a evo procitao i tvoje pp. izgleda da i forumase favorizujesPOBJECIuCG je napisao/la: ↑23 apr 2024, 12:13samo procitao tvoje postove i zakljucak objektivan je da favorizujes jednog. ti se brate ljuti koliko hocesnapoleon72 je napisao/la: ↑23 apr 2024, 11:08A ko si ti da ja tebi budem relevantan uopste? Pljujem i pljuvat cu svakog trenera koji dopusti da sa Sarajevom primi pet komada u ovoj pisljivoj ligi od bilo koga, ili onog kojeg Leotar nasamara nasred Koseva.POBJECIuCG je napisao/la: ↑23 apr 2024, 10:17
ti mi druze nisi relevantan uopste. Ti si pljuvao Sablica a nije tekme krenuo na klupi kako treba. Ti po defaultu pljujes odredjene trenere. Kad nadjes nekoga da favorizujes ala Vinko ni jedan ti drugi ne valja.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
-
- Kontakt:
umjesto da ratujemo nadam se da ćemo dobit Zrinjski
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Poznavajuci nas ovih zadnjih sezona kad idemo dole u put prepisemo poraz kako igraci i sš tako i navijaci
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Što se Viverosa strašnog tiče, samo molim Boga da nagura na što više golova, pa da se neko drugi zaleti i iskešira pare za njega.. da ga skinemo sa grbače.
Bojim se da mnogi prate isključivo statistiku, bez da ponekad bace pogled na to kako lik ustvari izgleda na terenu. Mada ni statistika nije ništa specijalno. Recimo, nema asistencija.. i btw, po statistici Transfermarkta, lik ima samo 3 asistencije u karijeri.
Momku će za par dana 24 godine. Daleko je to od nekog talentovanog djeteta, kojeg bi se dalo istrpiti. Daleko najveći plus kod njega su fizikalije. Brz je i izgleda stvarno strašno.. isklesan ko one statue grčkih bogova. Na račun tih impresivnih fizikalija uglavnom i izlazi u prilike i daje golove.. pogledajte par highlightsa, jako često dobija duele 1vs1 i tako dolazi u prilike. Problem je što ih obično ne dobija driblingom ili nekim pametnim postavljanjem, nego sirovom snagom. To pali u Južnoj Americi, jer su taktičke postavke nikakve i slobodnog prostora ima na desetine metara (pogotovo nakon što neko od odbrambenih ispadne). Uz to nema neku specijalnu tehniku (prvenstveno mu je tehnika šuta upitna) i haman pa nikakav fudbalski IQ.. ali taj problem ima 80% te lige, pa nisam ni najmanje iznenađen.
Da bi on uopšte imao šansu da bude efikasan, potreban mu je veliki prostor. Mislim da mu to možemo eventualno naći na trenutnoj poziciji Kyeremeha u 3-5-2.. ali i to mi je upitno iz milijardu razloga. Može nam možda biti koristan kao istureni špic u 4-2-3-1 (ali tu već valjda imamo 2 opcije, a i malog Ploču). I to je to.. ja ne vidim kako on može igrati na krilu u Evropi. Dobićeš istog igrača kao Kyeremeh, prebrz jest, ali neefikasan, nesposoban da napravi višak - čitaj: trkača kokoš (doduše, u ovom slučaju više bik).
Uglavnom, mislim da je momak klasičan igrač za Južne Amerike, i da mu je plafon ganjanje po Copa Libertadores sa nekim jačim klubom sa tog kontinenta.
Amin da se zajebem pa da bude hit, al teško.. baš teško. Treba gledati da se izvuče što više para za njega i lagano zaboraviti na ovo ublehaško tržište.
Bojim se da mnogi prate isključivo statistiku, bez da ponekad bace pogled na to kako lik ustvari izgleda na terenu. Mada ni statistika nije ništa specijalno. Recimo, nema asistencija.. i btw, po statistici Transfermarkta, lik ima samo 3 asistencije u karijeri.

