Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Clutch
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Clutch » 01 avg 2014, 17:47

KK_Bosna je napisao/la:
Clutch je napisao/la:I opet, iako je pogriješio, savezu ovakva saopštenja nisu potrebna. Može se nešto riješiti i u 4 oka, a oni kao da jedva čekaju da nekog popljuju.
ne cekaju jedva u savezu da nekoga popljuju... jednostavno, radi se o tome da se skida krivica sa sebe i prebacuje na drugog... uvijek je neko drugi kriv - drzava, igraci, selektor, sluzbenica na salteru (slucaj alibegovic)...
Da, to sam i ja primjetio.

Ali ne možeš sa momkom koji propusti NBA Summer League zbog neke B divizije tako postupiti. Kao što neko reče, on je potreban nama puno više nego mi njemu. Sve i kad je pogriješio, a svakom je jasno da jeste, ovaj potez saveza je degutantan, barem meni.

@Cartman

Trenerske metode Duška Ivanovića dovoditi u pitanje je poprilično glupa stvar.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Martinez8
Kontakt:

Post Postao/la Martinez8 » 01 avg 2014, 17:51

Pogrijesio ili ne, Juki ne treba "A" reci.Momak je dokazao da voli reprezentaciju i ovi iz saveza samo seru. :S i oni znaju da mi mozemo ovu grupu lagano proci i bez Juke.Pogotovo sa ovakvim sastavom V.Britanije.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 01 avg 2014, 17:52

Martinez8 je napisao/la:Pogrijesio ili ne, Juki ne treba "A" reci.Momak je dokazao da voli reprezentaciju i ovi iz saveza samo seru. :S i oni znaju da mi mozemo ovu grupu lagano proci i bez Juke.Pogotovo sa ovakvim sastavom V.Britanije.
Nije baš ni tako. Ovdje se ide iz jedne krajnosti u drugu..

Mora postojati neka disciplina, ali ovaj način koji savez bira jednostavno nije dobar, i ne donosi ništa dobro.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

seid12
Kontakt:

Post Postao/la seid12 » 01 avg 2014, 17:56

slusaj sad znaci isjeci intervjua iz dnevnog avaza samo na engleskom ja nasao na denver stiffs
But in interview with the Dnevni Avaz daily on the eve of his departure from training camp, the youngster had revealed that he was not feeling fit because he had picked up an injury during celebrations for the Division B title on 20 July, as one of his team-mates landed accidentally on his knee.
znaci momka su povrijedili na proslavili titule to sam i saznao prije al nisam htio da pisem dok ne provjerim informaciju znaci ako se tad povrijedio vala iz saveza su morali da znaju za tu povredu

The 20-year-old center, who will make the jump to the NBA with the Denver Nuggets in the new season, left the national team's training camp two days prior to the announcement to visit doctors in Croatia.

"I'm really sorry that I cannot help the team," the talented center said on Thursday.

"I am especially sorry that some people want to make a story out of me leaving training camp, it is really wrong to talk like that.

"I've always said that I would play for Bosnia and Herzegovina and it will be so in the future.

"[But now] my health does not allow me to do so."

http://www.denverstiffs.com/2014/7/31/5 ... n-national" onclick="window.open(this.href);return false;

Momak je trazio dodatni dan da bi zavrsio privatne poslove u Zagrebu. Ja iskreno mislim da nisu trebali napraviti ovoliku famozu oko ovoga jer kad sam procitao post kad je izasao ono negativno sam se iznenadio TJ. razocarao sam se u savez :/. Juki sve najbolje i aBd da se oporavi i da se rijesi ova famoza oko ovog :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :D

lolfgoptica
Kontakt:

Post Postao/la lolfgoptica » 01 avg 2014, 18:06

KK_Bosna je napisao/la:
lolfgoptica je napisao/la:A zaboravio si da je Aco Petrović koliko god mi drag bio oblatio kompletnu košarku u Bosni i Hercegovini ističući da je ovo njegova reprezentacija i da je on prvi doveo Srbe i Hrvate u reprezentaciju?
tema nije aco petrovic iako je, vidim, pokusavas skrenuti u tom smjeru. aco nije cvjecka nikad ni bio, a ni ispao u ovom slucaju.

