Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Principatus
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Principatus » 10 feb 2014, 11:57

Sta Susic kaze za Becirovica aka Juku:

http://nogolopta.com/wp-content/uploads ... %C4%87.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Susic: Mogu reci da nam je jako puno pomogao Jusuf Becirovic. Prije nego sto sam ga upoznao cinilo mi se da iz nekih svojih razloga preporucuje igrace. Onda sam ga upoznao u Ljubljani kada je doveo Hajrovica i njegove roditelje. Jako je koristan, a ne trazi nista. Vidim da obilazi nase igrace, prati ih i spaja sa savezom. Mogu samo reci da je vrlo korektan - kaze Susic.

E moj Susicu, lijepo da si bar to prepoznao...jos da si shvatio da taj posao treba da ti radis, a ne Juka, kako bi to bilo divno. Jos recenica: "Vidim da obilazi nase igrace." Vidimo i mi Susicu, da ti to ne radis. :lol:
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 10 feb 2014, 12:00, ukupno mijenjano 2 puta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 feb 2014, 11:57

TMovac je napisao/la:
barca_87 je napisao/la:nema susic sta obecavat djetetu nekom ,cuj da mu obeca SP,on ako samo hoce da igra za nas samo radi SP bolje nek i ne igra,treba ga pozvat na prijateljske a nikako obecat bilo sta,ako slucajno se vidi da bi mogao pomoc u sirem spisku onda ok,al sad da on dobija neke garancije za svjetsko a to ne dobijaju ovi koji su igrali u kvalifikacijama ,standardni reprezentativci je van svake pameti.
Ja bih to vise vidjeo kao neko ulaganje za buducnost. Ne mora on odigrati ni minute na SP-u. Sama cinjenica sto bi bio tamo bi mu mnogo znacila. Inace jadni Brazilci nemaju dovoljno kvalitetnih fudbalera, pa su 1994 na SP morali povesti 17-snjeg Ronalda, ili 1957 17-njeg Pele-a, Nijemci su ludi jer forsiraju 20-njeg Draxlera, i za kraj, Pjanic je debitovao sa 18 godina za nasu repku, pa zasto nebi mogao i Tankovic?
Mislim da je evidentna razlika u kvaliteti i talentu izmedju Ronalda, Pelea i Tankovica. Nadam se da ne treba da dalje polemisemo o tome.

Naravno da sam za to da se momak vrbuje, ali nisam za to da se Tankovicu GARANTUJE odlazak na SP, jer on SP treba da zasluzi. A kako nemamo durbin koji gleda u buducnost, ne mozemo reci u ovom momentu hoce li zasluziti, jer zasluge se ocjenjuju pred prvenstvo, a ne sada u februaru. Za sada ga zasluzio nije, jer dvije utakmice u Premiershipu su, moraces se sloziti, ipak premalo. Ako odigra dobru polusezonu i nametne se u Fulhamu, onda itekako ima argumenata da se pozove i u tom slucaju bi Pape ne pozivajuci ga na prvenstvo vjerovatno napravio gresku.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 10 feb 2014, 12:00

Goalgetter je napisao/la:Citiram Susica: U Brazilu cemo igrati protiv nekog drugoligasa. Mislim da ne bi bilo dobro odigrati protiv neke ekipe iz prve lige, i da izgubimo pred SP... :D

Dakle 4 utakmice. Mada moguce da budemo sudjelovali na onom turniru Road to Brazil, pa bi moglo biti vise utakmica.
Da i ta, tu sam zaboravio.

