FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

torrenteS
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la torrenteS » 28 dec 2010, 10:51

ima :!:
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric

Elber
Kontakt:

Post Postao/la Elber » 28 dec 2010, 11:39

Ima :!: hajde pricaj,reci nam sta se desava

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2010, 11:49

torrenteS je napisao/la: ...nastavak prethodnog posta 8-)
moram ponoviti onu staru narodnu koja vazi u svakoj prilici, na svakom mjestu 8-) ´ne jede burek ko ima, jede onaj ko je naucio´ :!:
tako isto ova kriminalna uprava ne umije sastaviti ekipu, jednostavno ne umije :!:
u bayernu je odjednom i iz nicega izronilo par talenata koji bi uz pravilan rad trebali postati igraci svjetske klase.
tu je 4-5 talenata koji bi trebali postati fudbalski virtuozi koji bi obiljezili naredno desetljece.
muler i badstuber su se vec sada izborili za mjesta u ekipi. iako mladi i bez ikakvog iskustva, bivaju baceni na ´tri fronta´ plus sp kao cetvrti. svi znamo kako su igrali i kako su se snasli u klubu koji permanentno vrsi pritisak na svoje igrace. u bayernu nije kao u drugim klubovima - ni blizu. npr. jedan dortmund ulazi u sezonu bez ikakvog cilja osim da ne ispadne. o lp da ne govorim. za razliku od takvih klubova koji su raj za mlade igrace, u bayernu je lp obavezna. osim lp tu je konstantna borba za bl i svaka godina bez bl je promasena godina u kojoj nisu ispunjeni planovi.
kad u jednom takvom klubu, iz takve sredine ispliva mladi igrac i izbori se za prvih 11 u bayernu i prvih 11 u reprezentaciji, onda bez ikakve sumnje mozemo reci da je klasa.
osim njih dvojice tu su jos kontento, kroos i super - ekstra - mega talenat alaba.
onaj djecak bi mogao biti novi esien - najmanje !
e zato sam ja, drugovi bez drugarica, najvise galamio kada je svajni produzio ugovor.
njegovim ostankom nasa vrla uprava ´ubija´ dva velika talenta.
nadam se da ce se desiti neko cudo i da cemo 2013. godine gledati ove momke na terenu 8-)
---------------muler--------------
riberi---------kroos-------robben
----------alaba----gustavo--------
konto--badst.--humi(höw)--lam
----------------kraft--------------
Odlično razmišljanje i divota je čitati ovakve postove, pogotovo sad u ovoj pauzi gdje je svaki drugi post tipa..."imal' pojačanja na vidiku". :lol:

Kao prvo, trener mora imati damu da tako nešto započne. Gaal ima, to je dokazano. Ali da se nisu neke stvari poklopile u prošloj sezoni sad bi se taj "projekat" smatrao bivšim, kao što bi i trenera mogli tako nazvati.

Zato sam ja od samog starta bio pro van Gaal, jer mi je dosadilo da se troglava aždaha (bez obzira na njenu kompetentnost) stalno miješa u poslove gdje nisu odgovorni. Luis to ne dopušta i samo ga uspjesi mogu spašavati. Uli ne trpi takve likove i sva sreća pa više ne sjedi na klupi zajedno sa trenerom.
Nešto slično je i Rehhagel pokušao, međutim bio je demontiran uprkos sjajnoj igri koju su pokazivali pod njegovim vodstvom. Pod ovim mislim da nije dao da se miješaju u trenersku struku, manje ili nikako po tome da je forsirao mlade. Smjenjen je pred finalnu utakmicu kup UEFA, gdje je prije toga razmontirao Barcu na Nou Kampu. Sa Franzom kao trenerom uspjeli su uzeti 3 mršava boda iz zadnje 4 utakmice. Ali ostalo je upisano da je Kaiser osvojio taj europski trofej.

Da ne skrećem puno sa teme, da se vratim na talente i Bayernovu djecu. Ne znam otkud ti najednom tolike simpatije prema Alabi, ali ne možeš očekivati da svaki klinjo odmah izbori mjesto u takvom klubu kao što je Bayern. Ima lijepa posudba (vidi slučaj Lahma, Kroosa) koja je lijek za takve talente, ako vrijedi ne vidim razloga da se takvi igrači vrate kad se formiraju. Teško je uvijek ubosti kao što je bio slučaj sa Muller-om i Holger-om, mada je javnost očekivala od Luisa i ove godine da izbaci nekoga iz mlade garde. Conto bi vjerovatno iskoristio svoju šansu da ga ozljeda nije syebala.

