moustapha je napisao/la:
Relativno gledajuci to i nisu teske tri utakmice. Pogotovo se to odnosi na ove dvije gostujuce, timovi u raspadu. Samo bi Zrinjski mogao tu nesto uraditi, ali opet tesko za ocekivati. Prve tri utakmice ne moraju nista da znace.
Sto se tice pojacanja, nama cijelo vrijeme objasnjavate da ne ocekujemo previse od nekih igraca, jer ne znamo u kakvoj se formi nalaze, a kod vas vec slavlje sa Spahicem i Jahicem, iako ovaj drugi jos nije ni dosao.
Atmosfera se fino nabrijava, steta sto ima jos vise od mjesec dana do pocetka, bice ovo interesantno proljece. Ko doceka pricace.

Ja kao zeljovac zaista ne obracam pretjerano paznju na pojacavanje konkurenata. Naravno kod vas se digla prevelika buka,u prilicnoj ste euforiji,sto je sasvim normalno i jasno,pa i medijski izuzetno popraceni,i sve i da necu i da ne zelim,moram onda obratiti paznju i na desavanja u tom klubu.Mediji cine cuda i tako gledano zaista izgleda kao da ste super pojacani.
Ja gledam svoj tim i kriticki se osvrcem na eventualne probleme u ekipi ili sa ponekom pozicijom,nekada kritika bude dobra,a nekada i ne bude dobra.Svi mi imamo svoje zelje,kako bi nas tim mogao izgledati,da bi osvojili trofeje.
Necu onda pretjerano govoriti o tvom klubu,pogotovo na ovoj temi,no ako bi uzeo za primjer neka vasa pojacanja,onda bih analizom koja je realna dosao do zakljucka da vama jedan Puric nije potreban,kao npr. ni Baric.Na kraju krajeva,karijera jednog Purica su Modrica,Celik,pa onda neki tim iz Uzica koji tamo igra u prvoj ligi.Generalno je Sarajevo i bolji veci klub od navedenih i uzimanje jednog takvog igraca nije osnova da bi se u takvom klubu kao sto je Sarajevo ova individua nazvao pojacanjem,vec apsolutnom prinovom,koji mora da se dokaze u trenutno najvecem klubu u njegovoj karijeri.I uglavnom je tako kod svih vasih pojacanja,ako izuzmemo golmana za kojim isto nemate potrebu,jer je Bandovic sasvim dovoljno rjesenje za vas i ovu ligu.Baric ima CV,ali je igracki mrtav vec dugo vremena..Bilbija takodjer,ima dosta izgubljenih utakmica protiv Zelje,nije odigrao zvanicnu tekmu podugo.I tako,da ne duzim o vasoj ekipi,mogu samo da zakljucim da imate pojacanja u vidu sirine ekipe i dugacke klupe.Meni to malo nije jasno,jer pretjerujete,bice dosta nezadovoljstva kod igraca koji ne igraju,a opet su kvalitetom u pet deka.
Zeljo kao ekipa ima nesto drugo,ali ima i rezultate.Kratka nam je klupa kada gledamo bas kvalitet,a oslonjeni smo na dosta neiskusne igrace,koji sa druge strane vise borbenoscu nadoknadjuju neke nedostatke,a kadar su iz omladinske skole,sto je u ovom trenutku ono nesto sto nam daje nadu da idemo pravim putem.Ipak,sasvim je jasno da je nama potreban neki igrac koji bi iskustvom i kvalitetom dao mir na terenu mladjim igracima.Imamo mi i takvih igraca ,ali bi nam svakako valjalo iskustvo jednog Jahica.Da li ce on doci ili ne,to nije bitno.Da li bi nam valjao? Apsolutno !
Mi nekako imamo dvije razlicite klupske politike u ovom trenutku i bice zanimljivo kako ce to teci sa obje strane.Svakako je lova ta koja uvijek favorizuje neku ekipu i rad samog kluba.No ima nesto i u inatu,ljubavi i tamo gdje si se odskolovao.
Meni je jasno sto je vasa klupska administracija odlucila da u ovom trenutku na trzistu pokazete moc.Na nas opet gledam kao na klub koji stalozeno radi svoj program i ima mir prvog mjesta i nekih osvojenih titula,koje nam daju mogucnost da uradimo na miru jednu transformaciju u svakom smislu,a da evo ne padnemo nisko rezultatom.Drzacemo se mi odlicno i bez Jahica.Kadar smo za to.Nama pocinje jedan novi ciklus u kojem je svakako ubiljezen cilj da idemo u evropu.
Kada opet pogledam sve ostale konkurente,pojacavaju se sa imenima koja su dobra za ovu ligu,ima tu nekoliko i nasih sampionskih igraca u tim ekipama.No opet mislim da i dalje Siroki radi perfektno,a da se ostali napumpavaju imenima,koja mozda nece dati svoj maksimum,bez obzira sto znaju dobro igrati lopte i sto bi mogli uraditi velike stvari u ovoj ligi.Zeljo,Sarajevo i Siroki su konkurenti za titulu po meni,a to treba dokazati i na terenu.Dobro je rekao Dino,ko se bolje bude spremio taj ce prvi do cilja,bez obzira na igracki kadar.A mi imamo solidno mlad i borben,uigran igracki kadar,bez velikih imena,a sa velikim srcem.To su nasi mladici dokazali u ovih 19 kola.Nece se na njih niko ljutiti ako ne uspiju doci prvi do cilja.Oni ce izrasti u odlicna imena.Na kraju krajeva Bogicevic,Zeba i jos neki drugi igraci su i dobili imena u ovom klubu,pa su sada svakom pojacanje.Tako ce biti i dalje sa igracima koji igraju u Zelji.
Nisam ti pisao repliku,kao tebi,vec sam se samo nadovezao malo na misljenje.Pozz.