FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

champions1921

Re: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 20 jan 2014, 13:32

Ne znam zašto Bajića nismo koristili na lijevom krilu već na desnom s obzirom da je ljevak i da na desnom krilu imamo par rješenja.. Odavno nismo imali igrača sa kvalitetnijom ljevicom od Bajine i mislim da bi se on mogao prilagoditi toj poziciji i da bi mogao biti rješenje za naš hronični problem na toj strani..
BUDI ŽELJO !!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 20 jan 2014, 13:33

lakše mu sa denosg krila lijevom nogom pucati :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 jan 2014, 13:42

fedeltafrotta je napisao/la:lakše mu sa denosg krila lijevom nogom pucati :mrgreen:
Jeste,to je cinjenica...tako se radilo i sa Viscom,napravi laznjak,namjesti se na desnu i sajba po golu.Problem je sto mi u ekipi trenutno imamo samo jednog takvog sutera i to je Bajic.On moze napraviti prodor sa desne strane prema sredini i iskoristiti dobar sut.Ja se ne sjecam da je to poslije Visce ikada iko radio sa lijeve strane.Onda bi to imalo logiku.Ali ako nemas sutera Viscinog kapaciteta,onda brate nadji lijevo krilo,nekoga ko moze u brzini napraviti skolski centarsut koji ce biti koristan.Mi petljamo po lijevom krilu,pravimo laznjake a onda centarsut desnom i to balon.A da neko opuca kao Visca,to je vec umjetnost.Zato mislim da nam itekako fali nekoliko pozicija.
Ali evo,prvi smo,mi smo stvarno cudo :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 20 jan 2014, 13:43

Ma može on odapeti i sa lijeve strane.. Od Visće tražimo kvalitetnog ljevaka za tu poziciju i onda on dobije desnu stranu a na lijevoj se pokušava čak i sa Svrakom..
BUDI ŽELJO !!!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 20 jan 2014, 13:44

Fali Bajicu brzine definitivno, jos uvijek ga ne vidim kao stabilnog clana prvih 11 na bilo kojoj poziciji.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 20 jan 2014, 13:50

Ovo podmladjivanje ekipe je uradjeno perfektno.Prvi smo, a u startere su promovisana dva juniora,sa dugogodisnjim ugovorima,sto je velika nova vrijednost za klub, u parama, sigurno blizu milion eura. Medjutim, osnova svega je kontinuitet rezultata, sto znači minimalno evropa svake godine.
To opet znaci da se uvijek mora imati minimum kvaliteta za taj rezultat. Pored ove politike sa nasim oml.pogonom, klub mora dovesti i neka kvalitetna pojacanja, ciljana i fakat pojacanja.
U ovom momentu, apsolutno nam je potreban jedan lijevak, brz, sposoban da odigra sve po lijevoj strani kao Stana po desnoj.Po meni je to to za zavrsiti ovu sezonu na jednom od prva tri mjesta.
Budemo li jos dvije sezone imali ovaj kontinuitet rezultata, nastavimo li dva do tri juniora po sezoni promovisati, vratili nam se Zola na nivo od prije povrede, mi necemo imati nikakvih finansijskih problema, klub ce se uspjesno samofinansirati.
Samo nam treba mjera u svemu.Trebamo biti na zemlji i sad kad smo prvi sa ovom ekipom, i sutra,ako to ne budemo bili.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 jan 2014, 14:08

