Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JuventinoVero
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la JuventinoVero » 23 avg 2022, 17:45

Burberry46 je napisao/la:
23 avg 2022, 17:26
Romeo Agresti: Juventus is looking to sign a left-back

Ovo je dobra vijest :)
Ovo je jedina dobra vijest u zadnjih skoro pa mjesec dana.

Sljedeća vijest je da se razmišlja o de ceglieu.tanananana
#ALLEGRIOUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 avg 2022, 18:05

Kaze mister do 15. kola vjezbamo odbranu, nakon pauze za SP kombinacija, a od marta atomski fudbal!
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 23 avg 2022, 18:20

Nema vise Conteove ostavstine, neka Lord Allegri napravi prepoznatljivu igru, bolji Juventus... :kafa: hoce, hoce...9M lijeze godisnje, realno bi MORALi izgledati bolje...ali sta je tu je...moze biti i gore... :mrgreen: Treba biti optimista...

Kada pogledas proslu protiv Sassuola i 3:0 stices dojam da smo ih "rasturili"...a oni imali vise suteva, gotovo 150 dodavanja vise od nas...sve to bude zanemarivo ali ipak ostane upisano...pogotovo ovih 150 dodavanja... :shock: jos kad dodas da su nasa dodavanja vecinom izmedju golmana i CB/LB/RB jednostavno se prestravis i razmisljas imamo li mi ikakvih ideja u kreiranju icega...jedino u nabijanju lopte prema usamljenom Vlahovicu, mada protiv Sampe ni toga nije bilo..

Nevjerovatne se stvari desavaju, evo, promjenili gotovo cijeli tim...i sta?
Razumijem da za sve treba vremena, ali braco draga, koliko vremena?
Gledam Newcastle protiv Cityja...ljudi drobe 90 minuta..

Kod Contea je barem bilo pozrtvovalja, vatre, trke, ma svega...kod ovoga nema nista... :shock:

Jedino mu odajem pocast sto za sve nadje opravdanje i izgovore...za 9M godisnje je kralj ludih izjava...
Da ga pitas sta za presing koji gotovo i ne postoji, okrivio bi termin u kojem se odigrala utakmica..zanemarujuci da je 2022 a ne 1980 :crazy:

Ne znam ni sam, tesko nesto pametno i napisati...daj mu jos igraca, dovedi mu koga??

Treba dovesti Jurica umjesto njega, to bi bio posao..covjeku otisao cijeli tim, a isto bodova kao i mi.. :kafa:
Igra sa nekim posudjenim, raspalim igracima, pa izgubi od top timova sa po jedan razlike, i to ako izgubi..jedino ga Roma dobi 3:0 i to u zadnjoj utakmici sezone..
Covjek zasluzuje da vodi neki veci tim...

U avliji nam... :kafa:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 23 avg 2022, 18:22

Apsolutno su nebitni igrači koji igraju i apsolutno je nebitan njihov (ne)kvalitet dok je kloc na klupi
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 23 avg 2022, 18:43

slika

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 avg 2022, 18:50

GIBRA je napisao/la:
23 avg 2022, 12:44
NEZALAGANJE je napisao/la:
22 avg 2022, 22:50
Alal vera, alal vera sila smoo!! :D
Nema ni mjesec dana kako sam te citirao na post kad se hvali neku "igru" protiv Barce....(iskreno ne znam šta si tad vidio,meni je sezona već tad bila gotova,bunkerisanje i samo bunkerisanje).
Tad sam ti rekao neočekuj ništa,a to i sad tvrdim.
Kod konjusine nema fudbala,nema protoka lopte,nema brzine,nema trke,nema presinga,NEMA NIČEGA.
Svaku utakmicu kloc postavi 451 formaciju,Kostic i Cuadrado su u liniji sa veznjacima,muka je to gledati,MUKA.
Sinoc mi je bilo dosta pogledati 3 min da znam sta da ocekujem i prebacio na derbi Engleske,ono je usporeni snimak fudbala,bunkerisanja,OCAJ,ja ne znam kad smo zadnji put odradili akciju ili izvrsili presing.

MA FUJ !!

DAJE ROMA !

#allegriOUT
Nisam ja hvalio nikakvu igru protiv Barce.Pricao sam o jednom poluvremenu protiv Reala i to uopste nije izgledalo lose.Oni bili u najjacem sastavu, mi bez par igraca i bare-bare igra bila. To je uvijek pohvalno kad igras protiv najbolje ekipe na kontinentnu. To je bilo sve. Ostalo ne treba ni pominjati.Sve vidimo i sami.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 23 avg 2022, 18:57

Total passes:
Perin 27, Bremer 100 , Rugani 95, Danilo 73, Sandro 43 (45'), McKennie 23 (62'), Locatelli 32 (85'), Rabiot 30, Cuadrado 34, Kostic 41, Vlahovic 9, De Sciglio 42 (45'), Rovella 10 (12'), Miretti 13 (28'), Kean 9 (13').
Bivši trener. Šteta je što Juventus mora dotaći samo dno, bas kao u eri nakon povratka iz Serie B pa sve do 2011.

