Vidi, informacija za one bebe u bolnici jeste bila ispocetka da su sve pomrle. Ali moraš sagledat kako u Gazi informacije dolaze od novinara i običnog naroda koji se tu nalazi, pa često može doći do greške ili pogrešne informacije.Kajzer10 je napisao/la: ↑12 nov 2023, 20:20Svaki mrtav Palestinac je dobar za Hamas. Ko te likove poistovjecuje sa kakvim freedom fightersima ima ozbiljan problem.
Eno slagali su i da su svi pomrli u onoj bolnici, pa ih direktor ispravlja. Ne bi me ni iznenadilo da stvarno opstruisu dostavu goriva bolnici.
Ja sam rekao da ovi taoci Izraelcima predstavlja uteg oko vrata, vjerujem da bi najradije sa ih Hamasovci likvidiraju uz direktan TV prijenos.
Ista stvar je i sa Hamasom. Ne razumijem zasto se svaki sukob u svijetu mora posmatrati na nacin postoje dobra i losa strana.
Možeš li zamisliti uopšte haos koji oni tako trenutno doživljavaju, pa onda na koji način dodju te informacije, i na kraju se koliko toliko ispravi.
Kod Izraela PREDSJEDNIK DRŽAVE izlazi za knjižicama Mein kampf, knjige kao što su "kako napravit nuklearnu bombu" i ostalim dokazima koji su najsmjesnija propaganda.
Likovi koji rade DIREKTNO SA VLADOM objave vijest kako su gađali bolnicu, pa onda svale na Hamas.
Oficijelna stranica Izraela objavi vijest o 1400 CIVILA, pa se isprave na 1200 CIVILA od kojih 400 budu vojnici, policajci i ostali pripadnici službe.
Znaci, kod ovih stranice koje vode pojedinci ili određene grupe objavljuju informacije i naravno da moze doći do greške.
Kod drugih PRIPADNICI HEBENE VLADE, od političara ministara, do predsjednika države objavljuju LAŽNE, PROPAGANDNE VIJESTI...
Ne treba zaboraviti priču o 40 beba bez glava...
Ni beba...
Ni glava...
A čitav medijski svijet od CNN-a do BBC-a prenio vijest i eto to je bilo super opravdanje za odmazdu...