RŠD Velež Mostar

MostarskiVelez
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la MostarskiVelez » 11 mar 2024, 20:40

Balorda je napisao/la:
11 mar 2024, 20:37
Izgori forum u vrijeme utakmice, zanimljivo :zviz:

Elem, promašaji za rubriku vjerovali ili ne, Vehabović, Halilović, Džafić, čisto ludilo.

Drugo poluvrijeme je bilo dobro, dobar pritisak, dovoljno šansi, ali džaba. Raduje konačno dobra utakmica Oreča, Hrkać i Hadžikić klase kao i obično. Sudija nas je pogurao poništenim golom Tuzle, i to da se desi, tačno neobično.

Uglavnom, nakon 22 kola i po dva susreta sa svima, treći smo tim lige, što je čini mi se među boljim rezultatima, ako ne i najbolji, zadnjih par decenija, ali totalno smo pali u formi, nema energije, nema samopouzdanja, baš zayeban posao pred Klafom da to okrene.

Ove priče da je sve propalo su smijurija i gluparija, osjećam nelagodu dok čitam.
Dobar post. Napravit cu lazni profil na Facebook i postavit ga.

Realno je sve ovo.

Jos samo dodati da nam stize jedan od bolji stopera cijele Azije, sto nije mala stvar. Vrhunski igrac.

Ali sve ovo gore nemjenja cinjencu da su Dzafic i Suljic rak rana ovoga Veleza.

Zestoko smo se zajeali sto nismo na zimu doveli dvojicu kvalitetni igraca.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 11 mar 2024, 20:41

Raduje konačno dobra utakmica Oreča,
Druze Mladene sam mu Edo na petercu kada se izborio za onu loptu on je nesto petom vraca. Da nije bio sebican 2:0 gotovo bi sve bilo. Jeste trcao ali ni blizu onoga iz prvog dijela sezone

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 11 mar 2024, 20:41

Šta odbrani Osman u provm :tokralju: :eh:
Ti si naša ljubav jedina!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 11 mar 2024, 20:44

fudbalfudbal je napisao/la:
11 mar 2024, 20:41
Šta odbrani Osman u provm :tokralju: :eh:
Meni se cini da je cist gol ponistio, Osman odbrani kao Oliver Kahn plus sansa Pantelica u drugom poluvremenu. I mi smo mozda cak i boljih prilika imali, bod na kraju najrealniji.

Svi na stadion protiv Sirokog !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 11 mar 2024, 20:45

MostarskiVelez je napisao/la:
11 mar 2024, 20:34
nekoIzMostara je napisao/la:
11 mar 2024, 20:15
Bravo majstori, svaka cast na igri i zalaganju. Nemamo vam ata prigovoriti, odlicni ste bili.

:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
Brate ovdje nije zalaganje problem trce bore se. Vidis u 90+ da vecina stvarno zeli nesto. Zalaganje je problem bio protiv Posusja poslje toga nije,

Ali problem je sto ne znaju, ovo su mrtvaci. Invalidi. Pa bola u 93 minuti na njihovoj polovini Dzafic (ili Suljic) pogresan aut izvodi.

A imas takvi primjera milion veceras.

Ili kad glupan peti put pada u sesnestercu i zuti na kraju dobije.

Odavno mi nisu mrza dva igraca bila u Velezu od ove dvojice. Ebo ih onaj koji je doveo obadvojicu,
Meni ni zalaganje nije bilo na nivou, jer smo ih gledali proslu polusezonu sa puno vise zalaganja. Ovo jeste bolje neg Posusje al ni blizu njihovih mogucnosti, za koje znamo da mogu. Nakom 1 gola stvorili 3 sanse, umjesto da ne komplikuju glume Barcelonu i hoce se usetati u gol. Ovo su utakmice gdje se uzima ili gubi Evropa.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 11 mar 2024, 20:47

Nema onog zara borbe sto je bilo u prvom dijelu sezone,nije tu do trenera,nije ni do motiva,sta ce ikom veci motiv za rad i treniranje od treceg mjesta, a u ledja ti gledaju pitari,zeljo i siroki. Ja ne sumnjam u evropu ove godine,ali se na ljeto nadam da nexu gledat suljica,dzafica i jos neke za koje trener smatra da ne trebaju biti tu.

