RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

NeToBoLa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la NeToBoLa » 13 apr 2012, 00:12

Treba to na 5 kvotu i šta nam Bog da. :lol: :lol:
Who dares, wins !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 apr 2012, 00:13

NeToBoLa je napisao/la:A 'de mi reci, koliko bi nas izašao para taj bus ?

Stvarno nemam pojma od koliko do koliko se kreću cijene tih buseva. Polovnih, novih. Imam neku predstavu ali eto volio bih otprilike nešto konkretnije znati.
http://autoline.info/sf/bus-coach-bus-I ... 39700.html" onclick="window.open(this.href);return false;

evo jednog koji bi odgovaro nasem klubu.Ima 31 sjediste(ne treba nam vise) skoro nov 2008 godiste,mala kilometraza i kosta 54 000 eura(moze se cijena jos dodatno sniziti).Samo ga prefarbati u crveno i to je to :D

P.S.Ovo je sto sam na brzinu naso,vjerujem da ima i boljih dilova,a ima i nekih nasih ljudi sto rade ovaj poso pa ce nam vjerujem naci nesto povoljno

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 13 apr 2012, 00:18

rodjak je napisao/la:

Stvarno nemam pojma od koliko do koliko se kreću cijene tih buseva. Polovnih, novih. Imam neku predstavu ali eto volio bih otprilike nešto konkretnije znati.
http://autoline.info/sf/bus-coach-bus-I ... 39700.html" onclick="window.open(this.href);return false;

evo jednog koji bi odgovaro nasem klubu.Ima 31 sjediste(ne treba nam vise) skoro nov 2008 godiste,mala kilometraza i kosta 54 000 eura(moze se cijena jos dodatno sniziti).Samo ga prefarbati u crveno i to je to :D

P.S.Ovo je sto sam na brzinu naso,vjerujem da ima i boljih dilova,a ima i nekih nasih ljudi sto rade ovaj poso pa ce nam vjerujem naci nesto povoljno

FORZA VELEZ
Eto na toj stranici ima i jeftinijih koji su prešli manje od ovog. I to dosta jeftinijih. :)
Who dares, wins !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 apr 2012, 00:44

NeToBoLa je napisao/la:
rodjak je napisao/la:

FORZA VELEZ
Eto na toj stranici ima i jeftinijih koji su prešli manje od ovog. I to dosta jeftinijih. :)
ma ima ali i puno su stariji.Treba odabrati neki solidan(i ne puno star) a kilometraza nije toliko bitna jer prave u prosjeku preko milion kilometara.Trebamo ljestvicu podignuti na veci nivo, ta necemo im kupovati starudiju za rodjendan :P
FORZA VELEZ
P.S.Ko se nije jos upiso u spisak trebo bi pozuriti,jer kasnije ce svi zazaliti kad vide da ih nigdje u spisku za autobus nema(mozda vec u julu da zazale kada bude festa na Musali i kada dodje poklon ;) ).Zato pozurite, pa koliko ko moze,bitno je samo podrzati ovu dobru akciju za "sveti" klub,vremena je sve manje ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 apr 2012, 03:05

Eagles_OldSchool je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Akcija Rodjenim za Rodjendan - do danas skupila (svugdje po svjetu zajedno) oko 43,500 Eura (po trenutnim procjenama).

Posljedna 2 donatora u SAD su Amerikanci, ljudi koji uopste nisu Balkanskog porijekla. Akcija se zavrsava 15. Maja. Nakon toga nece vise biti donacija.

Zato raja POZURITE da vas sutra nebi bilo stid sto niste ucestvovali u akciji koja ce se sigurno pamtiti dugo.
Ja mislim da imamo do sada oko 45 000 eura ... Jos se ceka Australija, BIH ... Akcija prikupljanja traje do 15. maja i onda se ide gledati autobusi ... ja mislim za jedno 50 000 eura moze se fin bus kupiti od 2004 ili 2005 ...
Ja bi licno kupio neki bus od jedno 32 sjedista znaci ne onaj od 53 i jos uz to jedan ili 2 kombija za podmladak ...
Meni se cini da je dovoljno 32 sjedista ...
Eagles

Neznam. Ja sam prebirao po internetu i ne vidim kako bi nasli kombi + bus. Mislim ono - da Bog da ali cisto sumnjam.
Isto tako busevi u Evropi su puno skuplji nego oni u SAD.
Plus, ne zaboravite 22% tarifa carina + PDV.

Znaci ima tu sigurno 20,000 maraka troskova na tarifi, PDV, i ostalim troskovima. Mozda i 25,000 maraka cak. A bus ce se kupovat po Evropi garant. A tamo su skuplji nego u SAD.

