Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Mozambik
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Mozambik » 23 nov 2014, 21:42

filip13 je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Real ima vrhunske trice u Nocioniu i Maciulisu
nocioni zadnjih sezona većinom igra na 4
To ne znaci da nije vrhunska trica

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 nov 2014, 21:45

Mozambik je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Real ima vrhunske trice u Nocioniu i Maciulisu
nocioni zadnjih sezona većinom igra na 4
To ne znaci da nije vrhunska trica

ne igra više na 3,sad je vrhunska 4

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 nov 2014, 22:22

filip13 je napisao/la: ne igra više na 3,sad je vrhunska 4
Sa niskom postavom igra na 4 , kad je visoka igra na 3.

Sve zavisi od slavnih Lasovih rotacija, al idemo duboko u off

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 nov 2014, 23:23

neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Da li može pomoći, najvjerovatnije može, ali da li bi bilo pametno osloniti se a maloljetnika pa ne mislim da je pametno, mislim da je daleko bolje povećati šanse sa nekim iskusnijim, a svi (igrači, reprezentacija, klub,...) bi onda profitirali sa igranjem na višem nivou
Cekaj, prvo ne moze pomoci, sad moze?!
Atic treba da igra 25 minuta u Sparsima, jer mu je kvalitetom mjesto tu. Moze da se brani, niko ga na fiziku ne moze proci, ne grijesi puno, nije 'gladan' lopte, killer je.
Da može pomoći u određenoje mjeri jer je premlad i neiskusan, ali ne koliko Mitrović jer već ima iskustvo 2 profesionalne sezone u italiji i grčkoj, a i kvalifikacijama nije bio loš, a naravno da je Atić naša budućnost a Mitrović krpi tu rupu dok on ne stasa
A njih dvojica bi bili ubojit tandem na beku
Ali nešto mi kaže da se praviš mutav pa ne znaš šta mislim, a opet veoma često guraš riječi ljudima u usta koje nikada nisu rekli
Baglama Vanja u partizanu igra radi primarno tri razloga prvi nemaju nikoga boljeg i starijeg, da se razvija i najvažnije da da Vujoševiću izgovor kako je posvijetio sezonu mladima, a sem Vanje slabo ko tu može biti neki zalog za budućnost
Ps
Ne sjećam se kada je nocioni postao BiH reprezentativac, pa ne vidim što se ovdje pominje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 24 nov 2014, 00:00

A Vanja je standardni BH reprezentativac. Raspravlja se o tome da li bi Djedovic mogao igrati u Realu i sasvim logično se spominje igrač koji bi mu eventuelno bio konkurencija

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 24 nov 2014, 00:05

nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Da li može pomoći, najvjerovatnije može, ali da li bi bilo pametno osloniti se a maloljetnika pa ne mislim da je pametno, mislim da je daleko bolje povećati šanse sa nekim iskusnijim, a svi (igrači, reprezentacija, klub,...) bi onda profitirali sa igranjem na višem nivou
Baglama Vanja u partizanu igra radi primarno tri razloga prvi nemaju nikoga boljeg i starijeg, da se razvija i najvažnije da da Vujoševiću izgovor kako je posvijetio sezonu mladima, a sem Vanje slabo ko tu može biti neki zalog za budućnost
I ne vidim nista lose u tome...pa nece Sparsi ici putem Kk Bosne kad se dovlacio otpad koji je zauzimao mjesto domacim talentima
Atic zasluzuje da ga se istrpi, treba mu dobra minutaza....
Samo se naadm da je vise posvecen treningu,jer se ovdje dalo svasta procitat, i da ce kroz teretanu nabacit potrebnu misicnu masu. Mali ima sut, a to je najbitnije, ima odlicne fizikalije za svoju poziciju i moze igrat odbranu...Ima lijane od ruku, kako se da primjetit.

Ne treba zurit ici vani, ako se plasiraju u ABA ligu.

Treba pohvalit i konstatntnost Buze, dolazi sebi izgleda....Dusko svakako i nema puno izbora na trojci, ovakav Buza ce biti od koristi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 24 nov 2014, 07:00

baglama je napisao/la: I ne vidim nista lose u tome...pa nece Sparsi ici putem Kk Bosne kad se dovlacio otpad koji je zauzimao mjesto domacim talentima
Atic zasluzuje da ga se istrpi, treba mu dobra minutaza....
Samo se naadm da je vise posvecen treningu,jer se ovdje dalo svasta procitat, i da ce kroz teretanu nabacit potrebnu misicnu masu. Mali ima sut, a to je najbitnije, ima odlicne fizikalije za svoju poziciju i moze igrat odbranu...Ima lijane od ruku, kako se da primjetit.

Ne treba zurit ici vani, ako se plasiraju u ABA ligu.

