Novi stadioni se rade tako dok su i u Europi stari stadioni gradjeni u centru grada tipa santiago bernabeu i kamp nou kao i engleski stadioni.Fareus1921 je napisao/la: ↑02 jul 2020, 12:36@Hantraga potpuno se slažem za prostor oko stadiona...Po meni UEFA za licenciranje stadiona bi trebala (ako već i nije,ne znam) uvest za ove veće kategorije i kriterij o prilazu stadionu.Kod nas u BiH problem je što se većina stadiona pravi upravo u samom centru grada (Grbavica,Pecara,BB,Tušanj...Bilino tu jedino odskače)gdje nema od silnih zgrada i ulica prostora za nove tribine a kamoli parkinge i prilaze.Zato se i nove moderne arene i prave na perifernim djelovima grada (Alianz Arena,Wanda Metropolitano,ovi stadioni sa zadnjeg SP 2018...)upravo radi parkinga,prostora oko stadiona,prilaza pomoću autoputa...Po meni naši klubovi bi trebali slijediti primjer Osijeka i njihovog novog stadiona.
Tek sada se vidi da je dobro sto je Velez upravo u Vrapcicima napravio stadion, nisu daleko od grada a imaju more potencijalnog prostota oko stadiona pa cak i da na tom mjestu naprave neki kamp posto vidim da ima onih njiva oko stadiona kao rodjenih za to.