Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Razbojnik
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la Razbojnik » 22 jun 2013, 00:46

Nakamura je napisao/la:jbt kad vidim vcrs spanija-tahiti ovi drugi nikeove dresove nosaju pa vala moramo i mi poradit na tome red je da promijenimo malo ipak smo mi 15. reprezentacija svijeta hahaha :lol: :lol:
Pazi,
nosis Nike i izgubis 10:0, a ovi u Legei pobjeđuju sa 5:0.

Nike je obicna konfekcija, nikakav prestiz.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 jun 2013, 01:08

Razbojnik je napisao/la:
Nakamura je napisao/la:jbt kad vidim vcrs spanija-tahiti ovi drugi nikeove dresove nosaju pa vala moramo i mi poradit na tome red je da promijenimo malo ipak smo mi 15. reprezentacija svijeta hahaha :lol: :lol:
Pazi,
nosis Nike i izgubis 10:0, a ovi u Legei pobjeđuju sa 5:0.

Nike je obicna konfekcija, nikakav prestiz.
Nije razbojniče.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 22 jun 2013, 12:50

viKK je napisao/la:daj šta pizdite , kao da dresovi igraju a ne igrači . Kao što netko napisa , baš mi je porastao Tahiti u očima nakon onakvog poraza jer su imali Adidas dresove(ili Nike, šta ja znam) ..
Dresovi drugim reprezentacijama ne predstavljaju nikakav značaj , oni kad vide Džeku oni će se prepast bilo da je u Legei ili Adidasu.. Ti dresovi su bitni samo navijačima ,jer ih kupuju. I naravno , savez će uzimati Legeu jer nude najviše para ..
e taman ledjea moze ponuditi vise od nike-a, adidas-a, pume itd :lol: ako se neko od vecih brendova i pokusa upustiti u borbu da im nosimo dresove, ledjea ce se povuci dok kazes "tahiti" :mrgreen:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 jun 2013, 13:54

sjeverna koreja je 2010 nosila legeu jer im niko drugi nije ništa ponudio :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jun 2013, 14:46

Legea je dno dna. Postoji razlog zasto ih niko ozbiljan ne nosi (osim nas), a imam osjecaj, osjecaj, da taj razlog nisu prekvalitetni dresovi. Bogte ko osim nas uopste ima Legeu? Zimbabve, Sjeverna Koreja i gomila italijanskih treceligasa.

Najgori Nike je level koji Legea nikada nece dostici. Adidas, Puma, Kappa itd. takodjer.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 jun 2013, 15:02

Papastathopoulos je napisao/la:
viKK je napisao/la:daj šta pizdite , kao da dresovi igraju a ne igrači . Kao što netko napisa , baš mi je porastao Tahiti u očima nakon onakvog poraza jer su imali Adidas dresove(ili Nike, šta ja znam) ..
Dresovi drugim reprezentacijama ne predstavljaju nikakav značaj , oni kad vide Džeku oni će se prepast bilo da je u Legei ili Adidasu.. Ti dresovi su bitni samo navijačima ,jer ih kupuju. I naravno , savez će uzimati Legeu jer nude najviše para ..
e taman ledjea moze ponuditi vise od nike-a, adidas-a, pume itd :lol: ako se neko od vecih brendova i pokusa upustiti u borbu da im nosimo dresove, ledjea ce se povuci dok kazes "tahiti" :mrgreen:
Problem je što te velike firme neće da ponude puno novaca , jer njihovi dresovi su skuplji , a u interesu im je da zarade od prodaje dresova navijačima .. A kao što je i dosad bilo a i uvijek će bit , veliki dio navijača će kupovat ili pijačarske dresove ili neke replike (koje opet , ne donose zaradu firmi) ..
Dok za Legeu smo mi najveća ekipa kojoj prave dresove i naravno kako bi se popularizirali , oni će pokušat da nas zadrže tako što budu nudili velike svote novca kojeg , opet , naš savez nema . :mrgreen:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 22 jun 2013, 15:27