boccaccio je napisao/la:@zaboljisportubih

Upravo tako...evo uzmi za primjer i desno krilo.Prirodno imamo igrace koji su po vokaciji na tom mjestu : Bucan,Selimovic,Stanic,Bajic...moze uletiti i E.Colic.
Lijevo krilo po vokaciji NIKO.
Onda tu ulijecu Bucan,Stanic,E.Colic,prakticno desnjaci koji nikada nisu ni dodali loptu lijevom nogom.Sada trebas ocekivati prodor i centarsut od njih po toj strani? U zadnje vrijeme izguran je Svraka na tu poziciju.A zasto? Zato sto na njegovoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog u zadnjih godinu dana imas igrace tipa Zolotica,Hasanovica,Tomica i Sadikovica koji igraju dobro,i za razliku od reprezentativca ne kriju se od lopte i dodavanja.Sta ce onda uraditi sa Svrakom? Baciti ga negdje na stranu,pa hajmo onda na lijevo krilo,jer na zadnjem veznom imas dovoljno igraca koji dobro odradjuju posao.Na lijevom krilu nemamo nikoga pa ti dodje svejedno,tamo popunjavas mjesto,kao sto je i Zebu gurao tamo pa ga unistio kreativno nas sef.Ubio ga u pojam i izbacio van desavanja na terenu gdje je bio centralno i gdje je bio figura koji je kao takav mogao nesto sa loptom i da radi.E tako je i sa Svrakom,s tim sto ovome sada odgovara da ga gurnes u stranu,onda se ubaci odjednom u sredinu i cak i poentira.Ali Svraka u zivotu nije igrao na tom mjestu.
I onda kada skontas,bar polovina pozicija nam je takva.Sta ce nam stoper kada mozes ugurati Hasanovica veznjaka,sta ce nam lijevi bek kada imamo Stanica,sta ce nam lijevo krilo kada imamo Svraku,E.Colica,Stanica,Bucana...itd itd...i onda ispade da u nasem timu svi mogu sve igrati.Mi smo polivalentni,da mislim da u evropi nema ovakve ekipe koja moze toliko ispreturati igrace dijametralno suprotno,kao varijantu od desnog krila do lijevog beka,od veznog igraca do stopera,od desnog krila do napadaca,od desnog krila do lijevog krila...jedino se golman ne mijenja.
Slažem se u potpunosti samo treba imati još nešto na umu a to je pozitivni dio svega ovoga. Gledam sinoć Luiz na zadnjem veznom npr itd. Isto tako i Barsa npr često rotira pa ima igrača koji mogu pokriti nekoliko pozicija. To je prednost jer u toku tekme možeš napraviti neke rotacija pa i formaciju a da čak ne zamjeniš igrača jer misliš da je neko brži od nekoga ili da će neko donijeti prednost na nekom dijelu terena u odnosu na nekog iz protivničke ekipe itd. Naravno svi oni imaju svoje primarne pozicije i na svakoj poziciji imaju igrača koji je primarno tu, a mi nemamo te primarne na nekim pozicijama i to je problem. Ako me razumiješ šta hoću reći.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 jan 2014, 14:13

FKZ1921 je napisao/la:Ovo podmladjivanje ekipe je uradjeno perfektno.Prvi smo, a u startere su promovisana dva juniora,sa dugogodisnjim ugovorima,sto je velika nova vrijednost za klub, u parama, sigurno blizu milion eura. Medjutim, osnova svega je kontinuitet rezultata, sto znači minimalno evropa svake godine.
To opet znaci da se uvijek mora imati minimum kvaliteta za taj rezultat. Pored ove politike sa nasim oml.pogonom, klub mora dovesti i neka kvalitetna pojacanja, ciljana i fakat pojacanja.
U ovom momentu, apsolutno nam je potreban jedan lijevak, brz, sposoban da odigra sve po lijevoj strani kao Stana po desnoj.Po meni je to to za zavrsiti ovu sezonu na jednom od prva tri mjesta.
Budemo li jos dvije sezone imali ovaj kontinuitet rezultata, nastavimo li dva do tri juniora po sezoni promovisati, vratili nam se Zola na nivo od prije povrede, mi necemo imati nikakvih finansijskih problema, klub ce se uspjesno samofinansirati.
Samo nam treba mjera u svemu.Trebamo biti na zemlji i sad kad smo prvi sa ovom ekipom, i sutra,ako to ne budemo bili.
Evo ,to je to..malo sam se raspisao danas,imam viska vremena ,pa se izvinjavam :mrgreen: . Sasvim se slazem sa svim ovim cinjenicama sto si napisao.I prosto je tako,da smo mi ekipa kojoj treba rezultat.Kada ja napisem da trebamo stopera,i to ne jednog nego dva,to ne znaci da mi po vokaciji u ovom trenutku nemamo stopera,vec su to mladi neiskusni igraci koji nemaju minute u ovoj ligi.Ne mogu onda ocekivati ni rezultat od njih bar u prvom mahu.Oni se moraju postepeno uvoditi u igru a da ne trpi rezultat.Kraj njih moras da imas dobre igrace koji ce im na terenu pomoci da se razviju.Znaci,ekonomska vrijednost kluba je nesto sto mene kao navijaca ne bi trebalo posebno zanimati,vec stvari na terenu,rezultati,tabela itd.Mi smo svjesni da je teska situacija,i moramo podrzati da se klub postavi na svoje prave noge.Svakako da potpisivanje juniora daje visestruku vrijednost,kako za klub,tako i za buducnost u igrackom smislu,gdje ti nece trebati pojacanje sa strane.No to vrijeme jos nije doslo i ja kao navijac ne mogu ocekivati da ce Memija sada potpisati i da ce rasturiti ovu ligu.Znaci,to mora ici uporedo.Mi moramo imati,kako ti kazes,onaj minimum kvaliteta kako bi dosli do rezultatskog cilja.Za takvo nesto je potrebno dovesti igraca sa strane.Ja mislim da ih treba 6,ali da bar jednog dovedu na toj lijevoj strani,a da valja,ja cu biti presretan.
Bilo kako bilo,mi imamo sjajan rezultan nakon polusezone,to svakako nesto govori i o nasem timu,ali i o ovoj ligi.Necu se nimalo ljutiti ako ne zadrzimo to mjesto.No nasi ciljevi uvijek moraju biti najvisi,bez obzira na transformacije u klubu,bilo igracke,bilo administrativne.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 jan 2014, 14:24

