PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

UstanikSBII
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la UstanikSBII » 06 okt 2019, 10:48

simidobar je napisao/la:@UstanikSBII

Zamisli ti kako smo mi opasan narod bili kad su se dva smrtna neprijatelja udruzila da nas sje*u..

Pa nek pise ko god sta hoce. ;)

Al sto rece kolega iz Mostara, oprasmo sa temom.. :mrgreen:

Nego de ti kao pametan i nacitan covjek objasni svojim sugradjanima da je covjek ubijen.. da je to u svim okolnostima kaznjivo i da vasom podrskom jednom ubici sebe poistovjecujete sa njim...

Ne moze niko rec za Vedrana da je bio manji katolik od vas iz Sirokog.. istom ste se Bogu molili..

Al eto on se usudio da bude otvoren prema zivotu i ljudima, nije se slozio sa ovim pokvarenim i truhlim politicarima..
Gledaj ja na provokacije i generaliziranje odgovorim sarkazmom! Nikad nećeš naći moj post gdje nekome "lajem" bilo šta! To oko "udruživanja" se na našim područjima pokazalo da se sve radi za korist i da principi ne postoje! Za Vedrana sam po 100 puta već napisao tragično je to što se dogodilo i ne daj Bože da se to ponovi! Ali nažalost vrlo je lako moguće zbog navijačkih skupina koje bi da sma na vlasti sve zabranio! Niti jedna verbalni ispad nije toliko opasan kao nasilje! Bio sam vani pratio utakmice po Švici vrlo često, i ništa ti ne trebam govoriti ukucaj na Google ispade desničarskih navijačkih skupina u Njemačkoj! Samo kod njih to ne dobiva javni prostor jer se ne može kao kod nas koristiti u dnevnopolitičke prepucavanja! A što se tiče Vedrana pisao sam na temi NK Širokog Brijega da se ni HZ nisu "pretgle" od prosvjeda, niste angažirali niti jednog odvjetnika kao grupa da vas zastupa prema državi? I onda dode te traži te pravdu a sami se ne borite za nju više se to doživljava kao vid "folklora"! Drugi problem je sličan kao i u povijesti kod nas. Navijači imaju mitomansku sklonost da se proglašavaju zaštitnicima nacije, tradicije vjere itd. A rade upravo suprotno! Kriminal i pljačke (koliko su puta opustošene neke pumpe na "ključnim" mjestima), nasilje ne treba ni objašnjavati brojne sukobe pa evo prvi HZ i Manijaci! Sad su vam dali podršku sutra da se sretnete opet zbog neke krpe i bubnja može pasti mrtva glava i šta onda??? Konzumiranje narkotika itd onda navijači naprave par humani akcija i sve pravdaju time! Pa dadni Čović, Bakir i Dodig po 200KM sirotinji al uzmu milioni da li to znači da su humani! Ultras pokret je povezna svugdje u svijetu sa huliganizmom i radikalnošću bilo lijevom bilo desnom! Moglo bi se do sutra nabrajati al to je tako! I opet imaš ljude koji sve to opravdavaju a kad padne mrtva glava nitko ne želi da pogleda problem od početka! Gdje leži uzrok tolikog nasilničkog ponašanja! To je osjetno posebno u zemljama koje su pored svih zala imale i sukobe na nacionalnoj osnovi i kad se sve to pomiješa dobije se ovo što mi imamo! Svatko brani svoje a u biti je sve to velika močvara! Onda neke gluposti fašizam ovo ono i idemo samo u krug!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

BetonskiMozgovi
Kontakt:

Post Postao/la BetonskiMozgovi » 06 okt 2019, 10:59

Mamlaz je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Danas dva vlaška kluba u BL još ostadoše
Danas si srcem uz Borac , grb Borca sto u grudima kuca. Gnjido mala
Pa to su nekad bile dvije bratske grupe, ne izlapi ljubav tako lako..

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 06 okt 2019, 11:03

Mamlaz je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Danas dva vlaška kluba u BL još ostadoše
Danas si srcem uz Borac , grb Borca sto u grudima kuca. Gnjido mala
Jbg dolaze novi dani :mrgreen: dosta nam je bilo bratstava i jedinstva :bih: sretno Željo ;)
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

TheNorthFace
Kontakt:

Post Postao/la TheNorthFace » 06 okt 2019, 11:09

UstanikSBII je napisao/la:
simidobar je napisao/la:
UstanikSBII je napisao/la:
Jesi ti još jedna koji misli da su u srednjem vijeku postojale nacije :facepalm: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Da su znali za izraz "nacije" zvali bi to tako... nije sija nego je vrat...
Al nema veze, nastavi se ti salit sam sa sobom. ;)

Da ti pricam da su postojali navijaci prije srednjeg vijeka nebi mi vjerovao.. a i kako ces vjerovat kad ste jos mislima u tom srednjem vijeku.. vi ste kolektivni crnjak, sramota drzave i svih normalnih ljudi.. Cast pojedincima..

