Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko cemo bodova osvojiti u ove dvije utakmice?

0 bodova
84
27%
1 bod
55
18%
2 boda
3
1%
3 boda
69
22%
4 boda
75
24%
6 bodova
24
8%

Ukupno glasova: 310

jasko_juve
Kontakt:

Re: Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)

Post Postao/la jasko_juve » 08 jun 2019, 23:42

Ne moze tebe niko natjerati da TRČIŠ!! Ne moze. Ko ne trci, ne moze igrati fudbal.Momci nisu trcali i izgubili su. Jos u tom svemu trener stavi 3 zadnja vezna i defanzivne bekove i to je to. Nemamo kvalitet, nemamo ni trenera iskreno, ali nema ni Finska, ali ima volju, zelju..To ti niko ne moze nametnuti ako ti to ne zelis..Momci nisu veceras htjeli, zeljeli..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 jun 2019, 23:43

Ja ne znam kakvu vi igru prizeljkujete i u kojem svijetu zivite, da dodje yebeni Pep Guardiola ne bi se plasirali nikad na veliko takmicenje sa ovim igracima niti bi igrali ljepse. Zaboravljate nase generacije i generacije koje to nisu uspjele. Ovo je manje-vise prosjecna repka, ako cemo bit i objektivni, onda ispod prosjecna.

Pogledajte samo gdje igraju ti igraci i koliko? Ne treba se sikirati, mnogo ali mnogo je boljih reprezentacija i to je to.
27.10.2020

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 08 jun 2019, 23:45

leorey je napisao/la:Ja ne znam kakvu vi igru prizeljkujete i u kojem svijetu zivite, da dodje yebeni Pep Guardiola ne bi se plasirali nikad na veliko takmicenje sa ovim igracima niti bi igrali ljepse. Zaboravljate nase generacije i generacije koje to nisu uspjele. Ovo je manje-vise prosjecna repka, ako cemo bit i objektivni, onda ispod prosjecna.

Pogledajte samo gdje igraju ti igraci i koliko? Ne treba se sikirati, mnogo ali mnogo je boljih reprezentacija i to je to.
Izgubio si od ekipe sa jos manje poznatih igraca koji igraju u 3x losijim klubovima.Ekipe sa manje poznatih igraca se isto plasiraju na prvenstva.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 jun 2019, 23:46

Izvjesni Temmu Pukki je u dosadašnja odigrana tri kola kvalifikacija zabio 2 gola, oba nama naravno :lol:
Mi smo od njega danas napravili Messija :tokralju: toliko o našoj odbrani....jbm li ti Roberte :evil: :oops: :puke:

I smijem se zakleti, da se taj isti Pukki nece vidjeti protiv Grčke, a kamoli protiv Italije.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 08 jun 2019, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 jun 2019, 23:47

leorey je napisao/la:Ja ne znam kakvu vi igru prizeljkujete i u kojem svijetu zivite, da dodje yebeni Pep Guardiola ne bi se plasirali nikad na veliko takmicenje sa ovim igracima niti bi igrali ljepse. Zaboravljate nase generacije i generacije koje to nisu uspjele. Ovo je manje-vise prosjecna repka, ako cemo bit i objektivni, onda ispod prosjecna.

Pogledaj igrače i sastave Mađarske, Rumunije, Sjeverne Irske i Albanije sa prošlog Eura pa reci da nemamo kvaliteta da odemo...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 08 jun 2019, 23:48

jasko_juve je napisao/la:Ne moze tebe niko natjerati da TRČIŠ!! Ne moze. Ko ne trci, ne moze igrati fudbal.Momci nisu trcali i izgubili su. Jos u tom svemu trener stavi 3 zadnja vezna i defanzivne bekove i to je to. Nemamo kvalitet, nemamo ni trenera iskreno, ali nema ni Finska, ali ima volju, zelju..To ti niko ne moze nametnuti ako ti to ne zelis..Momci nisu veceras htjeli, zeljeli..
Pa da, na prvenstva zadnjih godina su otisle ekipe kao Albanija, a mi nismo.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 08 jun 2019, 23:48