Ta njegova izjava, jos jedna u nizu velikih :lol:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

BABADZO
Kontakt:

Post Postao/la BABADZO » 10 feb 2014, 12:07

Amar Dzeko je napisao/la:
BABADZO je napisao/la:Zna li iko tacan broj utakmica koje cemo odigrati prije svjetskog ?
Egipat, Obala Slonovače, Meksiko a prije toga neka revijalna jedni protiv drugih :mrgreen:
Znaci bice sigurno 4-5 tekmi,nek pozove po jednog igraca novog za svaku(ali igraca koji zasluzuje) imali bi konacno i klupu,jer u brazilu pogotovo ako prodjemo grupu moramo imati 14-15 igraca spremnih za igru u svakom trenu(povrede,suspenzije). Sad je trebao pozvati i tog zadnjeg veznog(jer Susic nece sigurno igrati u Brazilu ako mi hocemo nesto da uradimo tamo) da se sto prije navikne na saigrace i igru koju mi forsiramo.
Sto se Tankog i Ibre tice ja nesto nisam siguran da bi jedan Ibrahimovic stvarno pristao zvati nekog osamnaestogodisnjaka i lobirati,puca njega qrac hoce li on igrati ili nece.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 feb 2014, 12:19

Goalgetter je napisao/la:slika

Btw. Svedskim medijima ''ne smeka'' da se Dzeko nasao sa Tankovicem.
Interesantan je njegov diplomatski opis slike:

Bosnian hero ipak nudi odredjenu distancu, dok bi recimo drugacije bilo da je napisao bosnian brother ili tako nesto... Vidim da ga Dzeko javno vrbuje preko twittera, vidjet' cemo sta ce biti...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

klapko
Kontakt:

Post Postao/la klapko » 10 feb 2014, 12:31

Malo cu pojasniti neke stvari jer vidim da se puno prica. Upucen sam prilicno dobro u Muamerovu situaciju. Njega je jedino od nasi zvao Juka, i to ne njega vec njegove roditelje. Oni su pozvani na druzenje i to je odbijeno, po mom misljenju i logicno. On bi se sa tim potezom odrekao Svedske radi pozivnice ne zvanicnog suradnika NSBIH na druzenje. Nisu to amateri da tako postupis. Sa druge strane imas Svede koji posalju svog selektora u posjetu samo radi Muamera, oni su tu dva puta sjeli i pricali a tekmu je selektor sagledao zajedno sa Muamerovim agentom Fabio Alho. Taj bosanski menedzer sa kojim se povezuje Muamer je pomocnik Fabiu i zove se Adnan Huseincehajic. Muamer je bar prije imao 100% zelju da zaigra za BiH i to je sam govorio, medjutim ova zadnja postupanja od naseg saveza ja mislim da su samo negativno utjecala. Pa kod nas moraju nasi igraci na svoje inicijative da vrbuju talente koji igraju u EPL. Da je Susic sjeo na avion i posjetio momka on bi vec bio igrac BiH u to sam 100% siguran.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 feb 2014, 12:33

Da mu je BIH u srcu igrao bi....

Znam bla bla bla, i budala zna da ga zelimo, sta hoce da mu ciejla BIH ide na noge....Svako zna kako Pape radi, niej nikome isao da ljubi noge pa nece ni njemu...

Ovo mi lici kao da se nazor traze neke stvari da bi mali igrao za Svedsku...... Nije tajna da su asmilirani ako da su dosli prije 200 godina u Svedsku.
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 10 feb 2014, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 feb 2014, 12:36

Batko je napisao/la:Da mu je BIH u srcu igrao bi....
Kako? Da dodje na okupljanje A reprezentacije i obuce dres? Znas da to ne ide.
A nije budala da zamjeni profesionalne uslove u recimo U21 Svedske sa zahebancijom U21 BiH.

Jos ga selektor A reprezentacije Svedske posjeti i mozda mu je vec nesto obecao. Na to da promjeni drzavljanstvo i baci to sve za neku nadu? Muamere ne budi tako glup. Imamo mi Vrsajevica, igrace nam on napadaca.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

klapko
Kontakt:

Post Postao/la klapko » 10 feb 2014, 12:38

Znam bla bla bla, i budala zna da ga zelimo, sta hoce da mu ciejla BIH ide na noge....Svako zna kako Pape radi, niej nikome isao da ljubi noge pa nece ni njemu...
Kako ce momak znati kada mu niko nista nije rekao? Ti kada trazis novi posao, pocnes raditi u firmi prije nego sto ti bilo ko javi samo zato sto si cuo od drugi radnika da te zele? Nema smisla.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 feb 2014, 12:38

