićeve minute.
The Giallorossi have presented a €25 million total offer for the 26 year-old: €3 million for the loan fee and €15 million for an obligation to buy plus €7 million in bonuses
Ovo je za Milika u trenutnoj situaciji sasvim realna cijena. Nadam se samo da ga neće snaći nova povreda ACL-a jer to je prvo na šta pomislim kada povežem njega sa Romom :roll:
Marash Kumbulla vicino alla Roma! Colpo a sorpresa di queste ore: accordo pronto col Verona per il difensore classe 2000 che l’Inter ha mollato nei giorni scorsi. Operazione in prestito con obbligo di riscatto.
Spominje se posudba uz obavezan otkup od 30 miliona naredne sezone. Nisam ga pretjerano puno gledao, ali ono što jesam vidio prilično je impresivno za 20-godišnjaka. On i Verona su imali odličnu sezonu i čini se da mu je samo nebo granica, ali Roma je divlja atmosfera u i van kluba pa ćemo vidjeti kako će se snaći. Pomalo sam zabrinut za zadnju liniju sa prosječnom dobi od 22 godine koja igra pred nesigurnim golmanom sa bekovima koji su češće na protivničkoj nego na svojoj polovici, posebno tokom ove historijski čudne sezone koja ko zna kako će uticati na igrače. Ali ukoliko dođe, prednost je što je igrao u sistemu sa 3 pozadi, baš kao i Mancini i Ibanez što može samo ubrzati uigravanje i integraciju u novi tim.

Izgleda da ovo ipak ne znači odustajanje od Smallinga ili Izza kao tog jednog iskusnog štopera u odbrani. Iskreno mislim da je ovaj drugu bliži jer spominje se čak i razmjena sa Torinom u kojoj bismo mi poslali Cristantea što je svakako win-win situacija za nas. Sa druge strane Smalldinija ako potpišemo niko neće biti sretniji od mene, ali nekako se previše odužila cijela ta priča.

Bit će ovo zanimljiva sedmica :thumbup:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 sep 2020, 14:37

Uh, kako bi bilo dobro kada bi De Paul došao, ali po običaju - ništa od toga.
Premišlja se i ovaj Milik, ****' ga svakako nije klasa.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 16 sep 2020, 11:08

Dali smo Florenzija na posudbu, Karsdorpa Genoi, malog Bouaha ćemo uključiti u transfer Milika, a dovodimo De Sciglia da čuva desnu stranu i bude konkurencija Peresu jer to apsolutno ima smisla.

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 16 sep 2020, 17:48

Under u Lester
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 16 sep 2020, 18:09

Opet sranje, ali tako i treba kad nemamo adekvatnog SD-a.
Dovođenje Kumbulle, apsolutno pozdravljam.
Ali prodaja Undera, wtf?

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 16 sep 2020, 18:27

Evil Genius II je napisao/la:
16 sep 2020, 11:08
Dali smo Florenzija na posudbu, Karsdorpa Genoi, malog Bouaha ćemo uključiti u transfer Milika, a dovodimo De Sciglia da čuva desnu stranu i bude konkurencija Peresu jer to apsolutno ima smisla.
I opet cemo najvise golova primiti po toj strani :facepalm:. Jos debili prodase Undera. Nemam rijeci sta rade.

E De Schiglio. Tugo moja
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 16 sep 2020, 18:37

MDS jeste za facepalma, ali za Undera vec nisam iznenadjen jer vec par mjeseci spominjem kako je naredni u izlogu. To ne znaci da se slazem sa prodajom, medjutim, ocigledno je bilo da ce ga prodati uz sve povrede, manjak minutaze i promjenu formacije. Kluiverta vjerovatno isto ceka.

