E.Čolić je dobar igrač i ako ga ne budu zezale povrede sigurno če se izboriti za prvi tim a vi internet pljuvači se malo smirite,Za mene nam je njegov ostanak dobitak.ennis je napisao/la:Elvir Colic jedan je od nas![]()
meni drag igrac,sasvim solidan rijesio bi se brko njega davno da misli da nam ne moze pomoci.
Ja najvise vjerujem @superu kad su u pitanju dojave o igracima,pogadja lik ima informacije
Dolaskom A.Spahica na svim pozicijama imamo dovoljan broj igraca,nema potrebe za gomilanjem.Jedino neki stoper sa extra kvalitetom koji ce biti pojacanje i za Evropu.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- JosipBukal
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Valjda ce sto prije postaviti snimak tekme na Mojoj TV pa da vidimo kako je to izgledalo i uzivo..U svakom slucaju pobjeda bas onakva kakva je morala biti kad igraju aktuelni sampion i nizerazredna ekipa..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Znaci ovih dvadeset,plus Kerla i Ara,plus Zola,Benjo i Kvesa,to je to.Vjerovatno ce Memija odigrati jos ovu polusezonu za juniore,Alibasic na posudbu,ali koliko sam cuo samo na sest mjeseci.I to je nasa igracka krizaljka za ovu polusezonu.
....plus Vernes Selimović....FKZ1921 je napisao/la:Znaci ovih dvadeset,plus Kerla i Ara,plus Zola,Benjo i Kvesa,to je to.Vjerovatno ce Memija odigrati jos ovu polusezonu za juniore,Alibasic na posudbu,ali koliko sam cuo samo na sest mjeseci.I to je nasa igracka krizaljka za ovu polusezonu.
Pa danas nije igralo 5-6 najboljih igrača: Ara, Vernes, Kerla, B. Čolić, Kvesa, Zola...
Edit: Iz ove analize le vidljivo da nam je Ara Hodžić bio najbolji igrač polusezone, a njemu uz rame, Vernes Svraka, Toma, Stanić.
Pojedinosti i analiza postignutih golova
Željezničar je u devetnaest odigranih kola postigao 32 gola što nas čini drugom najefikasnijom ekipom dosadašnjeg dijela prvenstva. Međutim, rijetko ko se bavio analizom ovih postignutih golova te je možda upravo zimska pauza dobra prilika da izdvojimo neke zanimljive pojedinosti.
Armin Hodžić je postigao osam golova i trenutno je naš najbolji strijelac. Jedan gol manje je postigao Vernes Selimović, Muamer Svraka je postigao četiri, Tomislav Tomić tri, a Riad Bajić i Semir Kerla po dva. Dva gola je postigao i Eldin Adilović, s tim što je on igrao samo u prvih pet kola. Po jedan gol su postigli Sead Bučan, Srđan Stanić, Elvir Čolić i Yani Urdinov.
Kada govorimo o golovima, nerijetko zapostavljamo zasluge asistenata. Stoga treba istaći da su Nermin Jamak i Armin Hodžić, sa šest ubilježenih asistencija, najbolji u tom segmentu. Srđan Stanić je dodao četiri, Tomislav Tomić tri, a Vernes Selimović, Muamer Svraka i Eldar Hasanović po dvije. Jednu asistenciju imaju Sead Bučan i Mladen Zeljković.
Samo smo tri pogotka postigli izvan šesnaesterca (Bučan, Bajić i Tomić), ali je svakako pohvalno da smo gotovo sve pogotke postigli iz igre. Naime, od 32 gola, samo su dva iz penala (Urdinov i Selimović), dva nakon kornera i jedan nakon slobodnog udarca. Svi ostali su postignuti iz akcija našeg tima.
Dominirali su pogoci postignuti desnom nogom, jer ih je bilo četrnaest. Lijevom nogom je postignuto jedanaest golova, dok je sedam puta mreža protivničkog tima pogođena glavom. Hodžić je tri gola postigao desnom, dva lijevom nogom i dva glavom. Selimović je četiri puta pogađao desnom nogom, a tri puta glavom, a Svraka tri puta desnom i jednom lijevom nogom. Tomić je sva tri pogotka postigao lijevom nogom, kao i Bajić svoja dva, odnosno Stanić i Urdinov svoje jedine golove. Adilović je jedan gol postigao glavom, a jedan desnom nogom, dok su po gol desnom nogom postigli Bučan i Elvir Čolić.
Ako pogledamo distribuciju golova po periodima igre, najviše ih postižemo na početku drugog poluvremena, s obzirom na to da smo od 46’ do 60’ postigli čak devet golova. Po osam smo postigli u periodima od 30’ do 45’ i od 60’ do 75', po tri u prvih petnaest minuta utakmice i u periodu od 15’ do 30', a samo jedan u posljednjih petnaest minuta.
Ukupno je u prvom poluvremenu postignuto četrnaest, a u drugom osamnaest golova. Po igračima, Hodžić je pet postigao u prvom, a tri u drugom dijelu igre. Selimović je u prvom dao tri, a u drugom četiri pogotka. Svraka je po dva gola postigao u oba poluvremena. Urdinov i Elvir Čolić su pogađali samo u prvom, a Stanić, Kerla, Adilović i Bučan samo u drugom. Bajić je po jedan gol postigao u oba dijela igre, dok je Tomić jedan postigao u prvom, a dva u drugom poluvremenu.
Na Grbavici smo postigli osamnaest, a na gostovanjima četrnaest golova. Ukoliko ovaj učinak rasporedimo na pojedine igrače, možemo uočiti da je Hodžić pet golova postigao na Grbavici, a pet na gostujućim terenima. Selimović je čak pet golova postigao na gostiovanjima, a preostala dva na Grbavici. Svraka je na našem stadionu postigao tri, a Tomić dva gola, dok su po jedan postizali na gostovanjima. Po jedan i na domaćem i na gostujućem terenu su postizali Bajić, Kerla i Adilović. Bučan, Staić i Elvir Čolić su jedan gol postigli na Grbavici, a Urdinov na gostovanju.
Za kraj, spomenimo i to da je Hodžić jedini uspio postići tri gola na jednoj utakmici, i to u pobjedi od 4:1 protiv Leotara.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Kao prvo svaka čast na ubjedljivoj i visokoj pobjedi nad velikanom iz Jablanice. Očito se igračima Željezničara ukazalo u Međugorju da igraju protiv FKS pa se naložili i nagazaše ove cirkusante iz Jablanice. Ovim današnjim rezultatom ste pokazali da ste najveći fovorit za titulu prvaka države i najvjerovatnije će te drugoplasiranoj ekipi u PL BiH pobjeći oko 10 bodova minimalno i time vam već sada čestitam titulu. Vaše najveće pojačanje ove sezone je što imate dva šefa stručnog štaba Dinu Đurbuzovića na klupi i Amara Osima u tunelu. Bolje 4 oka vide nedostatke u ekipi nego 2 oka 

