FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

black64
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la black64 » 12 feb 2014, 15:22

DzoleZeljo je napisao/la:@mumin & @ublehas - E ima par stvari gdje mi svi grijesmo!

Sta je to preveliko sto ti neki "potencijalni" investitori od nas traze, a nama fakticki receno stadion VISE NEGO POTREBAN.

Sto se mene tice, ja bi tom ko ce da ulozi u nas dao na 10 godina koncesije jos bi nosili njegove ime na dresu kao generalni sponzor, plus moguce produzenje ako saradnja bude na nivou, ali neka napravi napravi, renovira samo stadion.

Iz primjera pitara vidimo da se moze. Dakle, da drzava pomaze, to zaboravite, ali primjer pitara nam pokazu da postoje neke druge vode i da je moguce. Ne mora biti 5 mil KM, neka bude 1 mil KM na godisnjoj bazi.

Evo uzet cu primjer KONZUM-a. Pa zar se ne moze otici sa njima i porazgovarati. Ja sam ne samo siguran, vec ubijeden da nego tipa Konzuma (ne mora to Konzum biti, ja sam ih samo kao primjer uzeo) jedna docekao ovakvu lokaciju u CENTRU grada da ima..

@pitic - Za tvoju informaciju ja ovdje pokusavam da vodim normalnu diskusiju, a tebi ako se ne svida fino preskocis. Sada je zabrananjeno i voditi diskuciju? Ujedno, nisam ja placen da dovodim sponzore vec ljudi koji su za to placeni!
koliko sam ja cuo (nemojte misliti da je 100% tacno), KONZUM je nudio da napravi istocnu tribinu i da dobiju poslovni prostor ispod, sad da li je to istina i ako jeste sto se to nije uradilo nez

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 12 feb 2014, 15:23

DzoleZeljo je napisao/la:@mumin & @ublehas - E ima par stvari gdje mi svi grijesmo!

Sta je to preveliko sto ti neki "potencijalni" investitori od nas traze, a nama fakticki receno stadion VISE NEGO POTREBAN.

Sto se mene tice, ja bi tom ko ce da ulozi u nas dao na 10 godina koncesije jos bi nosili njegove ime na dresu kao generalni sponzor, plus moguce produzenje ako saradnja bude na nivou, ali neka napravi napravi, renovira samo stadion.

Iz primjera pitara vidimo da se moze. Dakle, da drzava pomaze, to zaboravite, ali primjer pitara nam pokazu da postoje neke druge vode i da je moguce. Ne mora biti 5 mil KM, neka bude 1 mil KM na godisnjoj bazi.

Evo uzet cu primjer KONZUM-a. Pa zar se ne moze otici sa njima i porazgovarati. Ja sam ne samo siguran, vec ubijeden da nego tipa Konzuma (ne mora to Konzum biti, ja sam ih samo kao primjer uzeo) jedna docekao ovakvu lokaciju u CENTRU grada da ima..

Da je boldirano tacno oni bi nama sami dosli da traze, ne bi ni bilo potrebe da mi njima idemo na noge.
U zemlji u kojoj zivimo ovo nije mala investicija, i nije tako lako ostariv projekat bez obzira koliko mi to željeli.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 feb 2014, 15:24

@teatar - Pa nije ni Sarajevo cekalo da Tan uoci njih, vec su isli ljudi i trazili... ;) Moze se tebi ovo svidati ili ne, ali to je tako..

To je suplja prica. Cekaj nekoga, evo ceka se 20 godina i onda se pitaju zasto je mala posjeta!

EDIT: Mi ovdje ne pricamo o onima za koje je bi ovo bio problem, vec o onima koji bi imali potencijalnog interesa. U zemlji gdje kuka vise od polovice, se grade, BBI, ALTE, IMPORTANE CENTRI, AL SIDIJI, koji su enormne cifre u odnosu one koja nama treba... ;)

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 12 feb 2014, 15:29

Kad već pričate o stadionu... Gradnja samih tribina uopšte nije toliko skupa, problem su prateći objekti kao wc, poslovni prostori. svlačionice, prostori za novinare. sudije te ostale instalacije koje idu uz gradnju svih objekata i sl.
slika
Ovakva konstrukcija je i kod naše sjeverne tribine, samo su kasnije na nju naslagane one "stepenice" (da ih tako nazovem). U to sam se uvjerio kada je bila reintegracija, pošto je jedna bila dignuta kako bi im poslužila kao puškarnica...