Principatus je napisao/la:
A nije budala da zamjeni profesionalne uslove u recimo U21 Svedske sa zahebancijom U21 BiH.
Samo je pitanje vremena kad ce dobiti poziv. Pa zna i budala da ga zelimo? Jok eto NSBIH ne zeli Muamera.....I ovaj lik gore laze, nije tacno da je samo Juka zvao njegovu familiju, a mozda i oni sada lazu jer zele da mali igra za SVedklsu...

klapko
Kontakt:

Post Postao/la klapko » 10 feb 2014, 12:41

Batko je napisao/la:
Principatus je napisao/la:
Samo je pitanje vremena kad ce dobiti poziv. Pa zna i budala da ga zelimo? Jok eto NSBIH ne zeli Muamera.....I ovaj lik gore laze, nije tacno da je samo Juka zvao njegovu familiju, a mozda i oni sada lazu jer zele da mali igra za SVedklsu...
Ti nemas pojma ko sam ja i kako znam za njegovu situaciju. Zelim samo da pojasnim kako stvari stoje. Ja pricam jedino sto se tice poziva oko A-repke. Muamer je dobio poziv za U21 koji je odbio. Naravno da ce ga odbiti, a razloge imas u postu iznad.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 feb 2014, 12:42

klapko je napisao/la:

Kako ce momak znati kada mu niko nista nije rekao? Ti kada trazis novi posao, pocnes raditi u firmi prije nego sto ti bilo ko javi samo zato sto si cuo od drugi radnika da te zele? Nema smisla.

Savez je kontaktirao njega i nejgovu familiju vise puta pa i njegovog menadzera jer su njegovi zelili da ih se vise ne zove nego da se obrate Muamerovom menadzeru.....

Da Tankovica niko nije kontaktirao iz saveza je laz.

klapko
Kontakt:

Post Postao/la klapko » 10 feb 2014, 12:44

Batko je napisao/la:
klapko je napisao/la:

Savez je kontaktirao njega i nejgovu familiju vise puta pa i njegovog menadzera jer su njegovi zelili da ih se vise ne zove nego da se obrate Muamerovom menadzeru.....

Da Tankovica niko nije kontaktirao iz saveza je laz.
Naravno da nece roditelji da njih zovu, ja ti garantujem da oni nece da uticuju ikako na Muamerovu odluku. On nije balavac da mu otac i majka odlucuju za njega. Ovo je njegov zivot i njegova karijera. A sto se tice A-repke jedini poziv jeste na skup protiv Egipta za njega i njegove roditelje.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 feb 2014, 12:44

klapko je napisao/la: Ti nemas pojma ko sam ja i kako znam za njegovu situaciju. Zelim samo da pojasnim kako stvari stoje. Ja pricam jedino sto se tice poziva oko A-repke. Muamer je dobio poziv za U21 koji je odbio. Naravno da ce ga odbiti, a razloge imas u postu iznad.
Eto i sam kazes da je odbio poziv u U21, zato nemoj da kenjas kako ga niko iz saveza nije kontaktirao, i sam znas da je to laz....
A taj poziv u U21 je bio prije njgovog debija za Fulham u prvom timu.... Dakle cinjenica je da je Tankovic odbio poziv nase reprezentacije...

klapko
Kontakt:

Post Postao/la klapko » 10 feb 2014, 12:47

Batko je napisao/la:
klapko je napisao/la: Ti nemas pojma ko sam ja i kako znam za njegovu situaciju. Zelim samo da pojasnim kako stvari stoje. Ja pricam jedino sto se tice poziva oko A-repke. Muamer je dobio poziv za U21 koji je odbio. Naravno da ce ga odbiti, a razloge imas u postu iznad.
Eto i sam kazes da je odbio poziv u U21, zato nemoj da kenjas kako ga niko iz saveza nije kontaktirao, i sam znas da je to laz....
A taj poziv u U21 je bio prije njgovog debija za Fulham u prvom timu.... Dakle cinjenica je da je Tankovic odbio poziv nase reprezentacije...
Ja sam gore naveo da se moj post tice price oko A-repke. Ti ako mislis da momak treba doci i igrati za nasu U21 repku to je vec druga stvar. Po meni je to logican potez, a mogu ti reci da su tada cak i iz saveza mu dali savjet da on ostane u Svedskoj i da se tu razvija dok ne bude aktuelan za A-repku. Toliko je ozbiljan taj poziv bio, to je bilo samo da se moze reci "Mi smo mu ponudili a on je odbio".