viKK je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:
Problem je što te velike firme neće da ponude puno novaca , jer njihovi dresovi su skuplji , a u interesu im je da zarade od prodaje dresova navijačima .. A kao što je i dosad bilo a i uvijek će bit , veliki dio navijača će kupovat ili pijačarske dresove ili neke replike (koje opet , ne donose zaradu firmi) ..
Dok za Legeu smo mi najveća ekipa kojoj prave dresove i naravno kako bi se popularizirali , oni će pokušat da nas zadrže tako što budu nudili velike svote novca kojeg , opet , naš savez nema . :mrgreen:
Jaruga, cilj sponzora na dresovima (bwin, samsung itd) je da se ta firma preko tih ekipa da kazem popularizuje, tako da, bwin je sponzor realu, a sumnjam da ce to ponuditi crotone-u da im budu..proizvodjacima dresova je u interesu da se poveca prodaja dresova te marke u toj drzavi kojoj su sponzor, al im je cilj takodjer kao i bwin-u npr da se ta marka popularizuje u svijetu..onda kazete kako san marino, andorra i lihtenstajn nose adidas, a tahiti nike ? Pa jednostavno, adidas i nike s tim nista ne gube jer im ne daju nista love, a tim repkama je cast da nose takve dresove..a nasa repka koja ce nadam se aBd igrati na SP (zar mozes imat bolju promociju od SP-a), istice nam ugovor s legea-om prije SP, pa oni ce se jagmiti da nam budu sponzor..a nike, adidas i sl ce nam od prodaje 4 svoja dresa ponuditi duplo vise love neg legea, tako da ce savez sigurno gledati da zaradi, a i "patrick" nam moze vise ponuditi od usrane legea-e..albanija, u kojoj su imali solidnog (za njih odlicnog, kad ih poredimo sa talijanskim cetvrtoligasima) promotera je presla na nike, tako da je vakat da i mi lagano odsetamo od njih..a zivi bili pa vidjeli da cemo aBd u brazilu igrati u drugim dresovima 8-)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 jun 2013, 15:43

Pa dobro , naravno ako te veće firme ponude više novaca da ćemo imati njihove dresove najvjerovatnije , ali ja sam govorio o trenutnoj situaciji :D

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 22 jun 2013, 18:10

Realno su im bezveze dresovi ;)

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 22 jun 2013, 18:31

Meni nikako nije jasna politika ovih većih firmi, tj. kakav je njihov taj menadžment-scouting da ga tako nazovem. Adidas recimo oblači Andoru, Armeniju, Kipar, Latviju i ostale anonimuse. Kupovna moć našeg društva je na tolikom nivou da se ni za biber nema ali ne računaju dijasporu (deff) koja po brojnosti(+nasljednici) premašuje domaći puk. Vidjeli smo prijateljske utakmice naše repke po svijetu gdje su naši navijači dominirali, odnosno brojnost. Naravno da bi se rijetki u našoj zemlji odlučili npr. za originalan dres izdvojiti cca 150 km, ali bi svaki drugi Bosanac vani kupio i po par komada :) . Mislim da sponzora mijenjamo čim osiguramo SP a po mojoj procjeni je to adidas, jer ima ugovore sa našim najvećim zvijezdama Džeko,Mire,Miske,Spaha,Lula itd.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

High

Post Postao/la High » 22 jun 2013, 19:38

Odsad treba šamarati i sa noge na nogu nabiti ove naše što nosaju majice sa natpisima Italije, Francuske, Brazila ili drugih fudbalskih velesila. Napokon i mi dogurasmo do Svjetskog. Samo da se ne ureknemo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 22 jun 2013, 19:47

High je napisao/la:Odsad treba šamarati i sa noge na nogu nabiti ove naše što nosaju majice sa natpisima Italije, Francuske, Brazila ili drugih fudbalskih velesila. Napokon i mi dogurasmo do Svjetskog. Samo da se ne ureknemo.
Eh u tome druze i jest fazonu opremi, sto je meni sminka ona pumina maica Italije, il sto mi je snikna nike duxerica Francuske il sto mi se mocna adidas trenerka Spanije, a nije ja gledam onog naseg jadnog Papeta, pa cojk nosa onaj suskavac a ja isti onakav imam samo crveno crni od prije jedno 5-6 godina dok sam treniro u Slobodi, znaci identican.
One trenerke u kojim trenira reprezentacija imam istu onakvu crveno crnu koja je isto tako od prije 5-6 godina.
Dres je najmanji problem al hocu da znam kad dam 120 km za duksericu il trenerku reprezentacije da znam za sta sam dao.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 jun 2013, 20:44