Kad bi htjeli da skrpimo neku ovakvu tribinu koja bi bila namjenjena samo za potrebe gledaoca, mislim da bi takva tribina bila jedino što je klub u stanju da napravi tj. da bude kao na slici s tim da su naslagani ti pomenuti blokovi, bez krova, sa otvorima za ulaze te wc-om i kasnije stolicama. Da je to nekom palo ranije na pamet, dosad, dvadeset godina poslije bi sigurno imali bar jednu takvu tribinu jer se kao takva može graditi iz dijelova i povremeno u skladu sa mogućnostima te kroz kreditna zaduženja i sa podnošljivim ratama.

Ali treba "loptu spustiti na zemlju" i ne razmišljati o tome jer to nažalost još uvijek nije prioritet naše uprave. Sam Amar je jednom prilikom rekao da nama treba konstantan prosjek od nekih 10.000 da bi uopšte o tome razmišljali. Mada se ja nebih sa tim složio jer kad pogledamo zadnji derbi na Grbavici, ono preskakanje preko ljudi da bi ušli, "plakanje" komšija za malim brojem ulaznica i njihovom stajanju u položaju sardina, zatim nedovoljan broj ulaznica za južnu tribinu (mnogi su ostali ispred), dobro bi trebali razmisliti. Mnogi ne znaju i zaboravljaju da je istočna tribina i donji dio južne "neuslovan" i zatvoren za gledaoce.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 12 feb 2014, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 12 feb 2014, 15:31

Nudilo se mnogo toga, sve su to pojedini, koji NISU VISE U KLUBU @pitic, odbili.
Svaka čast ostalima pa se prljavi ves nije nosio van kluba pa dusmani mogu samo nagađati, a "legende" kluba mirno proći ulicom bez da ih se popljuje.

@pitic, zao mi je sto cu te razočarati, ali para ima dovoljno za mir u kuci i mirno privođenje sezone kraju. Nema se za pravljenje novog stadiona, ali se u renoviranje krece vrlo brzo.

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 12 feb 2014, 15:33

DzoleZeljo je napisao/la:@teatar - Pa nije ni Sarajevo cekalo da Tan uoci njih, vec su isli ljudi i trazili... ;) Moze se tebi ovo svidati ili ne, ali to je tako..

To je suplja prica. Cekaj nekoga, evo ceka se 20 godina i onda se pitaju zasto je mala posjeta!

EDIT: Mi ovdje ne pricamo o onima za koje je bi ovo bio problem, vec o onima koji bi imali potencijalnog interesa. U zemlji gdje kuka vise od polovice, se grade, BBI, ALTE, IMPORTANE CENTRI, AL SIDIJI, koji su enormne cifre u odnosu one koja nama treba... ;)
Ma pitarima se desio splet nevjerovatnih okolnosti. I pare koje su oni dobili nisu pare odavde. Vani to nije puno para, ovdje jeste. Ove sto navodis nece ulagati u sport, to ti garantujem.
Da se nesto moglo uraditi, moglo je naravno.
Prvo sto mi pada na pamet, sto je mozda i bolja ideja od Konzuma je da u upravu gurnemo ljude npr. iz Tibre Pacifik ili slicne firme. Daš im pomocni, naprave 300 stanova (u centru umjesto na Stupu) za 15 miliona, prodaju stanove za 30 miliona, njima 5 nama 10. Naravno da se moglo nesto uraditi, ali nije lako.
Ne branim bivse clanove Uprave, ali i sam znaš ko je sve tamo sjedio, od pjevača pa dalje ...