Nije Schweinsteiger vjenčan sa Bayernom, kao što je i sam rekao. Produžetak ugovora ne mora značiti i njegov ostanak dokle on važi. Kao što i sam znaš, to je neka vrsta osiguranja da kada dođe(?) do rastanka da klub ne ostane bez obeštećenja.
Moguć je i ovaj scenario, posuditi Alabu na 1-2 godine (s pretpostavkom vidnog napretka), iskoristiti Švajnija maksimalno za to vrijeme. Vratiti gotovog igrača i opet ušićariti sa prodajom šminkera. :D :D
Vom Jäger zum Gejagten

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 28 dec 2010, 11:54

Elber je napisao/la:Ima :!: hajde pricaj,reci nam sta se desava
oso demikelis :lol:
ps
gero, moram priznati da si napisao odlican post iako se ne slazem u svemu.
odgovor slijedi aBd tunajt 8-)
el ima ko zivi???

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 28 dec 2010, 12:13

Makaveli je napisao/la:interesuje me link za robbenov intervju,ako ne predstavlja problem naravno :)
hvala unaprijed
Evo prvi dio intervjua... http://www.fcbayern.t-com.de/en/news/ne ... /27323.php
Drugi dio će biti objavljen danas...

A evo počele su i varnice na relaciji Kaiser - Ulli. Ovaj prvi ovog drugog optužuje za trenutno stanje u klubu i za nedovođenje Neurea... Na ovo nisam navikao :?
Sent from my Philips Smart TV.

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 28 dec 2010, 17:32

gero, oni iz uprave su takvi kakvi su i ne mjenjaju se. ok, s godinama dolazi i mudrost pa taj isti uli ponesto i proguta, ali sve u svemu, isti je to glupson kakav je bio i ranije.
sugo se zalio na skayu kako je gaal tvrdoglav covjek, kako je gotovo nemoguce uspostaviti komunikaciju...
tu pricu moze prodavati laicima, ali oni koji citaju izmedju redova itekako shvataju da doticni pokusava reci kako gaalonja ne dopusta da manipulisu s njim kao sto su radili sa drugim trtenerima.
sta mislis, zasto ga nisu otjerali ?
jednostavno, nisu mogli naci trenera njegovog kalibra. koji se to trener moze pohvaliti uspjesima kakve je ostvario gaalonja :? 8-) ima i takvih ali su zauzeti. toliko o tome.
sto se tice talenata, rekao sam jasno da je put od talenta do odlicnog igraca tezak i moguc je samo uz pravilan rad.
dakle, mladi talenat se ne baca u vatru u nekim teskim i vaznim utakmicama, talenat se postepeno integrise u ekipu.
10, 15 ili 20 minuta u vec odlucenim utakmicama, poluvrijeme u nebitnim utakmicama, 90 min. u kupu protiv treceligasa...
ako su treneru vec poklonili povjerenje, onda ga pusti da vodi ekipu i ako kaze da se jedan svajnstajger proda, onda ga i prodaj, pobogu. to misljenje nije plasirao tamo neki babel ili stanislavski nego trener koji je zario i palio u tri lige. ako iko ima iskustva sa mladim igracima onda je to gaal.
ajax je u devedesetima pod palicom gaalonje bio fudbalski dzin, a ovaj je u ekipu integrisao sedamnaestogodisnjeg(17) klajverta, sesnaestogodisnjeg(16) sedorfa, davids(17). takodjer je gurao i mladjahnog van der sara, a tako bi mogao i krafta 8-)

