Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ja mislim da bi liga 12 bila dovoljno nebi je trebalo vise ni skracivati i ubijedjen sam nakon par godina igranja lige 12 da bi imali kvalitetniju ligu i od HNL i JSL.....Jer kada bi se liga npr sastojala od npr ovih 12 klubova:Sarajevo,Zeljo,Slavija,Olimpik,Zrinjski,Velez,Siroki,Sloboda,Celik,Borac i kad tu dodate jos dva kluba koji egsisitiraju u zdravoj sredini koji isunjavalju ciljeve nesto poput Zvijezde Gradacac.....Onda bi nam zaista liga po meni bila 1000 godina ispred trenutno ove jer bi svako kolo imali 3 ajmo reci derbija to bi publiku privlacili kvalitetni igraci bi se grupisali u ovih 12 klubova i liga bi nam bila kvalitetnija a ne sad uz svo duzno postovanje ali klubovi poput Mladosti samo narusavaju ugled nase lige naravno nemam nista protiv njih ali kada se uozbilje i budu imali stadion na kojem se moze igrati fudbal a ne na njivama i pokazu da zele igrati ligu i uozbilje se naravno da ima mjesta i za takve klubove.
Samo Sarajevo
Svaka cast, zaista prelijepo. 

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Nama trebaju plastični tereni i da to bude obaveza igranja u Premijer ligi kao u nekim drugim ligama.
Da sad svi napravimo terene kao u Zenici, nema se novca a pogotovo znanja da se to održava na pravi način tako da bi bilo isto za 2-3 godine, tj. bile bi to bačene pare.
Da sad svi napravimo terene kao u Zenici, nema se novca a pogotovo znanja da se to održava na pravi način tako da bi bilo isto za 2-3 godine, tj. bile bi to bačene pare.
Ma skratit ce se liga iducu sezonu zbog licence reflektori i natkrivene tribine ce to uraditi lakse vec nasi nogometni vladari.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
To sam ja jednom rekao, ali me lincovase. Na prirodnoj travi je puno ljepse i lakse igrat i steta je onda da propadne to ljetno vrijeme, al kad pogledamo, pa svi klubovi na pomocne terene stavljaju plastiku jer su svjesni da ce jedino tako imat normalan trening u svako doba godine. NS je sad podijelio pare za nove trene. Nebi bilo zgoreg da su dali naputak, ne naredjenje nego samo naputak da se stavi plastika. Da 4-5 klubova ima plastiku i kad dodje vrijeme kisa svi bi vidjeli koliko je to dobro rjesenje. Mozda bi u iducoj rekonstrukciji razmisljali o postavljanju.Eborg je napisao/la:Nama trebaju plastični tereni i da to bude obaveza igranja u Premijer ligi kao u nekim drugim ligama.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Kada smo prvi put pisali oko ove teme bio sam protiv,medjutim sada sam apsolutno za.Ako se sjecas ti si pisao da Bosna treba postaviti umjetnu travu na glavni teren.Sada tek vidim da je dzaba rad na pomocnom kada opet moras igrati po blatu i neravnom terenu.Sve ono sto si uigravao neces moci sprovesti na livadama.Eborg je napisao/la:Nama trebaju plastični tereni i da to bude obaveza igranja u Premijer ligi kao u nekim drugim ligama.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
- Kontakt:
Ukoliko bude 12 ekipa tj. trokružni sistem prvenstvo ce biti neregularno jer onda nemaju svi iste šanse na početku sezone nego će ždrijeb puno odlučivati. Zamislite da Širokom, Zrinji ili Sarajevu bude tako da sa svim konkurentima igra dvije kući a jednu u gostima, ili jednom Čeliku,Slobodi ili Drini da sa svim konkurentima za opstanak igraju 2 kući a 1 u gostima. Bez uvrede ovim ekipama uzeo sam ih za primjer jer se trenutno bore za opstanak što ne mora značit da će ostati tako, a treba naglasit da je BiH domaćinska liga.
Ukoliko se krene u realizaciju smanjenja broja u PL to će sigurno ići postepeno, prvo 14, pa 12 a na kraju možda 10, jer se jedino tako može naći kompromis. Da li je to dobra ideja, sve je bolje od ovog sad.
Ja bih najviše volio ligu 10 četverokružno, ali i liga 12 dvokružno sa play off-om bi isto bila odlična ideja. Trokružno ni pod razno.
Ja bih najviše volio ligu 10 četverokružno, ali i liga 12 dvokružno sa play off-om bi isto bila odlična ideja. Trokružno ni pod razno.
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Kakav ba trokruzni sistem i zrijeb. ...de ne provaljujte se ..
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
-
- Kontakt:
Čime je pokazao NS/FS da od njih to ne očekujemo, dokazali su već da ih ne zanima Premijer liga pa tako da me ne bi čudilo. Čisto sumnjam da će se igrat 44 utakmice jer je to previše, a također 22 je premalo, nadam se da će se predstavnici klubova nešto pitat.
-
- Kontakt:
Primjetih da su većina ekipa sebi obezbjedile kvalitetne pripreme što nije bio slučaj prije.
Sarajevo, Široki, Zvijezda i Olimpik u Antaliji. Zrinjski i Čelik u Makarskoj kako uprati, Željo i Sloboda u Međumorju, Radnik u Budvi. Ne znam za Borac, Travnik, Vitez, Velež i crnu Mladost.
Napredak u odnosu na prije.
Sarajevo, Široki, Zvijezda i Olimpik u Antaliji. Zrinjski i Čelik u Makarskoj kako uprati, Željo i Sloboda u Međumorju, Radnik u Budvi. Ne znam za Borac, Travnik, Vitez, Velež i crnu Mladost.

