BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

zgmiky
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la zgmiky » 07 jan 2014, 19:58

ma dajte nam buraka yilmaza :D

http://www.sportsdirectnews.com/premier ... sxOS7RKPIU" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.sporfc.com/futbol/super-lig/ ... h7738.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ajmo po burek :D

dečko je mašina i bio bi idealan za nas
Zadnja izmjena: zgmiky, dana/u 07 jan 2014, 20:05, ukupno mijenjano 1 put.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 07 jan 2014, 20:04

Vama uopste netreba napadac tipa costa. Vama bi Hernandez sjeo ko kec na desetku. Igrac koji ima instikt za gol kao van nistelroy ili inzaghi. U 90% golova poljaka,vezni red je odradio sav posao a on je samo postavio glavu ili nogu
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 jan 2014, 21:13

slika

Fussbaltransfers donosi analizu najboljih mogućih/realnih pojačanja za BVB, a to su jedan od ove dvije mrge sa slike za prvog napadača. Uglavnom objašnjenje je da su najsličniji tipu igrača Lewata, ali su malo jeftiniji od Coste/Martineza, a već su i prije dovođeni u vezu s BVB-om. Čak je Lukaku i dao izjavu da bi volio u BVB pred početak sezone „Dortmund wäre eine tolle Wahl.“. ;)

Lukaku je aždaha, ali sam siguran da bi Benteke bio pun pogodak. 8-)
[youtube][/youtube]
Naravno pišu i o tome da ćemo vjerovatno dovoditi i drugog napadača koji može igrati i ofanzivnog veznog, a tu je glavni favorit Volland. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 07 jan 2014, 22:42

dok su watzke, susi i kloppo tu, nema brige za nas, bit ćemo sila.

ja bi napadačke opcije ovako rangirao: 1. costa, 2. lukaku, 3. benteke.

dovedemo recimo lukakua, vollanda, kagawu i ginter i ja sretan. :)
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 07 jan 2014, 22:57

KDB-a mozete dovesti :D I to sad na zimu, samo izgleda da Chelsea trazi nekih 22mil.

Od Lukakua nema nista to mislim da znate :D :D a realno ne vidim ni Costu u bundeski, jedino Benteke mi izgleda kao moguce.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jan 2014, 22:59

soxx je napisao/la:KDB-a mozete dovesti :D I to sad na zimu, samo izgleda da Chelsea trazi nekih 22mil.
Pa on je jako blizu Wolfsburga, s njima je skoro sve dogovorio...Samo treba klubovi da se dogovore još. A ne vjerujem da je i to toliko daleko...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 07 jan 2014, 23:02

effe_sa je napisao/la:
soxx je napisao/la:KDB-a mozete dovesti :D I to sad na zimu, samo izgleda da Chelsea trazi nekih 22mil.
Pa on je jako blizu Wolfsburga, s njima je skoro sve dogovorio...Samo treba klubovi da se dogovore još. A ne vjerujem da je i to toliko daleko...
Znam i to :D Haman ovi daju nekih 17 miliona "samo", pa je tu problem.

Opet, nisam siguran jel tacno jer iz glave pisem cega se sjecam, ako se dobro sjecam. :D :mrgreen:

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 jan 2014, 23:05

DrDule je napisao/la:Kada si ti video njega da igra odbrani i presing?Zbog toga sto je letargican za njega i nije bilo mesta u Dortmundu.
U Totenhemu!! Igra znatno znatno borbenije nego u Ajaksu. I ja sam mislio da je letargican, ali nije. Pogledaj Totenhem pa ces se uvjeriti. Do sada je igrao CM u formaciji 4-4-2, AMF u formaciji 4-4-1-1 i LM u formaciji 4-4-2. Momak ima klasu, zbog toga moze odigrati dobro na vise pozicija. Slicno kao Rojs, samo je Rojs brz i prodoran.

Al dobro, gotova prica... Nisam ni ja ocekivao da ce biti ovako dobar.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 jan 2014, 23:09

soxx je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:
Znam i to :D Haman ovi daju nekih 17 miliona "samo", pa je tu problem.
Naće se vjerovatno na pola puta. :D
Ti bi trebao više znati o stavu Chelsea po pitanju ovog igrača..... :)
A što se Dortmunda tiče, interes je postojao prije, sada se to nešto više i ne spominje.....Ne dovodi se BVB skoro nikako više u vezu sa KDB.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 07 jan 2014, 23:17

borusiji sad kad ode rojs i gundo vi to morate shvatiti i jednostavno se pomiriti sa tim i sada treba pogoditi sa pojacanjima jer od iduce godine vam nema levata rojsa gunde pitanje je kaakav ce biti subota ali imate po meni najaceg stopera u bundes ligi sokratisa e sad pojacanja spominje se kosta ja se nemogu oteti dojmu da bi vam to bio promasaj kao amoroso u napadu bi im bilo dobro da probaju dovesti
1. lukaku njega prvo pokusat ali tesko ce to ici ali vrijedi probat
2. dzeko sa njim bi se vec moglo dog
3. yilmaz turcin odlican igrac kojeg bi najlakse bilo dovesti
E sad zamjenu za rojsa
1.thauvin momak 93 godiste igra za marsej kakav ce to igrac biti za njega ne treba zaliti pare
2.mata murinjo bi ga prodao izgleda zatop ga ne probati dovesti
3.de bruyne odlican mladi igrac vrijedilo bi probati
e sad najteze zamijeniti gundu ako ode a mislim da oce tu i nemam neku ideju al evo pa ideja koja su mi naum pala montolivo inler hamsik koke
Samo Sarajevo