Znaci da Bog da da bude dovoljno za bus od 10 godina i 100,000 km...
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 apr 2012, 03:10

Samo da vam dam za usporedbu. Ako posaljes kompjuter u BiH, carina i PDV moze izaci i do 30% cijene kompjutera.

Bog sami zna koliko to kosta za autobus. A bus nemozes prokrijumcarit pteko grane. Znaci ako bude 100,000 maraka ukupno. Onda cemo platit 25-30,000 drzavi a kupit bus od oko 70-75,000 maraka.

E sad vidite sta mozemo dobit za 70-75,000 maraka i to vam je to.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 apr 2012, 07:14

MostaracVelezovac je napisao/la:Samo da vam dam za usporedbu. Ako posaljes kompjuter u BiH, carina i PDV moze izaci i do 30% cijene kompjutera.

Bog sami zna koliko to kosta za autobus. A bus nemozes prokrijumcarit pteko grane. Znaci ako bude 100,000 maraka ukupno. Onda cemo platit 25-30,000 drzavi a kupit bus od oko 70-75,000 maraka.

Ma ne mora se placati carinu,moze se srediti ja misdlim kao humanitarna pomoc,ili ako je neka masina za biznis isto se ne placa carina ;) .Jedino na luksuz bi platili carinu :) (ovo je ono sto ja znam,mozda su se zakoni promjenili,ne znam ,ali vjerujem da ce to nasi srediti bez carine:roll: )Treba voditi racuna kad se bude kupovo bus koliko star bus se moze uvesti i postaji li ikakav uslov za motor da mora biti odredjene kategorije

P.S.I sve da se mora platiti carina,ne mislim da je sada tako veliki postotak carine(bio je prije) sada je cini mi se 7% od vrijednosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 13 apr 2012, 12:11

znaći boju znamo samo još velićinu nismo skontali?!! :D
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 13 apr 2012, 13:28

rodjak je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Samo da vam dam za usporedbu. Ako posaljes kompjuter u BiH, carina i PDV moze izaci i do 30% cijene kompjutera.

Ma ne mora se placati carinu,moze se srediti ja misdlim kao humanitarna pomoc,ili ako je neka masina za biznis isto se ne placa carina ;) .Jedino na luksuz bi platili carinu :) (ovo je ono sto ja znam,mozda su se zakoni promjenili,ne znam ,ali vjerujem da ce to nasi srediti bez carine:roll: )Treba voditi racuna kad se bude kupovo bus koliko star bus se moze uvesti i postaji li ikakav uslov za motor da mora biti odredjene kategorije

P.S.I sve da se mora platiti carina,ne mislim da je sada tako veliki postotak carine(bio je prije) sada je cini mi se 7% od vrijednosti
Ja znam da je za obicno auto carina 3% i to od pocetka 2012 to nezna mnogo ljudi, a u to sam siguran jer sam sam to platio posto sam dole uvezao auto ... e sad za autobus neznam ...
Anti Nakarada

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 13 apr 2012, 16:10

kupis bus u bih i ne placas carinu i porez ;)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 apr 2012, 17:07

Jeste, ali je problem u tome sto je svako auto u BiH precjenjeno i cijene su visoke radi problema sa uvozom.

U SAD Toyota Corolla 5 godina stara koja je presla nekih 80,000km je oko 5-6000 dolara (8-9 hiljada maraka). U Bosni je 13. Zato se auta uzimaju vani. Samo sto stvarno neznam koliko bi kostala carina - lijepa je vijest da su momka iznad uzeli za samo 3% - to je nista.

Da Bog da da je toliko.

Samo ja stvarno ne mislim da mi mozemo nabaviti neki AMAN autobus za 90tak hiljada maraka. Mozemo nabaviti nesto solidno sto ce sluziti svrsi - ali nemozemo nabaviti nista sto je 2004-5 godiste. Kupovo sam auta. Prodavo sam auta. Sve uvijek izgleda jednostavnije i jeftinije dok ne dodje do same prodaje. Onda svatis da nije bas tako. Bice neki bus, ali da ce bit 2005to godiste (sa ovim parama) nevjerujem.

Mozda ako iskupimo 150,000 maraka - pa onda mozda.