https://tribun.hr/navijacki-neredi-koji ... vo-carstvo

Ja da sam na tvom mjestu ne bih se doticao istorije.. nije to za tebe..
Gledaj ozbiljno ti kažem sve je to jedinim djelom "mitomanije" i nema veze sa ozbiljnom i modernom historiografijom! U tvom tekstu nema navedenih izvora, nema fusnota, itd. Tako da je to obična priča! Sve su to legende kao recimo kod Hrvata da je kralj Tomislav okrunjen na duvanjskom polju, što nemam NIKAKVOG historiografskog uporišta! "Povjesničari 19 i početka 20 st. su velikom većinom napravili zbrku zbog loše metodologije rada, pristranosti te razvijanja teorija na osnovu subjektivnog tusta, naprotiv objektivnog la fenta! Upravo o ovom tvom tekstu imaš odličnu knjigu W. Rabbelta malo stariji iz 2001 al sigurno dovoljno dobru! Nažalost danas je problem i internet i način na koji svatko može nešto prezentirati kao "rad". Nadam se da ćeš i ti prestati vjerovati u tu vrstu bajki! Povijest naroda bivše Jugoslavije je puna takvih izmišljotina koje se serviraju u dnevno političke svrhe! Ako ne vjeruješ meni "široki ti polje" autora sa zapada pa se uvjeri sam!
Pobuna navijaca tj. pobuna Nika izmisljotina? Eis :D Ne znam sta pise u tom tekstu, ali nije bas bubnut'o, Prokopije je izvor, ako znas ista o njemu.

Mislim, kad se vec na PL prpeucavanjima pise o historiji, da se bar nesto iole tacno i napise, jelti :mrgreen:
1946

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 06 okt 2019, 11:59

Tiago OK Faria prodaja patika.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Demi
Kontakt:

Post Postao/la Demi » 06 okt 2019, 12:22

Ako ces tako,Nikola Tesla nije rodjen u Hrvatskoj vec u Austro-Ugarskoj dakle Austrijanac je ili mozda Madjar?I nisam ja spomenuo njegovo mjesto rodjenja vec narodnost.
U srednjem vijeku svakako nisu postojali Bosanci,Srbi,Srbijanci,Crnogorci,Sjevernomakedonci,Kosovari,Albanci,Hrvati,Slovenci,Federacijalci,Vojvodjani i ko zna sta jos.To je novotarija i izmisljotina.Ali Bosnjaci su takodje novotarija,sjecas se kraljevine SHS?Ima li igdje u nazivu slova B?Nema.Tad jos niste bili priznati kao nacija.To je takodje cinjenica iako vi vjerovatno smatrate da je mitomanija.Prvi put su Bosnjaci dobili svoju naciju poslije 2.sv rata a sam naziv Bosnjak (ne Bosanac) je nastao 90tih pa na ovamo.Narodnost koja je nastala u doba nove Jugoslavije je bila odredjena i po tome da su joj pripadnici islamske vjeroispovjesti.Dobro,kul a sta je onda taj narod bio prije toga?

To kazem narodnosti kakve danas poznajemo su glupost.Svi smo na ovim podrucijima bili jedno pleme jedan narod.

Ili ajde ovako,ako su ovdje zivjeli Bosanci oni su autohtoni-sta su onda i odakle su ovdasnji pravoslavci,kazete da su dodjosi?A odakle su to dosli?Da nisu mozda iz Skandinavije?Ili iz srednje Afrike?

Ja se jos jednom izvinjavam ovo mi je sad posljednji post na ovu temu
" "!
1926

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 06 okt 2019, 12:30

Ma nabijem vas vise na karinu sviju, dosadni ste i zaglupljujete, trujete ostatak normalne raje

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 okt 2019, 13:14

Mamlaz je napisao/la:Ma nabijem vas vise na karinu sviju, dosadni ste i zaglupljujete, trujete ostatak normalne raje
Čuj "normalna raja" na Prepucavanjima. :lol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 okt 2019, 13:45

Demi je napisao/la:Ako ces tako,Nikola Tesla nije rodjen u Hrvatskoj vec u Austro-Ugarskoj dakle Austrijanac je ili mozda Madjar?I nisam ja spomenuo njegovo mjesto rodjenja vec narodnost.
U srednjem vijeku svakako nisu postojali Bosanci,Srbi,Srbijanci,Crnogorci,Sjevernomakedonci,Kosovari,Albanci,Hrvati,Slovenci,Federacijalci,Vojvodjani i ko zna sta jos.To je novotarija i izmisljotina.Ali Bosnjaci su takodje novotarija,sjecas se kraljevine SHS?Ima li igdje u nazivu slova B?Nema.Tad jos niste bili priznati kao nacija.To je takodje cinjenica iako vi vjerovatno smatrate da je mitomanija.Prvi put su Bosnjaci dobili svoju naciju poslije 2.sv rata a sam naziv Bosnjak (ne Bosanac) je nastao 90tih pa na ovamo.Narodnost koja je nastala u doba nove Jugoslavije je bila odredjena i po tome da su joj pripadnici islamske vjeroispovjesti.Dobro,kul a sta je onda taj narod bio prije toga?

