FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Ajax
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2015, 10:38

Bolanos je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Tri milje maraka...
slika
Vratices se majstore!!! Dok je tebe bilo imao je ko primiti loptu i nositi ekipu. :plac:
Uf da je vratiti Stojceva nekako. :thumbup: :thumbup: Ovaj derbi bi zavrsio sasvim drugacije. Samo onda se opet postavlja pitanje taktike i pozicije Velkoskog. Jer Stojcev moze biti samo desetka a onda nema taktike sa dvojicom napadaca.

@Locust pogresno si me razumio. Nisam ni ja za Puzigacu. Samo nisam najsigurniji da je Bekic taj pravi bek sto nam treba. Svakako je daleko najveca steta od ove cetvorice igraca Stepanov po meni. Svakako sada je tako kako je. Nadam se da ce Bekic opravdati povjerenje ako ova cetvorica igraca stvarno odlaze.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 okt 2015, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 07 okt 2015, 10:43

Ajax je napisao/la:
Bolanos je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Tri milje maraka...
slika
Vratices se majstore!!! Dok je tebe bilo imao je ko primiti loptu i nositi ekipu. :plac:
Uf da je vratiti Stojceva nekako. :thumbup: :thumbup: Ovaj derbi bi zavrsio sasvim drugacije. Samo onda se opet postavlja pitanje taktike i pozicije Velkoskog. Jer Stojcev moze biti samo desetka a onda nema taktike sa dvojicom napadaca.

cimirot,ikande i stojcev eh da se to zadrzalo ove sezone ne mogu prezaliti

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 07 okt 2015, 10:44

Eh druze to bi bio vezni red iz snova!
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 okt 2015, 10:46

Meni je jos vise cudno sto je Jesic stavio hebibovica na desnom beku, pored Kallasija. Pogotovo sada kada pogledam ko je bio sve na klupi.
Toliko smo mogli imati vise opcija, samo sa jednom pametnom odlukom.

Takodje, sto mi je zapalo za oci. Bio sam na derbiju, pa sam i mogao vidjeti.
Kada napadamo, na nasoj polovini ostaju Barba i Tatko, i Eventualno Rustemovic il Radovac koji dolaze po loptu. Ono sto me je jako nerviralo je, da su Puzigaca i Duljevic bili uz autu liniju u 4 metra, smetaju jedno drugom. Brine me tolika limitiranost igraca, da ne znaju da mogu uci u sredinu terena, da dobijemo vise igraca u sredini. Ista situacija i na lijevom beku.. A benko i Velkoski u napadu.. Onaj Velkoski nije ni jednom se vratio il prisao prema centru da uzme loptu i podjeli na stranu.

ovako je nama napad izgledao.. Volio bih da neko ko zna da nacrta, il imate ono sranje sto uvijek postavljate formacije..

Delac

Tatko Barbaa
Rustemovic

------------------------------------------ Centar terena
Hebibovic Radovac Puzigaca

Okić Duljevic

Velkoski Benko

Izmedju Rustemovica i centra igralista je bilo tri igraca zelje, i nemoguce bilo prebaciti loptu na njihovu polovinu.
A ovi bekovi i krila ko pichke stoje na istoj poziciji i ne pomjeraju se, cekaju loptu.. Niko da udje u sredinu terena i pomogne.

Ja se jos uvijek pitam, gdje je i sta igrao Velkoski.

Dodaj sad njihovih 7 igraca na njihovoj polovini, pa ce se vidjeti da nije moglo nista da se uradi, da nije bilo prostoraa.. Odnosno mi nismo znali da iskoristimo.

Po meni je taktika i odabir igraca bio jako los, moglo je bolje. I naravno motiviranost igraca je bila na razinu qurca.
Zadnja izmjena: Zip, dana/u 07 okt 2015, 10:48, ukupno mijenjano 1 put.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 07 okt 2015, 10:48

Bolanos je napisao/la:Eh druze to bi bio vezni red iz snova!