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 12 feb 2014, 15:34

pitic je napisao/la:
mumin je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:@ublehas - Stani malo, kakav pickin dim? Pogresno interpetiras..

Pa ako Zeljo nije u stanju sa ovakvim referencama, sa lokacijom u CENTRU grada naci investitora, onda ne znam cemo se mi uopste nadamo i sta mi raspravljamo uopste?

Sta je poena tog kruzenja u krug samo? 20 godina ista prica, nema se para, dobro nema se. Nadi onoga ko ima onda....
Kako drugi mogu a mi ne mozemo?
Nije problem naci investitore, al' je problem sta investitor trazi za uzvrat jer on kad ulozi zeli da izvuce maksimum iz tog ulaganja. Nadjen je sponzor bio u sloveniji pa propade zbog njihovih zahtjeva, kruzi prica i da je sirbegovic htio da gradi istok, al ni to nije bilo povoljno po zelju, bar su tada to mislili ljudi koji su vodili zelju.

Kolko se ja sjecam u jednom intervjuu Gredic je rek'o da ce jos ovu godinu sacekat na vlast da vidi ocel se sta sa njima moci odradit, a ako ni ove godine nista konkretno se ne uradi okrenuce se drugim rjesenjima.
Koji ljudi ? I tada su glavni u upravi bili oni koji su i danas glavni u upravi. Kažeš da se čeka vlast da nešto uradi, Željezničar je do sada i mnogo čekao da vlast ( Koldžo) nešto uradi pa šta su uradili? NIŠTA. Tako će ostati i u budućnosti ako se ne dovedu u upravu ljudi koji su sposobni da dignu klub na svim poljima (ekonomskim i infrastrukturnim poljima). Ovaj DzoleZeljo spominje u tom smislu jel problem naći za Željezničar 5 mil km? Evo ja ću ti reći JEST PROBLEM JE. Palamudiš ovde o nekim ulaganjima, a nemaš nijedan konkretan primjer kako da pomogneš svome klubu i kako da se tolike pare zarade i ulože u pravilne stvari koje su neophode Željezničaru. Ovaj amko27 spominje kako Željezničar ima prednost na tabeli i da konkurenti moraju pobjeđivati ako misle titulu da uzmu. Da tako je moramo pobjeđivati, ali mora i Željezničar pobjeđivati da odbrani titulu tako nemoj da pričaš gluposti. Ovaj DANAN je realno upravu nema se para da se da igračima, a ne da se stadion pravi i obnavlja. DANAN je postavio pitanje gdje su pare? Gdje su pare pitaj upravu jer oni ti samo mogu dati pravi odgovor ukoliko žele da ti kažu istinu. Istini treba pogledati u oči. Dao sam svoje mišljenje u vezi Željezničara i nemojte mi fazona haj bježi sa teme gledaj svoju avliju itd itd.
Ne znam ni kad je taj prijedlog od Sirbegovica bio (ni da li je u opste bio), a ni koji su ljudi bili u klubu tad. Da ti iskreno kazem i ne zanima me, ako je bila ta ponuda odbijena je i zavrsena prica. Gredic je rekao ovo za cekanje vlasti jer je vjerovatno to najisplativija opcija, iako ja mislim da se dugo ceka sa vlastima ako se moze na kakav drugi nacin to rijesit. Tesko da ce se sta izdvojit iz budzeta i ove godine za stadion, pogotovo sad kad treba obnovit ove popaljene zgrade tako da od ulaganja vlasti nista.