Momku će za par dana 24 godine. Daleko je to od nekog talentovanog djeteta, kojeg bi se dalo istrpiti. Daleko najveći plus kod njega su fizikalije. Brz je i izgleda stvarno strašno.. isklesan ko one statue grčkih bogova. Na račun tih impresivnih fizikalija uglavnom i izlazi u prilike i daje golove.. pogledajte par highlightsa, jako često dobija duele 1vs1 i tako dolazi u prilike. Problem je što ih obično ne dobija driblingom ili nekim pametnim postavljanjem, nego sirovom snagom. To pali u Južnoj Americi, jer su taktičke postavke nikakve i slobodnog prostora ima na desetine metara (pogotovo nakon što neko od odbrambenih ispadne). Uz to nema neku specijalnu tehniku (prvenstveno mu je tehnika šuta upitna) i haman pa nikakav fudbalski IQ.. ali taj problem ima 80% te lige, pa nisam ni najmanje iznenađen.
Da bi on uopšte imao šansu da bude efikasan, potreban mu je veliki prostor. Mislim da mu to možemo eventualno naći na trenutnoj poziciji Kyeremeha u 3-5-2.. ali i to mi je upitno iz milijardu razloga. Može nam možda biti koristan kao istureni špic u 4-2-3-1 (ali tu već valjda imamo 2 opcije, a i malog Ploču). I to je to.. ja ne vidim kako on može igrati na krilu u Evropi. Dobićeš istog igrača kao Kyeremeh, prebrz jest, ali neefikasan, nesposoban da napravi višak - čitaj: trkača kokoš (doduše, u ovom slučaju više bik).
Uglavnom, mislim da je momak klasičan igrač za Južne Amerike, i da mu je plafon ganjanje po Copa Libertadores sa nekim jačim klubom sa tog kontinenta.
Amin da se zajebem pa da bude hit, al teško.. baš teško. Treba gledati da se izvuče što više para za njega i lagano zaboraviti na ovo ublehaško tržište.
The saddest thing in life is wasted talent.
Ma taj Viveros je meni baš misterija, znam samo da smo ga masno platili i da ima vrhunsku platu, sam je rekao da je odbio neke "atraktivnije" lige zbog više novca...
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Upravo tako. U zadnje vrijeme samo nekakve bitke van terena, a za one relativno neuspješne na terenu se traže alibiji i kad ih ima i kad ih nema.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Da ga vratimo mozda bi bio opet taraba, mozda bi mu nedostajala porodica, mozda bi ga mafija reketirala. Sa nama nikad ne zas.
-
- Kontakt:
Koga nema zbog kartona i kome prijeti suspenzija?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ma nije to brate do nas, to je do njih. Nije on jedini Južnoamerikanac koji šatro ima neke probleme.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑23 apr 2024, 13:16Da ga vratimo mozda bi bio opet taraba, mozda bi mu nedostajala porodica, mozda bi ga mafija reketirala. Sa nama nikad ne zas.
Vazda im nešto ne paše. Ne paše im obično zbog toga što žive u ubjeđenju da su igračine (što je i razumljivo, zemlje zaluđene fudbalom, gleda ih regularno desetine hiljada ljudi na utakmicama, lože ih menadžeri).. pa kontaju da će bez problema prepišati neke lošije evropske lige.
Kad dođu i vide gdje su u poređenju sa saigračima, slijedi totalni sjeb u glavi i onda počnu tražiti opravdanja što su ofirni. Te mafija, te ne odgovara klima, nedostaje porodica, težak jezik, umrla nana, Boga pitaj šta još.. a u stvarnosti samo ne mogu pratiti ritam, potcijenili su takmičenje i puno su lošiji nego što su predstavljeni.
scholsey je napisao/la: ↑23 apr 2024, 12:29Što se Viverosa strašnog tiče, samo molim Boga da nagura na što više golova, pa da se neko drugi zaleti i iskešira pare za njega.. da ga skinemo sa grbače.