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 feb 2014, 12:49

Ne, nego mislim da je pretjerano i bezobrazno napadati savez i Susica i prijetiti igranjem za A Svedsku zato sto kao Susic nije isao u London a tamo neki Hamren jeste.....

Inace, kontradiktoran si, gore pises da ga niko iz saveza nije kontaktirao a sada da jesu... :lol:

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 10 feb 2014, 12:57

Šta će Pape ići na noge nekom igraču iz PL, igra se još ovo svjetsko u Brazilu u prestaje se fudbal igrati. Bezveze čovjek da plaća kartu :roll: A i loša je klima u Engleskoj, vjetrovi, kiše, ma ko će to trpiti. Ovako ode čovjek u Split, šeta rivom, uživa u suncu, ode na Poljud vidi bratića i ljepota.
DRUG NEBI TI PUNCA

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 10 feb 2014, 13:04

Shvatite vise da je nogomet biznis, i da na je prvom mjestu karijera. Moze on voliti Bosnu koliko hoce, voli nju i Haris Seferovic, ali koji se savez vise i brze pobrine za tebe, za njih ce i igrati. Reprezentacija je odskocna daska, posebno u njegovom slucaju. Uzmes u slucaju Tankovic, U21 trener razgovara sa njim redovno, trener A-Repke dolazi extra u London da pogleda njegovu tekmu i prica sa njim, dok Susic ni rijeci o njemu, niti se trudi oko njega. Sad cu i ja u ovom slucaju reci ''Pa logicno je da Tankovic igra za Svedsku posto se Svedska vise zalaze oko njega''.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 feb 2014, 13:15

Tacno je da nemamo pojma ko si ti i kako se zoves jer nam se do sada nisi predstavio, ali vidim iz onog sto pises da si sam sebi kontradiktoran.

Izjava br: 1

Njega je jedino od nasi zvao Juka, i to ne njega vec njegove roditelje. Njega je jedino od nasi zvao Juka, i to ne njega vec njegove roditelje. Oni su pozvani na druzenje i to je odbijeno, po mom misljenju i logicno. On bi se sa tim potezom odrekao Svedske radi pozivnice ne zvanicnog suradnika NSBIH na druzenje.

Izjava br: 2

Muamer je dobio poziv za U21 koji je odbio.

Eh sad druze moj, valjda ti je jasno da je U21 reprezentacija pod okriljem NSBiH i da kontakti u vezi sa igranjem za U21 JESU zapravo kontakti od strane NSBiH. Samim time je netacno kada napises da ga iz NSBiH nije niko kontaktirao, a nasao sam i izjavu Denijala Pirica iz oktobra 2013 koji je obecao stupiti u kontakt sa njime. Vjerovatno je to taj poziv u U21 koji spominjes.

Vidi nesto, ne mora Tankovic igrati za U21 BiH, ali zar nije mogao Tankovic reci: "Ljudi, hvala vam na pozivu za U21, ali ja mislim da je za moj razvoj bolje da igram za U21 Svedsku reprezentaciju, a ja kao ponosni Bosanac ili Hercegovac cu se rado odazvati pozivu za A reprezentaciju."

I time bi se podvukla linija kao sto je bilo u slucaju Kolasinca. Ali sve mi se cini da takvo obecanje nije dao, jer da jeste, ti koji se hvalis da imas kontakte s njim bi nam ovdje to sada sigurno spomenuo.

