Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

TheChief
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la TheChief » 15 avg 2021, 11:50

2021. godina a pojedini misle da ljudima smeta LGBT zbog toga ko se s kim ****. :tokralju: :tokralju:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 avg 2021, 11:58

AshburtonG je napisao/la:
15 avg 2021, 11:20
Selefijski "ucenjaci" poput Pezica i slicnih su najveca antireklama za Islam. O inteligenciji ljudi koji puse njihovu spiku sam prije 10ak dana svjedocio, kad se neki kratkopantolas odlucio klanjat na nekom odmaralistu na autoputu. Sad valjda trazi neko mjesto da klanja, te provjerava oko drveta. Pa glupane, ako ce iko negdje pisat onda je iza drveta. I zivotinja i covjek.

Sjecam se isto tako kad su samo preko noci dosli i u banovicke dzamije. Ja tada bio u osnovnoj skoli, klasika ono ides s djedom u dzamiju, da bi dobio para poslije dzume ili teravije da odes u internet klub. Kao da ih je neko samo dovukao, kao one prosjake sto izbaci kombi, tako su i ovi. U mjesec dana ih je makar 20ak bilo u gradu. Rasirene noge, bradetina nesredjena, hlace skracene, kapice one. Hodza vodi namaz, a oni svoje nesto klanjaju. Sjecam se da su ih ljudi poceli istjerivat iz dzamije. Dodjes negdje i nameces svoju spiku. Pa to ne moze nigdje. Takvom se istom politikom vode kad dodju i na Zapad.
Imam u porodici slucaj rodjaka, koji nikad skoro nije isao u dzamiju, ali samo sto je dobio njemacku vizu, covjek poceo ici u te selefijske dzemate. Preko noci lik postao ahbab. Dodjes mu kuci, lik gleda po yt one vehabije tokom rata. Poziva na neko klanje Srba. Nevjerovatno kako ta bolest covjeka zacas izbaci s pravog puta.

Moj zadnji posjet dzamiji je bio u Becu(selefijski aka ISIS centar) prije 6 godina mozda. Pozvao me prijatelj da idem s njim klanjat Bajram namaz i ja normalno pristanem. Momak tek bio dosao, vjernik i rekoh da ne ide sam. Mi ti stanemo, kad dolaze neke bradonje, provjeravaju safove i lafo govore ti kako da stanes, provjeravaju razdaljinu izmedju ljudi. Moras kao se rasirit, ali s obje strane stopalima dodirivat ovog sljedeceg. Ja gledam i ne vjerujem.
Imam 2 dobra jarana koji su hafizi, pa sam u razgovorima s njima shvatio da su nam morali svjetonazori jako slicni, samo ih ne emotujemo kroz iste kanale. Bolje bit najveci nevjernik ikad, a bit moralan u empirijskom smislu, nego bit ****.o od covjeka i krit se iza paravana religije. Onima koji uklope oboje svaka cast, ali takvi ti nikad nece nametat religiju niti jednim slovom.
Nažalost, ovo je doslovno shvatanje islama i otežavanja vjere sebi i davanje islamu nešto što to nije. Postoje mjesta gdje se može klanjati a to nije odmaralište i na kraju krajeva ako ne možeš klanjati onda klanjaj kad kući dođeš. Ali, to je ono počelo jučer klanjati i odmah misli da sve zna a ne da mu objasniš jer si onda nevjernik po njima.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 12:21

Sportsport ba, forum za lijecenje sopstvenih frustracija. Imamo svega i svacega samo im fali papir za njihovu siroku lepezu znanja koju ispoljavaju. Ukinuti fakultete i predmete historije religije, sta ce nam to.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 15 avg 2021, 12:26

Unofficialpage je napisao/la:
15 avg 2021, 11:58
AshburtonG je napisao/la:
15 avg 2021, 11:20
Selefijski "ucenjaci" poput Pezica i slicnih su najveca antireklama za Islam. O inteligenciji ljudi koji puse njihovu spiku sam prije 10ak dana svjedocio, kad se neki kratkopantolas odlucio klanjat na nekom odmaralistu na autoputu. Sad valjda trazi neko mjesto da klanja, te provjerava oko drveta. Pa glupane, ako ce iko negdje pisat onda je iza drveta. I zivotinja i covjek.