sto se tice samog alabe, nikako nisam za posudbu.
on se mora(o) integrisati u ovu ekipu a van gaal je majstor za to. gaalova/bayina filozofija nije ni priblizna onome sto furaju drugi treneri. kao sto sam i ranije rekao, igrac njegovih godina se formira tako sto ces ga uvoditi u nekim utakmicama. da ode na posudbu i vrati se, opet nemas nista.
ponovo se mora navikavati na klub, trenera, saigrace. pogotovo treba vremena dok shvati sta ustvari trener od njega ocekuje.
ovako, ubacujuci ga u nekim utakmicama, dok okom trepnes imas formiranog igraca koji je vec integrisan u ekipu.
naravno, to sve pada u vodu nakon sto se svinjcek, covjek prefinjenog pasa, snajperski - preciznog suta i prefinjene tehnike :mrgreen: :roll: vjencao za bayern(znama da ga glupsoni iz uprave nece pustiti bez obzira kakve ponude pristizale).
dakle, mladjahnom alabi ne preostaje nista drugo do posudba. mozda se i vrati ali to nije to.
ovdje vazi ona moja cuvena(da, ja sam je izmislio :oops: ) ´dajte mi mladog i mogucnosti su neogranicene´.
takvi vrlo cesto zavrsavaju u nizerazrednom vratniku, nizerazrednom vratnikuuuuuuu :)
mislim da smo ostankom svajnija izgubili dva mlada igraca koji su imali kapacitet da postanu fudbalski virtuozi.
:cry:
hoj bayernu ubila te tamma, sto dozvoli uli da vam vladaaaa :cry:
u tebi(upravi) je pas do pasa, beton(uli) do betona i ostalih zenturaca(u muskom liku) bataljona.
:cry: :cry:
Zadnja izmjena: torrenteS, dana/u 28 dec 2010, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.
el ima ko zivi???

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 28 dec 2010, 17:34

Isti izvor sastavio je i popis igrača koji su promašili najviše "zicera" u igri. Iz izglednih pozicija gol najviše puta nije uspio zabiti Mario Gomez. Bayernov napadač propustio je 21 takvu priliku. Šest propuštenih prilika manje od njega sakupio je Wolfsburgov Edin Džeko. Reprezentativca Bosne i Hercegovine svrstalo je to na četvrto mjesto popisa čiju sedmu poziciju drži još jedan Bosanac i Hercegovac -Vedad Ibišević. Hoffenheimov nogometaš zakazao je u dvanaest izglednih situacija.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 28 dec 2010, 18:34

sretan rodjendan i sve najbolje nasim bavarcima bavarian_bk-u i bavarcu 8-)
el ima ko zivi???

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 28 dec 2010, 18:48

torrenteS je napisao/la:sretan rodjendan i sve najbolje nasim bavarcima bavarian_bk-u i bavarcu 8-)
I od mene sretan rodjendan :D :D
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 28 dec 2010, 20:36

torrenteS je napisao/la:sretan rodjendan i sve najbolje nasim bavarcima bavarian_bk-u i bavarcu 8-)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2010, 20:52

Kako znaš. :? Naravno i od mene sve najbolje. Prvog znam iz viđenja, ko je ovaj drugi? :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 dec 2010, 20:59

Da to nije jedan te isti momak. :lol:
Sretan rodjendan i od mene. :)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2010, 21:32

Klare je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Malo bio "na zadatku", pratio ovog Bainesa. :?
I kakav je, može li nam valjati?
Evo ovdje ću ti odgovoriti.

Mali, doduše nije pirgavi, Englez je velika radilica, dosta dobar u napadu, ima fine ubačaje mada večeras nije puno toga uspjevalo. U fazi odbrane je imao nekoliko propusta, gdje ga likovi iz W.H. napraviše smiješnim.
Nije loš, možemo ga imati kada Conti nešto po zlu krene. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 29 dec 2010, 00:19

Pridružujem se valu :D :D :D
Sent from my Philips Smart TV.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 dec 2010, 00:31

LvG kaze da ne ide iz Bavarske dok sa ovim divom ne dodje do kante koja predstavlja najbolju Europsku ekipu.
Ovo ce se neko svidjeti, nekome ne. Mnogi ce moliti Boga da sto prije osvoje. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 dec 2010, 00:45

da se malo ukljucim u ovu gore diskusiju uprava, van gaal i slicne stvari
van gaala sam i hvalio i kudio....s ovim gore bi se slozio da je bilo impresivno sta je covjek s ajaxom napravio, uzeo je titulu evropskog prvaka pa cini mi se i naredne sezone igrao ligu prvaka pa finale izgubio od juventusa, tih utakmica se sjecam....dobar posao je van gaal radio i u barci, samo ipak s manje uspjeha nego s ajaxom i onda covjek jos s alkmarom uzme titulu u holandiji.. .