Kompilacija Vlahovicevih 9 dodira s loptom:

https://www.ultimouomo.com/i-migliori-9 ... sampdoria/

:bow:
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 23 avg 2022, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 23 avg 2022, 19:06

Kad ti golman ima pasova koliko i vezni igrač, i to ne jedan nego svi.

A jedini napad ima 3x manje nego golman, nema potrebe komentarisati nikakve igrače..

Najgore od svega što su mu dali na 4 godine ugovor..ni tih 30 mil nije puno za baciti samo da se riješimo pacova.
#ALLEGRIOUT

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 23 avg 2022, 19:24

JuventinoVero je napisao/la:
23 avg 2022, 19:06

A jedini napad ima 3x manje nego golman, nema potrebe komentarisati nikakve igrače..

Najgore od svega što su mu dali na 4 godine ugovor..ni tih 30 mil nije puno za baciti samo da se riješimo pacova.
Zamisli 4 godine da gledas ovo sto gledas? :urnebes:
Pravio bi Max opet cuda...sa ponajboljom odbranom ikada,brutalnim veznim redom,i da svi su puni ludjacke energije od prethodnog trenera.
Salu nastranu(uopste se ne salim),uprava nam je dokazano imbecilna,ali ne vidim Maxa na klupi jos dugo.
Nadam se samo da ce ga zamijeniti neka "budala" koja ce bar razdrmati igrace.

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 23 avg 2022, 19:29

Marvin je napisao/la:
23 avg 2022, 19:24
JuventinoVero je napisao/la:
23 avg 2022, 19:06

Zamisli 4 godine da gledas ovo sto gledas? :urnebes:
Pravio bi Max opet cuda...sa ponajboljom odbranom ikada,brutalnim veznim redom,i da svi su puni ludjacke energije od prethodnog trenera.
Salu nastranu(uopste se ne salim),uprava nam je dokazano imbecilna,ali ne vidim Maxa na klupi jos dugo.
Nadam se samo da ce ga zamijeniti neka "budala" koja ce bar razdrmati igrace.
Realno ne mogu zamisliti da gledam ovo još 3 godine.

Otjeralo bi 50% publike sa tribina, a svima bi nam zgadio i fudbal i juventus.
#ALLEGRIOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 23 avg 2022, 19:36

Čekaj, oni koji se redovno vole pohvaliti kako nisu gledali utakmicu, kako je nešto tamo drugo 'fudbal' sad pričaju o gledanju utakmica :urnebes:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 23 avg 2022, 21:51

Marvin je napisao/la:
23 avg 2022, 19:24
Higuain, Dybala, Mandzukic, Cuadrado, Khedira, Pjanic, Alves, Sandro bili puni ludjacke energije od prethodnog trenera. Bas one energije koja u grupi ispadne od Galate a u EL od Benfice. Allegri je valjda jedini trener na svijetu kojem se zamjera sto je sa dobrom ekipom pobjedjivao, vidim Guardiola ili Ancelotti su se naosvajali sa losim ekipama. Kritikovati gdje treba kritikovati, ali Allegrija ljudi cesto mrze samo da bi ga mrzili, sutra da donese LP je.bes mi sve opet bi bilo nezadovoljnih. Idiot sam sto uopste trosim vrijeme na gluposti, daBogda Juventus sve osvojio, a jos bi mi draze bilo da to bude s Maxom.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 23 avg 2022, 21:59

Finally some good news

Juventus revolution, John Elkann goes into action: Allegri leaves at the end of the year!!!

