Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Nažalost, ovo je doslovno shvatanje islama i otežavanja vjere sebi i davanje islamu nešto što to nije. Postoje mjesta gdje se može klanjati a to nije odmaralište i na kraju krajeva ako ne možeš klanjati onda klanjaj kad kući dođeš. Ali, to je ono počelo jučer klanjati i odmah misli da sve zna a ne da mu objasniš jer si onda nevjernik po njima.AshburtonG je napisao/la: ↑15 avg 2021, 11:20Selefijski "ucenjaci" poput Pezica i slicnih su najveca antireklama za Islam. O inteligenciji ljudi koji puse njihovu spiku sam prije 10ak dana svjedocio, kad se neki kratkopantolas odlucio klanjat na nekom odmaralistu na autoputu. Sad valjda trazi neko mjesto da klanja, te provjerava oko drveta. Pa glupane, ako ce iko negdje pisat onda je iza drveta. I zivotinja i covjek.
Sjecam se isto tako kad su samo preko noci dosli i u banovicke dzamije. Ja tada bio u osnovnoj skoli, klasika ono ides s djedom u dzamiju, da bi dobio para poslije dzume ili teravije da odes u internet klub. Kao da ih je neko samo dovukao, kao one prosjake sto izbaci kombi, tako su i ovi. U mjesec dana ih je makar 20ak bilo u gradu. Rasirene noge, bradetina nesredjena, hlace skracene, kapice one. Hodza vodi namaz, a oni svoje nesto klanjaju. Sjecam se da su ih ljudi poceli istjerivat iz dzamije. Dodjes negdje i nameces svoju spiku. Pa to ne moze nigdje. Takvom se istom politikom vode kad dodju i na Zapad.
Imam u porodici slucaj rodjaka, koji nikad skoro nije isao u dzamiju, ali samo sto je dobio njemacku vizu, covjek poceo ici u te selefijske dzemate. Preko noci lik postao ahbab. Dodjes mu kuci, lik gleda po yt one vehabije tokom rata. Poziva na neko klanje Srba. Nevjerovatno kako ta bolest covjeka zacas izbaci s pravog puta.
Moj zadnji posjet dzamiji je bio u Becu(selefijski aka ISIS centar) prije 6 godina mozda. Pozvao me prijatelj da idem s njim klanjat Bajram namaz i ja normalno pristanem. Momak tek bio dosao, vjernik i rekoh da ne ide sam. Mi ti stanemo, kad dolaze neke bradonje, provjeravaju safove i lafo govore ti kako da stanes, provjeravaju razdaljinu izmedju ljudi. Moras kao se rasirit, ali s obje strane stopalima dodirivat ovog sljedeceg. Ja gledam i ne vjerujem.
Imam 2 dobra jarana koji su hafizi, pa sam u razgovorima s njima shvatio da su nam morali svjetonazori jako slicni, samo ih ne emotujemo kroz iste kanale. Bolje bit najveci nevjernik ikad, a bit moralan u empirijskom smislu, nego bit ****.o od covjeka i krit se iza paravana religije. Onima koji uklope oboje svaka cast, ali takvi ti nikad nece nametat religiju niti jednim slovom.
A koja su to mjesta?Unofficialpage je napisao/la: ↑15 avg 2021, 11:58Nažalost, ovo je doslovno shvatanje islama i otežavanja vjere sebi i davanje islamu nešto što to nije. Postoje mjesta gdje se može klanjati a to nije odmaralište i na kraju krajeva ako ne možeš klanjati onda klanjaj kad kući dođeš. Ali, to je ono počelo jučer klanjati i odmah misli da sve zna a ne da mu objasniš jer si onda nevjernik po njima.AshburtonG je napisao/la: ↑15 avg 2021, 11:20Selefijski "ucenjaci" poput Pezica i slicnih su najveca antireklama za Islam. O inteligenciji ljudi koji puse njihovu spiku sam prije 10ak dana svjedocio, kad se neki kratkopantolas odlucio klanjat na nekom odmaralistu na autoputu. Sad valjda trazi neko mjesto da klanja, te provjerava oko drveta. Pa glupane, ako ce iko negdje pisat onda je iza drveta. I zivotinja i covjek.