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 11 mar 2024, 20:47

Osman je stvarno dobar golman, tu nema priče. Kapa mu do poda.

Trener je dobro danas analizirao stvari, drago mi je da tako razmišlja. Moramo malo promijenuti igru/taktiku, uvesti neke novitete a za to treba odredjeno vrijeme. Čekamo i novog stopera. Sve u svemu treći smo, sve je i dalje odlično.

Očepit će i nas u četvrtak, a poslije toga siguran sam da kreće serija boljih rezultata. Svima će doći kad tad neki pad u igri, i dobro je da je naš pad skoro pri kraju tj. prošao je. Bolje i sada, nego kasnije.

Mlatnut ćemo Širokog 100% :kralj:
Zadnja izmjena: crveniratnik, dana/u 11 mar 2024, 20:48, ukupno mijenjano 1 put.
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 mar 2024, 20:48

CampobelloDiMazara je napisao/la:
11 mar 2024, 20:41
Raduje konačno dobra utakmica Oreča,
Druze Mladene sam mu Edo na petercu kada se izborio za onu loptu on je nesto petom vraca. Da nije bio sebican 2:0 gotovo bi sve bilo. Jeste trcao ali ni blizu onoga iz prvog dijela sezone
Pusti to, nije savršen, ali je odigrao najbolju utakmicu ovo proljeće. Generalno smo defanzivno imali puno manje problema nego sa Zvonićem u sastavu, ali je problem veznog reda ogroman i tu nemamo rješenje. Halilović je borben, ali ne donosi ništa u izgradnji napada, a Čaić je spor i premlad, mada opet mislim da mi igramo dobar fudbal samo kada Pršeš igra dobar fudbal, a to nismo vidjeli u nastavku sezone.

Haskićje van forme takođe, generalno je velika većina igrača van forme, vjerovatno svi osim Hrkaća i Hadžikića.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

begla
Kontakt:

Post Postao/la begla » 11 mar 2024, 20:48

mostar_mo je napisao/la:
11 mar 2024, 20:26
Mostarwolf1981 je napisao/la:
11 mar 2024, 20:17
23. kolo:
Velež - Igman

24. kolo:
Željezničar - Velež

25. kolo:
Velež - Borac

26. kolo:
Zrinjski - Velež

27. kolo:
Velež - Zvijezda 09

28. kolo:
Velež - Sloga Meridian

29. kolo:
Sarajevo - Velež

30. kolo:
Velež - Posušje

31. kolo:
Široki Brijeg - Velež

32. kolo:
Velež - GOŠK

33. kolo:
Tuzla City - Velež
Znacajno tezi raspored od onog koji bi bio da smo dobili.
Jedina razlika je u tome sto bi nam dolazio zeljo a mi isli igmanu u zadnjem kolu
Sa tuzlom bi svejedno igrali u gostima u 24 kolu
"jedno pitanje je samo ostalo..."

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 11 mar 2024, 20:49

A jesmo se Suljiću natovarili a lik ništa gori nije od Haskića.
Jednostavno ne ide i ybg.
Nadamo se da će očepiti ovaj trojac prema naprijed ako ih krene bit ćemo opet na dobrom putu
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 11 mar 2024, 20:55

I sa se razumijemo Peco za poluvrijeme pokazao vise od svih krila u svim utakmicama drugog dijela.Zbog cega izmjena,na sta se islo,ali je zreliji Vehabovic bio za izmjenu od Pece,i ao je par nabijanja nebu pod oblake ono njegovo

