Shategabri je napisao/la: ↑09 sep 2025, 11:05
Austrija je na guzove dobila Kipar. Iz sumnjivog penala i golman Austrije bio igrač utakmice.
To ne mora ništa da znači za večerašnju utakmicu, možda su i oni ušli s lako ćemo, pa se poslije čupaj.
Drugačiji pristup sigurno večeras, ali mi smo imali lagani San Marino, oni su se ipak morali više pomučiti da dobiju Kipar.
I da, ni remi nije loš, naravno pobjeda bi bila odlična. Samo da ne izgubimo.
Necu reci da sad nesto specijalno pratim Austriju,pratio sam kada su sa nama igrali ligu nacija. Vjdio sam da su na Euru bili dobri.
Uglavnom bundesligaski igraci.
Barbarez ce vjerivatno igrati sa ovim iskusnijim,i pokusavati sto duze imati nerijeseno,pa ako sta napravi.
To ce biti nesto,Hajradinovic,Gigovic,Tahirovic. Demirovic i Dzeko ce biti bez upotrebljivih lopti. Mozda bi ovo uradilo 95 posto trenera.
Ali ja bi pokusao mangupski sa ovom djecom,pa sta Bog dragi da.
Zato sto djeca vrlo lako mogu izgoriti,ali oni jedini imaju potez kojim mogu rijesiti tekmu. I to ne samo jedan nego vise aduta.
Ne kazem da ne bi mozda izgorili,a znajuci nas,**** bi im majku kao i Bazdaru,ali Hajradinovic i slicni njemu jednostavno ne mogu nista ozbiljno uraditi.
Ljudski se nadati ali ja ovu reprezentaciju trenutno vidim,kao pripreme za buducnost. Ovo sto rade Spaha i Sergej je ogromno. Prave atmosferu da nasa djeca igraju za domovinu svojih roditelja. Kako godine idu,sve teze je djeci usaditi taj odnos prema Bosni.
A nama je dijaspora baza za reprezentaciju. Zato kazem da je njihov uticaj ogroman.
Memic,Alajbegovic i Bajraktarevic,ja vise od njih ocekujem nego sa ovim iskusnijim u timu. Pa tu cak i Demirovica mogu svrstati,mozda i Gigovica.