Ja se nadam da ce Tankovic biti veliki fudbaler, ali ako on OCEKUJE da ce mu neko hitrim koracima nakon 120 minuta seniorskog ozbiljnog fudbala uruciti odmah poziv za A reprezentaciju, onda je on ili neozbiljan ili arogantan. On ako je talenat i kvalitet, a svi se nadamo da jeste, onda ce sigurno dobiti poziv za A repku, jer kvalitet ne moze ostati neprimjecen. Ali valjda mu treba biti jasno da se ne uskace u reprezentaciju nakon 120 minuta seniorskog fudbala, jer nismo mi reprezentacija Vatikana. Opet ponavljam, neka odigra dobru polusezonu, neka se nametne u prvom timu i onda ima argumente na svojoj strani. On ako ovu zemlju voli i zeli da igra za nju, onda nema sta da se dvoumi, jer time sto ga je savez ne jednom, vec izgleda u vise navrata kontaktirao (poziv za U21, pa ovaj poziv za Egipat - ili je mozda to ipak jedan te isti poziv... nebitno), je dovoljno pokazao da NSBiH racuna na njega kao na buducnost BiH.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 10 feb 2014, 13:43

_dreamer_ je napisao/la:Ja se nadam da ce Tankovic biti veliki fudbaler, ali ako on OCEKUJE da ce mu neko hitrim koracima nakon 120 minuta seniorskog ozbiljnog fudbala uruciti odmah poziv za A reprezentaciju, onda je on ili neozbiljan ili arogantan.

pa i Ibra je u tim godinama bio arogantan znajući svoje kvalitete i nije htio da ide na "audicije" :D ne kažem da će biti igračina kao Ibra, itd, ali neka bude 50% od njega i biti će odlično :D bio on arogantan ili ne, on nema šta da izgubi, mi imamo .. njega se neće Švedi odreći
_dreamer_ je napisao/la:On ako je talenat i kvalitet, a svi se nadamo da jeste, onda ce sigurno dobiti poziv za A repku, jer kvalitet ne moze ostati neprimjecen.

kvalitet možda neće ostati neprimjećen, ali problem je bezobrazluk našeg selektora

_dreamer_ je napisao/la:Ali valjda mu treba biti jasno da se ne uskace u reprezentaciju nakon 120 minuta seniorskog fudbala, jer nismo mi reprezentacija Vatikana.

ne bismo mi doveli kvalitet u repku, jer je teško o tome pričati nakon stotinu i nešto minuta seniorskog fudbala, ali bismo doveli talenat koji se može odlično razviti ili propasti, poenta je da se talenta neće odreći Šveđani, a mi bi na bilo koji način trebali dovesti ga da igra za nas .. Edin, Spaha, Pape da ga posjeti, bilo kako .. razgovor u četiri oka je ključ, tu se stiče ozbiljnost i povjerenje

_dreamer_ je napisao/la:Opet ponavljam, neka odigra dobru polusezonu, neka se nametne u prvom timu i onda ima argumente na svojoj strani.

opet ponavljam, na njegovoj strani je talenat i argument je taj što Šveđani žele da ga zadrže na svaki način
_dreamer_ je napisao/la:On ako ovu zemlju voli i zeli da igra za nju, onda nema sta da se dvoumi, jer time sto ga je savez ne jednom, vec izgleda u vise navrata kontaktirao (poziv za U21, pa ovaj poziv za Egipat - ili je mozda to ipak jedan te isti poziv... nebitno), je dovoljno pokazao da NSBiH racuna na njega kao na buducnost BiH.
voli on ovu zemlju, ali kao što je pisao momak gore, dosta igrača bira repku čisto zbog karijere, samo zbog toga .. ima i Seferović Ljiljane na zidu, dolazi na odmor u BiH, ali izabra Švicarce zbog karijere i tako igra u prvih 11, a kod nas bi kraj Džeke i Vede grijao klupu, vjerujem da je to razlog zašto je izabrao Švicu

od Šveđana, Švicaraca, Norvežana, itd, treba da učimo .. nisu oni govorili da im ne trebaju Xhaka, Seferović, Tanković, itd .. nego sad imaju te igrače i Bog te veselio

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, denza, Zglavkar i 8 gostiju.