Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

anton 1983
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la anton 1983 » 12 dec 2012, 15:50

francobaresi je napisao/la: I naveo sam gore da će trebati određeni period 2-3 pa i 4 god.
Pitanje je što ti očekuješ da će ti drugi u te 2-3-4 godine raditi. Eto mene jako zanima kakav će razvoj imati francuska liga. Sa tim idiotima iz PSG-a, lako je moguće da po svim pitanjima Francuska postane veliki konkurent SERIJI A. Isto tako u tih slijedećih par godina Italija SIGURNO neće imati 4 predstavnika u Lp i to je veliki udarac.

ne radi ti se ovdje o tako kratkom periodu, nego o jednom puno dužem, ako misliš primjenjivati ovaj model o kojem ovdje pričaš. To ti sve ide jako sporo na taj način i trebat će dugo vremena ćekati da se Talijanima potrefi "zlatna mlada generacija" ;)
francobaresi je napisao/la:Recimo Juve već sad ima jako konkurentnu ekipu .
Milan je počeo polako sa stvaranjem novog ciklusa igrača , kao i Inter , Roma ima jako mladu i potentnu ekipu , Fiorentina također pa i Napoli .
juve sigurno ima konkurentnu ekipu. Još jedan ŠPEK napadač i to je to. inter i Milan su u puno većim problemima jer su tek startali i moraju još uvijek raditi na tome da smanjuju plaće. na taj način izostaju zvijezde i nemreš sa svakim mladim pogoditi niti oćekivati da ti samo mladi igrači mogu nositi igru...O ostalima neću trošiti riječi jer to su ekipe koje su uvijek "dobre", ali se zbog svoje kvalitete uvijek izmjenjuju i nemaju neku konstantu kada se priča o europskom nogometnom vrhu.

treba sve te stadione izgraditi, pa opteretiti budžet sa njegovom isplatom, pa to utječe na sama pojačanja, te isto tako na prodaju zvijezda te dovođenje drugih igrača sa kojima ih se pokušava zamjeniti. Italija polako postaje ovisna o onom o ćem su Njemci oduvijek ovisni. Uspjeh je ono što ti granatira pare, a ne da će ti ih neko dati. Na takav način funkcioniranja, treba se tek priviknuti ;) Eto prošle godine su se svi uzjebali oko Napolia, dok sam ja sa druge strane znao što će za Napoli značiti ako opet neuđu u LP. prodaja Lavezzia bila je neminovna. neki će rači da su zato dobili neke druge igrače bla, bla, bla. no u tom nije poanat. poanta je zadržati kadar i taj isti kadar pojačati. Da bi se do toga došlo potrebno je puno, puno, puno vremena, ako se nezoveš Milan, Inter , Juve...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2012, 18:41

Jedinstven je primjer Dortmund koji je 2005 ako se ne varam bio pred bankrotom , da bi 5 god. kasnije postao jako stabilan financijski te u igračkom smislu je fantastičan .
To je taj period od 3-4 god. na koji sam mislio.
Doduše ovdje prije svega mislim na gigante Inter , Milan i Juve , jer ipak oni se mogu brže razvijati u svakom smislu , najveći je razlog taj što su oni već sada ekipe koje imaju budžet od 210 -260 miliona € , nego recimo srednji odnosno manji klubovi.
Nadam se da smo se sad razumijeli .
Navešću primjer Milana jer za taj klub navijam i dosta toga znam ,
prije svega plate igračima su smanjene sa 170 mil. € na 120 mil. € tako da plate sad "opterećuju" 40-ak % ukupnog budžeta koji varira od 240-260 mil. €
Druga stvar Milan je već uveliko počeo proces podmlađivanja ekipe , najbolji primjer su već dva golobrada mladića koji su u prvih 11 Milana ( El Shaarawy i De Sciglio ) i još je tu par mladih i kvalitetnih igrača .
I naravno Milan već 2 god. ulaže 11 miliona € u omladinski pogon i ubuduće svake sezone će biti priključivani igrači iz omladinskog pogona u prvi tim . Naravno samo oni koji to zaluže i koji imaju potencijal.
Treća stvar Milan je ove sezone sveo svoj dug na samo 10 -ak miliona €
što znači da je sad financijski jako "zdrav" .
I četvrta stvar je stadion , očekuje se da će Inter preseliti na svoj stadion 2015 god. i tad će Milan najvjerovatnije potpuno modernizovan San Siro vratiti u svoje vlasništvo.
Već su Galliani i Berlusconi odnosno čelni ljudi Milana izjavljivali da će za taj proces biti potrebno 3 godine najmanje .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 dec 2012, 18:57

