Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine
Poljska - Estonija i Latvija - Belgija su igrali kad i mi, nijedna reprezentacija nije pokušala odgoditi te utakmice. Odluka da se ne putuje u Litvaniju je bila neopravdana, sramotna i kukavička, sve organizatore isključiti iz reprezentacije, nek ostanemo i bez generalnog sekretara, direktora, selektora i nekih igrača. Niko neće da prizna da se radilo o pogrešnoj procjeni, već se dure što ih je neko natjerao da otputuju i pored zabrinutih porodica.
- Shategabri
- Kontakt:
Savez koji ne obezbjedi pehar i medalje za prvaka države je sve samo ne dobar.
Šta kaže, poslali smo poštom, to je bila zabuna.
To sa Pašalićem se desilo prije koliko?
Možda je nekog sukoba bilo oko toga, ali da je to razlog zašto sad daju ostavke Bosnić i Teletović, čisto sumnjam.
Naravno da od saveza nećemo ništa konkretno saznati.
Možda je nekog sukoba bilo oko toga, ali da je to razlog zašto sad daju ostavke Bosnić i Teletović, čisto sumnjam.
Koševo Zapad
- Beduin
- Kontakt:
U jednoj Americi sve funkcionise putem maila, a ti ovakvo nesto izvalisSarmica je napisao/la: ↑10 jun 2022, 12:26Jadna smo mi zemlja, jadno je ovo sve, kada ljudi komuniciraju preko e-mailova. Pa ima li telefon i slično. Nazoveš nekoga, javit će se nekad. Kafa, cigare, otvoreni razgvor. Ne znam, ali mislim da i pored svega nije u redu da napušta repku, baš zbog same repke, navijača, zastave i dresa.
Ne znam zašto je Pašalić toliko bitan faktor ili ovo oko odlaska u Litvaniju. Malo se pretjeruje sa reakcijama i ovo je za mene na neki način ostavljanje repke na cjedilu a ne saveza. On je napravio jedan okvir i sistem i sada 20 dana pred utakmice i 3 mjeseca pred prvenstvo to napušta zbog svog ega.
Tacno si postao maskota foruma i vakat je da se povuces.
Jadni smo jer komuniciramo preko mailova (valjda jer je preko maila sve dokazivo, u pisanom tragu, a ne verbalnom)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Jakobsen91
- Kontakt:
Nedavno se to desilo sa Pasalicem, kad ga je valjda Bosnic stavio na spisak, a ovi iz saveza izbrisali. Sam Bosnic kaze da je to vrhunac svega. Nakupilo se svega, ali ovo je zavrsni udarac.Shategabri je napisao/la: ↑10 jun 2022, 12:38Savez koji ne obezbjedi pehar i medalje za prvaka države je sve samo ne dobar.
Nick name 'Beduin'. Sve je rečeno. Prav stvari se riješavaju u kafani, a ne preko maila, ali ti to ne znaš pošto ti je jedno 15 godina.Beduin je napisao/la: ↑10 jun 2022, 12:54U jednoj Americi sve funkcionise putem maila, a ti ovakvo nesto izvalisSarmica je napisao/la: ↑10 jun 2022, 12:26Jadna smo mi zemlja, jadno je ovo sve, kada ljudi komuniciraju preko e-mailova. Pa ima li telefon i slično. Nazoveš nekoga, javit će se nekad. Kafa, cigare, otvoreni razgvor. Ne znam, ali mislim da i pored svega nije u redu da napušta repku, baš zbog same repke, navijača, zastave i dresa.
Ne znam zašto je Pašalić toliko bitan faktor ili ovo oko odlaska u Litvaniju. Malo se pretjeruje sa reakcijama i ovo je za mene na neki način ostavljanje repke na cjedilu a ne saveza. On je napravio jedan okvir i sistem i sada 20 dana pred utakmice i 3 mjeseca pred prvenstvo to napušta zbog svog ega.
Tacno si postao maskota foruma i vakat je da se povuces.
Jadni smo jer komuniciramo preko mailova (valjda jer je preko maila sve dokazivo, u pisanom tragu, a ne verbalnom)![]()
dajte ba banujte više ovu trolčinu, nije više ni sekundu zanimljiv
- Shategabri
- Kontakt:
Pa ok, nedavno kad su se zadnje utakmice igrale. Ipak je prošlo neko vrijeme od toga.Jakobsen91 je napisao/la: ↑10 jun 2022, 13:22Nedavno se to desilo sa Pasalicem, kad ga je valjda Bosnic stavio na spisak, a ovi iz saveza izbrisali. Sam Bosnic kaze da je to vrhunac svega. Nakupilo se svega, ali ovo je zavrsni udarac.Shategabri je napisao/la: ↑10 jun 2022, 12:38Savez koji ne obezbjedi pehar i medalje za prvaka države je sve samo ne dobar.
Što je Bosnić onda čekao do sad? Ako je tad bio problem, onda je tad trebao dati i ostavku.
Nekako mi tu ima nekih rupa.
Koševo Zapad
Nazoveš brate telefonom, možemo li se negdje naći da prodiskutujemo neke stvari, a ne ovako preko medija, otvorena pisma, preko instagrama. Znači, nivo komunikacije 0. To važi za sve stvari. Kakav je to savez i odnos selektor-savez ako se komunikacija svodi preko trećih lica, preko medija i ostalo. Gdje je team building i slične moderne menadžerske ideje gdje se ljudi skupe i rade na otklanjanju problema, unapređivanju rada tvrtke, planovima, boljim odnosima sa ljudima... Nisu ovo 60'te.
I treba se izbrisati igrac koji je bio u mogucnosti, a odbio da nastupi za reprezentaciju. Sta bi bilo da su svi postupili kao Pasalic?Jakobsen91 je napisao/la: ↑10 jun 2022, 13:22Nedavno se to desilo sa Pasalicem, kad ga je valjda Bosnic stavio na spisak, a ovi iz saveza izbrisali. Sam Bosnic kaze da je to vrhunac svega. Nakupilo se svega, ali ovo je zavrsni udarac.Shategabri je napisao/la: ↑10 jun 2022, 12:38Savez koji ne obezbjedi pehar i medalje za prvaka države je sve samo ne dobar.
Da je barem neki igrac pa da mu se progleda kroz prste. Vec nebitan lik.
Bosnic svakako nista posebno dobro nije uradio. Imali smo srece da smo igrali u gotovo najjacem sastavu, a protivnici bili dobro oslabljeni. I opet je uspio izgubiti od C sastava Litvanije.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- Jakobsen91
- Kontakt:
Prije dvije sedmice je objavljen najnoviji spisak na kome je Bosnic uvrstio Pasalica, a ovi saveza ga izbacili.Shategabri je napisao/la: ↑10 jun 2022, 13:57Pa ok, nedavno kad su se zadnje utakmice igrale. Ipak je prošlo neko vrijeme od toga.
Što je Bosnić onda čekao do sad? Ako je tad bio problem, onda je tad trebao dati i ostavku.
Nekako mi tu ima nekih rupa.
Znaci 12 igrac repke presudio
ovo samo ima kod Nas!!
Idemo Nenade
za 30% postajemo jaci!!