Kakvo bi to trpanje bilo,a sad imas radovac rustemovic lol,nadam se zimi dva dobra vezna da ce doci to nam je daleko najpotrebnije cak bi mogo i puzigacu istrpiti samo da imamo jak vezni red.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2015, 10:48

tenpenny je napisao/la:cimirot,ikande i stojcev eh da se to zadrzalo ove sezone ne mogu prezaliti
Ikande bi mogao zamjeniti Cimirota jako korektno. Na drugoj poziciji imas Radovca, Kovacevica i Rustemovica zavisi sta ti treba. A na desetki Stojceva. Samo onda bi opet igrali 4-5-1. Cimirot se je morao prodati jer se je radilo o fenomenalnoj ponudi i nije mogao vise da napreduje ovdje. Sto se tice Stojceva nadam se njegovom povratku svakako. :thumbup: :thumbup:

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 07 okt 2015, 10:56

Ajax je napisao/la:
tenpenny je napisao/la:cimirot,ikande i stojcev eh da se to zadrzalo ove sezone ne mogu prezaliti
Ikande bi mogao zamjeniti Cimirota jako korektno. Na drugoj poziciji imas Radovca, Kovacevica i Rustemovica zavisi sta ti treba. A na desetki Stojceva. Samo onda bi opet igrali 4-5-1. Cimirot se je morao prodati jer se je radilo o fenomenalnoj ponudi i nije mogao vise da napreduje ovdje. Sto se tice Stojceva nadam se njegovom povratku svakako. :thumbup: :thumbup:
eh na toj drugoj poziciji treba da dignemo ljestvicu vise ta trojica radovac rustem i kova nisu kvalitet za prvih 11 mozda kova jedino bi mogo ima dobre predizpoziciji,ali da bi digli ljestvicu vise pored ikandea na toj drugoj poziciji treba da igra neko slican njegovim kvalitetima.Ta dva centralna vezna daleko najvazniji dio tima tu moramo biti beton sa radovcem i rustemom vido si sad da nas je zeljo uzo na sredini a nemaju bogzna neku sredinu ljudi to samo govori o nasoj trenutnoj kvaliteti u sredini terena.Radovac i rustem za sada mogu biti neki beck up,jer za prvih 11 sarajeva kakvog hocemo oni nisu.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 07 okt 2015, 11:00

Ikandeu treba sloboda sto znaci da mu je potreban neko poput Gojka da ga osigurava, Stojcev bi mu takodje pravio dosta prostora tako da sam siguran da bi Ikande imao fin broj asista i golova na svom kontu. Tog osiguraca imamo sigurno, Kova je ekstra igrac, do njega Ikande a sad ispred kako Jesa poreda. Radovac prva solucija sa klupe.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 07 okt 2015, 11:02

Bolanos je napisao/la:Ikandeu treba sloboda sto znaci da mu je potreban neko poput Gojka da ga osigurava, Stojcev bi mu takodje pravio dosta prostora tako da sam siguran da bi Ikande imao fin broj asista i golova na svom kontu. Tog osiguraca imamo sigurno, Kova je ekstra igrac, do njega Ikande a sad ispred kako Jesa poreda. Radovac prva solucija sa klupe.

Pa da upravo tako kova i ikande i ispred njih kako poreda jesa,mnogo bi nam bilo lakse da se onaj pacijent vjecni alispahic pokazo u boljem svijetlu pa bi onda imali dosta rijesenja.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2015, 11:05

tenpenny je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
eh na toj drugoj poziciji treba da dignemo ljestvicu vise ta trojica radovac rustem i kova nisu kvalitet za prvih 11 mozda kova jedino bi mogo ima dobre predizpoziciji,ali da bi digli ljestvicu vise pored ikandea na toj drugoj poziciji treba da igra neko slican njegovim kvalitetima.Ta dva centralna vezna daleko najvazniji dio tima tu moramo biti beton sa radovcem i rustemom vido si sad da nas je zeljo uzo na sredini a nemaju bogzna neku sredinu ljudi to samo govori o nasoj trenutnoj kvaliteti u sredini terena.Radovac i rustem za sada mogu biti neki beck up,jer za prvih 11 sarajeva kakvog hocemo oni nisu.
Nije isto igrati sa dvojicom u sredini kod 4-4-2 i trojicom u 4-5-1. I Rustemovic i Radovac i Kovacevic ( koja god dvojica bi igrala ) bi izgledali puno bolje sa jos tim trecim veznim igracem odnosno desetkom. A kamoli ako bi ta desetka bio igrac kvaliteta Stojceva. Ne znaci ni da je 4-4-2 losa ili 3-5-2. Sve ima svoje + i -. Zavisi. Stojcev bi isto bolje izgledao u 4-5-1 nego u 4-4-2 pa sve da su ta dvojica igraca Cimirot i on. Jednostavno lakse je igrati veznim igracima ako imas trojicu igraca nego dvojicu u sredini veznog reda. A kod 4-4-2 je teze protivnickim stoperima jer moraju cuvati bar dvojicu napadaca umjesto jednog.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 07 okt 2015, 11:10