Sjecam se isto tako kad su samo preko noci dosli i u banovicke dzamije. Ja tada bio u osnovnoj skoli, klasika ono ides s djedom u dzamiju, da bi dobio para poslije dzume ili teravije da odes u internet klub. Kao da ih je neko samo dovukao, kao one prosjake sto izbaci kombi, tako su i ovi. U mjesec dana ih je makar 20ak bilo u gradu. Rasirene noge, bradetina nesredjena, hlace skracene, kapice one. Hodza vodi namaz, a oni svoje nesto klanjaju. Sjecam se da su ih ljudi poceli istjerivat iz dzamije. Dodjes negdje i nameces svoju spiku. Pa to ne moze nigdje. Takvom se istom politikom vode kad dodju i na Zapad.
Imam u porodici slucaj rodjaka, koji nikad skoro nije isao u dzamiju, ali samo sto je dobio njemacku vizu, covjek poceo ici u te selefijske dzemate. Preko noci lik postao ahbab. Dodjes mu kuci, lik gleda po yt one vehabije tokom rata. Poziva na neko klanje Srba. Nevjerovatno kako ta bolest covjeka zacas izbaci s pravog puta.

Moj zadnji posjet dzamiji je bio u Becu(selefijski aka ISIS centar) prije 6 godina mozda. Pozvao me prijatelj da idem s njim klanjat Bajram namaz i ja normalno pristanem. Momak tek bio dosao, vjernik i rekoh da ne ide sam. Mi ti stanemo, kad dolaze neke bradonje, provjeravaju safove i lafo govore ti kako da stanes, provjeravaju razdaljinu izmedju ljudi. Moras kao se rasirit, ali s obje strane stopalima dodirivat ovog sljedeceg. Ja gledam i ne vjerujem.
Imam 2 dobra jarana koji su hafizi, pa sam u razgovorima s njima shvatio da su nam morali svjetonazori jako slicni, samo ih ne emotujemo kroz iste kanale. Bolje bit najveci nevjernik ikad, a bit moralan u empirijskom smislu, nego bit ****.o od covjeka i krit se iza paravana religije. Onima koji uklope oboje svaka cast, ali takvi ti nikad nece nametat religiju niti jednim slovom.
Nažalost, ovo je doslovno shvatanje islama i otežavanja vjere sebi i davanje islamu nešto što to nije. Postoje mjesta gdje se može klanjati a to nije odmaralište i na kraju krajeva ako ne možeš klanjati onda klanjaj kad kući dođeš. Ali, to je ono počelo jučer klanjati i odmah misli da sve zna a ne da mu objasniš jer si onda nevjernik po njima.
A koja su to mjesta?

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 15 avg 2021, 12:50

jel neko ispratio da je ekipa Stabline pobijedila na Maratonu lađa na južnom toku Neretve? inače posada iz rodnog mjesta Tee Pijević

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 15 avg 2021, 13:00

jolicnikola je napisao/la:
15 avg 2021, 12:50
jel neko ispratio da je ekipa Stabline pobijedila na Maratonu lađa na južnom toku Neretve? inače posada iz rodnog mjesta Tee Pijević
Ništa to, je li iko upratio da je neki naš drugi najjači čovjek na svijetu? :bih:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 avg 2021, 13:09

Gori i na Palama, za dopremanje vode do požarišta koristi se i konjska zaprega
nevjerovatan čovjek.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 avg 2021, 13:16

Profesor je napisao/la:
15 avg 2021, 12:26
A koja su to mjesta?
Džamije ili mesdžidi.