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 13 apr 2012, 17:31

Bas bi volio da skupite te neke pare i da imate svoj bus aBd. :P
F.K.Rajvosa! Arsenal FC!! Rafael Nadal!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 apr 2012, 20:16

MirzaGunner je napisao/la:Bas bi volio da skupite te neke pare i da imate svoj bus aBd. :P
Nije poenta da Velez ima "svoj" bus.
Poenta je da mi volimo Velez toliko da smo spremni skupit 100,000 maraka za Velezov rodjendanski poklon. 8-)

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 13 apr 2012, 20:18

MostaracVelezovac je napisao/la:
MirzaGunner je napisao/la:Bas bi volio da skupite te neke pare i da imate svoj bus aBd. :P
Nije poenta da Velez ima "svoj" bus.
Poenta je da mi volimo Velez toliko da smo spremni skupit 100,000 maraka za Velezov rodjendanski poklon. 8-)
Kako god ja vam zelim srecu, bez obzira sta sam ja rekao. :)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 apr 2012, 20:20

Naravno brato - hvala. Sve naj! ;)
...........

PS... Brato, de hos uletit cvanciku za bus? :D

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 13 apr 2012, 20:22

MostaracVelezovac je napisao/la:Naravno brato - hvala. Sve naj! ;)
...........

PS... Brato, de hos uletit cvanciku za bus? :D
Rado nije problem bgm stojim vam licno ja na raspolaganju ozb.govorim. ;)

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 13 apr 2012, 20:26

MostaracVelezovac je napisao/la:Jeste, ali je problem u tome sto je svako auto u BiH precjenjeno i cijene su visoke radi problema sa uvozom.

U SAD Toyota Corolla 5 godina stara koja je presla nekih 80,000km je oko 5-6000 dolara (8-9 hiljada maraka). U Bosni je 13. Zato se auta uzimaju vani. Samo sto stvarno neznam koliko bi kostala carina - lijepa je vijest da su momka iznad uzeli za samo 3% - to je nista.

Da Bog da da je toliko.

Samo ja stvarno ne mislim da mi mozemo nabaviti neki AMAN autobus za 90tak hiljada maraka. Mozemo nabaviti nesto solidno sto ce sluziti svrsi - ali nemozemo nabaviti nista sto je 2004-5 godiste. Kupovo sam auta. Prodavo sam auta. Sve uvijek izgleda jednostavnije i jeftinije dok ne dodje do same prodaje. Onda svatis da nije bas tako. Bice neki bus, ali da ce bit 2005to godiste (sa ovim parama) nevjerujem.

Mozda ako iskupimo 150,000 maraka - pa onda mozda.
Stari mi je nedavno uzeo auto i pričao s čovjek koji radi na granici oko carine i tih finesa što se plaćaju pri uvozu i dobio je neku pristojnu cifru ali zato kad je auto stiglo, platilo se tih sa strane gluposti barem duplo od onoga što je računao sa ovim graničarom. Ovako to ovim sajtovima izgleda lagano, bezazleno ali nije lako to odraditi i kad imaš pare kao što će se imati za ovaj bus aBd. Nekoga ko se razumije u sve to uzeti za ruku i neka reguliše to na najbezbolniji način. :)
Who dares, wins !

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 13 apr 2012, 20:49

slika

Svi na stadion !
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

mostarmostar
Kontakt:

Post Postao/la mostarmostar » 13 apr 2012, 21:21

Reprezentativni pozivi za Mahinića i Hajdarovića

Fudbalski klub Velež u ovoj sezoni postao je pravi „inkubator“ potencijalnih reprezentativaca. Nakon što su poziv u U-21 reprezentaciju dobili Denis Zvonić (1992) i Danijal Brković (1991), još dva igrača naredne srijede obući će reprezentativni dres. Tako su poziv za Olimpijsko-mediteransku reprezentaciju dobili stoper Amer Mahinić (1990) i krilni napadač Dino Hajdarović (1990). U srijedu će u Travniku snage odmjeriti U-21 i Olimpijsko – mediteranska reprezentacija BiH.

Sljedeće godine u junu se igraju Mediteranske igre u Grčkom gradu Volosu. Obzirom na svoje godine mladi fudbaleri Veleža moći nastupiti za Mediteransku selekciju naše zemlju, naravno ukoliko svojim igrama do tada zasluže i poziv selektora Husrefa Musemića.

Dobar rad struke u ovoj sezoni sigurno da predstavlja temelj za narednu sezonu, obzirom da Velež u svom kadru pored pozvanih za reprezentativne selekcije ima i još nekoliko igrača ( Mehremić, Jazvin, Hebibović, Handžić, Ćemalović) koji su 1990 godište i mlađi.

Svaka cast. 4 reprezentativca je fina stvar za buducnost kluba.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 13 apr 2012, 23:20

Evo Rudar pravo oslabljen pred utakmicu s nama.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/rudar-be ... lezu/78519" onclick="window.open(this.href);return false;

Ako se ovo ne dobije, onda stvarno. :roll:
Who dares, wins !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.