Kljucna stvar ovo kod pobjedjivanja je da zeljo mora gledati samo se, dok svi ostali pored svoje igre i rezultata zavise i od zelje to je glavna cinjenica. Forsira se ovaj "dobar" raspored zelje, al ja ne mislim da je raspored nesto specijalno dobar. Mi igramo protiv svih jacih ekipa u ligi, istina vecinu kuci, ali tu je vece opasnost za domaci kiks sto bi zakomplikovalo situaciju, a i donijelo odredjeno nezadovoljstvo na grbavici (svi znamo kakvih pljuvaca ima). Sve u svemu bice zanimljiva polusezona i nadam se da zeljo moze proc prvi kroz cilj, al ko sto amar kaze ako ne budemo prvi treba cestitat boljem. Ovo o finansijama ne bi komentariso jer nisam upoznat sa situacijom i sve sto se prica su samo nagadjanja.
Zadnja izmjena: mumin, dana/u 12 feb 2014, 15:48, ukupno mijenjano 2 puta.
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 12 feb 2014, 15:36

Amar k'o Murinjo nije opterecen titulom i nije mu cilj,a ima da je proslavimo u 29 kolu :P
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 12 feb 2014, 15:40

Ovdje se svako malo pokrene priča o stadionu, što i nije loše.
Ali ljudi hajmo biti realni, treba li nama stadion? Treba li nam novi stadion na kojem će doći 2000 ljudi?
Znam da bi bilo lijepo da ga napravimo, ali uz ovakvu posjetu je li stadion prioritet? Mislite da bi više ljudi dolazilo na utakmice? Nisam siguran

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 feb 2014, 15:44

teatar je napisao/la:Ovdje se svako malo pokrene priča o stadionu, što i nije loše.
Ali ljudi hajmo biti realni, treba li nama stadion? Treba li nam novi stadion na kojem će doći 2000 ljudi?
Znam da bi bilo lijepo da ga napravimo, ali uz ovakvu posjetu je li stadion prioritet? Mislite da bi više ljudi dolazilo na utakmice? Nisam siguran

Pa iskreno nama je stadion vise nego potreban. Nama ne treba odmah 20.000, ali nam trebaju dvije tribine sredene ukljucujuci teren, za evrope, gdje bi imali dosta vece sanse nego u Kosevu, gdje se zaista ne snalazimo dobro..

EDIT: Malo na teren da predemo. Iskreno i mene je jos vise strah ovih domaci tekmi, jer kuci nismo blistali. Imamo igre za gostovanja, tj, kada protivnik nas napada, ali kada nam kuci igra bunker tu sranja pocinju. Tako da, raspored i toliko nije ni bitan, vec nasa spremnost i spretnost kao i podrska publike..

@teatar - Ne bih bas rekao da je to splet neverovatnih okolnosti jer je skoro pa nemoguce da se toliko stvari poklopi. Ljudi su isli i trazili i na kraju su uboli ribu.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 12 feb 2014, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 12 feb 2014, 15:48

@pitic - Za tvoju informaciju ja ovdje pokusavam da vodim normalnu diskusiju, a tebi ako se ne svida fino preskocis. Sada je zabrananjeno i voditi diskuciju? Ujedno, nisam ja placen da dovodim sponzore vec ljudi koji su za to placeni!

I onda na kraju posta pises kako mi pricamo da klub pravi svojim parama stadion? veoma lijepo, a to niko nije od nas napisao, vec isticemo da trebamo pronaci investitora!
Kao prvo nemoj mi stavljati riječi u usta koje nisam rekao. Uopšte nigdje nisam rekao da je ovde zabranjeno voditi diskusiju. Nađi gdje sam to rekao.Kao drugo i ja vodim TRENUTNO :D normalnu diskusiju i nikoga nisam vrijeđao i iskazivao nepoštovanje. Nego me iritira priča bez pokrića. Tačno me kod tebe nervira ona priča da pričaš o nekih 5 ili 20 mil km kao da je to mala lova i da je tu lovu lako naći (pa nek da su u pitanju i sponzorske pare). Toliku lovu niko neće uložiti ako neće moći imati 100% pokriće da će tu lovu vratiti i da će još zaraditi. Ne volim uspoređivati Sarajevo i Želju (jer su to dva razlićita svijeta), ali sami znate koliko je sadašnja uprava Sarajeva morala uraditi posla da bi Tan uložio u klub počevši od kompletne revizije u klubu pa nadalje, al haj nije tema FK Sarajevo. Hajmo dati primjer da neka firma uloži u obnovu Grbavica? Koje će ta firma imati garatne da će tu lovu vratiti?. Sada će neko reći koncesija. Da može koncesija, ali postavlja se pitanje kolika koncesija odnosno koliko će ona trajati jer velićinu koncesije će odrediti firma koja će uložiti lovu u stadion, a onda je na upravi kluba da li će prihvatiti tu koncesiju. Stvar je jasna Željezničar nikada neće imati svoje pare da napravi ili obnovi svoj stadion sve do onoga trenutka kada dođe strani ili domaći investitor kojem će se planovi poklopiti sa klupskim planovima, ali se tu podrazumjeva dugogodišnji period POŠTENE suradnje između kluba i invenstitora da bi se svi planovi mogli ostvariti. Ali realno Željezničar danas u upravi po mome mišljenje nema zdravu garnituru ljudi koji će moći ostvariti velike prijekte ozdravljenja Željezničara na ekonomskom i infrastrukturnom planu.
SRETAN BROJ - 1725

