FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

k3lla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la k3lla » 20 jan 2014, 00:13

slika
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 20 jan 2014, 00:27

k3lla je napisao/la:slika
Jarane 27.09.1972 godine je dan kada sam slavio deseti rodjendan,tog dana se igrao revans sa Derbijem na Kosevu, dedo rahmetli mi podario najljepsi rodjendanski poklon i odveo me na tekmu.Izgubili 1÷2 ali dogadjaj koji se nikada ne zaboravlja.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

bangara
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la bangara » 20 jan 2014, 01:00

neroazzuro je napisao/la:...Sarajevo je sampion. Kako to samo neobicno zvuci...
Sarajevo šampion. To je ustvari ironična pjesmica.

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 20 jan 2014, 01:29

bistrikboy je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Ma ne raspravljajte ba uopste sa onim ko nema pojma, Zeljo je igrao isto kolo u kupu sampiona sa Derbijem a plus je igrao i cetvrtfinale kupa Uefa jedu sezonu mimo ove kada je igrao polufinale sa Videotonom.
Moze biti ali ne znam da li si znao da je 4 vise od 8 i da je Sarajevo najuspjesniji klub u historiji BiH!?

A ako cemo posteno i to polufinale je pickin dim,cuj igrali polufinale yebes to kad ga nismo osvojili...

A sad ozbiljno Kerla je bio sasvim solidan zadnjih 6-7 utakmica i volio bih da ostane osim naravno ako dođe ponuda iz Kaiserslauterna,kluba za kojeg navija od malih nogu,kao Bilbija za malene...
Ne znam kako mozes to da kazes,tacno se zna da je Bilbija od malih nogu dolazio na utakmice sarajeva i to auto-stopom,sve zaa voljeni klub !!
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa

TimeLine
Kontakt:

Post Postao/la TimeLine » 20 jan 2014, 02:00

FKZ1921 je napisao/la:Ali kako moze Jese od biti bolji od Kerle? Po kojem to kriteriju? Kerla je standardan u ekipi koja svake godine od kad on igra osvaja trofeje,standardan je,sedam godina je mladji...
Ukusi su razliciti,ali cinjenice su nepobitne.
Nije kriteriji ko je šta osvojio, nego ko je kakav igrač. To što mi imamo dobrog trenera, konstatnu ekipu ne znač dai je Kerla igrač. Kerla je nekad mogao biti igrač. Što se tiće Ješea, on je mašina za Kerlu, i ako ima godina, ali kad se sjetim kako su BogičeviĆ i Vasilić igrali u tim godinama, nikad ih sad ne bih zamjenio, a tad smo svi imali neke bezvezne zamjerke.

Ja bih lično volio da on ode. Svakom svoje ..
Od Vatikana do Irana, majmunu je dovoljna banana!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 jan 2014, 09:13

MEni samo nije jasno što se vi raspravljate sa njima na njihovoj temi pogotovo oko naših finansija. Uvlače vas u priču bezveze ili ste se sami uvukli ne znam i raspravljate o tome šta je Greda rekao. Sve što je Greda rekao je logično i nigdje nije pogriješio u računici. Druga je stvar da li je nešto sakrio i sl a to niko ni od nas a ni od njih ne može znati. Pa ja vam ovdje postavim pitanje zna li iko da nam je došao neki mali iz Viteza godište Sadikovića vi veze nemate. ISto tako veze niste imali ni za Alibašića gdje je bio i šta je radio pola godine itd itd. Toliko o tome ko je koliki insajder. Ne nasjedate na njihove ubkehe. Čuj sad igrali četvrtfinale. Jučer isto čitam kaže mali Handžić Sarajevo se voli a za Želju se navija. Kaže vazda bilo hahahhahahahahahahah
Što se tiče stadiona jutros u Avazu čitam za dvoranu opština izdvojila 1.7 miliona za završetak radova. Kanton ih izradio za njihov dio pa prema tome male su šanse i za stadion da kanton pogura a Koldžo ubleha nidje veze. Uložio u dvoranu do sada milione i još će a nama prodaje priču sto hiljada za idejni projekat. Mogao je do sada napraviti zapad koji košta kao i dvorana pa bi mi ovo ostalo na koncesiju.
Igrački kadar je po meni ok. Ovi ostali gomilaju samo slične igrače. Jedino je Olimpic doveo malo bolje od ovih što je imao ali nisu uigrani. Što se mene tiče ja bi doveo jednog ljevaka beka ili krilo koje može igrati i lijevog beka. Jahić bi nam valjao po meni ali po meni jer može igrati i lijevo. On je kao Stana a još jedan takav nam treba.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 20 jan 2014, 10:30