s bayernom je napravio prosle sezone veliku stvar i ono sto je najbitnije bayern je igrao atraktivno a na kraju jos spakovao dvije titule i doslo se do finala LP, dok znamo da je prije vise igra bila kompaktna i sam hitzfeld je vise polagao u stabilnu defanzivu i da kazemo kontrolisanu ofanzivu...van gaal je fantasticno forsirao mlade igrace i pri tom zaista izbacio dvojicu igraca koji su vec sad klasa badstuber i muller a posebno muller....vjerovatno da van gaala nije bilo muller ne bi od nekog drugog trenera dobio toliko povjerenja....na primjeru schweinsteigera smo vidjeli da je njemu do statusa prave zvijezde trebalo nekoliko sezona a mulleru prakticki jedna.....sto se contenta tice on posjeduje manji potencijal od ove dvojice prije nabrojanih...tako da je tu put daleko trnovitiji...

ipak i diego potencijala ima...alaba je super igrac, ogroman potencijal ima al najmanje je igrao tamo gdje najbolje zna a to je u veznom redu...alaba dobro barata loptom i mogao bi biti veliki....sta je zapravo onda problem kod van gaala???glavni problem je sto vecina nas a i mnogi strucnjaci u njemackoj sto sam mogao upratit ne razumiju van gaala u potpunosti....jedan da kazemo od "problema" van gaala je sto on vise voli i zna radit s mladim, potencijalnim igracima nego sa izgradjenim zvijezdama, zato se van gaal povremeno suocava sa problemima sa riberyjem...znamo da je hitzfeld u jednoj sezoni koju je s riberyjem radio imao u tome jako mnogo uspjeha i izmedju njih je vladala harmonija...problem van gaala je tvrdoglavost i to posebno...a jako je cudno ako ti neko nudi da ti dovede pojacanja za odbranu da ih ti ne zelis...ja tu van gaala nisam nikako razumio...sam je vidio gdje su kljucni problemi prosle sezone bili....

van gaal je sam jedna vrsta cudaka, u nekim trenucima je "feierbiest", opustena licnost koja je u stanju i partijat cijelu noc a u drugim situacijama je strog i tvrdoglav....koliko drzi do strogoce i koliko nekad staromodan zna biti pokazuje i cinjenica da njega njegove kcerke persiraju......uprava isto ima svojih gresaka, ali hoenessova kritika nije bila bez podloge, jer glavno je pitanje zasto je van gaalu trebalo toliko dugo da gomezu da pravu sansu i to mu je cak dao silom prilika kada je poceo ostajat bez napadaca....izjavom u prosloj sezoni kako gomez i tymo nisu njegovi igraci jer su transferi realizovani bez njega on je totalno sputao ovu dvojicu igraca, a znamo sta je gomezu prosle sezone uradio (ona izmjena na poluvremenu u dortmundu koju sam vec spominjao i jednostavno moram opet :D )....

znaci koliko sam gore iznio argumenata koji idu u prilog van gaalu u drugom dijelu ima i par ovih kriticki tacki i da kazemo nedoumica kada je louis u pitanju...cinjenica je da je van gaal nekad licnost koju je tesko shvatit, iako njegovu filozofiju igre mozemo dosta shvatit, to je dug posjed lopte, strpljivo gradjenje igre i onda kada se vecina stvari poklopi ta igra bayerna djeluje impresivno, ako pocne motor zapinjat onda je to vjecno guranje lopte od jednog do drugog igraca i takvih smo situacija imali....a jedno je sigurno sa jakom odbranom, s pojacanjima odredjenim bi ova ekipa u kojoj je i onako mnogo potencijala koji ove sezone do vrha jos nije isrcrpljen bila jedan od velikih kandidata i za tron evrope
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 dec 2010, 01:16

torrenteS je napisao/la: hoj bayernu ubila te tamma, sto dozvoli uli da vam vladaaaa :cry:
u tebi(upravi) je pas do pasa, beton(uli) do betona i ostalih zenturaca(u muskom liku) bataljona.
Ne bih se više s tim zamar'o, kakvi su takvi su. Samo ću jedno reći, Uli mi nije mrzak.