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 feb 2014, 15:55

@pitic - Prvo i budala zna da je to velika lova, ali kada gledas iz kuta danasnjeg nogometa, to je **** fakticki, jer uvijek zelis nesto vise, a to vise samo mozes dobiti ULAGANJEM.

Ali ajde, da se vratimo temi. Ja sam rekao koncesija, evo i ti si rekao koncesija. Ja cu ti reci, koncesija se nudila na 10 godina pa je odbijene. Eto mi smo bili u opciji da kao pregovaramo pa zajebasmo sami sebi!

Dakle, koncesija od 10 godina je vise nego dobro, samo postoje neke vode koje to koce.
Svaki investitor ce kroz narednih 10 godina na ovakvoj lokaciji dvostruko zaradi. Ja ti to garantujem!

Evo ti jedan primjer kluba koja imas bas ono sto nama TRENTUNO TREBA!

Dakle radi se o klubu iz 4 Francuske lige, koji se plasirao u finale kupa FRA.

Uglavnom, stadion prima 16.000 sjedecih mjesta, i ako je nama problem napraviti ovakav istok i zapad, onda ne znam. Zelji koji ima ambicije u ligi prvaka, svake godine biti prvi i osvajac kupa plus klub se nalazi u glavnom gradu na perfektnoj lokaciji.

http://www.ascannes.info/pages/detail/s ... tin.4.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Za ovaj zapad bi cak skratio gornji dio, gdje bi tu napravio kucice za novinare..
Istok bi identican napravio..

Gledaj jos ovih podataka..

AS Cannes
Total value 900.000 €

FK Zeljeznicar Sarajevo
Total value 4.775.000 €

Podaci preuzeti sa http://www.transfermarkt.com/en/as-cann ... n_895.html" onclick="window.open(this.href);return false;

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 feb 2014, 16:20

Najviše me nerviraju priče nudili ovi ili oni a svi nagađaju odnosno čuli su da je neko nudio itd i sigurno se ne zna tačno šta je ko nudio. To za Širbegovića se priča već godinama. Možda je i tačno ali hoću da kažem da se priča do sada prevrtila sto puta i pitanje koliko je od te priče istina sem da je on nudio. I sad ponavljam ima neka zaškoljicai sa zakonom zbog kojeg se ne može naći tako lako investitor. Malo je deset godina za koncesiju kad malo razmisliš sem ako ne praviš tržni centar pored stadiona. DOsta je sve to komplesknije nego što vi ovdje mislite. Isto tako ta priča da su neke legende nešto stopirale. Pa brate ako neko zna tačno nek kaže koje i kada i sl. a ne sve neka nagađanja. GLupa priča totalno. Moglo se sigurno do sad lagano napraviti nešto ali isto tako mogao je klub biti bez dugova da ih nisu neki pravili, pa ja mislim da bi te neke prvo trebalo razapeti (pa tek onda ove što su stopirail izgradnju) jer trošiti više nego što imaš je prvo bezobrazluk pa onda sve ostalo.
I još nešto. Ne svidja mi se ovo što Amar kaže zvanično nije niko došao. Mislim lijepo je to što imamo tako fine momke koji ne gaze pruženu ruku, ali brate mili šta je problem isprintati ugovor i ponijeti ga u Rovinj ako je već ranije sve dogovoreno. Nadam se da će se sve to sutra završiti.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 12 feb 2014, 16:24

