NBA Playoffs

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alemsa
Kontakt:

Re: NBA Playoffs

Post Postao/la alemsa » 19 maj 2013, 23:21

NEZALAGANJE je napisao/la: Imaju oni sistem,zove se baci loptu u ruke svom All staru i cekaj da on svaki put kreira... ;)
Kao skoro i svaka ekipa sa superstarom... Sto ne znaci da neamju sistem, imaju drugi izrazi, to prvi put da cujem da OKC nea sistem, dosli ljudi do finala prosle godine bez sistema. :mrgreen:

@rio

Ima Miami sistem zove se Lebron James :D

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 maj 2013, 23:24

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Imaju oni sistem,zove se baci loptu u ruke svom All staru i cekaj da on svaki put kreira... ;)
Kao skoro i svaka ekipa sa superstarom... Sto ne znaci da neamju sistem, imaju drugi izrazi, to prvi put da cujem da OKC nea sistem, dosli ljudi do finala prosle godine bez sistema. :mrgreen:

@rio

Sistem se mjeri po kretanju igraca bez lopte,razmjeni i postavljanju blokova,postavljenim igrama,raznovrsnosti akcija itd,itd,a MIA to definitivno ima,a da ne pricam o spacingu tog tima,dok OKC i LAC to nemaju.OKC je u finale prosle godine dosla na cisti talenat svojih igraca.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 19 maj 2013, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 maj 2013, 23:26

alemsa je napisao/la:

@rio

Miami nije samo LBJ i Spo je napravio odličan posao i to posložio i unaprijedio u ogromnoj mjeri u odnosu na onu prvu godinu kad su bili skupa ;)

Ti isto da nikad analizu njihove igre nisi pročitao i pogledao neku tekmu ove dvije ekipe, pa oni ne mogu u istu rečenicu sa ovim što Pop radi ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 19 maj 2013, 23:41

Samo da se nadovezem na Miami i njihov "sistem". Ne znam za ovu godinu jer ih nisam gledao mnogo ali sam ih gledao prosle i pretprosle godine dosta puta i smijesno je bilo tada pricati o nekom "sistemu".

Bilo je daj loptu Wadeu ili Jamesu a onda izolacija za njih, ovi isli na ulaz, zavrsavali ili vracali na tricasa. Kakav crni sistem, pa mislim da ni u jednoj utakmici nije bilo igraca u njihovoj ekipi koji je ispalio vise suteva od Jamesa, Wadea ili Bosha.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 maj 2013, 23:49

Balon je napisao/la:Samo da se nadovezem na Miami i njihov "sistem". Ne znam za ovu godinu jer ih nisam gledao mnogo ali sam ih gledao prosle i pretprosle godine dosta puta i smijesno je bilo tada pricati o nekom "sistemu".

Bilo je daj loptu Wadeu ili Jamesu a onda izolacija za njih, ovi isli na ulaz, zavrsavali ili vracali na tricasa. Kakav crni sistem, pa mislim da ni u jednoj utakmici nije bilo igraca u njihovoj ekipi koji je ispalio vise suteva od Jamesa, Wadea ili Bosha.
Sve si rekao boldanim dijelom.

Spolestra je ucinio puno za danasnji Miami ;)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 19 maj 2013, 23:50

NEZALAGANJE je napisao/la: Sistem se mjeri po kretanju igraca bez lopte,razmjeni i postavljanju blokova,postavljenim igrama,raznovrsnosti akcija itd,itd,a MIA to definitivno ima,a da ne pricam o spacingu tog tima,dok OKC i LAC to nemaju.OKC je u finale prosle godine dosla na cisti talenat svojih igraca.
Sistem se mjeri po stilu igre koji tim igra, to im je sistem odnoso sistem je cijelukpna igra na parketu. Svasta........

Tvoji Spursi igraju sporiju half-court offense sto im je dio sistema...

Tako tim koji igra run n gun ili pick n roll, dio sistema....

Zavisiti od individulaca ili timske kosarke zavisi od sistema koji se forisira

Svaki trener ima sistem po kojem ekipa igra, i sto misli da im odgovora, ne igra ni jedan tim slobodnu kosarku, sta ce im onda trener.. Postoje sistemi koji se godinama grade, kao sto je slucaj sa Spursima ili Bostonom i drafta se i tradea za igrace koji fitaju taj sistem igre, i vremenom se usavrsi.

Nije matematika

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 maj 2013, 23:50

Balon je napisao/la:Samo da se nadovezem na Miami i njihov "sistem". Ne znam za ovu godinu jer ih nisam gledao mnogo ali sam ih gledao prosle i pretprosle godine dosta puta i smijesno je bilo tada pricati o nekom "sistemu".

mogao si barem gledati ovo doigravanje, dosta utakmica je proslo kako su lakersi pometeni :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 maj 2013, 23:51

Evo samo jedan primjer napretka ove godine kod njih: kad imas igraca u PO poput Colea koji je nekoliko puta bio dvocifren do sada(pored velike trojke i svih veterana),mislim da ti to dovoljno moze reci koliko se popravio njihov protok lopte... ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 maj 2013, 23:53

Ove godine je to druga priča, pročitaj ovu analizu ;)

http://www.grantland.com/story/_/id/909 ... ate-league

@Aleme bolan nije niko mislio bukvalno da igraju uličnu košarku :roll:, znaš šta se podrazumijeva pod sistemom ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 20 maj 2013, 00:21

LenBias je napisao/la:

mogao si barem gledati ovo doigravanje, dosta utakmica je proslo kako su lakersi pometeni :mrgreen:
Sta se tu ima gledati, igrali protiv smijesnog Milwaukeea i polomljene ekipe Bullsa, uz to odvratna ekipa do bola, normalno da ih necu gledati. Ustvari lazem, gledao sam snimak onog stosa Nazra i cak ga ponovio ga nekoliko puta. Prejako.

