RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

stampy

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la stampy » 14 apr 2012, 01:23

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 14 apr 2012, 01:46

Pozdrav Rođeni. 8-)

Kakvo je stanje, imamo li pravo da sa nadamo bodu ili bodovima sutra? :lol:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 apr 2012, 02:22

*p!p!t@* je napisao/la:slika

Svi na stadion !
A znate napisati FK Rudar. :P :D
...Život za Široki...

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 apr 2012, 05:53

K0MT je napisao/la:Pozdrav Rođeni. 8-)

Pozdrav i tebi care.Stanje ti nije bas najbolje sto se tice vase nade u neke bodove. :D Sutra ce Rodjeni biti raspolozeni i vidim jedno 2-3 gola u vasoj mrezi,ali eto dopusticemo i vama da date 1 gol,da budemo dobri domacini :) i upravo to su moja neka ocekivanja za sutra.Ali ipak nada zadnja umire, i kakav bi ti bio navijac a da se ne nadas nekom dobrom rezultatu svoga tima,pa je li ;) Imas i uzivo prenos na fk Velez live stranici,pa recimo skupi dvoje-troje raje uplatite zajedno prenos i gledajte uzivo i nadajte se dobrom rezultatu svoga tima, uz mozda poneku i pivu ,ha ja(tako bih bar ja uradio)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 apr 2012, 09:39

Evo citam da je i Rudar oslabljen pred danasnju utakmicu, kao i mi. Sudija nas je u Sirokom pripremio za jos jedan kiks, a nadam se da ce momci koji danas dobiju priliku uraditi sve sto mogu i da danas slavimo. Vidim neki vec pricaju o rasprodaji bodova i o tome imam 2 stava. Sa fudbalske strane to je nedopustivo, ali kad pogledam sa ekonomske strane to i nije tako lose. Na sredini smo tabele, prodamo tekme do kraja, vratimo dug i potpuno stabilizujemo klub :D Naravno ovo fudbalsko misljenje preovladava i nadam se da ce momci do kraja ginuti za crveni dres.

FORZA VELEZ
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 14 apr 2012, 13:07

rodjak je napisao/la:
K0MT je napisao/la:Pozdrav Rođeni. 8-)

Pozdrav i tebi care.Stanje ti nije bas najbolje sto se tice vase nade u neke bodove. :D Sutra ce Rodjeni biti raspolozeni i vidim jedno 2-3 gola u vasoj mrezi,ali eto dopusticemo i vama da date 1 gol,da budemo dobri domacini :) i upravo to su moja neka ocekivanja za sutra.Ali ipak nada zadnja umire, i kakav bi ti bio navijac a da se ne nadas nekom dobrom rezultatu svoga tima,pa je li ;) Imas i uzivo prenos na fk Velez live stranici,pa recimo skupi dvoje-troje raje uplatite zajedno prenos i gledajte uzivo i nadajte se dobrom rezultatu svoga tima, uz mozda poneku i pivu ,ha ja(tako bih bar ja uradio)

FORZA VELEZ
Ma nadam se ja uvijek, ali nešto ovaj put imam baš dobar osjećaj. Vidim već, Rovčanin hat-trick. :lol: Nego, 'de mi objasni na PM to kako gledati utakmicu. 8-)

I ovo da kažem, i nismo baš oslabljeni kako se piše. Istina je da svi ovi nabrojani neće moći igrati, ali samo Tosunović i Šodić će iskreno faliti. Tripu je zamjenio Nikolić i više nego dobro, Despotović i Stambolija i nisu igrali u prvoj, a ima čak i boljih igrača od njih na klupi. Isto, po mom skromnom mišljenju, da bez Šodića igramo bolje. Eto. :D Gore je stanje kod vas kako vidim, 7-8 na listi povrijeđenih. :twisted:

Sretno u svakom slučaju.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 apr 2012, 13:25

MostaracVelezovac je napisao/la:
hpolovina je napisao/la:Izvinite ljudi da Vas nesto upitam???
Po cemu vi mislite da je ova sezona uspjesna??? Imamo 25, 26 bodova... Svaki trener osim prosle sezone je imao te bodove u ovom kolu nazad 5 godina... Kod Anela Karabega smo imali 39 bodova i jedva ostali u ligi... Kod ovoga necemo imati 33 boda.. Shvatite da je nasa sreca sto su ostale ekipe prelose... Nemoguce je ovo da se dopusti... 2 gola u zadnjih 9 utakmica smo samo dali... da je bilo ki drugi trener dosad bi sletio davno...
Pomalo bezobrazno pitanje, ali evo ti i odgovor:

1) Uspjesna sezona jer je Velez ove godine (kako tako) nasao nacin da igra utakmice sa 5 Evropskih klubova (od cega su 2 kluba iz liga petice). Bez obzira sto su to bile pripremne tekme a ne takmicarske - to je veliki iskorak za klub koji je bio pred gasenjem prije 18 mjeseci.