Idemo Nenade

jel ljudi stvarno mislite da je ovo zapelo zbog nekog Pasalica koji ruku na srca ne bi trebao ni biti tu medju 12.
novac rođak novac,svi na svoju stranu a najmanje gdje treba
novac rođak novac,svi na svoju stranu a najmanje gdje treba
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Ne znam ako je stvarno dobio garanciju da ce se ti finansijski problemi rijesiti kao i ranije cudi me da je napustio sve zbog Pasalica. Sam je rekao koliko toga je zrtvovao za reprezentaciju i sad kada dolazi vrhunac toliko rada i zrtve ti dizes ruke od svega da tjeras neki inat, postujem njegov ponos ali istovremeno mi je i neozbiljno dovesti nas u ovakvu situaciju par sedmica pred prvenstvo.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Puna podrska za gospodina Vedrana Bosnica!
Pasalic nije bio jedini koji je odbio putovati. Vedran je igracima dao rijec da ce bez ikakvih posljedica prihvatiti svaku njihovu odluku vezano za putovanje u Litvaniju i sad to ne zeli prekrsiti jer mu njegov karakter to ne dozvoljava. Apsolutno razumijem strah svih onih koji nisu htjeli da putuju, pogotovo nakon sto su strucnjaci iz saveza dodatno utjecali da se poveca bojazan medju igracima. Prvo izjavis da nema sanse da putujemo i da su ti zivoti ljudi najbitniji, a onda kaznjavas samo jednog od onih koji nisu htjeli da idu.
Bosnic je nekoliko puta ponovio da su odbijali sve njegove planove za buducnost, da mu se nisu javljali i odgovarali na mailove, a Colan se cudi zbog ove njegove odluke.
Pasalic nije bio jedini koji je odbio putovati. Vedran je igracima dao rijec da ce bez ikakvih posljedica prihvatiti svaku njihovu odluku vezano za putovanje u Litvaniju i sad to ne zeli prekrsiti jer mu njegov karakter to ne dozvoljava. Apsolutno razumijem strah svih onih koji nisu htjeli da putuju, pogotovo nakon sto su strucnjaci iz saveza dodatno utjecali da se poveca bojazan medju igracima. Prvo izjavis da nema sanse da putujemo i da su ti zivoti ljudi najbitniji, a onda kaznjavas samo jednog od onih koji nisu htjeli da idu.
Bosnic je nekoliko puta ponovio da su odbijali sve njegove planove za buducnost, da mu se nisu javljali i odgovarali na mailove, a Colan se cudi zbog ove njegove odluke.