samo ti skreces paznju na acu a negiras cinjenicu da je harun lagao javnost. e sad, sta je laz (da nije ili da jeste aci upravni odbor ks bih dao pare), nije toliko ni bitno.
Pa ti si prijatelju počeo kriviti Haruna i za otkaz Aci Petroviću. Postavlja se pitanje šta je Harun lagao i za što je lagao?
Clutch je napisao/la:Mislim da niko ne spori da je Juka pogriješio, pa čak i ovi što ga brane. Ali meni tu nešto smrdi.. Ne vjerujem da se Juka ne bi javio na telefon Dušku tek tako. Nešto je bilo, a iskreno za Juku ne mislim da je šupak, mada očigledno da je i njega neko filao sa strane i govorio mu šta da radi. To i ne čudi jer momku je 19 godina.

I opet, iako je pogriješio, savezu ovakva saopštenja nisu potrebna. Može se nešto riješiti i u 4 oka, a oni kao da jedva čekaju da nekog popljuju.
Vrlo vjerovatno da nešto smrdi, sa tvojim postom se slažem osim u ovom zadnjem da se moglo riješiti u četiri oka jer su ga zvali, ali se momak nije javljao. Jedina opcija je bila da mu se ide na noge što je ovima iz Saveza vjerovatno ispod časti i ako je to bilo jedino rješenje, to su trebali i uraditi.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 01 avg 2014, 18:26

lolfgoptica je napisao/la:Pa ti si prijatelju počeo kriviti Haruna i za otkaz Aci Petroviću. Postavlja se pitanje šta je Harun lagao i za što je lagao?
gdje sam ja to krivio haruna za otkaz aci?

sta je harun lagao? ozbiljno?

"aco radi dzabe" - "aco je dobio pare"

ne mogu obje izjave biti istinite, zar ne?

i moram se osvrnuti na tvoj odgovor @clutchu:
sa tvojim postom se slažem osim u ovom zadnjem da se moglo riješiti u četiri oka jer su ga zvali, ali se momak nije javljao.
ovo mozda jeste, a mozda i nije istina. bas kao sto je izjava da "aco radi dzabe" mogla biti istinita, a mozda i nije...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 01 avg 2014, 18:28

I da i mene zanima kao i Acu zbog čega niko iz Sparsa ne vodi neke od mlađih selekcija ?
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 01 avg 2014, 18:31

Poštovani košarkaši i prijatelji košarke, Razočaran sam što su čelni ljudi KS BiH izabrali ovakav način rješavanja problema i time narušili ugled Saveza i svih onih koji žive za košarku i od košarke. Mislim, da je jedna od njihovih obaveza i rješavanje problema u skladu sa svojim aktima i pravilima, a ne spuštanje na nivo komuniciranja preko štampe. Nije istina, da nije postojala komunikacija između mene i ljudi iz saveza. Bili su obaviješteni, da je nalaz magnetske rezonance loš, a par sati prije njihove objave, bili su obaviješteni i da je gotov cjeli nalaz. Ne ulazim u raspravu o kvalitetu liječničke službe KS BiH, ali iskoristio sam pravo, koje je garantovano svakom čovjeku, tj. slobodan izbor liječnika. Iz liječničkih nalaza jasno se može zaključiti, da mi je treniranje i igranje utakmica strogo zabranjeno. Postoji i nalaz magnetne rezonance, koji dokazuje ozbiljnost povrede i koji sam na eventualni zahtjev zahtjev spreman poslati liječničkoj službi KS BiH, ili liječnicima po njihovom izboru. Iznenađuje me i žestina napada, koja je u puno ozbiljnijim slučajeva izostala. S poštovanjem JUSUF NURKIĆ
:bow:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 01 avg 2014, 18:34

Juka napisa ono o čemu i govorim. Tako i treba, ovo su i zaslužili zbog onako jadnog saopštenja. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

lolfgoptica
Kontakt:

Post Postao/la lolfgoptica » 01 avg 2014, 18:35

KK_Bosna je napisao/la:
lolfgoptica je napisao/la:Pa ti si prijatelju počeo kriviti Haruna i za otkaz Aci Petroviću. Postavlja se pitanje šta je Harun lagao i za što je lagao?
gdje sam ja to krivio haruna za otkaz aci?

sta je harun lagao? ozbiljno?

