NK Široki Brijeg

Junačina
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la Junačina » 19 apr 2010, 22:40

To jeste,ali da je liga normalna skoro pa nemoguće bi bilo da postignu ovo što su dosad.Al' ko je nama ostalima kriv što smo takvi kakvi jesmo... :oops:
Svi dižu svoje klubove sa svojom pričom a kad smo mi bili BMW,vi ste bili fićo !

Možete nas lomiti i lomiti al' nikada slomiti.

Junačina
Kontakt:

Post Postao/la Junačina » 19 apr 2010, 22:49

aleksandar_veliki je napisao/la:
Junačina je napisao/la:To jeste,ali da je liga normalna skoro pa nemoguće bi bilo da postignu ovo što su dosad.Al' ko je nama ostalima kriv što smo takvi kakvi jesmo... :oops:
Da je liga normalna. Ne kontam ovaj dio posta. Stvar je u tome sto su ljudi shvatili kako treba raditi. Pa pogledaj onog centra, tri terena, pravi se cetvrti, pa ni Savez nas to nema. Respect Sirokobrijezanima u svakom pogledu.
Da je liga normalna,tj. da se u ostalim klubovima radi približno kao u Širokom Brijegu.Široki B. među njima ne bi mogao postići to što jest,razumiješ ? Pored jednog Želje,Sarajeva,Čelika,Slobode,Borca,Veleža,pa i Zrinjskog koji imaju armije pristalica iza sebe. ;) Džaba svi ti sportski tereni,uslovi ovo,ono kada nemaš ljude iza sebe.Široki B. ima samo dvije,tri jake firme i ništa više.
Svi dižu svoje klubove sa svojom pričom a kad smo mi bili BMW,vi ste bili fićo !

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 apr 2010, 22:53

To upravo i jest generalni problem ostalih. Sa ovih par svojih postova ''Junačina'' si ti kompletno sumirao zasto su ti nekadasnji uspjesni klubovi danas nelikvidni i dereliktni. Takvi i dalje ocekuju neku milost, samilost, automatsko priznanje i ''visi status'' zato sto su nekad igrali famoznu yu ligu. Po takvoj logici bi im automatski samim time morale biti pripisane titule unaprijed, slava, i sve ostalo. Takvim pristupom i neradom automatski ste se osudili da zivite u proslosti, a za buducnost koga briga, nekad smo bili nesto, ipak. Primjer kluba koji drzi do jednog i drugog je npr. FK Sarajevo, pa unatoc problemima.
Vama je to ''nenormalno'', jer ocekujete da svi danas stanu iza tih nekih velikih klubova, tocnije imena, a danas su rupe bez dna realno koje nitko ne zeli financirati, a prica se o nekoj velikoj ljubavi sve dok je ne treba ekonomski izraziti.

Dakle, samim stime, stvara se paradoks u glavama prosjecnih ljudi da onaj tko ustvari ulaze u sebe, koji nije nikome nista duzan ni kriv, koji stvara svoju buducnost, jedan od rijetkih koji ima vlastiti trening kamp (ako se ne varam to jos samo Partizan ima unutar te ex-yu) je automatski problem svima ostalima, umjesto da od takvih uce, sto realno samo i mogu. Zasto? Zato sto smo jednostavno u ovom sustavu sposobniji, a tu velicina sredine, ime, ovo, ono, nista ne znaci, tradicija se lako i izgubiti moze, prosipati iz godinu za godinu, Široki upravo svoju tradiciju i povijest pise dok se pojedini bave glupostima. No, eto, valjda je to pojedinima ispod casti ili jos uvijek zive u proslosti.