Bojim se da mnogi prate isključivo statistiku, bez da ponekad bace pogled na to kako lik ustvari izgleda na terenu. Mada ni statistika nije ništa specijalno. Recimo, nema asistencija.. i btw, po statistici Transfermarkta, lik ima samo 3 asistencije u karijeri.![]()
Pa sad ti je većina sporta snaga kakvi driblinzi to niko ne koristi,ako imaš skok i jak u duelima možeš za Celzi igrat a ne za nas
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Mi bas ni ne znamo kako taj momak igra i koje su mu karakteristike, jedino ako je neko zaista pratio njegove utakmice tamo. Mozda Scholesy jeste, ali mislim da je vecina nas samo gledala klipove i slicno. Tesko je reci bilo sta, ali ako je vec imao neke probleme. pa kakve god, onda ne znam koliko pametno bi bilo da ga vracamo.
- NisamIsmirMirvic
- Kontakt:
Aludiram na to da nam malo lage forumski insajderi. Inace, slazem se sa analizom. Svi su oni mentalno nestabilni i vazda je kocka, ali kad ubodes bas ubodes. Ja se vala ne bi igrao s dovodjemjem takvih igraca.scholsey je napisao/la: ↑23 apr 2024, 13:28Ma nije to brate do nas, to je do njih. Nije on jedini Južnoamerikanac koji šatro ima neke probleme.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑23 apr 2024, 13:16Da ga vratimo mozda bi bio opet taraba, mozda bi mu nedostajala porodica, mozda bi ga mafija reketirala. Sa nama nikad ne zas.
Vazda im nešto ne paše. Ne paše im obično zbog toga što žive u ubjeđenju da su igračine (što je i razumljivo, zemlje zaluđene fudbalom, gleda ih regularno desetine hiljada ljudi na utakmicama, lože ih menadžeri).. pa kontaju da će bez problema prepišati neke lošije evropske lige.
Kad dođu i vide gdje su u poređenju sa saigračima, slijedi totalni sjeb u glavi i onda počnu tražiti opravdanja što su ofirni. Te mafija, te ne odgovara klima, nedostaje porodica, težak jezik, umrla nana, Boga pitaj šta još.. a u stvarnosti samo ne mogu pratiti ritam, potcijenili su takmičenje i puno su lošiji nego što su predstavljeni.
Takve igrače uz saglasnost njegovog matičnog kluba prvo dovesti na probu, zatim vidjeti od čega je. Dogovoriti prijateljsku sa npr. TC ili Posušjem ako tu šta pokažem može ostati. Mešćini da je on došao na preporuku Diaza pa sumnjam da je neka taraba.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑23 apr 2024, 14:37Aludiram na to da nam malo lage forumski insajderi. Inace, slazem se sa analizom. Svi su oni mentalno nestabilni i vazda je kocka, ali kad ubodes bas ubodes. Ja se vala ne bi igrao s dovodjemjem takvih igraca.scholsey je napisao/la: ↑23 apr 2024, 13:28Ma nije to brate do nas, to je do njih. Nije on jedini Južnoamerikanac koji šatro ima neke probleme.NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑23 apr 2024, 13:16Da ga vratimo mozda bi bio opet taraba, mozda bi mu nedostajala porodica, mozda bi ga mafija reketirala. Sa nama nikad ne zas.
Pred ugovor odmah mu dati do znanja da mu nije zagarantovano prvih 11 i gotovo. Hoćeš hoćeš, nećeš nećeš. Mada bih se ja okrenuo sada Gruziji i Africi (Senegal, Gana, Nigerija, Obala Slonovače).
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ali ne znam kako to može da ne iznervira nekoga, zašto se šuti - a težimo tome da budemo profesionalni, ne mora klub biti jednak Senijadovom seljakluku, mislim nakon onog klipa, zamišljam da on ozbiljno pregovara neki transfer, Kepčija je za njega drugi univerzum.
Zvanična verzija je bila da njemu nedostaje Kolumbija i da zbog toga napušta Sarajevo i šta sad vratit će se i više mu neće nedostajati domovina, nego će sa osmijehom igrati za nas? Onda druga verzija jesu ti neki kriminalni klanovi koji su ga reketarili, kako onda Oliveira, Adalberto, pa čak i ovi mlađi igraju bez problema? Zašto je baš Kevin bio tako poseban i onda ona treća opcija da demagogu Rožmanu "igrački" nije odgovarao.