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 20 maj 2013, 00:27

Balon je napisao/la:
LenBias je napisao/la:

Sta se tu ima gledati, igrali protiv smijesnog Milwaukeea i polomljene ekipe Bullsa, uz to odvratna ekipa do bola, normalno da ih necu gledati. Ustvari lazem, gledao sam snimak onog stosa Nazra i cak ga ponovio ga nekoliko puta. Prejako.
Black bamba fan. zato ste najjaci po forumima kad treba pljuvati :lol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 20 maj 2013, 00:41

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Sistem se mjeri po kretanju igraca bez lopte,razmjeni i postavljanju blokova,postavljenim igrama,raznovrsnosti akcija itd,itd,a MIA to definitivno ima,a da ne pricam o spacingu tog tima,dok OKC i LAC to nemaju.OKC je u finale prosle godine dosla na cisti talenat svojih igraca.
Sistem se mjeri po stilu igre koji tim igra, to im je sistem odnoso sistem je cijelukpna igra na parketu. Svasta........

Tvoji Spursi igraju sporiju half-court offense sto im je dio sistema...

Tako tim koji igra run n gun ili pick n roll, dio sistema....

Zavisiti od individulaca ili timske kosarke zavisi od sistema koji se forisira

Svaki trener ima sistem po kojem ekipa igra, i sto misli da im odgovora, ne igra ni jedan tim slobodnu kosarku, sta ce im onda trener.. Postoje sistemi koji se godinama grade, kao sto je slucaj sa Spursima ili Bostonom i drafta se i tradea za igrace koji fitaju taj sistem igre, i vremenom se usavrsi.

Nije matematika
Ti ja nemamo istu definiciju rijeci 'sistem', kad je pomenemo.Sistem je kompleksna rijec po svom znacenju(zato i navedoh u ranijem postu sta ta rijec meni znaci) i izolacija superstara i cekanje da svaki napad on kreira nije sistem,iako te razumijem da je to nacin na koji mnoge ekipe igraju.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 20 maj 2013, 01:34

"NBA fans: who do you think will be this years champions? I'm going with Memphis".- Kareem Abdul Jabbar

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 maj 2013, 01:37

Navijam za Memphis, ali jbg Miami uzima.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 maj 2013, 01:51

slika
Dok mu ulaze ovako Heat i Grizzliesi nemaju previše šansi 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 20 maj 2013, 09:44

Odlična postavka Popa sinoć. Iznenadio je protivnika na oba kraja parketa. Ostaje da vidimo kako će se Hollins prilagoditi u sljedećoj utakmici. Protiv Clippersa i Oklahome je to uradio vrlo dobro, ali će mu ovo biti malo veći izazov. Radujem se nastavku serije.

Rasprava oko sistema NBA ekipe nije suvisla. Tvrdnje da ekipe kao LAC ili OKc nemaju sistema je, blago rečeno, neozbiljna i ne zaslužuje da se o tome polemiše.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 20 maj 2013, 11:18

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 20 maj 2013, 11:35

mislim da se sinoć San Antonio naljutio pa je pregazio Memfis koji igra vrlo dobro međutim mislim da nemaju puno šansi Spursi su ušli u seriju i volio bih da osvoje prsten iako su protiv Lakersa bili očajni i ispali bi da su ovi bili iole kompletni..sve u svemu rekao bih izjednačena sezona u globalu i sigurno osjetan pad kvaliteta igre u odnosu na nekoliko ranijih sezona...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 maj 2013, 12:56

work je napisao/la:
Rasprava oko sistema NBA ekipe nije suvisla. Tvrdnje da ekipe kao LAC ili OKc nemaju sistema je, blago rečeno, neozbiljna i ne zaslužuje da se o tome polemiše.
Prvo vidi šta se podrazumijeva pod tim sistemom i pročitak koji članak o njihovim tzv sistemima, što smo i ja i Nezalaganje naveli, pa onda komentariši nešto ;)

slika :mrgreen:
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 20 maj 2013, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 20 maj 2013, 14:07

Trebamo se svi malo urazumiti i prestati glumiti neke stručnjake. Jedno je prokomentarisati neku utakmicu, nečiju formu, potez i slično, a potpuno druga stvar karakterisati neke NBA trenere kao nestručne. Imao sam sličano opažanje i u vezi Howarda kada su neki govorili da nema pojma o košarci. Ljudi moji, mi kao simpatizeri, ne vidimo stvari koje stručno oko zapaža. Kada razgovaraš sa nekim iz struke, tačno možeš primijetiti da jednostavno ne obračaš pažnju na neke stvari.
Kada bih ja rekao da Del Negro ne valja, blago rečeno, bi ispao smiješan. Ljudi bi imali osnova da govore, e, pazi onog lika za tastaturom našao kritikovati jednog NBA trenera. Ljudi zanemaruju neke stvari ili ih jednostavno ne vide. Bez sistema, NBA ekipa ne bi pobijedila niti jednu utakmicu i ako bi dobila jednu, to bi bio incident.
Treba imati na umu da različitim profilima ekipa odgovara različit sistem i pitanje je kako bi jedan ili drugi funkcionisao kada i uloge bile zamijenjene, ali govoriti da neka NBA ekipa igra bez sistema, pogotovo playoff ekipe je skandalozno.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.