Nekoliko puta u zadnjih par mjeseci je spominjana manja rekonstrukcija stadiona misleci valjda na svlacionice i ostale tehnicke stvari (novinarska mjesta,prostorije za sudije,doping kontrolu... nisam siguran sta ce se sve raditi).
Ali osposobljavanjem stadiona u tom tehnickom smislu otvara se (moje misljenje) odredjena mogucnost da se skoncentrise iskljucivo na istok zbog povecanja kapaciteta stadiona i time prihoda od karata,a da se zapad ostavi za vrijeme kad se bude imalo vise novca i do tada moze sluziti kao neka VIP loza ili tako nesto.
A istok sam po sebi samo sa betonom, stolicama i VC-ima ne bi bio pretjerano skup.
A mozda su ovo i samo moji mokri snovi...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 12 feb 2014, 16:25

DzoleZeljo je napisao/la:@pitic - Prvo i budala zna da je to velika lova, ali kada gledas iz kuta danasnjeg nogometa, to je **** fakticki, jer uvijek zelis nesto vise, a to vise samo mozes dobiti ULAGANJEM.

Ali ajde, da se vratimo temi. Ja sam rekao koncesija, evo i ti si rekao koncesija. Ja cu ti reci, koncesija se nudila na 10 godina pa je odbijene. Eto mi smo bili u opciji da kao pregovaramo pa zajebasmo sami sebi!

Dakle, koncesija od 10 godina je vise nego dobro, samo posjete neke vode koje to koce.
Svaki investitor ce kroz narednih 10 godina na ovakvoj lokaciji dvostruko zaradi. Ja ti to garantujem!

Evo ti jedan primjer...

Dakle radi se o klubu iz 4 Francuske lige, koji se plasirao u finale kupa FRA.

Uglavnom, stadion prima 16.000 sjedecih mjesta, i ako je nama problem napraviti ovakav istok i zapad, onda ne znam. Zelji koji ima ambicije u ligi prvaka..

http://www.ascannes.info/pages/detail/s ... tin.4.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Za ovaj zapad bi cak skratio gornji dio, gdje bi tu napravio kucice za novinare..

Gledaj jos ovih podataka..

AS Cannes
Total value 900.000 €

FK Zeljeznicar Sarajevo
Total value 4.775.000 €

Podaci preuzeti sa http://www.transfermarkt.com/en/as-cann ... n_895.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Da shvatio sma šta želiš reći ako može jedan 4 - ligaš imati ovakve uslove kako onda Željezničar nemože imati ovakve uslove kada se uzme u opticaj da Željezničar igra 1 ligu da ima tradiciju i historiju da ima navijače, poznate legende koje su poznate da Balkanu itd itd. Vidi ove Francuze iz 4 lige što spominješ oni ipak imaju pomoć jake Francuske države odnosno svoje opštine i svojih bogatih navijača i privrednika. Šta navijač Želje ima da dadne Željezničaru? Jedino da plati kartu koju plaća po mizernoj cijeni za razliku od karata po zapadnoj evropi, a navijać i kada dođe da bodri svoj klub prvo gleda jel se može džaba provući na tekmu, a i oni koji imaju da plate kartu dođu samo za derby ili za vrijeme evropskih utakmica (i uspot glumi veliku patriotu svoga kluba) i vode se pričom nepratim našu ligu toliko jer nemam šta vidjeti klubovi se raspadaju u svakom smislu. Ovde se treba prvo promjeniti svijest domaćih navijača pa bar ovih Sarajevskih navijača. Meni uvjek govore kako ti nije žao izdvojiti po 7 km ili 10 km svaku domaću tekmu? E ja im kaže e pa nije mi žao dati lovu za klub kojeg volim svim srcem i dušom. FK Sarajevo je imalo jedan način da se izvadi, a to je prodaja kluba stranom ili domaćem ulagaću prema novom statutu, a Željezničar pored prodaje kluba stranom ili domaćem ulagaću ima i način da se na osnovu svoga glavnog stadina (koji se vodi 1/1 na Željezničar) da se pokuša izvući i napravi evropski klub velikih dometa.
SRETAN BROJ - 1725

