Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

invincible1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la invincible1921 » 27 jan 2015, 15:27

slika

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
=\_1921_/=

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 27 jan 2015, 21:16

FairBet je napisao/la:Nisi :)
Segrt je jedan od kvalitetnijih trenera u nasem prvenstvu.
Nemam pojma kako tamo zavrai
Vjerovatno ambicija da se malo realizira kao trener, koliko vidim on je do sada uglavnom bio pomocnik i vodio neke azijske klubove.

Uglavnom, cini se na prvu kao OK lik koji ima neku strategiju rada, volio bih da se zadrzi u BiH.

FairBet

Post Postao/la FairBet » 27 jan 2015, 21:34

Na svakom treneru ili igracu koji dodje s vana se odmah vidi da su sve zemlje daleko ispred nas sto se tice organizacije ali i znanja fudbalskog.

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 28 jan 2015, 21:29

Da li je istina da klubovi koji imaju poreskog duga nece moci registrovati fudbalere izvan granica BiH? kao i da ce tesko dobiti licencu za proljecni dio PL?
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 jan 2015, 21:32

Fudbal je napisao/la:Da li je istina da klubovi koji imaju poreskog duga nece moci registrovati fudbalere izvan granica BiH? kao i da ce tesko dobiti licencu za proljecni dio PL?
Onda 12 klubova ne bi igralo ovu ligu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 28 jan 2015, 22:30

Mislim da se to odnosi na dug iz doprinosa igracima iz radnog odnosa, ne ostalih poreza.

Celik vec ne smije angazovati nijednog stranog igraca ili trenera i morao je otpustiti sve strane igrace.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 feb 2015, 14:00

Najinteresantnija sezona Premijer lige nam uskoro pocinje u proljetnom dijelu. Puno vise je pozitive, a negativa ostala po starom, i frastruktura.

O pozitivama

Siroki Brijeg - pojacao ekipu sa dva provjerena igraca i produzio ugovor sa jednim od najvecih profila ekipe, Coricem. Uz Pandzu u odbrani i jednim od najstabilnijim trenera Musom na klupi Siroki je spreman za najtezu bitku titule u istoriji prvenstva. Pritisak je stabilan kao i uvijek, ni toplo ni hladno.

Fk Sarajevo - veliko pojacanja Alispahic i Benko uz vec jak igracki kadar popracen najstrucnijim trenerom prvenstva djeluje mocno u europskom fudbalu a naravno i domacem. Najveca opasnost svim ekipama prvenstva. Pritisak - vrel! Ocekivanja su ogromna. Navijaci vec gledaju sta poslije duplu krune i kako do grupe u Europi. Ostaje da vidimo kako ce se bordo momci nositi sa teretom iz svog komsiluka.

Hsk Zrinjski - novi strucni stozer za uvijek jaku ekipu. Kvalitetno se radi i priprema za nastavak. Pritisak - topao, rukovodstvo kluba je poznato po slaboj toleranciji prema struci. Navijaci ce u kontri pokusati podrzati struku.

Fk Zeljeznicar - vratio se Odovic, kojeg su svi zalili nakon odlaska poslije uspjesne polusezone. Odovic je dokazan trener, koji je u manjim fudbalskim sredinama stvarao velike rezultate. Sa talentovanom ekipom najtrofejnijeg kluba ima sve mogucnosti da dostigne uspjeh karijere. Pritisak - topao. Ocekivanja kluba su Europa, navijaci traze titulu i osvojen derbi na Kosevu protiv najjaceg rivala od vremena Paje i Susica. Uz to Odovic mora uvesti sistem igre u ekipu.

Olimpic - uvijek kum, nikad mladozenja.

Ambiciozan klub uvijek u vrhu, nikad u Europi. U najjacoj sezoni se neocekuje Europa. Pritisak - hladno.

Uz pomenute ekipe bit ce interesantno pratiti Slobodu (Musemic) i Zvijezdu (Segrt).

Sve u svemu sprema se najzanimljivija zavrsnica u istoriji Premijer Lige.

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 08 feb 2015, 08:32

http://korner.ba/istrazili-smo-premijer ... i-do-sada/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 08 feb 2015, 10:31

Sjajno istrazivanje!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 feb 2015, 14:29

Svaka čast na trudu,odlična analiza dole navedenog trojca :clap:

stampy

Post Postao/la stampy » 09 feb 2015, 00:53

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 09 feb 2015, 01:35

stampy je napisao/la:Šta je idlučeno? Hoće li se skraćivati liga? i ako da, kada? Gledam malo Slovence i Hrvate sa po 10 klubova - četverokružno. Izgleda da daje rezultate...
Nije jos bio sastanak...
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

stampy

Post Postao/la stampy » 09 feb 2015, 02:25

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:36, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 feb 2015, 02:28