Mislim da je klub mogao da izda nego saopćenje, isto mislim da neki novinar treba da pita Rožmana za Penu, šta je problem, zašto ne igra, nego ono šuti, nek se ne puca, bod po bod - zadovoljni.
Zvanična verzija je bila da njemu nedostaje Kolumbija i da zbog toga napušta Sarajevo i šta sad vratit će se i više mu neće nedostajati domovina, nego će sa osmijehom igrati za nas? Onda druga verzija jesu ti neki kriminalni klanovi koji su ga reketarili, kako onda Oliveira, Adalberto, pa čak i ovi mlađi igraju bez problema? Zašto je baš Kevin bio tako poseban i onda ona treća opcija da demagogu Rožmanu "igrački" nije odgovarao.
Mislim da je klub mogao da izda nego saopćenje, isto mislim da neki novinar treba da pita Rožmana za Penu, šta je problem, zašto ne igra, nego ono šuti, nek se ne puca, bod po bod - zadovoljni.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Eno I navijaci Intera juce sahranili Milan. Sve snimali I objavili. Dobra zayebancija ko ono kad smo mi željkanq sahranili.
Halalite što su duži postovi, dosadno mi na poslu.
Ne sporim ja da je snaga bitna i da se može iskoristiti, ali nije istina da je to neki garant uspjeha u Evropi. Fudbal se dosta promijenio, taktički dio je strašno napredovao, iole ozbiljni treneri nađu način da se izbore sa tim. Moderan napadač mora imati jako širok skill set.
Uzeću za primjer Haalanda. Lik je stijena, da je samo do snage, zabijao bi svima ko na traci. Ali je protiv najjačih ekipa haman pa redovno nevidljiv. Također često nestaje u najbitnijim fazama takmičenja (polufinala i finala). Zašto baš tad? Zato što su, između ostalog, taktičke postavke protivnika tad na vrhuncu.
Tambura lošije jer mu oni ostave prostor da maksimalno iskoristi svoju najveću prednost, snagu.
Slično će se Viveros osjećati kod nas. Ne zbog toga što smo mi neka haos jaka liga, nego zbog toga što je evropski stil fudbala (pa i u najlošijim ligama kao što je naša) znatno zahtjevniji od južnoameričkog.. i što će i najmanje taktičke zamke učiniti da izgubi svoju najveću prednost.
Ne gledam ga ni ja redovno, nego zbog posla pratim dosta liga na svijetu pa eto. Znam da se ova njegova statistika mora uzeti sa rezervom. Primjera radi, nije li vam čudno što je u toj listi top strijelaca Kolumbije većina igrača sa blizu 40 godina? Šta vam to govori o kvalitetu takmičenja? Osim toga, 3 asistencije u karijeri.. mislim, smiješno. Peter Schmeichel kao golman u karijeri ima 3-4 asistencije.. i nije jedini.
Neke od najboljih evropskih skauting službi su već odavno prestale vjerovati ovim ublehašima. Primjera radi, Salzburg. Fantastičan rad sa talentima.. ali obratite pažnju odakle dolaze ti igrači. Pogledajte koliko ih je iz Južne Amerike u poređenju sa drugim tržištima. Mislite da oni nemaju veza i para da ih dovode? Imaju, mogu kupiti pola lige, ali neće.. jer znaju da od toga jako često nema ništa. Jednostavno je omjer uloženo/dobijeno previše nepovoljan. Od Južnoamerikanaca su jedino znali dovoditi Brazilce.. a i to su se sa bukvalno par izuzetaka (može mi naumpasti samo Andre Ramalho, koji je sad u PSVu) strašno izofirali.
Nisu samo zbog marketinga i para napravili podružnicu u Brazilu (mislim Red Bull Bragantino). To između ostalog služi da taktički opismeni te joga bonito mađioničare i navikne ih na evropski fudbal, jer su Austrijanci skontali gdje je njihov najveći problem.
