Real Madrid se nakon šest godina, konačno plasirao u 1/4 finala Lige Prvaka, takmičenja kojeg je osvajao devet puta u svojoj historiji. Igrači kraljevskog kluba su nakon utakmice bili prezadovoljni uspjehom.
Casillas: "Nakon mnogo godina, konačno smo uspjeli izboriti 1/4 finala. Real Madrid, kao institucija, zaslužio je prolaz u narednu fazu. Zahvalni smo navijačima na podršci i dijelom su i oni zaslužni što smo prošli dalje. Nije važno kojeg ćemo protivnika dobiti u narednoj fazi."
Alonso: "Željeli smo proći u 1/4 finala i uspjeli smo. Znamo da je do kraja dug put, ali smo jako sretni što smo riješili ovu barijeru. Ekipa je pokazala konkurentnost što će biti jako važno za budućnost."
Granero: "Odigralo smo odličnu utakmicu i zasluženo idemo dalje. Nemamo nekog posebnog protivnika kojeg bi željeli u narednoj fazi. Uglavnom, žrijeb će odlučiti. Derbi protiv Atletica će biti jako važan i sada nažalost imamo manje vremena od uobičajenog da se pripremimo za tu utakmicu. Počet ćemo što prije s pripremama kako bi bili spremni za ono što nas očekuje."
Ozil: "Jako sam sretan što imam priliku igrati u ovom timu i s ovim igračima. Osjećam se super na terenu i volim igrati s njima. Sada, kada smo prošli ovu fazu, naravno da razmišljamo o osvajanju Lige Prvaka. Nije bitno koga ćemo dobiti u narednoj fazi, ali lično, volio bih da to bude moj bivši klub, Schalke, u kojem trenutno igra legenda Reala, Raul.
Di Maria: "Publika je bila fenomenalna i sada svi možemo biti sretni i zadovoljni. Večeras je sve išlo u našu korist i uspjeli smo izboriti prolazak u narednu fazu."
Ramos: "Igrali smo spektakularan fudbal i navijači su mogli uživati u našoj predstavi protiv neugodnog protivnika. Svima nam je drago što smo se plasirali u 1/4 finala i stvarno, nije važno koga ćemo dobiti u narednoj fazi."
Carvalho: "Nije to bila laka utakmica, no i prije utakmice smo znali da neće biti. Ipak, odigrali smo dobru utakmicu i plasirali smo se dalje. U 1/4 finala je najvažnije da odigramo dobro, nije važno protiv koga ćemo igrati."