Sjecam se isto tako kad su samo preko noci dosli i u banovicke dzamije. Ja tada bio u osnovnoj skoli, klasika ono ides s djedom u dzamiju, da bi dobio para poslije dzume ili teravije da odes u internet klub. Kao da ih je neko samo dovukao, kao one prosjake sto izbaci kombi, tako su i ovi. U mjesec dana ih je makar 20ak bilo u gradu. Rasirene noge, bradetina nesredjena, hlace skracene, kapice one. Hodza vodi namaz, a oni svoje nesto klanjaju. Sjecam se da su ih ljudi poceli istjerivat iz dzamije. Dodjes negdje i nameces svoju spiku. Pa to ne moze nigdje. Takvom se istom politikom vode kad dodju i na Zapad.
Imam u porodici slucaj rodjaka, koji nikad skoro nije isao u dzamiju, ali samo sto je dobio njemacku vizu, covjek poceo ici u te selefijske dzemate. Preko noci lik postao ahbab. Dodjes mu kuci, lik gleda po yt one vehabije tokom rata. Poziva na neko klanje Srba. Nevjerovatno kako ta bolest covjeka zacas izbaci s pravog puta.
Moj zadnji posjet dzamiji je bio u Becu(selefijski aka ISIS centar) prije 6 godina mozda. Pozvao me prijatelj da idem s njim klanjat Bajram namaz i ja normalno pristanem. Momak tek bio dosao, vjernik i rekoh da ne ide sam. Mi ti stanemo, kad dolaze neke bradonje, provjeravaju safove i lafo govore ti kako da stanes, provjeravaju razdaljinu izmedju ljudi. Moras kao se rasirit, ali s obje strane stopalima dodirivat ovog sljedeceg. Ja gledam i ne vjerujem.
Imam 2 dobra jarana koji su hafizi, pa sam u razgovorima s njima shvatio da su nam morali svjetonazori jako slicni, samo ih ne emotujemo kroz iste kanale. Bolje bit najveci nevjernik ikad, a bit moralan u empirijskom smislu, nego bit ****.o od covjeka i krit se iza paravana religije. Onima koji uklope oboje svaka cast, ali takvi ti nikad nece nametat religiju niti jednim slovom.
Ništa to, je li iko upratio da je neki naš drugi najjači čovjek na svijetu?jolicnikola je napisao/la: ↑15 avg 2021, 12:50jel neko ispratio da je ekipa Stabline pobijedila na Maratonu lađa na južnom toku Neretve? inače posada iz rodnog mjesta Tee Pijević
nevjerovatan čovjek.Gori i na Palama, za dopremanje vode do požarišta koristi se i konjska zaprega
Nedžmin AmbeškovićNirton je napisao/la: ↑15 avg 2021, 13:00Ništa to, je li iko upratio da je neki naš drugi najjači čovjek na svijetu?jolicnikola je napisao/la: ↑15 avg 2021, 12:50jel neko ispratio da je ekipa Stabline pobijedila na Maratonu lađa na južnom toku Neretve? inače posada iz rodnog mjesta Tee Pijević![]()
Ok, ali to je tvoje misljenje.
Vrlo dobro ja znam šta je vjerski stav. Ne mislim samo na te skraćenih pantalona već i na druge. Malo sebi opterete vjeru a vjera to nije. Autoput nije čisto mjesto, odmarališta, trenutno u bilo kojoj državi ima puno mjesta koja su određena za klanjanje.Profesor je napisao/la: ↑15 avg 2021, 13:44Ok, ali to je tvoje misljenje.
Nije mi poanta rasprava ali eto, cisto da se sa vjerskog gledista odkloni tvoj stav.
“Cijela zemlja mi je učinjena čistom i mjestom za obavljanje namaza, pa koga god od moga ummeta zatekne namasko vrijeme na nekom mjestu, neka tu i obavi namaz.” (Buharija, 328., Muslim, 521.)
Koliko puta sam vidio turcine na odmaralistu avtoputa da klanjaju, cak i dzematile pa nikom nista. I ne, nisu imali skracene pantalone i dugu upecatljivu bradu, kao ni kapicu ili turban.
Ali to maloumnici ne kontaju. Moderno je ismijavati Islam, pogotovo na ovom podforumu, pa hajmo i mi. Tako on razmišlja.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.