francobaresi je napisao/la:Jedinstven je primjer Dortmund koji je 2005 ako se ne varam bio pred bankrotom , da bi 5 god. kasnije postao jako stabilan financijski te u igračkom smislu je fantastičan .
E viš tu i je problem krivog mišljenja. bvB je puno ranije počeo propadati i prije nego je dobio sjajne klince, morao je sa raznoraznim truležima poput Kringea. Njihov period truleži traje malo duže. nekih 8 godina. E sad ti si sebi uzeo jedan jedini primjer koji si nisi smio uzeti. Mogo si si uzeti primjer bilo kojeg drugog Njemačkog kluba, jer se većina njih bacila na talente (izuzev Bayerna) i moraš uzeti Arsenal. Jer to su primjeri jer su realni. BvB nije realan. BvaB je izvanredni primjer koji se događa jenput u 100 godina i mora ti se poklopiti mali miljon stvari. To ti je kao da kažeš da svaki igrač ako je talentiran i dovoljno trenira može postati Messi. E ne može! ;) Zato kad oš nešto dokazivati, nemoj uzeti primjer koji je NEREALAN.

francobaresi je napisao/la:Navešću primjer Milana jer za taj klub navijam i dosta toga znam ,
prije svega plate igračima su smanjene sa 170 mil. € na 120 mil. € tako da plate sad "opterećuju" 40-ak % ukupnog budžeta koji varira od 240-260 mil. €
Hmm nisam uopće siguran u ove brojke. Aj ti nama pokaži kakve to Milan ima budžete. Pa ja znam da i danas Milan sa svojim primanjima ima za bar 30 miljona eura prevelike plaće ;) neću baš preveč u brojke ulaziti sada, no znam da Milan još uvijek ne radi kak bi trebao raditi i da još treba smanjiti rashode ili treba podići prihode...

Baš me zanima di si ti iskopo ovih 240-260 :D
francobaresi je napisao/la:Druga stvar Milan je već uveliko počeo proces podmlađivanja ekipe , najbolji primjer su već dva golobrada mladića koji su u prvih 11 Milana ( El Shaarawy i De Sciglio ) i još je tu par mladih i kvalitetnih igrača .
kOJIH? :lol: Milan nevoli što mora raditi ovo što radi, jer sada je duplo slabiji klub od onog iz prošle sezone. Zamisli samo koliko su nazadovali. recimo sada bvB pobriše pod sa Milanom, a prošlogodišnji Milan bi u najmanju ruku bio iu Egalu. Razumiješ koliko je to sve bazadovalo i kolko se ima posal samo da se vrati na staro, a kamoli da se to preraste...
francobaresi je napisao/la:Treća stvar Milan je ove sezone sveo svoj dug na samo 10 -ak miliona €
:? Daj nezajebavaj. Toliko godina radit u minusima i sad je dug samo tako vračen :mrgreen: Ma dobro to me tak i onak ne zanima kad ne znam uopće kome je to milan bio dužan...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2012, 19:09

anton 1983 je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Jedinstven je primjer Dortmund koji je 2005 ako se ne varam bio pred bankrotom , da bi 5 god. kasnije postao jako stabilan financijski te u igračkom smislu je fantastičan .
E viš tu i je problem krivog mišljenja. bvB je puno ranije počeo propadati i prije nego je dobio sjajne klince, morao je sa raznoraznim truležima poput Kringea. Njihov period truleži traje malo duže. nekih 8 godina. E sad ti si sebi uzeo jedan jedini primjer koji si nisi smio uzeti. Mogo si si uzeti primjer bilo kojeg drugog Njemačkog kluba, jer se većina njih bacila na talente (izuzev Bayerna) i moraš uzeti Arsenal. Jer to su primjeri jer su realni. BvB nije realan. BvaB je izvanredni primjer koji se događa jenput u 100 godina i mora ti se poklopiti mali miljon stvari. To ti je kao da kažeš da svaki igrač ako je talentiran i dovoljno trenira može postati Messi. E ne može! ;) Zato kad oš nešto dokazivati, nemoj uzeti primjer koji je NEREALAN.