...........................................antolovic(loncaric)......................................................................

....b.čolic(zeljkovic-bucan).....kerla(hasanhodzic)....zeljkovic(hasanovic-fejzic)...........stanic(kvesic-e.colic).

......................zolotic(jamak-hasanovic)..............tomic(svraka-.sadikovic)......................................

.selimovic(bajic,e.colic,stanic,bucan).......jamak(tomic,svraka,e i d sadikovic)...svraka(brkovic,e.colic,bucan).

........................................................hodzic(ramic-selimovic)....................................................
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 20 jan 2014, 10:41

dobro bi bilo dovesti jednog lijevog beka da se stana moze gurnuti gore,jednog stopera i jos jednog napadaca
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 20 jan 2014, 11:12

super je napisao/la:...........................................antolovic(loncaric)......................................................................

....b.čolic(zeljkovic-bucan).....kerla(hasanhodzic)....zeljkovic(hasanovic-fejzic)...........stanic(kvesic-e.colic).

......................zolotic(jamak-hasanovic)..............tomic(svraka-.sadikovic)......................................

.selimovic(bajic,e.colic,stanic,bucan).......jamak(tomic,svraka,e i d sadikovic)...svraka(brkovic,e.colic,bucan).

........................................................hodzic(ramic-selimovic)....................................................
Kako je lijepo kod vas vidjeti ovu mladost,nasu raju a ne neke placenike ... :oops:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

super
Kontakt:

Post Postao/la super » 20 jan 2014, 11:17

iskreno volio bih ove godine ici do kraja znaci prvo mjesto a onda pocetkom nove sezone u prvih 11 staviti sve igrace koji su ponikli na grbavici

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 20 jan 2014, 11:37

Shanks je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Da naravno, epski su vasi Evropski nastupi:'(
Polufinale evropskog takmicenja je epska stvar,drago mi je da si makar nesto priznao.
Igralo je i Sarajevo četvrtfinale Kupa šampiona, ali sumnjam da ti raspolažeš tom informacijom.To je zapravo najveći uspjeh bh. klubova u Evropi, a ne vaše ispadanje od Videotona.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znao sam da ćete ih prizvati na temu, a taman bilo lijepo, čisto što bi se reklo
Ja te volim, volim Željo..

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 20 jan 2014, 12:12

Urdinov otisao u Widzew Lodz..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 20 jan 2014, 12:23

Treba nam samo jedan stoper,ostale pozicije u ekipi su sve dobro pokrivene.
SLOBODA NAVIJAČIMA

InatSilanBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilanBosanski » 20 jan 2014, 12:28

@zaboljisport

Ja sam htio samo da ti napisem u Alibasicu.Mali je bio u Kalesiji (bio je ovdje neki nesporazum kako znam), on je dobio taj program kako da radi i da se pojavi na ovoj prozivci.Nadam se da ce ga sad potpisati na 5-6 godina jer je veoma talentovan, a u Zelji moze dosta napredovat.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 20 jan 2014, 12:36

corleone87 je napisao/la:Urdinov otisao u Widzew Lodz..
Samo ce centarustem traziti Melunovica :D