"aco radi dzabe" - "aco je dobio pare"

ne mogu obje izjave biti istinite, zar ne?

i moram se osvrnuti na tvoj odgovor @clutchu:
sa tvojim postom se slažem osim u ovom zadnjem da se moglo riješiti u četiri oka jer su ga zvali, ali se momak nije javljao.
ovo mozda jeste, a mozda i nije istina. bas kao sto je izjava da "aco radi dzabe" mogla biti istinita, a mozda i nije...
Pa iz tvoje hronologije događaja dalo se zaključiti da kriviš Haruna. Kada je rečeno Aco radi džabe nije se mislilo bukvalno vjerovatno već je to neki minimalac koji mu je isplaćen, tako da je tu obraz čist.

Da se razumijemo, ti naginjes na stranu Juke, a ja pokušavam da pronađem razlog zbog čega je nastala ova situacija ne kriveći ni jednu, a ni drugu stranu previše.

Koliko kritikuješ Savez čovjek bi rekao da smo u B diviziji, a ne da smo u posljednje dvije-tri godine napredovali nezamislivo, ali nema veze.

Pod Savezom prvenstveno mislim na Haruna jer je taj čovjek uradio za košarku više nego iko u ovoj zemlji i on je kao javna ličnost podložna kritikama, ali smatram da ih nije zaslužio.

E ovo je Jusuf odmah trebao uraditi. Povrijeđen sam i vozdra, sad Bog zna šta će biti jer se osjetio ugroženim.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 01 avg 2014, 18:37

fera je napisao/la:
semir01 je napisao/la:fera sto ce Harun za ovo preuzimati krivicu :? :? :lol: :lol: moja majko kakvo razmisljanje pfffff
Bh sport u cemu je savez pljuvao Acu :?: :?: mislim da je vise Aco pljuvao nas....
smajli moj... jel to ako izgubimo najveceg talenta niko ne treba da bude kriv ?
ljubi babo princezu svoju :zviz:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 avg 2014, 18:50

Jusuf Nurkic je veliki potencijal i treba nami sad i u buducnosti i ne smijemo ga izgubiti .al ako je istina da je otisao i nije se javljao par dana pa tek onda poslao ljekarski nalaz ,to nije u redu nikako .ovdje stalno pricamo kako nam treba cvrsta ruka u sportu i ne dopustati igracima da rade sta hoce i sad kada se savez oglasio i kritikovao nurkica svi pljuju po savezu kako oni postupaju s Nurkicem .a imamo primjer iz fudbalske reprezentacije gdje se puno dopustilo dzeki ,spahic i drugovima pa oni to koriste i rade sta hoce .

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 01 avg 2014, 18:56

anonymousHD je napisao/la:
Poštovani košarkaši i prijatelji košarke, Razočaran sam što su čelni ljudi KS BiH izabrali ovakav način rješavanja problema i time narušili ugled Saveza i svih onih koji žive za košarku i od košarke. Mislim, da je jedna od njihovih obaveza i rješavanje problema u skladu sa svojim aktima i pravilima, a ne spuštanje na nivo komuniciranja preko štampe. Nije istina, da nije postojala komunikacija između mene i ljudi iz saveza. Bili su obaviješteni, da je nalaz magnetske rezonance loš, a par sati prije njihove objave, bili su obaviješteni i da je gotov cjeli nalaz. Ne ulazim u raspravu o kvalitetu liječničke službe KS BiH, ali iskoristio sam pravo, koje je garantovano svakom čovjeku, tj. slobodan izbor liječnika. Iz liječničkih nalaza jasno se može zaključiti, da mi je treniranje i igranje utakmica strogo zabranjeno. Postoji i nalaz magnetne rezonance, koji dokazuje ozbiljnost povrede i koji sam na eventualni zahtjev zahtjev spreman poslati liječničkoj službi KS BiH, ili liječnicima po njihovom izboru. Iznenađuje me i žestina napada, koja je u puno ozbiljnijim slučajeva izostala. S poštovanjem JUSUF NURKIĆ
:bow:
Znaci,onako je kako smo i pretpostavljali.Neki nebitni ljudi treniraju strogocu na igracu koji je drugi nas igrac u historiji koji je uspio sa 19 godina otici u NBA ligu.
Ja sam vlast,ja sam frajer,ja sam faca,iza mene je stranka i bice kako ja kazem.Usput sam frustriran sto sam propali bivsi kosarkas i sto sam unistio sto god mi je doslo u ruke.Ja i moj stranacki jaran Harun :puke:
E ne moze,vidite da ne moze.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 01 avg 2014, 19:05