To ti je krajnje pogresno razmisljanje, i dokle god vi pilite da to ''ne moze biti normalno'', takvi klubovi ce sve dublje i dublje padati i mastati o nekim minulim vremenima sve dok ustvari ne zasucu rukave i uloze u sebe i naprave za sebe uvjete i nastave tamo gdje su ti nekadasnji klubovi stali. Zasto? Kapitalizam. ''Lako'' je bilo u komunistickom sustavu sa tolikim gradovima i direktivama iza sebe imati klub. Danas se to fakticki mora privatizirati ako nesto zelis. Moderni nogomet. Fantaziranja, romantiziranja tu vise nema.
U sredjenijim zapadnim drzavama je pak ovo sto ti nazivas nenormalnim sasvim normalno.
Propadaju bivsi europski prvaci pa nitko suzu da kane, a ljudi ovdje imaju deluzije o velicinama opskurnih balkanskih klubova u euro okvirima. Jel shvacas apsurd ovdje?
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 apr 2010, 22:56

Junačina je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:
Junačina je napisao/la:To jeste,ali da je liga normalna skoro pa nemoguće bi bilo da postignu ovo što su dosad.Al' ko je nama ostalima kriv što smo takvi kakvi jesmo... :oops:
Da je liga normalna. Ne kontam ovaj dio posta. Stvar je u tome sto su ljudi shvatili kako treba raditi. Pa pogledaj onog centra, tri terena, pravi se cetvrti, pa ni Savez nas to nema. Respect Sirokobrijezanima u svakom pogledu.
Da je liga normalna,tj. da se u ostalim klubovima radi približno kao u Širokom Brijegu.Široki B. među njima ne bi mogao postići to što jest,razumiješ ? Pored jednog Želje,Sarajeva,Čelika,Slobode,Borca,Veleža,pa i Zrinjskog koji imaju armije pristalica iza sebe. ;) Džaba svi ti sportski tereni,uslovi ovo,ono kada nemaš ljude iza sebe.Široki B. ima samo dvije,tri jake firme i ništa više.
Ali se ne radi. Stoga, ovakvo sto je bespredmetna i isprazna prica i teoretiziranje, omalozavanje onih koji ustvari rade na sebi i ulaze u sebe. Sto bi to bilo ''nenormalno''. Ulazes, radis, imas rezultat. Jednostavno. Pored jednog cega vec, nebitno, Široki ce uvijek imati mjesto, jer je organiziran i stabilan klub, neovisno bio prvi, drugi, treci, cetvrti. Dzaba ti i armije pristalice, kako kazes, kad one nisu dovoljne da klub opstane u modernom nogometu. Široki Brijeg mozda nema armiju pristalica, ali svoju publiku i svoje ljude definitivno ima, nekad manje, nekad vise, ali je ima. No, uz sve to, ima i nesto sto ostali nemaju - organizaciju i pogled u buducnost. A dvije-tri firme, hmm, bojim se da ces morati pogledati opet tko su sve sponzori Širokog Brijega i otkad je on prerastao svoju velicinu i postao i regionalni brand. ;P
...Život za Široki...

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 19 apr 2010, 23:03

Apsolutno se slazem. Mozda je junacina vjerovatno htio da kaze, u drugim klubovima se vrte ljudi koji u stvari tu i ne treba da budu. To da, ali Siroki, kako i Amar Osim kaze, treba da bude uzor drugim klubovima. A sad ocekujem ekspanziju Premier lige uopste. Koliko vidim Zeljo, Borac prte punom brzinom. Sarajevo pokrece nesto sto ga vrlo lako moze izbaciti miljama ispred drugih, ako sve bude teklo po planu. Zeljo i Borac ce ga najvjerovatnije pratiti. Zrinjski upada u nesto sa dugorocnim planom, i vrlo lako se moze prikluciti toj utrci. E tu vidim problem, u ova dva kluba na relativno malom ekenomskom podrucju. Doci ce do jedne crte, kad ce jedan drugog morati "pojesti", da bi parirali ovim ekipama. Malo sam otisao u sirinu, haha..Ali hocu da kazem, mjesta za kritiku organizaciji kluba kao sto je Siroki, stvarno nema, i bilo bi cak i bezobrazno je i uputiti. Nekad sam se davno i prepucavao sa Fidelisom na ovu temu, ali dobro :D Po mom skromnom razmisljanju, Siroki mora zavrsiti samo jedan problemcic. A to je da dovuce ljude i jos veci interes na tribine. Ljudi ima, samo ih treba dovuci. Ne mogu da shvatim da na malofudbalskoj utakmici izmedju npr: Uzarica i Trna bude 5000 ljudi, a da se ne mogu dovuci na tribinu. Mozda ih ne zanima, ali moze se to nekako promijeniti :D