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 16 sep 2020, 19:37

Mds mozda i proigra kod vas, ko zna...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 sep 2020, 20:04

Ja se slažem sa prodajom undera, meni je onaj perez puno konkrentniji igrač. Još da istim stopama krene i klojfert....
nema potpisa

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 16 sep 2020, 20:23

27 miliona za ovakog Undera je super cijena tako da hvala Englezima :salut: Kumbulla je na ljekarskim, a iskreno se nadam da cemo potpisati i Smalldinija jer treba nam to iskustvo u svlacionici sad kad ostajemo bez Dzeke i Kolarova.
Admir_Sa je napisao/la:
16 sep 2020, 20:04
Ja se slažem sa prodajom undera, meni je onaj perez puno konkrentniji igrač. Još da istim stopama krene i klojfert....
Slazem se. Perez je odlican :thumbup:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 sep 2020, 14:22

Gore uz Milika i Pedra bi se i moglo nesto uraditi. Jos je tu Miki. Nije lose al bih opet volio da smo se rijesili Kluiverta nego Undera ali uprava je u fazonu nek se samo zaradi. Svak gleda svoj dzep a mi mozemo samo mastati o nekoj Magicnoj Romi.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 17 sep 2020, 19:52

I Perotti ode. Prodali su ga u Tursku.
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 sep 2020, 12:05

Evo izgleda da se čeka samo zvanična potvrda - Milik je novi napadač!
Izgubismo Undera, ali šta je tu je.
Spominje se sada neki vice-Milik, pa se vrti tu nekoliko imena,a najviše Scamacca, ponegdje i Jović i nevjerovatno, ali mediji pišu da se razmišlja i o Quagliarelli.
Što se odbrane tiče ide Fazio izgleda, a dolazak još jednog stopera je izvjestan, e sad da li će to biti Godin, Smalling ili Nacho vidjet' ćemo.
Stišala se priča u vezi De Paula, ali to bi bila prava bomba i poklon navijačima.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 18 sep 2020, 12:09

Ako udjete u top 6 treneru treba dignut spomenik
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 sep 2020, 17:05

Bobadilla je napisao/la:
18 sep 2020, 12:09
Iskreno ne znam zbog čega tako misliš, u ovoj ekipi itekako ima kvaliteta za top 4.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 sep 2020, 12:34

Surreal je napisao/la:
18 sep 2020, 17:05
Bobadilla je napisao/la:
18 sep 2020, 12:09
Iskreno ne znam zbog čega tako misliš, u ovoj ekipi itekako ima kvaliteta za top 4.
Svaka cast na tvom optimizmu. Realno je sesto mjesto ali hajde vidjet cemo. Ljudski se nadati :mrgreen:

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 19 sep 2020, 18:04

Trenutno po igrackom kadru Roma je ispod Napolija, Milana i Atalante, ali jedno je igracki kadar a nesto sasvim drugo sistem i igre na terenu, tako da vjerovatno nas ocekuje jedna zanimljiva sezona. Nece se bas ni Juve tako lahko prosetati do titule s Pirlom kao trenerom.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 sep 2020, 20:26

Bez Zaniola, Smalldinija, nedefinisanom golmanskom, napadačkom i pozicijom desnog beka bit će borba za EL što i nije loše s obzirom na to da je ovo još jedna u nizu od ground zero sezona gdje kao počinjemo od nule. Plasman u top 4 bi bio ogroman uspjeh i pucanje van dometa vlastitih mogućnosti.

Nadam se samo da će nas zaobići neke ozbiljne povrede što je imajući na umu našu historiju sa istim nemoguća misija te da će svaku utakmicu odraditi muški, bez šetanja i izigravanja primadona po terenu pa kakvi god rezultati bili.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 19 sep 2020, 22:11

Ako je ko bio optimistican evo samo pogledajte ovu tekmu.Nista ni s cim a odbrana redovno pravi one svoje uobicajene greske. Napad nikad tanji a barem smo to imali svih ovih godina.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 19 sep 2020, 23:03

Ne znam što mi je trebalo ovo večeras da gledam :D

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.