- NerminFatic
- Kontakt:
Ma dobro principi, to je baska, ali sad da je Hamo neki igracina za kojim bi plakala ekipa, ma daaj. To je bio samo zgodan povod da covjek razguli i gotovo je sad iako ne kontam zbog cega propusta sansu da u CV ima EP. Pa mnogi bi njegovih godina dali lijepe pare za to.. Steta a samo dolazak Nene Markovica bi mogao ovo donekle popraviti, po meni.StevieG8 je napisao/la: ↑10 jun 2022, 14:38Ne znam ako je stvarno dobio garanciju da ce se ti finansijski problemi rijesiti kao i ranije cudi me da je napustio sve zbog Pasalica. Sam je rekao koliko toga je zrtvovao za reprezentaciju i sad kada dolazi vrhunac toliko rada i zrtve ti dizes ruke od svega da tjeras neki inat, postujem njegov ponos ali istovremeno mi je i neozbiljno dovesti nas u ovakvu situaciju par sedmica pred prvenstvo.
Ako Pasha nije jedini,onda je Problem nesto drugoGhuraba je napisao/la: ↑10 jun 2022, 14:42Puna podrska za gospodina Vedrana Bosnica!
Bosnic je nekoliko puta ponovio da su odbijali sve njegove planove za buducnost, da mu se nisu javljali i odgovarali na mailove, a Colan se cudi zbog ove njegove odluke.![]()

Bosnic je na spisak stavio sve koji su odbili da putuju (jer im, kako je i sam rekao, ne zamjera na odluci da ne idu u Litvu), a savez je napravio problem jedino zbog Pasalica. Jeftin pokusaj da se odglumi autoritet na pogresnim osobama.lumani je napisao/la: ↑10 jun 2022, 16:51Ako Pasha nije jedini,onda je Problem nesto drugoGhuraba je napisao/la: ↑10 jun 2022, 14:42Puna podrska za gospodina Vedrana Bosnica!
Bosnic je nekoliko puta ponovio da su odbijali sve njegove planove za buducnost, da mu se nisu javljali i odgovarali na mailove, a Colan se cudi zbog ove njegove odluke.![]()
....
- Jakobsen91
- Kontakt:
Koliko se ja sjecam u Litvaniju jos nisu otisli Miki koji se povrijedio na prvoj utakmici, sto smo valjda svi vidjeli i Alibegovic za koga se odmah pisalo da je otisao u Italiju prije vec sto se donijela odluka da ipak idu u Litvaniju.
Jedino je Muha mu.onja bio tu i nije otisao. U svakom slucaju ocajan potez i saveza i selektora i igraca debelo nas je kostala. A niko da preuzme odgovornost (a po izjavama aktera svi zajedno su donijeli odluku) , vec upiru prstom jedni u druge.

Cuj nece na utakmicu jer je rat u susjednoj zemlji.
Inace slazem se s pojedinim da je ovdje novac najveci problem, samo svima kao ispod casti pricati o novcu, pa neke manje bitne teme guraju u prvi plan.
Kolektivne ostavke djeluju kao odlicno rjesenje. Vakat je i za Colana. 
Jedino je Muha mu.onja bio tu i nije otisao. U svakom slucaju ocajan potez i saveza i selektora i igraca debelo nas je kostala. A niko da preuzme odgovornost (a po izjavama aktera svi zajedno su donijeli odluku) , vec upiru prstom jedni u druge.

Cuj nece na utakmicu jer je rat u susjednoj zemlji.

Inace slazem se s pojedinim da je ovdje novac najveci problem, samo svima kao ispod casti pricati o novcu, pa neke manje bitne teme guraju u prvi plan.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.