RSD Velež - Stadion Rođeni

THOMASSHELBY
Kontakt:

Re: RSD Velež - Stadion Rođeni

Post Postao/la THOMASSHELBY » 25 apr 2023, 11:15

Mostarwolf1981 je napisao/la:
25 apr 2023, 11:05
Ado1922 je napisao/la:
25 apr 2023, 10:53
U svijetu je zabranjeno točiti alkohol u krugu stadiona,a kod nas je sve dozvoljeno. Pojedinci popiju više čaša piva za vrijeme utakmice nego za čitav mjesec.
Samo sto se npr u Njemackoj piva pije na tribinama za vrijeme utakmice, da ne nabrajam dalje
Najbolje da samo dvojni c prodaju ispred stadiona pa ce im vitamini kroz krv prolazit. Nek piju ljudi sta hoce, ko napravi neki veci belaj sve se moze rijesit, a ne ja ne pijem pa nece niko drugi
Nekima je piva draza od majke i tu ti ne mozes nista
Ja nisam za zabranu ali kad vec neko uzima pare na pivama mora snositi odgovornost sta mu gosti rade bar u kafani.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 25 apr 2023, 11:18

Mostarwolf1981 je napisao/la:
25 apr 2023, 11:05
Ado1922 je napisao/la:
U svijetu je zabranjeno točiti alkohol u krugu stadiona,a kod nas je sve dozvoljeno. Pojedinci popiju više čaša piva za vrijeme utakmice nego za čitav mjesec.
Samo sto se npr u Njemackoj piva pije na tribinama za vrijeme utakmice, da ne nabrajam dalje
Najbolje da samo dvojni c prodaju ispred stadiona pa ce im vitamini kroz krv prolazit. Nek piju ljudi sta hoce, ko napravi neki veci belaj sve se moze rijesit, a ne ja ne pijem pa nece niko drugi
Nekima je piva draza od majke i tu ti ne mozes nista
Bezalkoholna piva se pije na njihovim stadionima hebo te dvojni c :urnebes:
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 25 apr 2023, 11:19

Ado1922 je napisao/la:
Gdje si ti gledao utakmice onda u svijetu? Drugo je sto nemamo osnovnu kulturu neku a dosta ni gram mozga pa nekome moze pasti na pamet da baci topovski oko dedare. Nije tvoja stvar kad ko pije i koliko pije.
19V22

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 25 apr 2023, 11:23

Neka umre od alkohola što se mene tiče,ali nemoj da ugrožava druge na tribini.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 apr 2023, 11:23

Bacati topovske na tribini gdje su djeca je za zatvora.
I ja sam bio blizu tipovskog na dedari i nisam mogao vjerovati.
Niko od redara ne mrda smjesta. Par pijanica pravi masu problema. Neki hajvan baca bocu vode na teren...diglo se 50 ljudi da ga izbaci...
Moraju se znati određena pravila ponašanja na stadionu.
Svako ko ubaci bilo šta na teren mora automatski biti odstranjen sa stadiona.
I kod Ra sam vidio da su imali problema sa par budala koji su ubacivali boce i onu baklju na teren.
Izgleda da se polako gubi što se unazad 5 godina bilo iskorjenilo. Sasjeći u startu dok nije postalo gore.

Dedara prepuna. Stoji 200-300 ljudi na vrhu, stepenice popunjene..sve krcato. Na ulazu se stoji na onim ogradama, svađa ljudi koji ne vide od njih...redari ne reaguju..
Shvatam i to da su ti ljudi platili ulaznicu a nemaju gdje sjesti.
Dosta djece zauzima ta mjesta. Nek je došlo 300 djece koja ne plate ulaznicu, odma imaš problem.
Sve su ovo problemi koje treba rješavati odma za slijedeću sezonu.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 25 apr 2023, 11:24

Nekad piva i nije losa, eno ona ekipa stalno pjevala na zdenki, dizali atmosferu do onog prvog izlaza na dedari. Tamo dalje kad god pogledaj svi sjede, ko da su na Anfieldu u pm.
Onaj levat iz zrinskog se sje.bo kad je dosao blizu aut linije kad smo svi skocili

Cernica22
Kontakt:

Post Postao/la Cernica22 » 25 apr 2023, 11:29

mozak je napisao/la:
25 apr 2023, 11:23
Niko od redara ne mrda smjesta. Par pijanica pravi masu problema. Neki hajvan baca bocu vode na teren...diglo se 50 ljudi da ga izbaci...
I kod Ra sam vidio da su imali problema sa par budala koji su ubacivali boce i onu baklju na teren.
Izgleda da se polako gubi što se unazad 5 godina bilo iskorjenilo. Sasjeći u startu dok nije postalo gore.