Ma sa dvojicom se moze samo protiv laksih ekipa,a zna se da danas svi igraju 4-3-3 samo jbg nama su otisli najbolji igraci,neki povrijedzeni tako da moralo se nesto izmisljati al mi se sigurno vracamo u sljedecim tekmama sa 3 vezna u sredini kako i treba da bude e sad sto te 10 nema jer onaj pacijent alispahic ne znam sta on konta boli njega dzoka prima platu i lezi,da je sportista nesto bi uradio za sebe otiso potrazio rijesenje negdje za svoju povredu al boli njega ****.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2015, 11:18

Zip je napisao/la:ovako je nama napad izgledao.. Volio bih da neko ko zna da nacrta, il imate ono sranje sto uvijek postavljate formacije..
http://www.footballuser.com/post
Evo ti jarane ovdje mozes i ti da napravis formaciju ako ti je lakse ovako.

http://lineupbuilder.com/new.php
Ova ti je jos laksa za crtanje jer mozes da nacrtas zamisljene linije kretanja igraca. Jedino nemas posebni dres za svaki tim kao sto imas u ovoj iznad. :salut: :salut:

Slazem se @tenpenny. Treba imati vise razlicitih formacija zavisi od protivnika protiv kojega igras. I slazem se i sa @Zip-om da je glavni uzrok poraza jer smo im prepustili sredinu terena. Jednostavno je falio taj jedan igrac. Sada protiv Veleza je svejedno. Protiv njih se moze igrati 4-4-2 odnosno na gol vise pa sve i da odigraju bunker.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 okt 2015, 11:24, ukupno mijenjano 2 puta.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 okt 2015, 11:23

@zip
Jel ti ovako zamisljas da je bilo
slika

Volio bih kada bi mi neko rekao da li postoji slicna stvar da se mogu ubaciti obje ekipe, ja ovdje pokusao ali mi svi nose TA dres i svi bordo

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 07 okt 2015, 11:25

Zadnja izmjena: mma_hz, dana/u 07 okt 2015, 11:26, ukupno mijenjano 2 puta.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 07 okt 2015, 11:25

slika

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 07 okt 2015, 11:26

Ma da je zaostajat ko prošle godine za kamenjarima na polusezoni dobro bi bilo , ovako se bojim da će nam prvi bit na + 5 .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

tenpenny
Kontakt:

Post Postao/la tenpenny » 07 okt 2015, 11:28

tenpenny je napisao/la:slika

Ovo je najace sto imamo valjda ce se mesa oporaviti pa ovo uigravati ovaj satav je bas jak

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 07 okt 2015, 11:30

Ne znam za vas al ja zivim da vidim ovo kod nas ....
.
I jos bi na lijevog beka i desno krilo stavljao omladince. I naravno umjesto Benke sto vise forsirat malog Hadzica
slika
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 okt 2015, 11:30

tenpenny je napisao/la:
tenpenny je napisao/la:slika

Ovo je najace sto imamo valjda ce se mesa oporaviti pa ovo uigravati ovaj satav je bas jak
Da ako bi Mesa bio onaj Mesa iz Dinama a on jos nija ni pola te forme pokazao. Samo zamjeni pozicije Duljevica i Okica. I mozda da se vrati Kouadio kao alternativa na krilu.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 07 okt 2015, 11:32

slika

Neki moji mokri snovi . Ovo se neće nikad desit al hajd .
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Samba71, Vanja8 i 53 gosta.