Ako bude skracivanje bit ce prvo na 12 ja mislim...iako je odmah 10 puno bolje..ne znam kako bi uopste funkcionisao trokruzni sistem,nepravedno je :hmmmmm:

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 09 feb 2015, 02:42

MortemHz je napisao/la:Ako bude skracivanje bit ce prvo na 12 ja mislim...iako je odmah 10 puno bolje..ne znam kako bi uopste funkcionisao trokruzni sistem,nepravedno je :hmmmmm:
ma bolje ista nego nista, ja se sve bojim da ovi nasi ne budu skracivali po dva, pa da se ne desi da imamo ligu 14 za dvije godine, pa tek onda ligu 12 i eventualno liga 10, kod nas nista normalno nije pa me ni ovako nesto ne bi cudilo od glavesina iz saveza
Pyro is not a crime !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 feb 2015, 02:47

Ma znam brate..ali ako bude 14 onda ce pauza jos biti duza...ali mozda bi bilo nepravedno prema slabijim klubovima da se iste sezone izbaci 6 klubova ali onda izbacivati 2 po 2 svake sezone i da se odmah pocne raditi na tome...svi bi imali dovoljno vremena da naprave stadione i sve vezano za to,da neke osnove imaju makar

stampy

Post Postao/la stampy » 09 feb 2015, 03:00

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 feb 2015, 03:08

stampy je napisao/la:I Austrija ima 10 klubova. Taj 4-kruzni sistem daje puno vise utakmica tako da su pauze vrlo kratke. Stalno se igra a igraci ne izlaze iz forme. To je onaj engleski tempo. Naravno klubovi ce trebati vise igraca (siru klupu) da sve to izdrze.
Apsolutno,pa mi imamo najvecu pauzu u Europi :oops:

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 09 feb 2015, 08:33

THEC je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Ako bude skracivanje bit ce prvo na 12 ja mislim...iako je odmah 10 puno bolje..ne znam kako bi uopste funkcionisao trokruzni sistem,nepravedno je :hmmmmm:
ma bolje ista nego nista, ja se sve bojim da ovi nasi ne budu skracivali po dva, pa da se ne desi da imamo ligu 14 za dvije godine, pa tek onda ligu 12 i eventualno liga 10, kod nas nista normalno nije pa me ni ovako nesto ne bi cudilo od glavesina iz saveza
Bolje i to već da bude na ovih 16, da se nikad ništa ne pomjera s mrtve tačke.
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 09 feb 2015, 10:41

Ne odredjuje broj klubova i broj utakmica koliko ce pauza trajati. Ona ce bit ovolika dokle god sve i jedan premijerligas ne bude u mogucnosti da obezbjedi kvalitetan travnjak. Lako je NSBiH stavit i 15.1. kao datum pocetka drugog dijela prvenstva, al onda se igra u blatu i to nitko ne zeli gledat taman da Real dodje. Da svi imaju teren kao na BP vec bi se moglo bez puno razmisljanja pomjeriti pocetak.

U Hrvatskoj su travnjaci kvalitetniji, ali opet nedovoljno. Prvenstvo krece pocetkom drugog mjeseca i uvijek bude problema. U Koprivnici kazu da imaju jedan od najboljih travnjaka, ali on nije ni malo otporan na kisu i snijeg. Ovo prvo kolo su mijenjali domacinstvo da bi mogli igrat. Jos veci problemi bi bili u BiH. Prvo zbog losijih terena, a onda i zbog tog sto su ovdje vece padaline.

Lako je prvenstvo produziti. Lako je ubaci prva 3 kola Kupa na vikend, razvuc kalendar, izbaciti srijede koje su redovne u zavrsnici prvenstva, ali same te srijede pokazuju da se raspored stisce i da bi NS vrlo rado razvukao kalendar, ali za to nema mogucnosti. Vec u desetom mjesecu krecu kise, a zima traje do treceg. Pet mjeseci vremenskih neprilika. Po blatu se ne moze igrati nogomet, a taman i da moze nasi stadioni nemaju krovove i tko ce onda gledat taj (ne)nogomet?. Ljudi bi imali samo dodatni razlog za pljuvanje po ligi.

Eventualno da NS stavi ligu da se igra sve u jednoj kalendarskoj godini. Sezona pocinje u trecem mjesecu, nema ljetne pauze, zavrsava krajem jedanaestog i tako barem preko ljeta ne moramo iscekivati. Vecinu prvenstva bi bilo prelijepo vrijeme, a i klubovi bi imali samo jedne pripreme sto bi im smanjilo troskove. Takvu ligu imaju Finska, Svedska, Island, Norveska, sve zemlje koje zima ne mazi, ali i neki drugi. Od 54 UEFA-ina clana vec njih 11 zna ucesnike za Europu iduce sezone. Prvenstva su im gotova, neki tek kupove razvuku na dvije kalendarske godine.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.