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 jan 2014, 13:01

ennis je napisao/la:Treba nam samo jedan stoper,ostale pozicije u ekipi su sve dobro pokrivene.
Zavisi kako gledas na to pokrivanje pozicija.Ako mislis na krpljenje pozicija onda imamo dovoljno igraca.
Mi smo postali majstori u tome da smo od nekoliko igraca napravili polivalentne igrace po pozicijama.
Kada bi gledao na to da svaki igrac ima specijalizovanu jednu poziciju,onda nam fali bar dva stopera,jedan lijevi bek,jedan ofanzivni veznjak,lijevo krilo i jedan napadac.To je cak sest igraca.Medjutim,kada nama stanic moze igrati na 6-7 pozicija,E.Colic na tri,Bucan na dvije ili tri pozicije,Hasanovic i na stoperu i na zadnjem i na centralnom veznom,Selimovic krilo i napad,itd itd,dobijes varijantu da mi imamo bas ono sto je Djurbuzovic rekao,14 igraca,a pokrivene sve pozicije,pa ispade da na jednoj poziciji imamo i po tri igraca...a nemamo...sto se mog misljenja tice,iako je ono irelevantno,cak i bez obzira i ne gledajuci na pojacavanje svih konkurenata,mi se bez obzira na to moramo pojacati,jer nam fali igraca.
Mozda mozemo izdrzati sa ovim igrackim kadrom jer je u pitanju 11 kola.Ali mi imamo 14 igraca fakticki,puno zutih kartona i da molimo Boga da se neko ne povrijedi.Mi se fakat krpimo do bola sa igrackim pozicijama.
Golmanska pozicija i centralna vezna pozicija,eventualno i desno krilo su nam po meni skroz dobro pokriveni,sve ostalo nam fali...ali mi smo cudo sami po sebi,imamo Stanica supermena :mrgreen: ,a ako se ne dao Bog on povrijedi,izgubili smo sedam pozicija :mrgreen: ...samo da nas povrede zaobidju...cisto ne vjerujem da ce juniori koji su se prikljucili ove godine dobiti i minut za igru...

I tako...vidis kako se moze razlicito gledati na sve.Ti kazes da smo dobro pokriveni,a ja mislim da nam po pozicijama treba bar 6 igraca da bi imali sve pozicije kako treba i bez krpljenja :D
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

blu

Post Postao/la blu » 20 jan 2014, 13:06

mma_hz je napisao/la:
super je napisao/la:...........................................antolovic(loncaric)......................................................................

Kako je lijepo kod vas vidjeti ovu mladost,nasu raju a ne neke placenike ... :oops:
Normalno ova djeca ce donjeti vise srece zadovoljstava i para u buducnosti nego svi tanovi milioni mi u ovoj djeci imamo milione a da negovorim da imamo najbolju omladinsku skolu.I mislim da je ovaj potez uprave prava stvar jer smo među prvima koji smo uspjeli napraviti tim isljucivo od nase djrece tj Željina skola i mislim da smo upravo zbog ovoga ispred ostalih klubova u BIH .
Jug vas bodri iz sveg glasa,ponos grada radnička klasa! FK Željeznicar.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 jan 2014, 13:18

InatSilanBosanski je napisao/la:@zaboljisport

Ja sam htio samo da ti napisem u Alibasicu.Mali je bio u Kalesiji (bio je ovdje neki nesporazum kako znam), on je dobio taj program kako da radi i da se pojavi na ovoj prozivci.Nadam se da ce ga sad potpisati na 5-6 godina jer je veoma talentovan, a u Zelji moze dosta napredovat.
Nadam se i ja da će potpisati. Poenta onog mog posta je bila da raja baljezga bezveze o stvarima o kojima ne zna sigurno skoro ništa i donosi zaključke, a konkretne stvari malo ko zna. Eto ti znaš za Alibašića i niko više malte ne. I ti si vjerovatno čuo slučajno ili znaš nekoga njegovog i sl.
@boccacio slažem se u potpunosti. Npr ja sam napisao da nam treba jedan ljevak (krilo, bek) jer Kvesa neće biti sdpreman za početak pa nam nekako to najviše škripi jer sam najmanje zadovoljan kako se krpe te pozicije. To mi je ono nekako najkritičnije pa je i prioritet i ja bi bio zadovoljan s obzirom da se ne možemo rasipati lovom. Mislim isto tako da smo dobro pokriveni tj ne krpimo se na desnom beku (Benjo, Zeljković + Stana je možda tu i najbolji od svih pozicija koje igra, a i Čola je nekad bio desni bek i to dobar).