Došao prvi poraz u zvaničnim utakmicama i red je da se pljune.. Jer ako išta znamo, znamo to.. Nećemo mi sagledati čime raspolažemo.. Ali ćemo lako i uredno pljunuti..
Danas je konačno loše bilo sve.. Voljni momenat igrača, kasna i loša reakcija selektora..
Znali smo da će biti teška i tvrda utakmica, pa nas je ta jedna greška Puki vs Šunjić i koštala.. Do tada smo mi imali jednu čistu (Dulja) i najmanje jednu polušansu (Dulja prvo poluvrijeme preko gola) , za razliku od protivnika.. A Zukanović - Šunjić su se promovisali u odličan štoperski par zadnjih utakmica..
Uz sve manjkavosti koje imamo individualno i timski, večeras smo opet zakazali u protoku lopte.. Sporo, sporo i sporo.. Bešić opet prednjači u sporoj predaji lopte..
Sa ovakvim odnosom fali Pjanić da to ubrza.. Nikako nismo uspjeli Višći isprazniti krilo.. Dulja nije probio cijelu tekmu.. Džeko slab u duel igri.. Ne zamjeram ništa, ali Edin se mora zaraditi i zadržati loptu..
Eh sad, zašto ovi igrači..?! Zato što vjerujem da su se tražili igrači koji su nekad nešto odigrali timski i da zato nije bilo Vrančića u vezi.. Todorović je totalno van forme i vjerujem da zato nije igrao, i da je posljedicu neigranja u klubu pokazao na treningu..
Kad sve sagledamo, realno pogledamo čime raspolažemo, ko nam je na raspolaganju u ovoj akciji, i da je prvi poraz u takmičarskoj utakmici nakon godinu i pol dana, nije u redu da pljujemo.. Al me ne iznenađuje, jer ako išta volimo, to je da pljujemo (ne da kritikujemo).. Selektor je u više navrata pokazao da zna da reaguje u toku utakmice, i mislim da je zaslužio malo kredita..
Jbg, ja sam navijač i vjerujem da će već u utorak biti bolje, i da se nadam da će biti dovoljno za x2..

I nije razlog poraza što su trenirali u Butmiru.. Neki igrači više daju kad imaju slobodu i opušteniju atmosferu.. Karantin nije garancija uspjeha, pogotovo u junskom terminu kvalifikacija..

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 08 jun 2019, 23:48

RollingPaper je napisao/la:Koliko ljudi površno shvataju fudbal da im je vezni red sa Sarićem, Cimirotom i Bešićem puna defanziva. Bogu plakat, nemojte više managera igrat.
E druže roling,ko je sada površan.Ćiro je jednom rekao:"Sine ,nikad ne podcjenjuj znanje navijača.Mnogi znaju fudbal bolje od nas trenera i taktički i igrački i strukovno.Kada bih ih češće slušali bilo bi bolje za oboje". Pa svi su danas vidjeli ,puno prije početka urakmice,da veza Beša-Cimi-Sarić niti može niti zna .A Vi onako drsko,oholo,znalački...ljudi površni i igraju manager.I mora se priznati da si u pravu, nije to potpuna defanziva,nije ustvari ni djelimična defanziva...ali nije ni ofanziva..ustvari nije ništa.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 jun 2019, 23:51

MElloo je napisao/la:

Izgubio si od ekipe sa jos manje poznatih igraca koji igraju u 3x losijim klubovima.Ekipe sa manje poznatih igraca se isto plasiraju na prvenstva.
Govorim generalno, okej je izgubiti, pa znao si gubit od Kipra s duplo boljim igracima na terenu i to ne izgubit nego biti razbijen. Mi se necemo plasirati, kao sto se nece plasirati ni Finska.

Citam na stranom forumu lik napisa kaze, prije par godina znao sam sve zive igrace Bosne i Hercegovine, sad sam pogledao prije tekme i ne znam nikog osim Visce i Dzeke. Cudno, mozda su bili povrijedjeni. Rezultat me nije ni iznenadio, nemam pojma ko su ti igraci. Tim je sve i receno.

Mi nemamo ekipu za Euro, i ne necemo se plasirati ni kroz baraz jer jednostavno ima boljih ekipa i koga god da dovedes za trenera, to se nece promijeniti. Ne mozes od gov.ana pravit pitu.
27.10.2020

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 jun 2019, 23:51

Ako želiš na europsko pa naravno da moraš pobjediti neke ekipe kao što su Grčka i Finska koje imaju neku kvalitetu, ne možemo na prvenstvo tako što ćemo biti bolji od Armenije(mada ni njih nismo nešto nadigrali). Sad smo se doveli u situaciju da se moramo vaditi u Italiji :D, u slučaju poraza vjerovatno Prosinečki odlazi a doći će novi selektor kojem ćemo prebacivati da ne uspjeva motivisati igrače da se bore dok igraju za svoju državu.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 08 jun 2019, 23:52

Ma vama dzaba govorit da je oclvo bio duel dvije prosjecne reprezentacije. U duelu dvije prosjecne reprezentacije obje imaju sansu za pobjedu. Ovo sto spominjete nekog tamo Pukkija koji je dao dva gola i to vam je nidje veze. Ekvivalent tomu bi bio da je recimo Duljevic dao dva gola za nas lol Mi u odnosu na njih imamo jedino Dzeku koji u ovim godinama ne moze sam nosit reprezentaciju i to ti je to. Ne precjenjujte ekipu, navijajte i cijenite bilo koji dobar rezultat, a u porazima pokazite dozu objektivnosti i bit ce vam lakse.