Ostatak posta ne traži neku diskusiju, nego je to više neko tvoje razmatranje, pretpostavke ili gledanje u neku budućnost. :)
U svemu se nećemo nikad složiti, pa i u tome da sam ja bio za ostanak Basti-ja. On ako nastavi ovim tempom u njemu imamo novog Lothara, Stefana i Michaela zajedno. :idea:
Od sve trojice ima ponešto, ali oni nemaju ono što on ima.

@effe, neka si se malo i ti uključio :D
Malo sam ti razbaco post, da se lakše pročita. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

torrenteS
Kontakt:

Post Postao/la torrenteS » 29 dec 2010, 09:31

geronimo je napisao/la:Ne bih se više s tim zamar'o, kakvi su takvi su. Samo ću jedno reći, Uli mi nije mrzak.
njih sam spomenuo samo zbog ulijeve kritike na racun gaala.
Ostatak posta ne traži neku diskusiju, nego je to više neko tvoje razmatranje, pretpostavke ili gledanje u neku budućnost. :)
da 8-)
svemu se nećemo nikad složiti, pa i u tome da sam ja bio za ostanak Basti-ja. On ako nastavi ovim tempom u njemu imamo novog Lothara, Stefana i Michaela zajedno. :idea:
dakle prosjek.
ja govorim da se po bayernovoj klupi trose potencionalne super - klase ;) i to sve zbog prosjecnog igraca koji je ´bljesnuo´ u prosloj sezoni.
onaj ko se razumije u fudbal zna i zasto je ´bljesnuo´.
mladom kroosu fali samopouzdanja jer sumnja(opravdano) da ce biti poslan na klupu i zbog toga sto je na njemu ogroman pritisak da se dokaze. daj mu garanciju da ce igrati i u ovom momentu imas boljeg igraca nego sto ce to tvoj ´ljubimac´ ikada biti. to je i pokazao(na momente) u nekim utakmicama.
@effe, neka si se malo i ti uključio :D
Malo sam ti razbaco post, da se lakše pročita. ;)
efe je napisao odlican post i slazem se u svemu osim u vezi gomeza.
gomez nikada nece biti u stanju pratiti fudbalske virtuoze kakvi su roben i riberi.
sjetimo se da je i u prosloj sezoni je dobijao sanse koje naravno nije iskoristio.
covjek nije eksplozivan, njegova taktika je ravna nuli, treba veliki broj sansi da bi zabio(igrac sa najvise propustenih velikih sansi) naravno da kao takav nikada nece moci pratiti roberija usklicnik :D
el ima ko zivi???

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 dec 2010, 12:25

Odlični postovi, stvarno zanimljivo za čitati.

Ali da ne citiram sve, bilo bi previše toga.

@guber90, ti si uporan u traženju mana Gomezu. :D :D :D :D :D

Dok ovaj trpa, nemamo pravo prigovora. Dakle Mario trpaj i dalje iako ne zabijaš iz svake šanse. Jbg, pa nije ni Batistuta zabio iz svake šanse.

@geronimo, slažem se za Alabu. Posudba 2 godine bez pitanja. Jer ajmo realno. Da li se on može izboriti za veću minutažu prije: Schweinsteigera, Bommela, Tymoschuka, Pranjića i Kroosa?

Odgovor je vrlo jednostavan. Iako je zbilja veliki talenat i trebalo bi ga forsirat, to trenutna situacija ne dopušta.
Zato, lijepo na posudbu di će naravno biti glavni oslonac ekipe. Jbg, i Lahm je morao na posudbu jer nije mogao pored Sagnola da igra. Pa ga onda i prebacili na lijevu stranu tek u Stuttgartu, ako se ne varam.

Švajnijevo produženje ja mislim da znači samo jedno: ostanak do kraja karijere u Bayernu. Neće ga prodavati samo da zarade, možda u nekom slučaju di bi on želio otići, a to ne vjerujem. Jer lovu ima ovdje, uspjeh ima ovdje, ženu ima ovdje, obitelj je ovdje i šta mu više treba.

@torrenteS, to je našoj upravi problem. Uvijek bi gurali nos gdje nije mjesto i uvijek mora biti sve po njihovoj želji. E, to sa Gaal-om nije slučaj. Ovaj im izgleda ne popušta.