Dedara prepuna. Stoji 200-300 ljudi na vrhu, stepenice popunjene..sve krcato. Na ulazu se stoji na onim ogradama, svađa ljudi koji ne vide od njih...redari ne reaguju..
Dosta djece zauzima ta mjesta. Nek je došlo 300 djece koja ne plate ulaznicu, odma imaš problem.
Sve je to stvar organizacije i sve se vrlo lako moze rijesiti. Ako imas redarsku sluzbu, nije njihov posao da stoje ko kipovi vec da svaku anomaliju na stadionu rijesavaju. Pravi problem izbacis ga i cao. Nece se masa novih ljudi koja je krenula dolaziti na utakmice nauciti toj kulturi sama. Na kraju opet propust organizacije, gdje je ta policija silna koja ispred vipa postrojava raju da ne bi neko pogledao medjugorce slucajno, da sankcionise tog sto je bacio medju djecu topovski. Lagano privodjenje, narusavanje javnog reda i mira pa ti bacaj koliko ti je volja.
19V22

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 25 apr 2023, 11:49

mozak je napisao/la:

Djeca plaćaju kartu kao i odrasli,tako da ne zauzimaju nikome mjesto!Ista je cijena karte za djecu i odrasle tako da tu nije problem!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 25 apr 2023, 12:02

Za vrijeme uprave Šemsudina Hasića je bilo priče o tome da će se na stadion ugraditi nadzorne kamere,ali na kraju se nisu ugradile iz nekog razloga.

Uz poboljšanje rada redara i montaže kamera će se uvesti red na tribinama, ne smije klub ispaštati zbog nekoliko neodgovornih pojedinaca.
Selektivno i ciljano kažnjavanje,a ne da svi snosimo posljedice nečijeg mahnitluka.
https://sportsport.ba/fudbal/navijaci-j ... aku/449201

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 apr 2023, 12:11

emil02in je napisao/la:
25 apr 2023, 11:49
mozak je napisao/la:

Djeca plaćaju kartu kao i odrasli,tako da ne zauzimaju nikome mjesto!Ista je cijena karte za djecu i odrasle tako da tu nije problem!
Plaćaju po pravilu, ali da li je tako na ulazu.
Znam da nije.
Neko zna policajca, neko redara...znaš kako to ide kod nas.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 25 apr 2023, 12:16

Ma treba povecat cijene karata vrijeme je vise, da jos malo poguramo tu kasu kluba :bih:
Centrala-10
Vip-15
Iza gola-7

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 25 apr 2023, 12:20

Izvini ali ne treba, na danasnje vrijeme i danasnje standarde cijene su vise nego korektne. Za mene npr nije peoblem, ali ima dosta ljudi koji dodu iz daljih mjesta pa po vise clanova familije, pa dok kupe sok da popiju, gorivo ispade treba oko 100KM po utakmici.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Mostarac45
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac45 » 25 apr 2023, 12:24

nekoIzMostara je napisao/la:
25 apr 2023, 12:20
Izvini ali ne treba, na danasnje vrijeme i danasnje standarde cijene su vise nego korektne. Za mene npr nije peoblem, ali ima dosta ljudi koji dodu iz daljih mjesta pa po vise clanova familije, pa dok kupe sok da popiju, gorivo ispade treba oko 100KM po utakmici.
Velez igra dva puta mjesecno i hajde neka ides na centralu i to je 20 km mjesecno za velez, ne racunajuci da ides na gostovanja, e svtarno ne vidim razlog zasto ne bi mogli mjesecno svi odvojit 20 km za nas velez, barem od sljedece sezone, a da sezonske ostanu iste cijene pa kome ne odgovara ima sezonsku

Mostarac1922
Kontakt:

Post Postao/la Mostarac1922 » 25 apr 2023, 12:38

Da nema Red Armya i protiv svinja bi bila pozorisna atmosfera, kad je stala pjesma minutu da se promjeni pjesma mogao si cuti igrace kako pricaju. A na onoj tekmi kad je bio bojkot RA u jednom trenutku se culo iz daleka kako neki cuko laje. Na sta je spala ona dedara nemogu da vjerujem, najbitnije da cure dodju da opale selfie, ili da povedes curu na randes na tekmu.
Ima vec dvije godine je ovako, na onoj proslavi finala kupa na musali isto pozoriste. Ko da je matura pa se skupili ljudi da isprate djecu.

Sad bi i alkohol zabranili ili baklje sta jos?
Utakmica je utakmica ako hocete da odvete curu ili dijete negdje mirnije izabrali ste pogresno mjesto. Topovski neka se pale ali ne medju ljude!