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 08 jan 2014, 00:01

Ležim lagano, gledam Peaky Blinders S01E06 i rekoh "'ajde da slučajno pogledam nove komentare u vezi BVB-a na mob." i kad pročitah ovo...
kanarinac je napisao/la:borusiji sad kad ode rojs i gundo vi to morate shvatiti i jednostavno se pomiriti sa tim i
...moradoh ustati ispod vrućeg jorgana da napišem da ne'aš veze karinac... 8-)
kanarinac je napisao/la:spominje se kosta ja se nemogu oteti dojmu da bi vam to bio promasaj kao amoroso
...baš kao i ovde, jer je Amoroso bio pun pogodak za BVB. Bez obzira što je trajalo kratko, bio je prvi strijelac lige i donio titulu BVB 2002. i doveo nas finale kup Uefa + zabio Milanu 3 komada u veličanstvenoj pobjedi od 4-0. ;)
[youtube][/youtube]
kanarinac je napisao/la:E sad zamjenu za rojsa
opet on... :roll: ...ponovo da ti kažem da nemaš veze o BVB-u i fudbalu. ;)
Za ovo za Reusa prihvatam sve opklade od para do avatara i potpisa! ;)

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 08 jan 2014, 07:46

Vidim da su mnogi opsjednuti dovođenjem Coste, računajući da će on davati puno golova i da ćemo time riješiti mnogo toga, od zamjene za Lewata, pa nadalje. Samo kad pogledate statistiku u zadnje tri sezone, nije teško primijetiti da smo u prvoj sezoni u kojoj smo osvojili titulu dali 14 golova manje od FCB, ali smo tad primili 18 golova manje od istih. Iduće sezone smo dali 3 gola više od FCB, ali su oni primili 18 manje nego prethodne sezone. I onda je prošle sezone došlo do odrona, jer FCB je primio samo 18 golova, a mi 42, skoro duplo više nego kad smo prvu titulu osvojili. Ne zaboravite da se ne kaže džaba da navala dobija utakmice, a odbrana osvaja titule. Na broj primljenih golova puno toga utiče, ali prilikom odabira pojačanja, treba voditi računa sa kakvom se taktičkom postavkom računa u narednoj sezoni, da se dovedu igrači koji nisu jednostrani, koji mogu da se taktički uklope sa već postojećim, da se postojeći rotiraju na više pozicija, kao što je neko pomenuo da MIki možda ode na krilo itd.

Sa 40 i više 'primljenih golova po sezoni, mi nemamo šta tražiti. I nemojte pominjati povrede odbrambenih igrača, toga nije bilo prošle sezone, pa smo opet primili bruku golova.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 08 jan 2014, 09:00

http://www.schwatzgelb.de/2014-1-7-spie ... tmund.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:D

Osim Kagawe spominje se i Khedira koji bi došao kao zamjena ukoliko Gundo ode, sa Kehlom se neće produživati ugovor tako da je moguće da Samija vidimo u žutom dresu

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 08 jan 2014, 11:27

Watzke: „Im Sommer müssen, wollen und werden wir investieren. In welcher Größenordnung, bleibt unser Geheimnis.“

Kagawa opet u Dortmundu bi bilo predobro.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 08 jan 2014, 13:18

Evo sad sam pročitao da se Moyes raspitivo za Reusa, izgleda ima klauzulu od 35 milja eura, ali koja će se aktivirati tek na ljeto.
Jel moguće da Dortmund opet pravi grešku ko sa onim Goetzeom :o

Vidim govori dobro mu je u Dortmundu i ne razmišlja o drugim klubovima( standardna priča) pa što je onda zahtjevao klauzulu, e koje su čkapi ovi današnji igrači :twisted:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 jan 2014, 13:23

stokton je napisao/la:Evo sad sam pročitao da se Moyes raspitivo za Reusa, izgleda ima klauzulu od 35 milja eura, ali koja će se aktivirati tek na ljeto.

Vidim govori dobro mu je u Dortmundu i ne razmišlja o drugim klubovima( standardna priča) pa što je onda zahtjevao klauzulu, e koje su čkapi ovi današnji igrači :twisted:
Na ljeto, ali 2015. Znači za 1,5 sezonu. :) Pregovori oko otkupa klauzule su u toku... ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 08 jan 2014, 13:30

Semir bvb je napisao/la:
stokton je napisao/la:Evo sad sam pročitao da se Moyes raspitivo za Reusa, izgleda ima klauzulu od 35 milja eura, ali koja će se aktivirati tek na ljeto.

Na ljeto, ali 2015. Znači za 1,5 sezonu. :) Pregovori oko otkupa klauzule su u toku... ;)
Ako je 2015a uredu onda, izgleda da nisam dobro pročito :mrgreen:

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 08 jan 2014, 16:34

Rondon (Rubin) također jedan od mogućih nasljednika Lewanowskog kao prenosi marca.com i izvestia.ru.

Momak je fizički prejak, igra leđima i glavom vrhunska. Čini mi se kao realna i vrlo interesantna opcija. :?

Inače zbog svoje fizičke građe zovu ga El Gladiator. 8-) ;)
http://www.marca.com/2014/01/08/futbol/ ... 87574.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Rusi prenose da smo osim za Rondona zainteresovani i za Doumbiju. Tako su naši skauti više puta odlazili u Rusiju i pratili igre Doumbije i Rondona. ;)
http://izvestia.ru/news/563515" onclick="window.open(this.href);return false;

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 08 jan 2014, 16:41

Blaszczykowski je napisao/la: dovedemo recimo lukakua, vollanda, kagawu i ginter i ja sretan. :)
Perverzija...

Jos kad bi Gintera jamili sad na zimu :shock:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 08 jan 2014, 20:44

Xabi produžio ugovor s Realom, sad očekujemo da se Gundogan udari nogom u guzicu i da to isto uradi što prije s BVB-om. 8-)

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.