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 mar 2024, 20:59

Direktorcic je napisao/la:
11 mar 2024, 20:55
I sa se razumijemo Peco za poluvrijeme pokazao vise od svih krila u svim utakmicama drugog dijela.Zbog cega izmjena,na sta se islo,ali je zreliji Vehabovic bio za izmjenu od Pece,i ao je par nabijanja nebu pod oblake ono njegovo
Peco pokazao nešto? Ok brate, nisi bio na utakmici :mrgreen:

Daleko najgori igrač danas.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 11 mar 2024, 21:00

:wtf:

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 11 mar 2024, 21:02

Ospem se kad neko spomene ZALAGANJE. :rol:
Nek mi neko nadje jedan komentar da neko spominje da nije bilo zalaganja kad smo dobili utakmicu :D

Da je usla jedna od onih prilika i da smo dobili, sve bi bilo bajno, bilo bi svaka cast Rodjeni na ZALAGANJU.

Sve se svodi na rezultat, ako imas pozitivan rezultat solidan sut sa 25 metara se isprati sa ovacijama i aplauzom, a kad nemas rezultat roncamo na igraca iako je sut odlican.

Zbiti redove, i podrška na max do kraja prvenstva = jedini nacin da dodjemo do cilja.

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 11 mar 2024, 21:07

Balorda je napisao/la:
11 mar 2024, 20:59

Nisam bio sto jes jes iz licnih razloga danas, ali je za mene opet pokazao vise od svih krila u ovom dijelu sezone,ja na to mislim.po meni se opet niko nije izdvojio nesto wow da sada budem odusevljen osim Hadzikica koji je ucestvocao u igri i imao par odlicnih odbrana

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 mar 2024, 21:08

11 mar 2024, 21:07
Balorda je napisao/la:

Nisam bio sto jes jes iz licnih razloga danas, ali je za mene opet pokazao vise od svih krila u ovom dijelu sezone,ja na to mislim.po meni se opet niko nije izdvojio nesto wow da sada budem odusevljen osim Hadzikica koji je ucestvocao u igri i imao par odlicnih odbrana
Brate izvini što te prozivam, ali Peco nije pošteno dodirnuo loptu cijelu utakmicu, bukvalno ništa napravio nije :mrgreen:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 11 mar 2024, 21:13

Balorda je napisao/la:
11 mar 2024, 21:08
11 mar 2024, 21:07
Balorda je napisao/la:

Brate izvini što te prozivam, ali Peco nije pošteno dodirnuo loptu cijelu utakmicu, bukvalno ništa napravio nije :mrgreen:
Ja sam malo gledao to drugacije, jel ubacio za Caica loptu u 30sekundi utakmice. Suljic bi prodavao vjerovatno laznjake i nspravio faul u napadu.Mislim dobro mozda sam i ja malo pretjerao,ali da je solidno poluvrijeme odigrao,po mom misljenju jeste

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 11 mar 2024, 21:27

Opasno se poigravaju sa evropom ove godine a mogli smo pobjeci sarajevu pofino da nismo kiksali puno poena do sad.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 11 mar 2024, 21:29

Sad smo i zvanično u krizi i drago mi je da su i ostali postali svjesni toga.
Ako se nešto drastično ne promjeni, brzo ćemo izletit sa ove pozicije koja izgleda nestvarno u odnosu kako igramo.
I dalje tvrdim da nam sve zavisi od perzijanca.
Večeras je Domić isključivi krivac za gol!
Dvije utakmice zaredom u prvenstvu gubimo zbog loših reakcija stopera, koji su dosad grijali klupu.
Da ne budem dosadan, napravljene su velike greške oko stopera, i sad nema povratka.
Imamo to što imamo.
Teško ćemo mi išta uraditi protiv Širokog.
Forma igrača je dostigla jako nizak nivo.
Nevjerovatne su reakcije u napadu kada je potrebno zadati zadnje dodavanje ili udarac na gol.

Sva igra se svodi na centaršuteve od kojih nemamo koristi.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 11 mar 2024, 21:45

Ne treba sad stvarati negativu pred Siroki. Vidim da su na facebooku opet pocele price o Remeticu, Zaimovicu itd...

Treba im pruziti podrsku i napuniti stadion
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.