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 25 apr 2023, 12:48

Smatram da redarsku službu/zaštitarsku agenciju treba uozbiljiti ili promijeniti. Povući kontrolu za centralnu i RA tribinu malo unutra, gdje je šire i napraviti više punktova za kontrolu. Raja bi brže ulazila, a kontrola bi bila bolja. Iz svog iskustva govorim da me pogledaju svaki put samo reda radi, možeš unijeti šta te volja. Pivo na stadionu je ok, ali i to dolazi sa odgovornosti, kako redarskih službi tako i vlasnika kafića. Ako vidiš da lik ne može stajati na nogama, zovneš redara da ga odstrani ili redar sam to primjeti pa ga odstrani. Stajanje na vrhu dedare mi je ok, stojim od kad je napravljena, ali stepenice uvijek moraju biti prohodne. Sjednu frajeri pa ga moraš koljenima po glavi udarati da bi otišao u wc. Još te gleda kao što ti smetam... Malo prije kraja utakmice treba skloniti onu ogradu što dijeli izlaz VIP i ostalih tribina. Gužva se bespotrebna stvori, kao da su ljudi u toru, a ima dovoljno prostora da se lagano izađe. Uprava bi trebala napraviti sastanak sa RA grupom da dogovore pravac djelovanja tokom utakmice. Mislim da je Hasić nešto slično radio. Neka pale tribinu, zbog toga se i navija i postoji. Ako je moguće, neka se ne koriste topovski udari i neka se pod hitno spriječi ubacivanje bilo čega u teren. Neka grupa bude odgovorna za pojedince i neka pomognu da se isti odstrane. Ako budemo radili na selektivnom kažnjavanju, možda im nekada dođe iz guzice u glavu da to ne bi trebalo raditi... To su male stvari na kojim treba poraditi, a mnogo će doprinjeti ugođaju na stadionu.
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 apr 2023, 12:54

mozak je napisao/la:
25 apr 2023, 12:11
Znam da nije.

Najmanje 80% djece mladje od 10 -12 godina ne plati karte pa skontajte koliko je to.
Redari me u čudu gledaju kad dodjem sa 3 karte sa dvoje djece i govore mi evo nećemo ovu jednu poderat ko da sam kolekcionar.
Pitao par drugova/ poznanika kupuju li djeci , svaki rekao da ne kupuje.

Imaš ih najmanje 20-30 na svakoj utakmici sto se uvuku na VIP ložu bez kupljene karte, političari , ugledne osobe ..khurci palci .. dzabe karte dobiju kao zasluzni jer jeebiga Velež podrzavaju sa drzavnim parama il dodju mahajuci saka jer ih niko i ne pita kartu.
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 25 apr 2023, 12:56

mostar_mo je napisao/la:
25 apr 2023, 12:54
mozak je napisao/la:
Znam da nije.

Najmanje 80% djece mladje od 10 -12 godina ne plati karte pa skontajte koliko je to.
Redari me u čudu gledaju kad dodjem sa 3 karte sa dvoje djece i govore mi evo nećemo ovu jednu poderat ko da sam kolekcionar.

Imaš ih najmanje 20-30 na svakoj utakmici sto se uvuku na VIP ložu bez kupljene karte, političari , ugledne osobe ..khurci palci .. dzabe karte dobiju kao zasluzni jer jeebiga Velež podrzavaju sa drzavnim parama il dodju mahajuci saka jer ih niko i ne pita kartu.
+ Imaš ljudi koji mahnu članskom umjesto sezonskom karticom redaru i prođu. Redari ne provjeravaju kartice nikako.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 25 apr 2023, 12:59

Ado1922 je napisao/la:
25 apr 2023, 12:56
mostar_mo je napisao/la:
25 apr 2023, 12:54
mozak je napisao/la:
Znam da nije.

+ Imaš ljudi koji mahnu članskom umjesto sezonskom karticom redaru i prođu. Redari ne provjeravaju kartice nikako.
A znam , nije mi samo jasno kako ljude nije stid. I vecinom to rade oni koji bez problema mogu kupit i godisnje. Klasika..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 25 apr 2023, 13:05

Mostarac45 je napisao/la:
25 apr 2023, 12:24
nekoIzMostara je napisao/la:
25 apr 2023, 12:20
Velez igra dva puta mjesecno i hajde neka ides na centralu i to je 20 km mjesecno za velez, ne racunajuci da ides na gostovanja, e svtarno ne vidim razlog zasto ne bi mogli mjesecno svi odvojit 20 km za nas velez, barem od sljedece sezone, a da sezonske ostanu iste cijene pa kome ne odgovara ima sezonsku
Zato druze syo ima ljudi koji dolaze iz Stoca i dolazi ih po 3 nekad i 4 clanova familije. Nek su tri clana po 10 maraka je 30 KM. Goriva treba 30 et ga 60. Kupis dijetetu sok kokice i sebi i familiji eto 15 marka. Znaci et 75 maraka, ako ih ide 4 onda je oko 100. Drugo sam ja, ili ti kome je doci do stadiona blizu, ima dosta ljudi koji dolaze iz daljih mjesta. Ne treba diktirati cijene po svom novcaniku, nego po danasnjim cijenama i shvatiti da ima ljudi koji jako malo zaraduju i da im je puno izdvojiti ev dodatnih 20 maraka po utakmici. Moje misljenje je ovo naravno, svako ima svoje. :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 25 apr 2023, 13:15

U svakom slučaju bolje pun stadion po trenutnim cijenama ulaznica, nego poluprazan sa skupljim.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.