Mnogi bi klubovi trebali da se ugledaju na Olimpik. Mislim da je to jedna od najpostenijih ekipa u BiH.
Sto se tice nase kupovine utakmice sa Goskom to je glupost!
Sloboda je mozda nekada prodavala utakmice, ali nikada kupovala.
Zasto to mislim, jer u Slobodi je uvijek bilo onih koji zele da pomuzu Slobodu, a nikada da daju.
Evo valjda se i to promjenilo.
Sto se tice ovih utakmica sa Zeljeznicarom, drago mi je da nam nisu pustili, odigrali posteno i pobjedili.
Siguran sam da ce to uraditi isto do kraja prvenstva. Postujem i cijenim Amara Osima i mislim da nece tek tako dati bodove Leotaru. Ako i bude dao onda neka im je na dusu.
U svakom slucaju bolje je i casno ispasti, pa se vratiti, al' ne dugovati nikome nista!
Jos samo jedno, da su drugi poklanjali bodove Borcu da ne ispadne, oni bi im morali sad vracati. Pa kako bi onda igrali ikada u Evropi optereceni vracanjem bodova.
Gledam i idem na utakmice Slobode od '71 i ici cu, bilo da je u prvoj ili drugoj, bilo da je ulaz 5, 10, 50 ili djabe!
Zato neka svi igraju posteno, pa onda sta bude!
Druga je stvar sto nikada ne bih volio da ispadnu neki klubovi iz lige. Prije svega volim da u ligi budu:
Sloboda-jer je moja i od 1969 je u najelitnijem takmicenju
Sarajevo-jer je veliki klub
Zeljo-jer je veliki klub
Celik-jer je drag i klub koji je nalik na Slobodu. Gdje bi radnici subotom i nedjeljom.
Borac-zato sto je veliki klub bio i u YU i sada
Velez-koji je imao sjajne generacije i koji nije postao prvak samo zato jer je iz "male sredine" isto kao i Sloboda
Olimpik-klub koji se bori, koji je nov, ipak ga postujem
Leotar-koji je i u bivsoj YU uvijek bio na domak ulaska u prvu ligu
Bugojanska Iskra-nekada prvoligas u Yu, ne znam sta se sada desava sa njima
Zrinjski-neka i njih, jedina zamjerka je sto su otkinuli stadion Velezu (iako ce jos malo pa Vrapcici biti ljepsi stadion.
Zvijezda-klub koji je porastao dobrom organizacijom i podrskom opstine i privrednika
Travnik-neka i njih nikada nisasm zelio da ispadnu
Jedinstvo Bihac-i oni bi tu trebali da se nadju
Slavija-i oni su dobro dosli u prvu
Siroki-dobro organizovan, ima podrsku, infrastrukturu (samo da imaju malo majnje onih parola koji nisu bas za fudbal)
Jesam li nekogfa zaboravio?
E sada pogledajte samo imana klubova, pa valjda bi to trebala biti najjaca liga u bivsoj YU

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.