The coach and the managers he is most connected to, namely Andrea Agnelli and Pavel Nedved have been granted one last dance in black and white. Let's go to see all the details of the blatant indiscretion coming from Turin. A coach on time, this seems to be Massimiliano Allegri, back on a white horse at Continassa, after the experiences on the bench of Andrea Pirlo and Maurizio Sarri (numbers in hand had not demerited).
The choice to call him black and white is exclusively Andrea Agnelli's daughter. A decision not entirely shared by various social souls. Especially from Speaker John Elkann. Who made a good face to a bad game, not being able to say no to his cousin, winner of nine consecutive championships, Coppa Italia and Supercoppa Italia. He’s Juventus president two times Champions League finalist, with Massimiliano Allegri on the bench.
It’s not the man in question, but the coach. According to John Elkann and the men closest to him, namely the sports director Federico Cherubini, the CEO Maurizio Arrivabene and the trusted advisers Alessandro Nasi who plays the role of vice president of Exor and Alessandro Del Piero, next to return to black and white with a defining role, the Livorno technician hasn’t updated himself to the levels of the other top European coaches. Reason why, unless for an unforeseen victory of the championship and Champions League, next summer will be the one of a total revolution in society and in the players' park, with the start of a project that does not depend only on sporting results .
The darkness of Financial Fair Play on Andrea Agnelli’s head
According to the British newspaper “Times”, the next sanctions coming from UEFA for non-compliance with financial parameters, will affect Juventus (in addition to Inter and Rome).
The position of the black and white is complicated by the legal battle still ongoing for the Super League: both the black and white and Barcelona, other big in the sights, would refuse to enter into negotiations with UEFA to reduce the amount of sanctions by. The situation is lived with a lot of annoyance from Exor summit and does nothing but accelerate the process of detachment from a coach and management who have made costly economic operations for social funds, in spite of the directives and of the mother house. That has always filled up losses and has no intention of continuing. The summer shopping campaign, last attempt to hold on to the saddle. The Vlahovic case.
The monster acquisition campaign put in place is the last attempt of the current management and coach to stick to their roles.
But the salaries from phenomena given to Paul Pogba and Angel Di Maria are children of the present, without any openings in the future. Given the age of the two champions and the copious fights they are the subject of.
It's not a mystery that Federico Cherubini would have bet more willingly on Davide Frattesi and Domenico Berardi of Sassuolo, Nicol Mat Zaniolo of Rome or Matteo Politano of Naples.
Finally, the case of Dusan Vlahovic comes to your eyes: the performance in terms of games and in terms of nets is different, compared to the period in Fiorentina jersey. In nearly eight months of working together, Massimiliano Allegri has failed to code a game that enhances the characteristics of one of the best strikers in the world.
Another reason John Elkann plans a future with another coach already identified and in constant contact with. You just know it's not an Italian technician...
:lol:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 23 avg 2022, 22:17

Ima ekipa koja covjeka ne moze gledati ocima, nebitno da osvojimo skudeto i LP, oni bi rekli kako je ovo top ekipa, i da je to bilo ocekivano.

Alegri je kriv sto nema ideju sta zeli, sto izmislja toplu vodu, nema svog pecata.

Ali za sve to je kriva uprava koja ne vidi gdje su najveci problem ove ekipe. A ova situacija sa Rabiotom je cist dokaz da smo trenutno smijesan klub.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 23 avg 2022, 22:43

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 24 avg 2022, 07:36

Padovan je napisao/la:
23 avg 2022, 22:17
Ima ekipa koja covjeka ne moze gledati ocima, nebitno da osvojimo skudeto i LP, oni bi rekli kako je ovo top ekipa, i da je to bilo ocekivano.

Alegri je kriv sto nema ideju sta zeli, sto izmislja toplu vodu, nema svog pecata.

Ali za sve to je kriva uprava koja ne vidi gdje su najveci problem ove ekipe. A ova situacija sa Rabiotom je cist dokaz da smo trenutno smijesan klub.
Prije bi rekao da se ne moze gledat ocima Juventus koji on vodi ...samo lud insan moze braniti onakvu igru i pravdati tu istu igru s kakvim igracima raspolazemo ...mogao bi svatiti taj argument protiv najboljih klubova ali protiv jbne sampdorie se pozivati na roster i pravdat onakav kukavicluk rosterom to samo moze " ekipa " koja maxa gleda ovim ocima 😍 ...nit se vezem za igrace nit trenere , dok si dobar imas prolaz kad vise nisi cao ..samo je Juventus bitan ...a vecina ovde stavlja svoje ljubimce ispred kluba i sve ce uraditi da iste opravdaju ...alegri mi je ubio zelju za Juventusom nakon drugog kola ...i ne samo meni 99% isto razmislja ...dovoljno je procitati komentare sa svih strana svijeta ...

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 24 avg 2022, 07:53

Dajte ba nemojte te price o mrziteljima allegrija. Pa 90% navijaca sirom svijeta govori isto kao ta "ekipa", pogledaj malo drustvene mreze, portale. Ja se prvi nisam protivio njegovom povratku, ok nisam bio ni odusevljen, ali s obzirom na to kakvi su ovi poslije njega bili smatrao sam da je on neka sigurica. Ocigledno smo svi bili u zabludi i ocigledno je ovaj covjek uradio sta je mogao u Juventusu do sad.