@zaboljisportuBiH

Sve razumijem,zapravo je veliko bogatstvo imati polivalentne igrace u timu.Nekoliko igraca koji mogu odigrati na dvije ili vise pozicija.Kod nas je samo problem sto mi kako ti lijepo kazes,nemamo ni originalnu poziciju na recimo lijevom krilu.Meni je to problem.Kada vidim da na desnom krilu imamo 4 ili 5 igraca koji su upravo to po vokaciji,a da iskreno kazemo,kvalitetom i ne mogu biti bas polivalentni.A na lijevom krilu nemamo ama bas nijednog igraca po vokaciji koja je primarna ili originalna.To je totalna neravnoteza.
Primjer koji si naveo je apsolutno tacan.Za Barcu ili Luiza i ima milion takvih primjera.Ali onda od takvog igraca dobijes i kvalitetno izdanje.Dok je kod nas uglavnom drugacije.Mi dobijamo polivalentne igrace zato sto to tako mora biti jer se krpimo.Ne zato sto su ti igraci sposobni da se ostvare i na toj drugoj poziciji.Pa samo kad se sjetim psovanja Stanicu,koji je morao dugi period da istrpi i sebe i tim i sve nas na grbaci zbog losih igara na razlicitim pozicijama.A dijete vise nije ni znalo sta i kako da igra,bacao ga Amar na sve strane.Pa sad valjda navikao i dobili smo polivalentnog Stanica.A onda dobijes Svraku na lijevom krilu,pa Bucana na lijevom krilu,pa E.Colica na lijevom krilu,pa Zeljkovica na stoperu,pa Hasanovica na stoperu...ti vise ne znas gdje ko igra,ispadose svi polivalentni.Ja ne znam ekipu u evropi koja toliko moze da zbuni sa svojim pozicijama,ma koliko to grubo sada zvucalo.
Evo dosta od mene za danas,necu da budem previse dosadan,izvinjavam se svima :mrgreen:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 jan 2014, 14:29

boccaccio je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:lakše mu sa denosg krila lijevom nogom pucati :mrgreen:
Jeste,to je cinjenica...tako se radilo i sa Viscom,napravi laznjak,namjesti se na desnu i sajba po golu.Problem je sto mi u ekipi trenutno imamo samo jednog takvog sutera i to je Bajic.On moze napraviti prodor sa desne strane prema sredini i iskoristiti dobar sut.Ja se ne sjecam da je to poslije Visce ikada iko radio sa lijeve strane.Onda bi to imalo logiku.Ali ako nemas sutera Viscinog kapaciteta,onda brate nadji lijevo krilo,nekoga ko moze u brzini napraviti skolski centarsut koji ce biti koristan.Mi petljamo po lijevom krilu,pravimo laznjake a onda centarsut desnom i to balon.A da neko opuca kao Visca,to je vec umjetnost.Zato mislim da nam itekako fali nekoliko pozicija.
Ali evo,prvi smo,mi smo stvarno cudo :mrgreen:
Meni se cini da zaboravljas jednu vaznu cinjenicu, a to je da je Visca tada imao odlicnog, sjajnog Zebu, povratnika, i imao je puno laksi zadatak osloboditi se svojih cuvara, jer je ovaj navlacio 2,3 u nizu na sebe, mislim da bi sredina trebala biti malo aktivnija ako zelimo napadati sa krila preko npr. Stanica, Selimovica, Bajica, E. Colica...