Zadnja izmjena: SiouxLukavac, dana/u 10 feb 2015, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
Celik ide na pripreme u Medjugorje a prvobitno je bio planiran Rovinj. Ja mislim da mi nazadujemo sto se tice destinacija ali isto tako imamo nesto bolje uslove kuci od vecine. Znam da je Velez u CG...SiouxLukavac je napisao/la:Primjetih da su većina ekipa sebi obezbjedile kvalitetne pripreme što nije bio slučaj prije.
Sarajevo, Široki, Zvijezda i Olimpik u Antaliji. Zrinjski i Čelik u Makarskoj kako uprati, Željo i Sloboda u Međumorju, Radnil u Budvi. Ne znam za Borac, Travnik, Vitez, Velež i crnu Mladost.
-
- Kontakt:
Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito
Zrinjski je počeo pripreme u Međugorju,pa su otišli u Istru(Umag),a ne u Makarskoj.SiouxLukavac je napisao/la:Primjetih da su većina ekipa sebi obezbjedile kvalitetne pripreme što nije bio slučaj prije.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Isti djavo,ko jos prati Zrinjski
hahah

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
SiouxLukavac je napisao/la:Primjetih da su većina ekipa sebi obezbjedile kvalitetne pripreme što nije bio slučaj prije.
Vitez je bio 10 dana u Medulinu na jakom turniru,a prije par dana su otputovali jos 10 dana u Međugorje

TH 1950
Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....
Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....
-
- Kontakt:

¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
ma odmah od sezone 15/16 prvih 8 ostaje
9 i 10 protiv prvaka federacije i RS
poslije toga spojit federaciju i RS; entitetski fudbal od trece lige
onda sezona 16/17 prvih 8 ostaje
prvak i vicesampion (iz spojene druge lige) upadaju u PLBiH
koja bi to borba bila ebo te EPL djufre mi
evo rezi glavu odmah
sve je ovo samo san
9 i 10 protiv prvaka federacije i RS
poslije toga spojit federaciju i RS; entitetski fudbal od trece lige
onda sezona 16/17 prvih 8 ostaje
prvak i vicesampion (iz spojene druge lige) upadaju u PLBiH
koja bi to borba bila ebo te EPL djufre mi
evo rezi glavu odmah
sve je ovo samo san
Da li svaki klub sljeduje 56000 KM od sponzora Premijer lige BiH BHT-a i ako sljeduje da li se od tog iznosa odbija određeni iznos za kotizaciju,žute i crvene kartone,kazne i slićno?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.