Junačina
Kontakt:

Post Postao/la Junačina » 19 apr 2010, 23:12

Brate,ja sam se možda i pogrešno,neadekvatno izrazio ali činjenica je da Široki B. nema predispozicije za bilo kakav uspjeh kakav imaju veći gradovi.Široki ima u Upravi sposobne ljude i na tome im može svako iz lige pozavidjeti,ali čim svaki veći klub uspostavi neki red u Upravi sličan onome u Širokom,eto ti Širokog u sredini tabele ili eventualno u borbi za opstanak.Ne možeš ti parirati s 200 ljudi po meču(kada se borite za prvaka) sa nekim kao što je Željo koji čim izbije na prvo mjesto ima 15 000 ljudi na Grbavici ma kakva god bh.firma stajala iza vas.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 apr 2010, 23:16

Mozda bi se trebali ugledati na Hoffenhaim.
Selo ima 3000 stanovnika a pune stadion od 30 000 sad pa sad. :lol: Nema veze sto idu u Sinsheim mogu i oni u Mostar ako im je lakse :lol:
Sto se tice uslova,pola ljudi uopste nisu upoznati ko uopste stoji iza ovog svega i to odranih godina.
Pa nam neko kompententan moze i dostaviti,bez muljanja i okolisanja.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 19 apr 2010, 23:19

Neznam. Mozda i pogresno mislim, ali mislim da je Siroki zatvorio kako organizacijski, tako i finansijski krug, perfektno. Uz jednog ili dva igraca pozadi, i dobrim trenerom, sa ovakvom ekipom koju ima, po meni, moze jos godinama parirati, ne samo ekipama u BiH, nego i u regionu.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 apr 2010, 23:24

Carina, to je stvar stava ljudi, da ne ulazim previse u detalje, razumije me savrseno onaj tko je stanovnik ŠB, a znas i sam kako to ide cim krenes malo dalje od Mostara, a gdje je komercijalizacija branda i briga o marketingu NK ŠB za takvo sto, fakticki ne postoji. Ograniceni su u tom pogledu. Pored toga imas i lokalne ''peripetije'' sa upravom NK.
E sad, nasuprot svemu, s druge strane imas KK Široki i upravu koja vise 'lezi' tim ljudima, a plus osjetno veca je kvaliteta i kudikamo jaca liga, samim time taj klub ima gledanost od 3000 po utakmici u NLB ligi, sto je jaka brojka za prakticki bilo koji klub u datoj ligi.
S druge strane imas premijerligu BiH poznatu po korupcijama, sranjima, a zna se koliko se Široki trudi biti organiziran i pruziti uvjete za igru i prijem na stadion, i to redovito radi, a onda recimo odes negdje na stranu i to ti ne bude uzvraceno. Ljudi takvo sto, naravno, pamte, i kroz godine to radi kontraefekt i stvara se misljenje favoriziranja pojedinih, i sl., nebitno da li je to istina ili ne. Stvori se takodjer i misljenje 'cemu gledati kad znam da ce dobiti 95 posto utakmica kuci'.