Treba pohvalit i konstatntnost Buze, dolazi sebi izgleda....Dusko svakako i nema puno izbora na trojci, ovakav Buza ce biti od koristi.
Sve se ja slažem za Atića ali, zar je Mitrović otpad i zar nije naš reprezentativac?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 nov 2014, 08:13

nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Cekaj, prvo ne moze pomoci, sad moze?!
Atic treba da igra 25 minuta u Sparsima, jer mu je kvalitetom mjesto tu. Moze da se brani, niko ga na fiziku ne moze proci, ne grijesi puno, nije 'gladan' lopte, killer je.
Da može pomoći u određenoje mjeri jer je premlad i neiskusan, ali ne koliko Mitrović jer već ima iskustvo 2 profesionalne sezone u italiji i grčkoj, a i kvalifikacijama nije bio loš, a naravno da je Atić naša budućnost a Mitrović krpi tu rupu dok on ne stasa
A njih dvojica bi bili ubojit tandem na beku
Ali nešto mi kaže da se praviš mutav pa ne znaš šta mislim, a opet veoma često guraš riječi ljudima u usta koje nikada nisu rekli
Ps
Ne sjećam se kada je nocioni postao BiH reprezentativac, pa ne vidim što se ovdje pominje
Iskreno Nermine, koliko si puta gledao Atica? Na treningu, utakmicama, bilo gdje? Decko je vec zreo za seniorsku kosarku i jednostavno ima mjesto minimalno dvadeset minuta u ovom timu. Sparsima nedostaje jedan pravi play, Slovenac je stalno povrijedjen i jedan pravi centar da se uklope u ovo sto oni igraju, a to je jaka odbrana, tranzicija, u napadu skolski i sistemski. Prvo si napisao da ne moze pomoci seniorima, a onda kazes da moze u odredjenoj mjeri. Odluci se?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 24 nov 2014, 08:40

neno#4 je napisao/la:
Iskreno Nermine, koliko si puta gledao Atica? Na treningu, utakmicama, bilo gdje? Decko je vec zreo za seniorsku kosarku i jednostavno ima mjesto minimalno dvadeset minuta u ovom timu. Sparsima nedostaje jedan pravi play, Slovenac je stalno povrijedjen i jedan pravi centar da se uklope u ovo sto oni igraju, a to je jaka odbrana, tranzicija, u napadu skolski i sistemski. Prvo si napisao da ne moze pomoci seniorima, a onda kazes da moze u odredjenoj mjeri. Odluci se?
iskreno gledao sam atica na EP na youtube prenosima i prije možda 2-3 godine jednom uživo
iskreno receno mi je od nekoliko kosarkaskih radnika da ima ogroman talenat, ali i veoma ludu glavu
iskreno rekao sam da atic sam (na beku) ne može donijeti prevagu protiv igoke i to prvenstveno radi neiskustva, ali to ne znaći da ne može biti koristan

tako da ja nemam šta se odlučivati ili po običaju misliš da mi objasniš ustvari šta sam ja stvarno mislio kao što si to mnogima radio

inače za nikolica nisam znao da se opet povrijedio

a sada mi reci da li bi bilo loše i za spars-e i za reprezentaciju da mitrović igra kod njih :?: :!:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 nov 2014, 08:55

Moram da ti objasnim kad si covjeka zadnji put gledao prije dvije godine uzivo. Decko je vrhunski talenat, a svi vrhunski talenti su drugaciji od ostalih. Vec je pa cak i previse zreo za svoje godine i ima jednu osobinu za razliku od ostalih: Nije 'gladan' lopte.

U ovoj sezoni ce samo biti bolji i bolji i mora da dobija sansu. Mitrovic bi ga samo gusio i uzimao minute.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 24 nov 2014, 09:44

neno#4 je napisao/la:Moram da ti objasnim kad si covjeka zadnji put gledao prije dvije godine uzivo. Decko je vrhunski talenat, a svi vrhunski talenti su drugaciji od ostalih. Vec je pa cak i previse zreo za svoje godine i ima jednu osobinu za razliku od ostalih: Nije 'gladan' lopte.