2) Uspjesna sezona jer se broj sponzora uduplao, kao sto se i uduplala i kolicina prihoda od tih sponzora, pa je Velez (napokon) u plusu i ako u grad vise ne daje nista.

3) Uspjesna sezona jer se Velezov dug sveo na jedan od najmanjih u ligi - sto je preduslov da se moze ulagat u igrace a ne zavrsit u situaciji u kojoj je Slavija i Sloboda (klubovi koji su u dugovima bili a kupovali igrace da se probiju pa onda dosli pred raspad i nece se godinama oporavit).

4) Uspjesna jer su bile velike promjene u Omladinskoj skoli Veleza koja je bila (realno) jedna od najgorih u BiH. A za samo 3 mjeseca od tih promjena, uduplao se broj i pionira i kadeta i juniora, dok su i jedni i drugi i treci uduplali broj pobjeda i nerjesenih rezultata a za vise od pola smanjili broj izgubljenih tekmi.

5) Uspjesna jer je sezona pocela nezamislivim i totalno nepredvidivim odlaskom Odovica koji nikom nije dao signal da ce ici a okrenula se puno bolja nego onako kako je bila dok je i on bio tu.

6) Uspjesna jer smo se borili u 1/2 finalu kupa sto nismo - sigurno ima 15-20 godina. A od sve 4 ekipe koje su bili u 1/2 finalu kupa - Velezov budzet za igrace je sigurno najmanji. To jest, izgubili smo od Sirokog koji ima 5x vise para nego Velez, koji nema dugova nikako, kojeg regija u Sirokom podrzava vise nego Veleza, koji ima vise sponzora od Veleza i ciji su igraci pa najmanje 2-3 puta skuplji nego igraci Veleza.

7) Uspjesna jer se napravio pomocni teren, mala tribinica a evo i izgleda da se radi nesto i ispod velike tribine. Pomocni teren je omogucio da je trava ove godine na stadionu puno bolja - nije to jos uvijek to, ali je bolje nego ranije. [/b]

8) Jos jedan uspjeh su i organizacijski pomaci u klubu koji ukljucuju i dosta angazovaniju upravu nego ranijih godina kao i Sportskog Direktora kojeg Velez nije imao nikako vec 4-5 godina. Zadnji je bio Sead Kajtaz koji je dao ostavku na tu poziciju brze nego je i preuzeo. A sve su to preduslovi nekih "boljih dana"..

Eto dao sam ti 7-8 razloga zasto je uspjesna sezona - A ti si dao samo 1 zasto nije - to jest, rekao si da rezultatski se nije nista postiglo. Ako je tebi 1/2 kupa nista - onda zasto nismo to "nista" uradili svake sezone do sad? Dalje, napredak se ne mjeri samo pozicijom na tabeli - u nasem slucaju mi smo bili na nuli prije 18 mjeseci i sad smo na pola puta izmedju te "nule" i vrha. I po meni, to je veliki iskorak za jednu jedinu sezonu. Klubovi odrade ovolike promjene u 3-4 sezone a mi radimo u 1. Za mene je to uspjeh.

Ali nazalost, jos uvijek ima onih koji radi svojih licnih razmirica s ovim ili onim, vrebaju tu na aut linijama da upadnu sa novim valom kleveta koje smo slusali godinama, tipa: "ukro', 'pokro', 'prodo', vako ili nako. Sad je sredina Aprila, to je od prilike njima vrijeme kad prorade (ko padavac), u roku od sedmicu/dvije vec cemo cuti prve "provjerene informacije" iz devete ili sedamneste ruke o lopovluku u Velezu. Nazalost, ko sto rekoh, nasi najveci dusmani su upravo oni koji se kunu u Velez - a nidje ih na spisku donatora Veleza. Tu su prvi kad treba reci ko je prodo tekmu - a na spisku raje koja kupuje Velezu autobus - nema ih ni jednog. A takvih je najvise - i njima ni polufinale Lige Prvaka nece biti uspjeh jer njima je uspjeh rusenje bilo kojeg napretka u Velezu.

@MostaracVelezovac

možeš li malo bolje objasniti ovu stavku pod brojem 7., jer kažeš već se nešto radi ispod velike tribine, da li znaš da nisu to radovi koji se vrše za izradu restorana i soba za igrače o čemi je tanović pričao?