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 feb 2014, 16:30

Svaka čast @pitic na ovom zadnjem postu. JOš jednu svar da dodam ovaj Cannes je koliko znam bio prvoligaš ne tako davno, a ne vjerujem da je tribine pravio prošle godine a porediti jedan Kan i njihovu privredu i Sarajevo i BiH i stanje u privredi je niđe veze.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 12 feb 2014, 16:44

zaboljisportuBiH je napisao/la:Svaka čast @pitic na ovom zadnjem postu. JOš jednu svar da dodam ovaj Cannes je koliko znam bio prvoligaš ne tako davno, a ne vjerujem da je tribine pravio prošle godine a porediti jedan Kan i njihovu privredu i Sarajevo i BiH i stanje u privredi je niđe veze.
Je li citas sta pise ili pises na prvu?

Niko ne poredi FRA i BIH, vec govorim o tribinama koje oni imaju. To je upravo sto nam treba, a ujedno je realno.
Nikako mi nije jasno kako pojedini miksaju ove teme diskusije.

Arene i cekanje drzave da nesto uradi je samo prica za malu djecu...

@@pitic - Kako god, dobro si napisao. Samo da ne idemo sa teme.
Ono sto oni imaju mozemo i mi, problem je samo u ljudima..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 feb 2014, 16:56

DzoleZeljo je napisao/la:Arene i cekanje drzave da nesto uradi je samo prica za malu djecu...
U ovoj drzavi nema napredka a ona sama nam nece pomoci jer je vode kriminalci kojima cijeli kolac pripada, a narodu ostaju mrvice!

Isto kao sto ti napisa na temi kona "sramota ako ne bude 10. hiljada po utakmici" badava im Tan i ovaj pozivitni napredak, ali nedovoljan, ova PL je dno dna... ne moguce je ocekivati bolje, daleko smo mi od toga svjetlsnim godinama jer vidis u kakvom je drustveno-ekonomskom stanju sve.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 12 feb 2014, 17:16

ChWilla je napisao/la:ko su ti drugi koji renoviraju svoje stadione?

evo reći ću ti ja - opština centar, opština zenica, grad banja luka, ali slabo koji fudbalski klub...

nerado upadam na tudje teme, ali ovo mi je zapelo za oko.
u stadione se MOZE investirati i to mogu jedino kod nas Grad i entitet, kod vas opstina, kanton...
Borcev, tacnije, Gradski stadion je do prije 4 godine bio prosjecan bh stadion. sredstvima iskljucivo Grada je sve ovo napravljeno. NOva tribina iza gola na kojoj su bili i vasi navijaci poslednja 2 puta je kostala 1,5mil KM. po meni je to previse, ali dobro, talova ima svugdje i meni je najbitnije da sa tom tribinom imamo preko 10.000 stolica po UEFA standardu na stadionu. sta hocu da kazem; samo treba pritisnuti nadlezne i pare ce se pronaci!
Klubovi nece nikada to sami raditi a 2 su osnovna razloga: nema kluba,bar koliko ja znam, da ima uknjizen stadion na sebe kao svoju imovinu!
Drugo, svi su u situaciji da jedva krpaju kraj sa krajem i da odvoji milion-dva u ove svrhe...nema niko.
proganjati lokalne vlasti,lokalnu zajednicu jedino je rjesenje.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 12 feb 2014, 17:24

ima željo uknjižen stadion na sebe. i upravo zato, što će vlast renovirati nešto što neće njoj ostati?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.