francobaresi je napisao/la:Navešću primjer Milana jer za taj klub navijam i dosta toga znam ,
Hmm nisam uopće siguran u ove brojke. Aj ti nama pokaži kakve to Milan ima budžete. Pa ja znam da i danas Milan sa svojim primanjima ima za bar 30 miljona eura prevelike plaće ;) neću baš preveč u brojke ulaziti sada, no znam da Milan još uvijek ne radi kak bi trebao raditi i da još treba smanjiti rashode ili treba podići prihode...

Baš me zanima di si ti iskopo ovih 240-260 :D
francobaresi je napisao/la:Druga stvar Milan je već uveliko počeo proces podmlađivanja ekipe , najbolji primjer su već dva golobrada mladića koji su u prvih 11 Milana ( El Shaarawy i De Sciglio ) i još je tu par mladih i kvalitetnih igrača .
kOJIH? :lol: Milan nevoli što mora raditi ovo što radi, jer sada je duplo slabiji klub od onog iz prošle sezone. Zamisli samo koliko su nazadovali. recimo sada bvB pobriše pod sa Milanom, a prošlogodišnji Milan bi u najmanju ruku bio iu Egalu. Razumiješ koliko je to sve bazadovalo i kolko se ima posal samo da se vrati na staro, a kamoli da se to preraste...
francobaresi je napisao/la:Treća stvar Milan je ove sezone sveo svoj dug na samo 10 -ak miliona €
:? Daj nezajebavaj. Toliko godina radit u minusima i sad je dug samo tako vračen :mrgreen: Ma dobro to me tak i onak ne zanima kad ne znam uopće kome je to milan bio dužan...
AC Milan are the leading Italian club in the Money League, sitting one place above city rivals Internazionale in seventh place, after achieving revenues of €245.1m ! I ta brojka varira zavisno od rezultata , sad od ovog novca otpada 120 mil. € na plate a ne 170 kao ranijih god.
Kad pitaš kako je Milan vratio dug koji je imao , odgovor je jednostavan , šta misliš gdje je otišlo 65 mil . € od Ibre i Silve , i ka tome Berlusconi je dao još 50 mil. iz svog džepa.
Tako da eto ti jednostavnog odgovora , očito nisu dosta upućen u te brojke , doduše to i ne očekujem od nekoga ko ne navija za Milan .
Što se tiče ovih novih mladih igrača , Shaarawy , De Sciglio , Acerbi , Boateng koji ima tek 25 god. , Constant takođe' tek 25 , Pato je još uvijek je strašno mlad iako njega muče povrede , zatim mali Niang .. To su igrači na kojima Milan može da gradi budućnost ali očito nisi ni jednog od ovih igrača gledao kako igraju pa ne mogu o tome sa tobom diskutovati .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 dec 2012, 09:29

francobaresi je napisao/la:
AC Milan are the leading Italian club in the Money League, sitting one place above city rivals Internazionale in seventh place, after achieving revenues of €245.1m ! I ta brojka varira zavisno od rezultata , sad od ovog novca otpada 120 mil. € na plate a ne 170 kao ranijih god.
Kad pitaš kako je Milan vratio dug koji je imao , odgovor je jednostavan , šta misliš gdje je otišlo 65 mil . € od Ibre i Silve , i ka tome Berlusconi je dao još 50 mil. iz svog džepa.
Tako da eto ti jednostavnog odgovora , očito nisu dosta upućen u te brojke , doduše to i ne očekujem od nekoga ko ne navija za Milan .
vau, koji odgovor na cijeli moj post! :lol:

I to je to, dug vračen, pare su OK, to vrijedi za ovu prošlu godinu i tak :D Ma dobro, nisam ja taj koji bi te trebao uliti da klub koji ima budžet od 240 miljona eura, nemre održavati plače od 120 milja, pogotovo ako misli nekog kupiti te još uz to ulaže u stadion...
francobaresi je napisao/la:Što se tiče ovih novih mladih igrača , Shaarawy , De Sciglio , Acerbi , Boateng koji ima tek 25 god. , Constant takođe' tek 25 , Pato je još uvijek je strašno mlad iako njega muče povrede , zatim mali Niang .. To su igrači na kojima Milan može da gradi budućnost ali očito nisi ni jednog od ovih igrača gledao kako igraju pa ne mogu o tome sa tobom diskutovati .
Na njima može graditi budučnost? :? Pa ja sam ipak mislio da je Milan malo ambicijozniji klub...Mislim mogu ti igrači još dugo igrati u Milanu, al sad da su to neki posebni igrači, baš i nisu...

Dobro da je milan slika cijele lige :mrgreen:

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 14 dec 2012, 21:45

Moze li neko da stavi ovdje,neki prikaz poslovanja klubova iz liga petice,moze za zadnju sezonu ili i dalje :D Hvala.
Rođen s tobom da budem

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 16 dec 2012, 21:56

igraju prvi i drugi i kec 1,25 i to mi najjaca liga, jes al u kurcu
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 dec 2012, 01:32

Prescritto je napisao/la:igraju prvi i drugi i kec 1,25 i to mi najjaca liga, jes al u kurcu
Sreca u nesreci je sto u kladionicama rade mnogo pametniji ljudi od tebe...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 17 dec 2012, 13:49

Jacina lige je jedna stvar,ali zanimljivost nesto sasvim drugo..Gledam Totteham-Swansea,Wba-west ham,i to je to fudbala za nedelju..Desavanja u Primeri me uopste ne zanimaju,iako igra jedan Real,ili prvi protiv drugog..Nemam nista protiv spanaca,ali me naprosto ne zanima ta liga.I dalje stojim da je Barca vanzemaljska i trenutno najjaca ekipa..Prije par godina sam redovno pratio desavanja sirom Evrope,a danas epl i bundesliga.Gleda se i Seria A zbog Pjanketa i Lule.. 8-)Ja i france ponekad pratim. :D
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 17 dec 2012, 14:14

Prescritto je napisao/la:igraju prvi i drugi i kec 1,25 i to mi najjaca liga, jes al u kurcu
+ utakmica u glavnom gradu Getafe-Osasuna dodje nesto vise od 5 hiljada gledatelja,vise ljudi dodje Sarajevo gledat :roll:
Rođen s tobom da budem

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 dec 2012, 15:02

Znaci sad smo poceli i po kvotama određivati jacinu lige :lol: To sto ima malo publike u Španjolskoj ne znaci da je liga slaba,vec da su ulaznice skupe.Znamo da je Španjolska gotovo dozivjela sudbinu Grcke,a vjerujte da Getafe ima skuplje ulaznice od pola ekipa iz EPL-a.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 dec 2012, 15:21

Spanjolska je ekonomija u drasticnom padu, nezaposlenost je golema, ali cijene karata za prvenstvene nogometne su najskuplje u Evropi : Prosjecna cijena karte iznosi 53 eura. ;) nije ni cudo sto stadioni nisu bas ispunjeni . Ljudi sastavljaju jedva kraj s krajem,a eto davat ce 100 eura na j'ebenu utkamicu .