Damir Dzumhur!!!!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 15 avg 2021, 13:23

Nirton je napisao/la:
15 avg 2021, 13:00
jolicnikola je napisao/la:
15 avg 2021, 12:50
Ništa to, je li iko upratio da je neki naš drugi najjači čovjek na svijetu? :bih:
Nedžmin Ambešković :kralj:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 15 avg 2021, 13:26

SDA junac.
BH Telekom ga sponzoriše.
Dok pravi sportovi i sportisti izumiru.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 15 avg 2021, 13:44

15 avg 2021, 13:16
Profesor je napisao/la:
A koja su to mjesta?
Džamije ili mesdžidi.
Ok, ali to je tvoje misljenje.
Nije mi poanta rasprava ali eto, cisto da se sa vjerskog gledista odkloni tvoj stav.

“Cijela zemlja mi je učinjena čistom i mjestom za obavljanje namaza, pa koga god od moga ummeta zatekne namasko vrijeme na nekom mjestu, neka tu i obavi namaz.” (Buharija, 328., Muslim, 521.)

Koliko puta sam vidio turcine na odmaralistu avtoputa da klanjaju, cak i dzematile pa nikom nista. I ne, nisu imali skracene pantalone i dugu upecatljivu bradu, kao ni kapicu ili turban.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 avg 2021, 13:51

Profesor je napisao/la:
15 avg 2021, 13:44
15 avg 2021, 13:16
Profesor je napisao/la:
A koja su to mjesta?
Džamije ili mesdžidi.
Ok, ali to je tvoje misljenje.
Nije mi poanta rasprava ali eto, cisto da se sa vjerskog gledista odkloni tvoj stav.

“Cijela zemlja mi je učinjena čistom i mjestom za obavljanje namaza, pa koga god od moga ummeta zatekne namasko vrijeme na nekom mjestu, neka tu i obavi namaz.” (Buharija, 328., Muslim, 521.)

Koliko puta sam vidio turcine na odmaralistu avtoputa da klanjaju, cak i dzematile pa nikom nista. I ne, nisu imali skracene pantalone i dugu upecatljivu bradu, kao ni kapicu ili turban.
Vrlo dobro ja znam šta je vjerski stav. Ne mislim samo na te skraćenih pantalona već i na druge. Malo sebi opterete vjeru a vjera to nije. Autoput nije čisto mjesto, odmarališta, trenutno u bilo kojoj državi ima puno mjesta koja su određena za klanjanje.

Damir Dzumhur!!!!

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 15 avg 2021, 13:55

PatriceKwedi je napisao/la:
15 avg 2021, 11:39
Sad je ovo problem, a obrezivanje djece nije 🤣
Obrezivanje se radi prvenstveno iz higijenskih razloga.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 15 avg 2021, 13:57

FoxMulder je napisao/la:
15 avg 2021, 13:55
I to ne rade isključivo muslimani.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 15 avg 2021, 13:59

EC3 je napisao/la:
15 avg 2021, 13:57
FoxMulder je napisao/la:
Ali to maloumnici ne kontaju. Moderno je ismijavati Islam, pogotovo na ovom podforumu, pa hajmo i mi. Tako on razmišlja.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 avg 2021, 14:03

Cekaj dok sazna da zidovi takodjer obrezuju spolni ud djeci.

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 15 avg 2021, 14:06

FoxMulder je napisao/la:
15 avg 2021, 13:59
EC3 je napisao/la:
15 avg 2021, 13:57
FoxMulder je napisao/la:

Ali to maloumnici ne kontaju. Moderno je ismijavati Islam, pogotovo na ovom podforumu, pa hajmo i mi. Tako on razmišlja.
Ma pusti to trolaju :nedam: nemaju pametnijeg posla.

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 avg 2021, 14:27

FoxMulder je napisao/la:
Indoktrinacija djece u svom izvornom obliku. Kao krstenje kod krscana.
🔹

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 avg 2021, 14:31

Ali cuj zbog higijene 🤣 pa pogledaj na sta ovi talibani slice, nisu vodu vidjeli godinama, na kosi dovoljno masti da cijeli dan cevape peku, ali ne, oni sigurno razmisljaju o higijeni. :urnebes:
🔹

EC3
Kontakt:

Post Postao/la EC3 » 15 avg 2021, 14:37

Ove trolove uključujući Harise koji je najgori sve treba banovati.
Zadnja izmjena: EC3, dana/u 15 avg 2021, 14:40, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.