I takvo ponašanje uprave mi je oduvijek bilo idiotski. Tako je 2x stradao Hitzfeld. Jednostavno očito nije želio da se mješa sa tvrdoglavcima iz uprave. A još nikako ne mogu prežaliti njegov odlazak 2008. Kako su ga onda zaj.. da to nije normalno. A čovjek im donio sve trofeje što su mogli osvojiti.

Za Alabu sam rekao šta mislim. Ali da ipak dodam još nešto. Dolazi i Luis Gustavo. Dakle, igrač koji će zamijeniti Bommela. I opet neće biti mjesta za Alabu, nažalost.

@effe_sa, šta reći. Definitivno se slažemo. Jbg, ipak mi cijenimo Effenberga, dakle ne mogu nam se razmišljanja previše razlikovati. :D :D :D

efe_sa je napisao/la:znaci koliko sam gore iznio argumenata koji idu u prilog van gaalu u drugom dijelu ima i par ovih kriticki tacki i da kazemo nedoumica kada je louis u pitanju...cinjenica je da je van gaal nekad licnost koju je tesko shvatit, iako njegovu filozofiju igre mozemo dosta shvatit, to je dug posjed lopte, strpljivo gradjenje igre i onda kada se vecina stvari poklopi ta igra bayerna djeluje impresivno, ako pocne motor zapinjat onda je to vjecno guranje lopte od jednog do drugog igraca i takvih smo situacija imali....a jedno je sigurno sa jakom odbranom, s pojacanjima odredjenim bi ova ekipa u kojoj je i onako mnogo potencijala koji ove sezone do vrha jos nije isrcrpljen bila jedan od velikih kandidata i za tron evrope.

Evo mog razmišljanja. Ova filozofija igre je u svakom slučaju dobra. Puno drugačija nego u svih prijašnjih trenera.
Iako sam razmišljanja da i ova taktika nije vrh, u svakom slučaju je definitivno bolja od glupih, staromodnih i dosadnih 4-4-2.

E sad šta se meni ne sviđa kod van Gaalove igre. Vjerujem da se i vama to ne sviđa. Ono neprestano dodavanje lopte golmanu, pa ono sporo, predvidljivo i neodlučno igranje veznih igrača, konstatni povratak lopte stoperima da oni grade igru pa nedostatak kvalitetnog playmakera i ono što mene najviše razočarava, u mnogo slučaja nedovoljno riskiranje za nekim pokušajem prolaza i pasa.

To mene najviše smeta u našoj igri. Zato nam igra u prvih 10 utakmica nije bila na razini. U zadnje vrijeme se to ipak popravilo, dolaskom Riberija koji ipak više riskira i ne vraća toliko loptu nazad ( naravno, nisam rekao ništa novo), opet vraćanje Mullera na poziciju na kojoj izgleda daje najviše ( pozicija 10ke).

Pa da samo malo riskiramo s tim loptama, da nam vezni ne vraćaju lopte samo stoperima ili bekovima, naša igra bi automatski dobila novu razinu. Pa zar vama ponekad nije dosadno gledati igranje naših veznih igrača koji nemaju mu.. da krenu naprijed i pokušaju preuzeti veću odgovornost?

Postoji druga strana teorije, koja je vjerojatno točna. Van Gaal nema hrabosti, ne želi ili ne umije da igra s više rizika. To je njegova filozofija igre. Ponekad se stvarno zapitam da li Kroos ili Švajni ne žele ili ne znaju uzet loptu i krenut s njom prema napadu. Ali onda ipak shvatim da im je galonja vjerojatno zabranio da gube lopte u sredini pa zato ovi igraju tako dosadno.

Dobro, da me ne bi odmah kontrirali, naravno da se slažemo da niti Mark van Bommel niti Andreas Ottl ne mogu preuzeti rizik jer nemaju brzine, agilnosti, snage da prate napad, izdržljivosti, driblinga, ne barataju s loptom na ti i još nekolicina drugih nedostataka da ne nabrajamo.

Dakle, malo više rizika u veznom redu i mislim da bi to izgledalo puno bolje.

amell
Kontakt:

Post Postao/la amell » 29 dec 2010, 13:22

prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.