Duljevic, Civic, Cimirot, Visca, Besic, Sunjic, Zukanovic, Sehic su imena koja znace nulu u svijetu fudbala. Ne znam zasto mislite da je bilo ko od njih bolji od bilo kojeg igraca Finske,Sj Irske il slicno.

Prosla su vremena kad je ova ekipa imala Misimovica, Dzeku( u prajmu), Spahica, Begovica, Ibisevica, Lulica i slicne igrace tj igrace koji su nesto znacili klubovima u kojima su igrali.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 jun 2019, 23:53

Pa ako nista ko nebi trco radi onih navijaca halo ko to zivi u Finskoj znaci dosla raja iz drugih zemalja da te vide a tebe hurmasica ubila.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 jun 2019, 23:55

Inače opet nije koristio treću izmjenu... ima li goreg selektora u touchline vođenju utakmice od Prosinečkog

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 jun 2019, 23:56

Alipasino je napisao/la:Pa ako nista ko nebi trco radi onih navijaca halo ko to zivi u Finskoj znaci dosla raja iz drugih zemalja da te vide a tebe hurmasica ubila.
Pa ima nasih bruku u Finskoj.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 08 jun 2019, 23:57

Vucevich je napisao/la:Inače opet nije koristio treću izmjenu... ima li goreg selektora u touchline vođenju utakmice od Prosinečkog
Pa zna frajer da nema koga ubacit da bilo sta promijeni.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 08 jun 2019, 23:58

Mozda i nije prava tema,ali opet pokazuje koliko su svi "bolikurci"

slika

Mada realno smo fudbalski ispod prosjecna repka,sa 2 igraca u nekim nornalnim klubovima,malo mi prevelika ocekivanja imamo za nesto sto imamo tj sto je igralo veceras
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 08 jun 2019, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 jun 2019, 23:58

Pa sto bi se mi sekirali ako im reprezentacija dodje kao odmor ? Eto kao slucajno ima selektor problema sa Begovicem, Kolasincem, Lulicem. Igraci koji su cijeli zivot vani i koji imaju drugaciji mentalitet od naseg.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 08 jun 2019, 23:58

Moramo posmatrati kontinuitet igara pod Prosineckim.
Taj kontinuitet govori da, od pocetka, nemamo igru i da igramo sve losije.
Ne zaboravite da je Robert pricao o igri do noge, posjedu lopte bla,bla. Da je guslao o kavalitetu i da je sve osim plasmana katarstrofa.
Mi imamo limitiranu ekipu, ali smo danas potpuno nadigrani od strane jos limitiranije ekipe.
Isto se desilo i protiv Grcke i S. Irske.
Ono sto smo vidjeli u zadnje dvije-tri utakmice, nema veze s kvalitetom.
Vidjeli smo odsustvo sistema i nezainteresovane igrace. Armeni su pokazali vise organiziovanosti od nas.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 08 jun 2019, 23:59

Drape je napisao/la:Ako želiš na europsko pa naravno da moraš pobjediti neke ekipe kao što su Grčka i Finska koje imaju neku kvalitetu, ne možemo na prvenstvo tako što ćemo biti bolji od Armenije(mada ni njih nismo nešto nadigrali). Sad smo se doveli u situaciju da se moramo vaditi u Italiji :D, u slučaju poraza vjerovatno Prosinečki odlazi a doći će novi selektor kojem ćemo prebacivati da ne uspjeva motivisati igrače da se bore dok igraju za svoju državu.
Pa normalno, jer sta imas tamo onda da ides da se brukas kad nemas sta da trazis. Kakvo vadjenje na talijanima, bit ce to rutinska pobjeda.
27.10.2020

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 09 jun 2019, 00:00

DrFilgud je napisao/la:Moramo posmatrati kontinuitet igara pod Prosineckim.
Taj kontinuitet govori da, od pocetka, nemamo igru i da igramo sve losije.
Ne zaboravite da je Robert pricao o igri do noge, posjedu lopte bla,bla. Da je guslao o kavalitetu i da je sve osim plasmana katarstrofa.
Mi imamo limitiranu ekipu, ali smo danas potpuno nadigrani od strane jos limitiranije ekipe.
Isto se desilo i protiv Grcke i S. Irske.
Ono sto smo vidjeli u zadnje dvije-tri utakmice, nema veze s kvalitetom.
Vidjeli smo odsustvo sistema i nezainteresovane igrace. Armeni su pokazali vise organiziovanosti od nas.
Ma nema ovo veze s kvalitetom od pocetka. Pa ljudi moji sjetite se samo utakmica protiv Sj Irske i Austrije. Pa vile su nas tad nosale, al smo nekako izvukli rezultate tako sto su se oni ispromasivali, a mi uvaljivali neke frljoke i svi su to brzo zaboravili. Nemamo nikakvu igru prema naprijed, a odbrana je standardno katastrofalna

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot], Google Adsense [Bot], kakarut i 30 gostiju.