To kazem narodnosti kakve danas poznajemo su glupost.Svi smo na ovim podrucijima bili jedno pleme jedan narod.

Ili ajde ovako,ako su ovdje zivjeli Bosanci oni su autohtoni-sta su onda i odakle su ovdasnji pravoslavci,kazete da su dodjosi?A odakle su to dosli?Da nisu mozda iz Skandinavije?Ili iz srednje Afrike?

Sam naziv Bošnjak je nastao 90tih? Sada si i dokazao zašto ljudi misle o vama to što misle širom svijeta.
Pa čovječe imaš li ti google makar?
Ako tebe uče onome što ne treba i što nije istina to ne znači da moraš i ti takav biti.

slika

Iako sam više preferiram naziv Bosanci, naziv Bošnjak je star najmanje 450 godina za šta postoji otprilike 300 pisanih dokaza ali naravno tebi nije palo na pamet da pročitaš makar jednu, lakše je Dodika slušati. Originalni naziv za stanovnike tvoje i moje države su Bošnjani, u slovu je promjena koja se desila historijski.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2019, 14:00

mma_hz je napisao/la:Evo moj "skoro" opisa Gavrica kao Ronaldinja majke mi,evo da ovo procita Guardiola ukucao bi na YouTubu da vidi ko je taj Gavric.
Dobar. :thumbup: :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 06 okt 2019, 14:37

MortemHz je napisao/la:
Demi je napisao/la:Ako ces tako,Nikola Tesla nije rodjen u Hrvatskoj vec u Austro-Ugarskoj dakle Austrijanac je ili mozda Madjar?I nisam ja spomenuo njegovo mjesto rodjenja vec narodnost.

Sam naziv Bošnjak je nastao 90tih? Sada si i dokazao zašto ljudi misle o vama to što misle širom svijeta.
Pa čovječe imaš li ti google makar?
Ako tebe uče onome što ne treba i što nije istina to ne znači da moraš i ti takav biti.

slika

Iako sam više preferiram naziv Bosanci, naziv Bošnjak je star najmanje 450 godina za šta postoji otprilike 300 pisanih dokaza ali naravno tebi nije palo na pamet da pročitaš makar jednu, lakše je Dodika slušati. Originalni naziv za stanovnike tvoje i moje države su Bošnjani, u slovu je promjena koja se desila historijski.
Sve je to ispravno ali se ne odnosi na naciju već na regiju, i isti je slučaj i za Hrvate i Srbe nacije su formirane od 19st. Znači biti jedna nacija na ovim prostorima nije postojala do polovine 19st!!! Već su sve to bile regionalne pripadnosti! Čitav svijet ima takvu historiografiju osim naroda na ovom području! Čitava rasprava je suluda na tu temu ako ne polaziš od moderne historiografije!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 06 okt 2019, 14:46

Yebemu sto hiljada tisuca ako ne raspustim ovaj azil! Smirite se vise!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Unproforumas
Kontakt:

Post Postao/la Unproforumas » 06 okt 2019, 16:00

Danas ce svi zajedno pjevati napred zeljo ceto plavi

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 okt 2019, 16:02

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 okt 2019, 16:19

0:18 navijam za Arsenal, a od vecih klubova za Zelju...
Banja Luka anketa :rol:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 06 okt 2019, 16:24

Unproforumas je napisao/la:Danas ce svi zajedno pjevati napred zeljo ceto plavi
Danas svi navijate za Borac. Pickice male

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 06 okt 2019, 16:25

Samo da yebem mater ovome Šljivaku u ime svih navijača u BiH. Majku yebo ko da je malo belaja pa ti objavljuješ koliko je autobusa otišlo, mogao si im i trenutnu lokaciju objavit retardu yebeni...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Mujke1921
Kontakt:

Post Postao/la Mujke1921 » 06 okt 2019, 16:52

*p!p!t@* je napisao/la:Samo da yebem mater ovome Šljivaku u ime svih navijača u BiH. Majku yebo ko da je malo belaja pa ti objavljuješ koliko je autobusa otišlo, mogao si im i trenutnu lokaciju objavit retardu yebeni...

Baš je tenkre.. sve u svemu odlicna brojka Manijaka 250-300, bice gusto bice 0:2

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 06 okt 2019, 17:24

Virto jel namjesteno de nam reci, imal skrin od kvota na poluvremenu :urnebes:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Kulesza
Kontakt:

Post Postao/la Kulesza » 06 okt 2019, 17:32

Virtu4l je napisao/la:
Jedna pjesmica za eUropejca mog <3
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★

9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️

SK Stolac Hercegovina

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.