Opprilike tolika je kvota kada Barca igra protiv najjacih engleskih ekipa kao domacin u LP. Siguran sam.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 17 dec 2012, 16:45

Kad su igrali protiv seste engleske ekipe bila je kvota 1.4,imam i sad listic i kecu na njemu :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 17 dec 2012, 16:53

Adi_Zepce je napisao/la:Znaci sad smo poceli i po kvotama određivati jacinu lige :lol: To sto ima malo publike u Španjolskoj ne znaci da je liga slaba,vec da su ulaznice skupe.Znamo da je Španjolska gotovo dozivjela sudbinu Grcke,a vjerujte da Getafe ima skuplje ulaznice od pola ekipa iz EPL-a.
ma daj pusti tu pricu nemaju para,kako Bernabeu napune svaki put,kako to objasnjavas
Rođen s tobom da budem

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 17 dec 2012, 16:54

najjaca liga na svjetu a prvak se zna nakon 16 kola, najjaca al u kurcu
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 dec 2012, 17:42

Faraon iz Visokog je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Znaci sad smo poceli i po kvotama određivati jacinu lige :lol: To sto ima malo publike u Španjolskoj ne znaci da je liga slaba,vec da su ulaznice skupe.Znamo da je Španjolska gotovo dozivjela sudbinu Grcke,a vjerujte da Getafe ima skuplje ulaznice od pola ekipa iz EPL-a.
ma daj pusti tu pricu nemaju para,kako Bernabeu napune svaki put,kako to objasnjavas
Pa Real ima vise pretplatnika nego Getafe.Real ima navijace u cijelom svijetu od Alzira do Brazila,eto jednostavno kako ima vise navijaca na tribinama.
@Prescritto
Prvak se gotovo zna i EPL,Bundesligi,Seria A znaci i ostale su lige slabe :roll:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 17 dec 2012, 18:18

Adi_Zepce je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:
Pa Real ima vise pretplatnika nego Getafe.Real ima navijace u cijelom svijetu od Alzira do Brazila,eto jednostavno kako ima vise navijaca na tribinama.
@Prescritto
Prvak se gotovo zna i EPL,Bundesligi,Seria A znaci i ostale su lige slabe :roll:
pa ne dolaze iz Alzira da gledaju Real svako kolo :D Ima Arsenal vise navijaca po svijetu od West Hama pa ovi opet napune stadion svako kolo,a pogledaj koliko ima Londonskih klubova u prvoj ligi

pod dva Zar stvarno mislis da je rijeseno prvenstvo uz prednost od dvije utakmice i jos vise od pola sezone da se odigra
Rođen s tobom da budem

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 17 dec 2012, 18:41

Pa bogami vrlo cesto dolaze.Zasto West Ham napuni vise stadion od Arsenala valjda je i razlog to da je njihov stadion gotovo duplo manji od Arsenalovog po kapacitetu.Trebas uzeti u obzir i da je Real atrakcija te svaki vikend sila turista dođe u Madrid na utakmicu bas Real.Nemoj mi samo sada da i u London dođu,jer ipak znamo da je Španjolska kao turisticka destinacija mnogo atraktivnija od Britanije.
Pod dva,da mislim da je prvak rijesen jer ne vidim tko se moze suprostaviti Unitedu.Smijesni City ili jos smijesniji Arsenal ili L'pool su daleko od toga.Chelsea takođe.

www.valencia-balkan.net

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 17 dec 2012, 19:03

Nisam poredio West Ham i Arsenal nego West Ham i Getafe
Uzmi ti u obzir da je Bernabeu troduplo veci od Getafeovog stadiona.Pa ne dolazi 40 hiljada turista svake sedmice da gleda Real :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 17 dec 2012, 19:40

Cuj onoga naso pisati a fan one lopovske lige :lol:

Ako se zna osvajac titule u Primeri onda se zna da je Juve prvak Italije , Bayern prvak Njemacke i United prvak Engleske.

De proglasite Frnacusku najjacom ligom posto se tamo grdna bitka vodi oko prvog mjesta...

Nema nista cudno da ekipa kao Barcelona melje i gazi , to je tim koji je daleko najjaci na Svijetu.
Smjesni Engleski poluklubovi su se pokazali u Evropskom natjecanju.

Prvak Evrope nasamaran od strane Atletica , potom ne moguc proci grupu u LP(prvi branilac ikada) , i kao slag na tortu tamo neki Brazilski invaldii im odrze cas fudbala :lol:

Siguran sam da bi Espanyol imao nista slabije rezultate jos pri tome skontas da su ljudi ulozili dodatnih 80 miliona...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.