Nema opravdanja u smislu "slabe ekipe", jer Sassuolo, Bolonja, Fiorentina itd imaju 50% slabije sastave cak i od osakacenog Juventusa, pa ljudi igraju fudbal i nesto pokusavaju. O ovim jacim timovima da ne pricam. Ovo je nesto najgore sto sam u zivotu gledao, a nekad sam obilazio i oranice po nasoj lijepoj zemlji prateci lokalni klub za koji navijam. Jedino s cim bih mogao uporediti ovaj Juventus je Buducnost iz Banovica krajem devedesetih.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 24 avg 2022, 07:55

Padovan je napisao/la:
23 avg 2022, 22:17

I sto je dovoljan razlog da ogromna vecina navijaca zeli da ode,zar ne?
Ja ga ne simpatisem,ljigav mi je,ali ga ne mrzim. Mrzim njegov "fudbal". Mrzit nekoga sa kim nemas ama bas nikakve veze je je pomalo poremeceno. Kao i volit,a ovde imas i takvu ekipu. I ja ih volim trigerovat i citati postove kada se upale ko feministice braneci nesto sto nema smisla braniti.
Alegri nije juce dosao,pokazao je dovoljno da mu se zahvali za proslost i jos vise je pokazao da mu se uruci novi otkaz. Nema uspjesne buducnosti sa njim. To je jasno i sva rasprava tu treba stati.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 24 avg 2022, 09:18

Da, stvari su mnogo jednostavnije nego se želi predstaviti nekim 360 spinovanjem...
Allegri (iako ja uvijek kažem stručni štab, jer tu radi 20 ljudi, ne može biti jedan kriv a ostali svi Alex Ferguson lično) nije bio ni 0,01 puta tema kada je isporučivao 90 bodova i bio solidan i kompetentan u kupovima, ligama šampiona itd...tada smo pričali o centaršutu sandra, o bonucijevoj igri 1 na 1, o branjenju protiv ekipa koje nas napadaju sa 3 igrača, a mi se branimo sa leo i giorgo, dok su sandro i cuadrado ostali visoko itd itd itd, dakle pričali smo o finesama, detaljima...gdje ih naći da budeš bolji...pa sve do položaja buffona kod centaršuta bayerna za 1-2 i za 2-2 ili gdje je bila noga evre itd itd.
Tada smo mogli pričati i o tome da li nam treba igrač sa boljim centaršutem ili igrač sa bolji dugim pasom na registi....
Nakon tog perioda, počeli smo gubiti sve konce u igri, bili smo nadigrani od svakog protivnika, ali na mišiće uzimali bodove u ligi.

Tada sam imao ozbiljne rasprave sa @Marvinom i još nekim ljudima, gdje su ljudi jasno vidili vektorski gdje nas vodi "igra" koju smo propagirali zadnju i predzadnju sezonu allegrijevu, ja sam branio da cilj opravdava sredstva, nisam simpatisao allegrija, ali sam prihvatao stabilnost rezultata i to stavljao ispred svega, ipak nisam bio u pravu, durgi jesu...

Danas, zadnjih godinu dana i 2 kola, slijepac vidi da nemamo koncepta, stila, načina na koji napadamo, branimo se...
SAda apsolutno nije bitno kakav je centaršut kod sandra jer nema izolacija, apsolutno nebitno kakav finishing ima dusan, jer nikad ne vidi loptu, ne bitno kakav pas ima locateli, jer ima 25 dodira sa loptom....

Ovo je slijepa ulica.....99,99%, daj ti Bože mili pogledaj nas juventine da griješim debelo, polizaću svako slovo, i čestitati stručnom štabu na mukotrpnom radu da poprave ovo što gledamo i da vrate smisao u igru jednog od najvećih svjetskih fudbalskih klubova.

U suprotnom ćemo slušati mizerije kao što je : "zašto je kean trčao unazad i zasmetao bremeru, nikad ne trči unazad...."

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 24 avg 2022, 09:31

Pa logično da sam protiv allegrija jer mi uništava juventus. Uzima grdne pare a ne radi posao za koji je plaćen, koji bi umjesto njega neko radio bolje i to za manje pare..msm nije da je bitno koje su pare, ali eto i to je bitno kad ima ugovor na 36mill.

Nije allegri došao juče nego prije godinu dana, i od tada pa do današnjeg dana mi samo stagniramo ili nazadujemo, zavisno koliko je neko optimista.

Stvarno je suvišno pričati o igračima dok je on na klupi, čovjeku kome treba još 5 igrača da bi pokušao da napadne sampdoriju.

Pored njega krivim agniellia samo što mu je dao ugovor na ovoliki vremenski period, ostalo je bio prevaren kao i većina nas, neki još vjeruju da je zapravo ovo još proces koji ima neki plan na kraju.
#ALLEGRIOUT

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.