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 20 jan 2014, 13:27

@boccacio
Sve si lijepo objasnio,skripi ti svugdje negdje pomalo ali se sve da iskrpiti osim stopera,a para da sve slozimo nemamo kao sto svi znamo.
Dati Hassanhodzicu i ovm malom Fejzicu da zavrsavaju sezonu je nemoguce,sto znaci da se ostaje samo na Zeljkovicu i Kerli,Zeljkoviceva primarna pozicija je desni bek,jos kad se uzme u obzir da ne znamo kako ce Benjo odreagovati nakon duze stanke,i da ce par utakmica Zeljkovic biti desno,jer ce Stana morati lijevo,puno kombinacija,pa zuti kartoni,pa ne daj Boze povrede,bas nam treba stoper.
Ne bi mi se svidjela varijanta da to ostane pokriveno ovim gore igracima plus Hasanovic kao back up.
SLOBODA NAVIJAČIMA

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 20 jan 2014, 13:30

@zaboljisportubih

Upravo tako...evo uzmi za primjer i desno krilo.Prirodno imamo igrace koji su po vokaciji na tom mjestu : Bucan,Selimovic,Stanic,Bajic...moze uletiti i E.Colic.
Lijevo krilo po vokaciji NIKO.
Onda tu ulijecu Bucan,Stanic,E.Colic,prakticno desnjaci koji nikada nisu ni dodali loptu lijevom nogom.Sada trebas ocekivati prodor i centarsut od njih po toj strani? U zadnje vrijeme izguran je Svraka na tu poziciju.A zasto? Zato sto na njegovoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog u zadnjih godinu dana imas igrace tipa Zolotica,Hasanovica,Tomica i Sadikovica koji igraju dobro,i za razliku od reprezentativca ne kriju se od lopte i dodavanja.Sta ce onda uraditi sa Svrakom? Baciti ga negdje na stranu,pa hajmo onda na lijevo krilo,jer na zadnjem veznom imas dovoljno igraca koji dobro odradjuju posao.Na lijevom krilu nemamo nikoga pa ti dodje svejedno,tamo popunjavas mjesto,kao sto je i Zebu gurao tamo pa ga unistio kreativno nas sef.Ubio ga u pojam i izbacio van desavanja na terenu gdje je bio centralno i gdje je bio figura koji je kao takav mogao nesto sa loptom i da radi.E tako je i sa Svrakom,s tim sto ovome sada odgovara da ga gurnes u stranu,onda se ubaci odjednom u sredinu i cak i poentira.Ali Svraka u zivotu nije igrao na tom mjestu.
I onda kada skontas,bar polovina pozicija nam je takva.Sta ce nam stoper kada mozes ugurati Hasanovica veznjaka,sta ce nam lijevi bek kada imamo Stanica,sta ce nam lijevo krilo kada imamo Svraku,E.Colica,Stanica,Bucana...itd itd...i onda ispade da u nasem timu svi mogu sve igrati.Mi smo polivalentni,da mislim da u evropi nema ovakve ekipe koja moze toliko ispreturati igrace dijametralno suprotno,kao varijantu od desnog krila do lijevog beka,od veznog igraca do stopera,od desnog krila do napadaca,od desnog krila do lijevog krila...jedino se golman ne mijenja.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 43 gosta.