U ovoj sezoni ce samo biti bolji i bolji i mora da dobija sansu. Mitrovic bi ga samo gusio i uzimao minute.
nisam gledao momka uzivo u zadnje vrijeme (kao sto rekoh gledao ga jednom uzivo), ali na youtube-u na EP u turskoj je imao ishitrenih poteza, ali sada da li je to što je ipak bila juniorska konkurencija pa ih nosi mladalacki zar dok u Ligi 13 (ili kako se sada zove) igra ozbiljnije ne znam jer ga tu nisam gledao, ali cu gledati kada aBd budu igrali sa Igokeom za titulu pa cemo vidjeti

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 24 nov 2014, 09:50

Atić je vrhunski talenat i treba dobiti minute, ali on sigurno sa svojih 17 godina ne bi donio prevagu protiv Igokee, a koliko znam Sparsi ciljaju ABA ligu..
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 nov 2014, 09:54

atica jedino dvije stvari mogu ubiti u pojam:

- problem sa srcem (zbog kojeg ga real nije doveo prije 2 godine)

- misicna masa, tj. kad je bude nabijao - da li ce zadrzati sut ili ne... ostalo vec sada ima vrhunski u poredjenju sa ostatkom lige

jedina prednost mu je sto je u superprofesionalnom klubu gdje se posvecuje detalj i najmanjoj sitnici, tako da nece biti ona nasa krkanska politika "de nek mali dize tegove, nek ojaca" pa onda da bude sinisa kovacevic 2 (sinisa je bio jedan od najboljih sutera u omladinskim kategorijama i onda su ga u zvezdi "nabildali" i rezultate toga su svi vidjeli)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 24 nov 2014, 10:18

Ja svaku utakmicu Sparsa odgledam, to uspijevam zahvaljujuci KS BiH koji svaku utakmicu postavlja na youtube ( svaka cast na tome). Uvijek me posebno zanimaju Buza, Atic, Glogovac.. Buza se dosta popravio, uzima vise suteva, bolja odbrana, trči kontre, takodjer, izgleda da je radio na sebi, nekako mi izgleda da je nabacio misicne mase, ima lijepo tijelo, po meni siguran putnik za EP ( osim kakvih povreda)...Atic, sta reci za momka, ubica u najavi, ima sve... Slažem se s Nenom da Mitrovic ne treba da uzima minute Atiću, on mora da igra radi dobrobiti nase kosarke, Sparsa, ali ako Sparsi hoce ( a siguran sam da im je to cilj) Aba ligu, moraju se pojacati na vanjskoj poziciji, zasto ne s Mitrovicem ako ce im pomoci da izbore plasman ( ako bude slobodan tamo pred playoff), to mogu biti neki kratki ugovori, pokusat dovesti i Kenu B, neko je rekao kako ce i on biti dostupn, Spars bi s tim igracima bio i prvi favorit za Aba ligu..

Sto se tice reprezentacije , trenutno smo slabi na vanjskim pozicijama, ali imamo toliko momaka u najavi na pozicijama 2 i 3: Musa, Buza, Atić, Vrabac, Ne Djedovic.

Edit: KK BOSNA, kakve Atic ima probleme sa srcem, zna li neko vise o tome...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 24 nov 2014, 10:42

mrsic07 je napisao/la:Ja svaku utakmicu Sparsa odgledam, to uspijevam zahvaljujuci KS BiH koji svaku utakmicu postavlja na youtube ( svaka cast na tome). Uvijek me posebno zanimaju Buza, Atic, Glogovac.. Buza se dosta popravio, uzima vise suteva, bolja odbrana, trči kontre, takodjer, izgleda da je radio na sebi, nekako mi izgleda da je nabacio misicne mase, ima lijepo tijelo, po meni siguran putnik za EP ( osim kakvih povreda)...Atic, sta reci za momka, ubica u najavi, ima sve... Slažem se s Nenom da Mitrovic ne treba da uzima minute Atiću, on mora da igra radi dobrobiti nase kosarke, Sparsa, ali ako Sparsi hoce ( a siguran sam da im je to cilj) Aba ligu, moraju se pojacati na vanjskoj poziciji, zasto ne s Mitrovicem ako ce im pomoci da izbore plasman ( ako bude slobodan tamo pred playoff), to mogu biti neki kratki ugovori, pokusat dovesti i Kenu B, neko je rekao kako ce i on biti dostupn, Spars bi s tim igracima bio i prvi favorit za Aba ligu..

Sto se tice reprezentacije , trenutno smo slabi na vanjskim pozicijama, ali imamo toliko momaka u najavi na pozicijama 2 i 3: Musa, Buza, Atić, Vrabac, Ne Djedovic.

Edit: KK BOSNA, kakve Atic ima probleme sa srcem, zna li neko vise o tome...
citava je ovdije poenta onoga sto sam ja rekao, a obzirom da mitrovic ovu sezonu za sada nigdje ne igra po meni bolje ga je dovesti koji mjesec prije lige 6 da covijek udze u formu
inace ja sam napisao da ce tesko K. Bajramovic biti slobodan jer ce navjerovatnije igrati play off turske lige

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 nov 2014, 12:15

KK_Bosna je napisao/la:atica jedino dvije stvari mogu ubiti u pojam:

- problem sa srcem (zbog kojeg ga real nije doveo prije 2 godine)