Ako se takve fudbalske institucije prebacuju na druga tržišta, koji se qrac onda mi pravimo pametni?

Ne sporim ja da je snaga bitna i da se može iskoristiti, ali nije istina da je to neki garant uspjeha u Evropi. Fudbal se dosta promijenio, taktički dio je strašno napredovao, iole ozbiljni treneri nađu način da se izbore sa tim. Moderan napadač mora imati jako širok skill set.
Uzeću za primjer Haalanda. Lik je stijena, da je samo do snage, zabijao bi svima ko na traci. Ali je protiv najjačih ekipa haman pa redovno nevidljiv. Također često nestaje u najbitnijim fazama takmičenja (polufinala i finala). Zašto baš tad? Zato što su, između ostalog, taktičke postavke protivnika tad na vrhuncu.
Tambura lošije jer mu oni ostave prostor da maksimalno iskoristi svoju najveću prednost, snagu.
Slično će se Viveros osjećati kod nas. Ne zbog toga što smo mi neka haos jaka liga, nego zbog toga što je evropski stil fudbala (pa i u najlošijim ligama kao što je naša) znatno zahtjevniji od južnoameričkog.. i što će i najmanje taktičke zamke učiniti da izgubi svoju najveću prednost.
Ne gledam ga ni ja redovno, nego zbog posla pratim dosta liga na svijetu pa eto. Znam da se ova njegova statistika mora uzeti sa rezervom. Primjera radi, nije li vam čudno što je u toj listi top strijelaca Kolumbije većina igrača sa blizu 40 godina? Šta vam to govori o kvalitetu takmičenja? Osim toga, 3 asistencije u karijeri.. mislim, smiješno. Peter Schmeichel kao golman u karijeri ima 3-4 asistencije.. i nije jedini.
Neke od najboljih evropskih skauting službi su već odavno prestale vjerovati ovim ublehašima. Primjera radi, Salzburg. Fantastičan rad sa talentima.. ali obratite pažnju odakle dolaze ti igrači. Pogledajte koliko ih je iz Južne Amerike u poređenju sa drugim tržištima. Mislite da oni nemaju veza i para da ih dovode? Imaju, mogu kupiti pola lige, ali neće.. jer znaju da od toga jako često nema ništa. Jednostavno je omjer uloženo/dobijeno previše nepovoljan. Od Južnoamerikanaca su jedino znali dovoditi Brazilce.. a i to su se sa bukvalno par izuzetaka (može mi naumpasti samo Andre Ramalho, koji je sad u PSVu) strašno izofirali.
Nisu samo zbog marketinga i para napravili podružnicu u Brazilu (mislim Red Bull Bragantino). To između ostalog služi da taktički opismeni te joga bonito mađioničare i navikne ih na evropski fudbal, jer su Austrijanci skontali gdje je njihov najveći problem.
Ako se takve fudbalske institucije prebacuju na druga tržišta, koji se qrac onda mi pravimo pametni?
Nije to samo sad. Ja kad sam trenirao 83-84-e prvo sto nam je trener govorio i objasnjavao da je snaga i brzina 90% svakog sporta. To je tako,kad imas snagu i brzinu,mozes sve. Naravno u fudbalu kao timskoj igri ima jos hiljadu faktora.donDondon je napisao/la: ↑23 apr 2024, 14:23scholsey je napisao/la: ↑23 apr 2024, 12:29Što se Viverosa strašnog tiče, samo molim Boga da nagura na što više golova, pa da se neko drugi zaleti i iskešira pare za njega.. da ga skinemo sa grbače.
Bojim se da mnogi prate isključivo statistiku, bez da ponekad bace pogled na to kako lik ustvari izgleda na terenu. Mada ni statistika nije ništa specijalno. Recimo, nema asistencija.. i btw, po statistici Transfermarkta, lik ima samo 3 asistencije u karijeri.![]()
Pa sad ti je većina sporta snaga kakvi driblinzi to niko ne koristi,ako imaš skok i jak u duelima možeš za Celzi igrat a ne za nas
- JavierBosnia
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 42 gosta.