Bas onako kako sam napisao u svom postu ranije danas. Nurkic je zatrazio dan vise slobodno da otidje u Zagreb i iskoristi svoje slobodno pravo da mu iz Denvera narede gdje ce obaviti pretrage. Nasi su odmah pozurili da ga zestoko iskritikuju jer se nije povjerio nasem medicinskom timu, te jos za krsenje discipline i jos svasta nesto. Onda naravno Juka gospodski izjavljuje da je nalaz tek zavrsen i da ce ga proslijediti nasem medicinskom timu na uvid.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 01 avg 2014, 19:09

Činjenica je da je razgulio i da se ne javlja! Sram da ga bude..

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 avg 2014, 19:13

suhakrpa je napisao/la:Bas onako kako sam napisao u svom postu ranije danas. Nurkic je zatrazio dan vise slobodno da otidje u Zagreb i iskoristi svoje slobodno pravo da mu iz Denvera narede gdje ce obaviti pretrage. Nasi su odmah pozurili da ga zestoko iskritikuju jer se nije povjerio nasem medicinskom timu, te jos za krsenje discipline i jos svasta nesto. Onda naravno Juka gospodski izjavljuje da je nalaz tek zavrsen i da ce ga proslijediti nasem medicinskom timu na uvid.
a ne vidim zasto bi savez radio protiv sebe stvarno ne vidim razlog zasto bi neko lagao u vezi nurkica .moje misljenje je da ivanovic zeli disciplinu i da ne dopusta nikakvu nedisciplinu ,i vjerovatno smatra da nije uredu ovo sto je uradio nurkic .jer stvarno ne vidim zasto bi savez pljuvao po nurkicu kad i oni znaju da nam on mnogo treba narocito u buducnosti .

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 01 avg 2014, 19:16

Ne ulazim u raspravu o kvalitetu liječničke službe KS BiH, ali iskoristio sam pravo, koje je garantovano svakom čovjeku, tj. slobodan izbor liječnika.

Iz liječničkih nalaza jasno se može zaključiti da mi je treniranje i igranje utakmica strogo zabranjeno. Postoji i nalaz magnetne rezonance, koji dokazuje ozbiljnost povrede i koji sam na eventualni zahtjev zahtjev spreman poslati liječničkoj službi KS BiH, ili liječnicima po njihovom izboru

evo ovo boldirano je to sto sam ja rekao nije covjek niciji rob... znaci sad ga treba napadati jer je otisao doktorima kojim vjeruje i sa kojim je i ranije radio.

po ovom drugom dijelu se moze zakljuciti da nisu ni trazili od njega jos da posalje nalaz a vec ga napadaju.

@semir ti si ocigledno neko neozbiljno dijete zato popusti ili idi na neku drugu temu tipa chat pa se glupiraj jer ovo je ozbiljna stvar i svi su ozbiljni na ovoj temi tako da idi potrazi temu na kojoj ima vise djece sa kojom se mozes glupirati. ako si ti nekome babo onda su ta djeca osuđena na tezak zivot...
You are someone else I am still right here

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 01 avg 2014, 19:19

Šteta za ovo sve. Ovo se trebalo riješiti unutar samog Saveza i Juke. Ne znam šta se postiže s ovim saopštenjima, osim polariziranja javnosti?! Definitivno autogol KS, to se ne radi tako, pogotovu kada je u pitanju ovako mlad igrač.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 01 avg 2014, 19:24

voltron30 je napisao/la:Šteta za ovo sve. Ovo se trebalo riješiti unutar samog Saveza i Juke. Ne znam šta se postiže s ovim saopštenjima, osim polariziranja javnosti?! Definitivno autogol KS, to se ne radi tako, pogotovu kada je u pitanju ovako mlad igrač.
nema veze sredice to ljudi iz stranke poslije izbora :lol:
You are someone else I am still right here

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 avg 2014, 19:24

meni ovdje nesto smrdi ,mislim da niko ne bi prisilio Nurkica da igra ako je povrjedjen .mislim to je van svake pameti ,bitno je ovu situaciju smiriti i da juka igra na ep za reprezentaciju .a mislim da je dobar ovo potez savaeza da igraci vide da ne mogu raditi sa hoce ipak ima neki red sta i kako se radi ,ako zelimo biti ozbiljna reprezentacija .

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Drum i 3 gosta.