- misicna masa, tj. kad je bude nabijao - da li ce zadrzati sut ili ne... ostalo vec sada ima vrhunski u poredjenju sa ostatkom lige

jedina prednost mu je sto je u superprofesionalnom klubu gdje se posvecuje detalj i najmanjoj sitnici, tako da nece biti ona nasa krkanska politika "de nek mali dize tegove, nek ojaca" pa onda da bude sinisa kovacevic 2 (sinisa je bio jedan od najboljih sutera u omladinskim kategorijama i onda su ga u zvezdi "nabildali" i rezultate toga su svi vidjeli)

pa cekaj,kod nas je suprotno,kod nas se uvjek govorilo sta ce mu tegovi,nije to potrebno :?: :!: To se nekako vuce iz stare Yuge,znas kakvi su bili Petrovic,Kukoc i ostali,ameri su ih nabili a sut niko nije izgubio.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 24 nov 2014, 12:43

@lumani,

Kada se radi previse i bez kontrole sa tegovima zglobovi gube elasticnost, postaju kruci. To dovodi do povreda, narocito skocnog zgloba. Kada je sut u pitanju, igraci cesto gube osjecaj, pa je potrebnije raditi vise serija - vise ponavljanja sa manjim kilazama sto je mnogo teze i zahtjeva mnogo vise discipline, nego recimo nabijanje samo mase i snage sa vecim kilazama. Tada igraci gube osjecaj koji se moze vratiti, ali je potrebno pored osnovnog talenta i mnogo rada. Bolje je uporedo; lagano uvoditi igrace u treninge sa tegovima, raditi kardio vjezbe, paziti na elasticnog zglobova (prilikom tegova za noge) i vjezbati sutiranje, a pritom paziti da se forma suta ne promjeni (ako je igrac vec imao pravilan izbacaj). Obicno igraci kada dobiju snagu u rukama mijenjaju izbacaj, tada ne izbacuju vise loptu elastikom zgloba (sto je pravilno), vec snagom ramena i grudi. Pravilan sut se izvodi tako sto se cijelo tijelo ukljuci, a zglob samo sluzi kao opruga.

Tegovi su potrebni, itekako. Jaca ramena, jaci kontakt, smanjuje se rizik od povrede sa kvalitetnim vretenastim misicima, itd.
Sport je lijek za tijelo i duh.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 nov 2014, 12:59

@mrsic07: momak ima urodjenu srcanu manu, 2012. je u kosu razbio na nekom turniru olimpiju meni se cini i real ga je pozvao da zaigra za njihove kadete i tamo je prekucao turnir i ljudi su rekli bukvi "ne pitamo koliko kosta" i radilo se o cifri koju sigurno nijedan klub za 14-godisnjaka nije dobio, a vrlo vjerovatno niti ce... no problemi su nastali kada je na zimu otisao mjesec dana kako bi ga jos malo blize "pogledali" i obavili sve ljekarske preglede... i tu su mu otkrili tu srcanu manu (nisam doktor, ali kako su mi objasnjavali, nesto slicno kao kod turiafa) i u realu su prvo se ibretili kako se to ne zna, pa su cak pomislili da im bukva hoce "uvaliti robu sa falinkom"... ali su onda skontali kako je ovo bosna i da se ovdje ljekarski pregledi svode na "zini, kazi a, vidis? vidis, e super, mozes igrati"...

onda je potom cedevita vidjela priliku nakon sto je real odustao i zaletili se, ali nisu znali u cemu je fazon... naravno, i oni su bili spremni platiti suludu cifru koju je bukva trazio, ali su i oni dosli do ljekarskog i odustali... onda je bukva prakticno bio primoran prodati malog za bilo koju ponudu, sparsi su ugrabili priliku (no, svejedno se radi o sesterocifrenom broju) i doveli ga... e sad je pitanje kako ce ga oni prodati nekome... :crazy:

@ulmani: storm je to pojasnio fino... a dao sam konkretan primjer sinise kovacevica... njega sigurno pamtis po tome sto je bio uzasan suter... a frajera su bukvalno unistili u zvezdi tegovima jer je radio upravo onako kako ne treba... slican primjer je imao i tomislav tomovic, mada nije bio neki bajni suter, ali su ga totalno unistili...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 nov 2014, 14:56

@kk bosna

Sinise se sjecam,ali onog sto je bacao cigle..sta su mu radili u zvezdi ne znam,ali nije imao najljepsi izbacaj.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 nov 2014, 18:43

lumani je napisao/la:@kk bosna

Sinise se sjecam,ali onog sto je bacao cigle..sta su mu radili u zvezdi ne znam,ali nije imao najljepsi izbacaj.
u borcu je bio odlican suter kao mali.. imao sam negdje sliku iz tih dana, bez ikakvih misica.. al je ne mogu nac nikako :(

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: JHam, Kaunas, Rimes87, StevieG8 i 37 gostiju.