SRETAN BROJ - 1725
- bistrikboy
- Kontakt:
Bravo ovo je sustina svega!Mi smo mozda pobjedili 10:0 a Sarajevo bi pobjedilo 23:0 tako da nema razloga za bilo kakvu nadu sampion se zna,velikan sa Koseva!pitic je napisao/la:Kao prvo svaka čast na ubjedljivoj i visokoj pobjedi nad velikanom iz Jablanice. Očito se igračima Željezničara ukazalo u Međugorju da igraju protiv FKS pa se naložili i nagazaše ove cirkusante iz Jablanice. Ovim današnjim rezultatom ste pokazali da ste najveći fovorit za titulu prvaka države i najvjerovatnije će te drugoplasiranoj ekipi u PL BiH pobjeći oko 10 bodova minimalno i time vam već sada čestitam titulu. Vaše najveće pojačanje ove sezone je što imate dva šefa stručnog štaba Dinu Đurbuzovića na klupi i Amara Osima u tunelu. Bolje 4 oka vide nedostatke u ekipi nego 2 oka
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Hvala, havala.. Nije da nismo navikli na titule, za razliku od nekih, pa nam je to svakodnevnica i zato se nesto pretjerano i neuzbudjujemo oko iste jer je i ova nasa...pitic je napisao/la:Kao prvo svaka čast na ubjedljivoj i visokoj pobjedi nad velikanom iz Jablanice. Očito se igračima Željezničara ukazalo u Međugorju da igraju protiv FKS pa se naložili i nagazaše ove cirkusante iz Jablanice. Ovim današnjim rezultatom ste pokazali da ste najveći fovorit za titulu prvaka države i najvjerovatnije će te drugoplasiranoj ekipi u PL BiH pobjeći oko 10 bodova minimalno i time vam već sada čestitam titulu. Vaše najveće pojačanje ove sezone je što imate dva šefa stručnog štaba Dinu Đurbuzovića na klupi i Amara Osima u tunelu. Bolje 4 oka vide nedostatke u ekipi nego 2 oka
A prekjucer se muke uzdizale sto su sa 3:0 pobjedili rahlje iz iste Lige samo jos mnogo losije...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
-
- Kontakt:
Tacno se moram postiditi za tebe. Ne vidim svrhu ovakvog posta, saznao sam da je Zeljo dobio u prijateljskoj utakmici i pomislim procitati ko je dao golove, ko je igrao i kako je sve to izgledalo, a moram citati objedinjenje svjetske gluposti u jednom postu. Nadam se da ces dobiti ban, zbog tebe necu ni saznati kako je Zeljo igrao, ko je dao golove...pitic je napisao/la:Kao prvo svaka čast na ubjedljivoj i visokoj pobjedi nad velikanom iz Jablanice. Očito se igračima Željezničara ukazalo u Međugorju da igraju protiv FKS pa se naložili i nagazaše ove cirkusante iz Jablanice. Ovim današnjim rezultatom ste pokazali da ste najveći fovorit za titulu prvaka države i najvjerovatnije će te drugoplasiranoj ekipi u PL BiH pobjeći oko 10 bodova minimalno i time vam već sada čestitam titulu. Vaše najveće pojačanje ove sezone je što imate dva šefa stručnog štaba Dinu Đurbuzovića na klupi i Amara Osima u tunelu. Bolje 4 oka vide nedostatke u ekipi nego 2 oka
- Ultras1921
- Kontakt:
pitic je napisao/la:Kao prvo svaka čast na ubjedljivoj i visokoj pobjedi nad velikanom iz Jablanice. Očito se igračima Željezničara ukazalo u Međugorju da igraju protiv FKS pa se naložili i nagazaše ove cirkusante iz Jablanice. Ovim današnjim rezultatom ste pokazali da ste najveći fovorit za titulu prvaka države i najvjerovatnije će te drugoplasiranoj ekipi u PL BiH pobjeći oko 10 bodova minimalno i time vam već sada čestitam titulu. Vaše najveće pojačanje ove sezone je što imate dva šefa stručnog štaba Dinu Đurbuzovića na klupi i Amara Osima u tunelu. Bolje 4 oka vide nedostatke u ekipi nego 2 oka

Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921
Forza Inter!
Forza Inter!
-
- Kontakt:
Neka malo samopouzdanja.Ekipa dobra, uigrana..to je nasa ogromna prednost jer sve ekipe (vrh) su u 5 grama razlike, tako da mislim da smo mi i Siroki glavni kandidati za titulu jer nismo imali nekih veliki promjena.
Jedva cekam pocetak, plaho sam se zazelio atmosfere

Jedva cekam pocetak, plaho sam se zazelio atmosfere

- DukeOfWellington
- Kontakt:
Tek sad su ubacili Sloga - Sarajevo, možda ipak neće biti do sutra.
piticu Nije vam lahko,unistio vam Zeljo i Amar najbolje godine zivota.Imate traume od njih.Zato ti je bolje da ides analizirati vase meceve u kojima ste izdominirali "gigante" Brotnjo i Slogu.Mani se ti Zelje. bolje je to po tvoje zdravlje 

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Ma pustite diva, vidite da je izasao iz svog bordobijelog svijeta, kako se već pjeva u pjesmi, oni tako tradicionalno izlaze iz svog svijeta za januar i juni, juli, a onda dođe Željo, a ybg nekad i nemaju sreće pa nalete na Kiflje ili Goluboviće. Prema tome, ove frustracije su sasvim razumljive.
Ja te volim, volim Željo..
- SarajlijaTM
Ima li kakav video ove por.njave?
- corleone87
- Kontakt:
S kim igramo sljedecu utakmicu i kada..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Srijeda 14:30 sa Metkovicem ili Opuzen..
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
- invincible1921
- Kontakt:
Da,mislim da je danas igraoinvincible1921 je napisao/la:Amir Spahić se priključio pripremama Željezničara![]()

Ako je greska pardoniram
Željeznicar za život cijeli !
- invincible1921
- Kontakt:
pa sta je sa njim hocel to igrat za naslikusa je napisao/la:Da,mislim da je danas igraoinvincible1921 je napisao/la:Amir Spahić se priključio pripremama Željezničara![]()
![]()
Ako je greska pardoniram

=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.