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 jan 2014, 14:46

boccaccio je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Ovo podmladjivanje ekipe je uradjeno perfektno.Prvi smo, a u startere su promovisana dva juniora,sa dugogodisnjim ugovorima,sto je velika nova vrijednost za klub, u parama, sigurno blizu milion eura. Medjutim, osnova svega je kontinuitet rezultata, sto znači minimalno evropa svake godine.
Evo ,to je to..malo sam se raspisao danas,imam viska vremena ,pa se izvinjavam :mrgreen: . Sasvim se slazem sa svim ovim cinjenicama sto si napisao.I prosto je tako,da smo mi ekipa kojoj treba rezultat.Kada ja napisem da trebamo stopera,i to ne jednog nego dva,to ne znaci da mi po vokaciji u ovom trenutku nemamo stopera,vec su to mladi neiskusni igraci koji nemaju minute u ovoj ligi.Ne mogu onda ocekivati ni rezultat od njih bar u prvom mahu.Oni se moraju postepeno uvoditi u igru a da ne trpi rezultat.Kraj njih moras da imas dobre igrace koji ce im na terenu pomoci da se razviju.Znaci,ekonomska vrijednost kluba je nesto sto mene kao navijaca ne bi trebalo posebno zanimati,vec stvari na terenu,rezultati,tabela itd.Mi smo svjesni da je teska situacija,i moramo podrzati da se klub postavi na svoje prave noge.Svakako da potpisivanje juniora daje visestruku vrijednost,kako za klub,tako i za buducnost u igrackom smislu,gdje ti nece trebati pojacanje sa strane.No to vrijeme jos nije doslo i ja kao navijac ne mogu ocekivati da ce Memija sada potpisati i da ce rasturiti ovu ligu.Znaci,to mora ici uporedo.Mi moramo imati,kako ti kazes,onaj minimum kvaliteta kako bi dosli do rezultatskog cilja.Za takvo nesto je potrebno dovesti igraca sa strane.Ja mislim da ih treba 6,ali da bar jednog dovedu na toj lijevoj strani,a da valja,ja cu biti presretan.
Bilo kako bilo,mi imamo sjajan rezultan nakon polusezone,to svakako nesto govori i o nasem timu,ali i o ovoj ligi.Necu se nimalo ljutiti ako ne zadrzimo to mjesto.No nasi ciljevi uvijek moraju biti najvisi,bez obzira na transformacije u klubu,bilo igracke,bilo administrativne.
Lijepo rečeno od obojice. I @boccacio slažem se i sa ovim što si meni uputio u sljedećem postu.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 jan 2014, 14:53

Samo jos da je k€$a...

http://sportsport.ba/ino_fudbal/debrece ... ana/122841" onclick="window.open(this.href);return false;
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 20 jan 2014, 15:37

blu je napisao/la:
mma_hz je napisao/la:
super je napisao/la:...........................................antolovic(loncaric)......................................................................

....b.čolic(zeljkovic-bucan).....kerla(hasanhodzic)....zeljkovic(hasanovic-fejzic)...........stanic(kvesic-e.colic).

......................zolotic(jamak-hasanovic)..............tomic(svraka-.sadikovic)......................................

.selimovic(bajic,e.colic,stanic,bucan).......jamak(tomic,svraka,e i d sadikovic)...svraka(brkovic,e.colic,bucan).

