champions1921 je napisao/la:Slažem se da je Jamak odigrao možda i najbolju polusezon od kada je tu ali u konkurenciji Tomić, Zolotic, Svraka, Hasanović, Sadikovic neće mu biti lahko izboriti status sigurnog kada je u pitanju prvih jedanaest. Mene raduje ova konkurencija u sredini jer ona je mozak ekipe i biće aBd najzaslužnija za odbranu titule.
Svi ovi igraci imaju slicne karakteristike i mogu igrati u onom dijelu veznog reda,centralno ili defanzivnije u vezi.Po meni jedino Jamak moze ici malo ofanzivnije,prirodno ima fin zadnji pas,zna igrati lopte,a manje trci od svih ostalih nabrojanih.Tako da mi se on razlikuje od igraca sa ovog spiska.Ne vjerujem da njegovo mjesto moze biti ugrozeno uopste,jer je jedini igrac tog profila u nasem klubu.Ja sam nedavno i napisao da pored svih ovih veznjaka koji igraju u nasem klubu,nama opet fali jedan ofanzivni veznjak,igrac zadnjeg pasa,u slucaju da Jamak ima kartone ili se ne dao Bog povrijedi,na tom mjestu bi opet krpili,iako zvuci cudno.Nemamo osim njega nijednog takvog profilnog igraca.
Ovi ostali igraci su slicnih karakteristika koje individualno izrazavaju svako na svoj nacin,ali ordiniraju uglavnom po zadatku u centralnom ili defanzivnom dijelu veznog reda.Svi mogu puno trcati,i igrati u vise pravaca.Tomic ima dobar sut ,pa to nekada aktivno moze koristiti,Svraka ima odlican ulazak iz drugog plana gdje cesto iznenadi i poentira,Zola je defanzivac,Sadikovic je univerzalan,mekan,moze i ovako i onako...samo Jamak ne moze defanzivno,oko centra organizuje,siri igru,i daje pas u dubinu prema naprijed,to nijedan od ovih drugih veznjaka ne moze.Ali zato mogu trcati za njega.Prema tome kontam da ce on igrati bez obzira na sve.