Junacina, lupetas ipak s brojkama, prosjek je 1500-1600 ove sezone, tako nesto, cisto gledajuci po stranim siteovima za nogometnu statistiku.
Gore sam vec naveo primarne razloge takvih brojki, gledanost trenutacno jest losa, a bila je kudikamo veca ne tako davno (recimo vec sam postavljao, Široki je ne tako davno imao vecu gledanost od Borca ili umalo, npr., i slicnih osjetno vecih sredina, a gle danas). Broj stanovnika uvelike odrazava posjetu, to je jasna stvar.
Medjutim, kad si potegao to pitanje, po meni je recimo veca sramota, hajmo reci, onda da ostali u ligi, osim eto sad Zelje i Borca, imaju mozda eto 1000ak vise gledatelja u prosjeku, a dolaze iz sredina i do 50 puta vecih. Jel shvacas poantu? Oni bi onda morali svi imati najmanje 10 000 u prosjeku u odnosu na nas. Ali nemaju, imaju od 2000-3000, a to brate neki relevantan faktor nije kad dolazis iz sredine koja je 10-50 puta veca od Širokog Brijega.

Da se digne kvalitet lige, da se pokaze da nismo mi levati sto ulazemo u sebe i dajemo sansu ostalima da ustvari IGRAJU na nasem terenu samo da bi nas sjebavali u gostima, onda bi sigurno i veca gledanost bila. Ali, to je problem opcenito BH lige, a to sto se naloze recimo gledatelji Zelje nakon dugo godina posta (da ne shvate pogresno ljudi ovo, koristim kao ilustraciju) je odraz trenutacne euforije i nekih drugih stvari.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 19 apr 2010, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Junačina
Kontakt:

Post Postao/la Junačina » 19 apr 2010, 23:29

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Junacina, lupetas ipak s brojkama, prosjek je 1500-1600 ove sezone, tako nesto, cisto gledajuci po stranim siteovima za nogometnu statistiku.
Gore sam vec naveo primarne razloge takvih brojki, gledanost trenutacno jest losa, a bila je kudikamo veca ne tako davno (recimo vec sam postavljao, Široki je ne tako davno imao vecu gledanost od Borca ili umalo, npr., i slicnih osjetno vecih sredina, a gle danas). Broj stanovnika uvelike odrazava posjetu, to je jasna stvar.
Medjutim, kad si potegao to pitanje, po meni je recimo veca sramota, hajmo reci, onda da ostali u ligi, osim eto sad Zelje i Borca, imaju mozda eto 1000ak vise gledatelja u prosjeku, a dolaze iz sredina i do 50 puta vecih. Jel shvacas poantu? Oni bi onda morali svi imati najmanje 10 000 u prosjeku u odnosu na nas. Ali nemaju, imaju od 2000-3000, a to brate neki relevantan faktor nije kad dolazis iz sredine koja je 10-50 puta veca od Širokog Brijega
Ne znam baš da je toliki prosjek,malo si ga pretjerao.I to što kažeš u vezi posjete si upravu,ali samo nisi još dodao da veliki klubovi kad tad će napuniti stadion a Široki nikad neće imati 10 000 ljudi na Pecari.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 apr 2010, 23:37

Samo navodim trenutne podatke sa site-a na kojeg se poziva vecina ljudi ovdje kad o tome govori uz podatke sa site-a za europske nogometne statistike . Da nekih tocnih podataka unutar drzave ima od strane nekoga tko se time bavi, ili da ih ja imam, nemam, znas i sam koliko se u ovoj drzavi do toga drzi, ali brojke su ti zaista takve.
Isto tako, ne sumnjam da ce se uz ovakve predstave i nezalaganje i manjak igre i jos smanjiti prosjek, ali to je manje bitno. Ja sve da sam i pretjerao u brojkama, znaci da su pretjerane i ostale brojke koje su tu navedene, i opet dolazimo na poantu da kudikamo vece sredine od Širokog nemaju isto tako kudikamo vecu posjetu, dapace, vecina ne moze skupiti ni duplo vecu, sto je i bila moja poanta. Valjda je sad jasnije.
Pecare se ja sjecam i kudikamo punije, ne bas tako davno, steta. Al napuni se to za europske utakmice sa minimalno 4-5000 ljudi, pa i protiv Sturma je bilo najmanje 7-8000, a sad, da je kapacitet bas 10 000, ne bih rekao, osim ako se ne ide na logiku trpaj koliko moze, onda da. Valjda sam, jebga, ja upucenije u pitanje naseg stadiona. ;P
...Život za Široki...