........................................................hodzic(ramic-selimovic)....................................................
Kako je lijepo kod vas vidjeti ovu mladost,nasu raju a ne neke placenike ... :oops:
Normalno ova djeca ce donjeti vise srece zadovoljstava i para u buducnosti nego svi tanovi milioni mi u ovoj djeci imamo milione a da negovorim da imamo najbolju omladinsku skolu.I mislim da je ovaj potez uprave prava stvar jer smo među prvima koji smo uspjeli napraviti tim isljucivo od nase djrece tj Željina skola i mislim da smo upravo zbog ovoga ispred ostalih klubova u BIH .
Upravo to.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 20 jan 2014, 18:26

Dvije su stvari po meni kljucne na proljece,i odredice tok dogadjaja kad je Zeljo u pitanju:
-publika,posebno na ove tri,cetiri teske utakmice na Grbavici te ona na Otoci,
-pritisak na ovu mladu ekipu,a koji se nece moci izbjeci.
Kad smo u pitanju mi navijaci,vec sam pisao ,ali toliko to smatram bitnim da moram ponoviti,i vjerovatno cu ponavljati jos x puta do pocetka prvenstva,mi cemo odigrati vaznu ulogu.Pozitivnu ili negativnu,do nas je.Ali,budite sigurni,ova ekipa ne moze bez nase velike,daleko vece nego jesenas,podrske,pobjediti Zrinjskog,Sirokog,Sarajeva i Olimpika.Moramo i mi dati maksimum,kao i ekipa na terenu i u tom slucaju mozemo dobiti vazne utakmice.
Kad je u pitanju pritisaak,trebamo znati da je to vrlo vazan faktor,posebno za ovakvu ekipu kao sto je nasa,mladu,poprilicno neiskusnu.Taj pritisak nisu imali u jesenjem dijelu. Ocekivanja prije pocetka nisu bila velika.Sad je situacija drugacija,prvi smo,igraci postaju svjesni da je moguce da cak budu i prvi nakraju.Znate sta to znaci za Hodzica,Hasanovica,Sadikovica,Bajica,Tomu,Zolu,pa i ove malo iskusnije,koji jesu participirali u dosadasnjim titulama ali ne sa nesta znacajnim rolama(Stana,Jamak,Kerla,...),ili novaklije:Filip,Zeljkovic,...
Zbog toga i mi trebamo biti strpljivi,trebamo ih podrzati do kraja.
Pa i ovo sto slusamo i citamo okolo, treba da nam bude svima dodatni motiv.Nije bas skroz normalno ovakvo omalovazavanje i podcijenjivanje kluba koji je najtrofejniji u ovoj drzavi,timu koji je i u ovom momentu prvi,sto znaci najbolji u jesenjem dijelu sezone.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 20 jan 2014, 20:15

Pojedinosti i analiza postignutih golova

http://fkzeljeznicar.ba/pojedinosti-i-a ... lova/7804/" onclick="window.open(this.href);return false;

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 20 jan 2014, 20:48

Čuo sam da smo doveli nekog omladinca Junuzovića iz Lukavca. Ima li neko više informacija o njemu? Čuo sam da je izrazito visok.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 jan 2014, 21:02

mavi je napisao/la:Čuo sam da smo doveli nekog omladinca Junuzovića iz Lukavca. Ima li neko više informacija o njemu? Čuo sam da je izrazito visok.
Ja se samo nadam da nije golman ili desno krilo :mrgreen: :mrgreen:

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 20 jan 2014, 21:04

boccaccio je napisao/la:
mavi je napisao/la:Čuo sam da smo doveli nekog omladinca Junuzovića iz Lukavca. Ima li neko više informacija o njemu? Čuo sam da je izrazito visok.
Ja se samo nadam da nije golman ili desno krilo :mrgreen: :mrgreen:
Dobar, dobar :D

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 20 jan 2014, 21:45

http://www.transfermarkt.co.uk/en/eldar ... 30330.html" onclick="window.open(this.href);return false;
po ovom napadac i 22 godine dal je taj
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 20 jan 2014, 21:59

super je napisao/la:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/eldar ... 30330.html" onclick="window.open(this.href);return false;
po ovom napadac i 22 godine dal je taj
Mislim da nije to taj, ovaj bi trebao da je 97/98. godište, tako nekako

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: almaron, avalPacidoroP i 40 gostiju.