Zagor je napisao/la:Strateg Zrinjskog u razgovoru s novinarima je izrazio mišljenje da je kvaliteta bh Premier lige u stalnom opadanju.
- Financijska situacija je u opadanju, a mladi igrači koji još nisu formirani teško se nose s pritiskom. To su stvari koje je jako teško kompenzirati. Tvrdim da je BiH jedan od najvećih izvoznika igrača u relativnim pokazateljima, odnosno broj igrača koji odu vani u odnosu na broj profesionalaca, što je veliki hendikep. Kad naši klubovi budu imali budžet od 4,5 do 5 milijuna eura onda će moći razmišljati o ozbiljnom nastupu u Europi, a ne računati na povremene bljesakove, kazao je Jović dodavši da je,
po njegovom mišljenju, trenutačno Sarajevo najbliže dostizanju spomenutog standarda. 
Ja sam na drugom forumu davno govorio da je Jovic jedan veliki gospodin, uvijek je za medije davao realne izjave, nikada svojim izjavama nije pokusavao da digne tenzije.
Volio bih da nekad preuzme nase Sarajevo, ali koga god on vodio on ce za mene uvijek biti gospodin.
Sto se ove njegove izjave tice, mnogi sad govore "pa nije nista novo rekao,svi mi to znamo" , da, znamo MI, ali je meni ogromno srce kad takvo nesto cujes od nekog gospodina koji sa Sarajevom nema ama bas nista.
Hvala Bogu na pravom smo putu, samo trebamo biti saburli ( mislim na nas navijace ) i ako ne daj Boze nekim slucajem ne osvojimo ove sezone prvenstvo, trebamo dati ogromnu podrsku igracima i upravi, svi moramo biti svjesni da je uprava nase Sarajevo preuzela u katastrofalnom stanju, dug je ogroman i racun nam je blokiran, igracima su se dugovale pare...
U danasnje vrijeme imamo situacija gdje najbogatiji ljudi na svijetu kupe jedan Man City koji je i do tada bio stabilan i imao solidan igracki kadar,onda jos oni uloze za samo jednu sezonu preko 200 miliona eura pa opet je pitanje hoce li ista osvojiti.
Zato kazem jos jednom, samo strpljenja i sabura