Junačina
Kontakt:

Post Postao/la Junačina » 19 apr 2010, 23:44

Sve da je kapacitet 40 000,niste u stanju ni petinu stadiona ispuniti dok ovi veći to mogu,pa bilo to jednom ili deset puta.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 apr 2010, 23:48

Ne slazem se, jer Široki je vec imao dobru gledanost i unutar lige dok je ona jos bila i regularnija (bar u ocima takvih), a za europske utakmice je standard bar 4-5000 ljudi, a da ne govorim za jace protivnike poput Sturma (pogledaj slike ustvari, bojim se da ces vidjeti pun stadion pa ces se razocarati da smo ga ipak napunili jebga. :)), Heartsa, Basela, itd. Za sredinu te velicine, ni ne treba veci kapacitet, al dobro. Uostalom, nije ni bitno, nek puni tko sta hoce i koliko hoce, ja znam gdje cu ja biti.
...Život za Široki...

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 20 apr 2010, 00:07

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne slazem se, jer Široki je vec imao dobru gledanost i unutar lige dok je ona jos bila i regularnija (bar u ocima takvih), a za europske utakmice je standard bar 4-5000 ljudi, a da ne govorim za jace protivnike poput Sturma (pogledaj slike ustvari, bojim se da ces vidjeti pun stadion pa ces se razocarati da smo ga ipak napunili jebga. :)), Heartsa, Basela, itd. Za sredinu te velicine, ni ne treba veci kapacitet, al dobro. Uostalom, nije ni bitno, nek puni tko sta hoce i koliko hoce, ja znam gdje cu ja biti.
koliko inace prima pecara

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 apr 2010, 00:13

Po meni 8000. Iako ce se svugdje uglavnom navesti 10 000, sto doduse moze i stajati, no eto, moze i Poljud primiti 6000 vise od deklariranog. Neobicno mi jednostavno da nitko nije uzeo vremena pa ustvari to i 'izbrojio' jednom zauvijek.
...Život za Široki...

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 20 apr 2010, 00:17

ŠB_Fidelis je napisao/la:Po meni 8000. Iako ce se svugdje uglavnom navesti 10 000, sto doduse moze i stajati, no eto, moze i Poljud primiti 6000 vise od deklariranog. Neobicno mi jednostavno da nitko nije uzeo vremena pa ustvari to i 'izbrojio' jednom zauvijek.
sjever 3000, istok malo manje ja mislim od 2000, jug 1500...
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 apr 2010, 00:19

Ne bih bas rekao tocno tako, al ajd, prebrojim. :D
...Život za Široki...

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 20 apr 2010, 00:21

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne bih bas rekao tocno tako, al ajd, prebrojim. :D
brojili smo mi dok se moglo na stadion kako god hoces... :D
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 apr 2010, 00:25

Aajd dobro, ako ti tako kazes. :D Dakle, cisto broj stolica. Al fale vam tu gostujuci i domaci navijacki sektor, koji i nemaju stolice, tako da, 7-8000 ljudi na taj stadion moze sigurno stati. ;)
...Život za Široki...

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 20 apr 2010, 08:05

7600 sjedecih mjesta bilo sveukupno. Sada imaju dva kaveza za navijače bez stolica. Što cifru ako je puno može dobro dići

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Balorda, bordobijeli, Grk1234, MikiPirs, MostarNeretva, Orvel i 14 gostiju.