klasik je napisao/la:
High je napisao/la:Odsad treba šamarati i sa noge na nogu nabiti ove naše što nosaju majice sa natpisima Italije, Francuske, Brazila ili drugih fudbalskih velesila. Napokon i mi dogurasmo do Svjetskog. Samo da se ne ureknemo.
Eh u tome druze i jest fazonu opremi, sto je meni sminka ona pumina maica Italije, il sto mi je snikna nike duxerica Francuske il sto mi se mocna adidas trenerka Spanije, a nije ja gledam onog naseg jadnog Papeta, pa cojk nosa onaj suskavac a ja isti onakav imam samo crveno crni od prije jedno 5-6 godina dok sam treniro u Slobodi, znaci identican.
One trenerke u kojim trenira reprezentacija imam istu onakvu crveno crnu koja je isto tako od prije 5-6 godina.
Dres je najmanji problem al hocu da znam kad dam 120 km za duksericu il trenerku reprezentacije da znam za sta sam dao.
ja nista nemam od repke, osim sala i zastave BIH ! jer nedaju mi se pare za nesto sto cu obuci samo na tekmu? jer u onakvoj trenerci ili dresu nemozes vala nigdje :roll: :roll: a i na tekmu me sramota obuci jer izgledam kao vreca!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

qurle
Kontakt:

Post Postao/la qurle » 22 jun 2013, 21:28

haha jes bas nisam neki modni guru brate ali treba naci Susicu kakvo odijelo da promjeni onaj suskavac... Nego gleado sam prije neki dan Slaviu sponzorira Adidas , a Sarajevo Nike. Ocito da znaju gdje je BiH samo se treba malo angazovati meni bi licno adidas kao sponzor bio vrh jer imaju vrhunsku opremu. M'da vjerovatno nije fazon angazovanje nego njih sami ako hoce ponuditi - hoce, ako nece, nece.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 jun 2013, 21:34

A brate ni ne sjećam se kad je zadnji put nosio Pape odijelo..
Ona utakmice protiv Francuske u Parizu možda ? :lol:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 22 jun 2013, 22:29

Pustite se price oko ekonomske neisplativosti.
Srbija i Hrvatske su nazadne ko i mi, niti im narod voli vise reprezentaciju, ili bi vise izdvojili za nacionalni dres,pa im je opet Nike ponudio ugovor i prave fantasticne dresove.

Kao jedna od 10 najboljih reprezentacija svijeta (to cemo biti ako se plasiramo aBd) sigurno nam nece neki los dres uvaliti jer zele sto bolji da se gleda na Svjetskom.

Ali eto nisu nas dresovi sve ove godine sputavali da odemo na neko veliko takmicenje.
Sad bi mjenjao plasman za igranje u Wink dresovima.

A jos jedno pitanje, iskreno, ko bi od vas izdvojio 100 KM ( ili vise ) za original dres/ Dux repke ?
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 22 jun 2013, 22:39

Ako Bog da kad odemo na SP cisto sumnjam da cemo ostati u ovoj mrtvoj ledjeji... pa da je ne znam ti kakav dizajn, kad vidis ono legea dovoljno mi bude.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 jun 2013, 22:41

qurle je napisao/la:haha jes bas nisam neki modni guru brate ali treba naci Susicu kakvo odijelo da promjeni onaj suskavac... Nego gleado sam prije neki dan Slaviu sponzorira Adidas , a Sarajevo Nike. Ocito da znaju gdje je BiH samo se treba malo angazovati meni bi licno adidas kao sponzor bio vrh jer imaju vrhunsku opremu. M'da vjerovatno nije fazon angazovanje nego njih sami ako hoce ponuditi - hoce, ako nece, nece.
Slavija nosi Jomu, a i te Adidas dresove su kupili ;) Dok je sarajevo s Nike-om završilo još prije 3 godine...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 22 jun 2013, 22:42

Sto se nebi mogla pokrenuti domaca proizvodnja u nekom od kombinata npr. Borac Travnik da pravi sportsku opremu za repku I za klubove ebo I adidas I ostale robovlasnike.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jun 2013, 22:43

Slavija je i Nike nosila prije ako se ne varam. Sjecam se, sezona 07/08, golman im nosio dres od Holandije sa europskog 2004., samo usili preko holandskog grba svoj. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, greenwood, Mostarska i 34 gosta.