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 14 apr 2012, 13:33

Ide li iko po ovoj kisi, osim mene :oops: :mrgreen:

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 14 apr 2012, 13:39

vm22 je napisao/la:Ide li iko po ovoj kisi, osim mene :oops: :mrgreen:
Onda ce nas biti najmanje dvoijca :D
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 14 apr 2012, 14:53

@AlemC85,

Nisam ni ja siguran sta su radili ali stavljali su onu ogradu za pocetak ispod dedarske plus ja mislim da su prvi na redu WCovi jer to mora da postoji. Znam da je planirano dosta toga zavisno od budzeta ali nemam pojma sta ide prvo a sta drugo. Mislim da je glavna stvar ovim ljudima tu sada napraviti Velez finansijski odgovornim, skresat dugove i doci u plus a onda gledat kako se probijat ka vrhu. I kako ja ovo svatam (a moze bit da grijesim) Velezu je prioritet prvo finansijska stabilnost pa infrastruktura (tribina, prostorije, itd) pa onda tek sve ostalo.

Ja ocekujem neke radove ili akcije na stadionu vec ovo ljeto. Samo sto ova uprava drzi jezik za zubima pa je tesko predvidit.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 apr 2012, 14:55

MostaracVelezovac je napisao/la:@AlemC85,

Nisam ni ja siguran sta su radili ali stavljali su onu ogradu za pocetak ispod dedarske plus ja mislim da su prvi na redu WCovi jer to mora da postoji. Znam da je planirano dosta toga zavisno od budzeta ali nemam pojma sta ide prvo a sta drugo. Mislim da je glavna stvar ovim ljudima tu sada napraviti Velez finansijski odgovornim, skresat dugove i doci u plus a onda gledat kako se probijat ka vrhu. I kako ja ovo svatam (a moze bit da grijesim) Velezu je prioritet prvo finansijska stabilnost pa infrastruktura (tribina, prostorije, itd) pa onda tek sve ostalo.

Ja ocekujem neke radove ili akcije na stadionu vec ovo ljeto. Samo sto ova uprava drzi jezik za zubima pa je tesko predvidit.
ok hvala ti drug na odgovoru........

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 14 apr 2012, 14:57

ammarc je napisao/la:
vm22 je napisao/la:Ide li iko po ovoj kisi, osim mene :oops: :mrgreen:
Onda ce nas biti najmanje dvoijca :D
Dosta :D

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 14 apr 2012, 15:55

Valjalo bi ovo danas dobiti radi mira u kući.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 apr 2012, 16:12

nek se danas poštenski oznoje za Veležov dres, i tada pobjeda neće izostati... ;)

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 14 apr 2012, 17:06

26.min - PREKID U VRAPČIĆIMA. Nevrijeme u Mostaru, teren je potpopljen, igrači se pozdravljaju i idu u svlačionice

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 14 apr 2012, 18:33

Jesmo tužni :lol:
Svi o nečem pišu,o Želji,o Čeliku,o Slobodi...šta mi da radimo?
Hajde,da malo razdrmamo,kako smo stajali tih 26 minuta? :lol:
Vječno u našim srcima.

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 14 apr 2012, 18:36

O terminu nastavka utakmice odlučit će Takmičarska FS BiH.
Utakmica je započela u nemogućim uslovima, pa je bilo nerealno očekivati dobar fudbal. Ipak, domaći fudbaleri, u tri navrata, došli su u prilike da ozbiljnije ugroze gol Nikolića, ali su Merzić, Hiroš i Brković bili neprecizni.
Stadion u Vrapčićima.
Sudija: Emir Alečković (Sarajevo)
Velež: Bandović, Mahinić, Kajtaz, Knežević, Kodro, Mehremić, Okić, Merzić, Zvonić, Hiroš, Brković. Trener Mirza Varešanović
Rudar: Nikolić, Kotaran, Mikić, Ramić, Janković, Jeftić, Mirović, Kantar, Rovčanin, Rastoka, Srdović. Trener Velimir Stojnić

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 14 apr 2012, 18:39

Ala malo je falilo da kupim prenos ovaj na sajtu. Pa ubio bih se. :lol:

Je l' se moglo šta vidjeti za tih 26 minuta? :D

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 14 apr 2012, 18:39

K0MT je napisao/la:Ala malo je falilo da kupim prenos ovaj na sajtu. Pa ubio bih se. :lol:
Trebo si :lol:
Da vidiš kako je kiša pljuštala :!:
Vječno u našim srcima.

oldman
Kontakt:

Post Postao/la oldman » 14 apr 2012, 18:50

Hajde vi Velezovci ocekujem od vas da malo opsirnije nam napisete sta se desavalo na stadionu.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.