FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sto se tice Skaljica nek mu je sa srecom,po meni i nije pokazao da je neko pojacanje vala..Nadam se da ce neko novo ime sletiti u Dolinu konacno,za sada samo odlasci..Valjda se kuha nesto..Treba nam pravih pojacanja itekako..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Ovo je nastavak podmladjivanja ekipe,i tako treba i nastaviti.Asim nije bio vazna karika u proteklom poriodu i ne ocekujem da ce to biti hendikep,pa i u situaciji da nikog ne dovedemo na tu poziciju.Nadam se da se imaju planovi i alternative za E.Colica ito vec ove zime,za Selima na ljeto...
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Jeste i vi nezahvalni nekada. Pa covjek nas je svojim intervencijama, kada smo bili grozni doslovno receno, vadio i spasavao iz govana.
Po meni jeste gubitak, jer kad nije islo ekipi, on bio taj koji je rupe zatvarao. Naravno, pravio je i on greske, ali vise je pozitvnih stvari nego negativnih.
Sretno ti Asime bilo u nastavku karijejere...
Po meni jeste gubitak, jer kad nije islo ekipi, on bio taj koji je rupe zatvarao. Naravno, pravio je i on greske, ali vise je pozitvnih stvari nego negativnih.
Sretno ti Asime bilo u nastavku karijejere...

-
- Kontakt:
70-80 tih momaka dodje samo u Želju tako da taj scouting nema veze s tim.Buba00 je napisao/la:Maloprije je neko spomenuo te Omladinske pogone izmedju FK Zeljeznicar i FK Sarajevo. Dok te Akademije nebude smatram da donekle Zeljo ima malu prednost u tome. Gledao sam kadete i juniore Zeljo-Sarajevo ovu polusezonu i na federalnom i na drzavnom nivou ( Kadeti 1998-federalni nivo , 1997- Drzavni tj Omladinska Premijer Liga a Juniora 1996-Federalni , 1995. Premijer Liga). Znaci Zeljo ih je na tom Federalnom nivou razbio , ima tu par momaka sa strane u Zelje koji su strasni , ima neki iz Tesnja dobar 1998 igrao i za jedne i druge napadac pravi preko 180 sigurno visina al igra ekstra. Onda pogledam Osmankovic , Gojak isto u svojim kategorijama prejaki. Ima i taj iz Srebrenika u Juniorima al nije sad nesto pretjerano meni bio dobar. U FKS je najbolji meni bio Tarik Handzic on je valjda iz Vakufa doveden i dobar je pravo , nesto tipa Hodzic nije nesto sad gradjom razvijen al ima osjecaj za gol i te neke poteze. Dok u Juniorima FK Sarajeva dominira Radovac Handzic tandem , koji je stvarno vrhunski. Ali po mom ako gledas Sadikovica vs Radovac iskreno Sadikovic za klasu bolji ,medjutim Radovac je zbog odlaska na probu u Zenit malo medijski popraceniji. Tako da je to za nijansu mozda Zelju dosad radio bolji posao , vidjet cemo sad kako ce Sarajevo tu akademiju i suradnju uspijeti , al vjerujem da ce oni odskociti tu sigurno. Al opet moram reci najbolji mladi igrac u BIH za mene Faris Handzic , koji rastura nazalost ima nekih malo poteza viska malo sebican. Al ako se bude radilo sa njim moze postati jedan od najbolji poslijeratnih igraca BIH. A Zeljo opet na drugoj strani izbacio Armina Hodzica koji je takodjer majstor svoje vrste. Sve su to nijanse... U Sarajeva je dosad bilo (mislim na te 4 tekme sto pricam) puno vise igraca iz Sarajeva u pocetnih 11 , dok u Zelje dosta ima "stranaca" sto odprilike pokazuje da je ZELJO imao bolji scouting (po BIH).
Sent from my LT22i using Tapatalk
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
ja stvarno ne vidim razloga da se bojimo nekog,imamo na svakoj poziciji po najmanje dva tri igraca evo krenimo redom:
golmani:loncaric,kjosevski i mislim da je blizu s antolovicem
d.bek:b.colic,stanic,bucan,zeljkovic
l,bek:stanic,kvesic,e.colic
stoperi:kerla,hasanovic,zeljkovic,hasanhodzic,fejzic
vezni:svraka,hasanovic,zolotic,bajic,sadikovic,jamak,tomic,bucan,selimovic,stanic,e.colic,memija
napad:hodzic,selimovic,ramic,stanic
izvinite ako sam nekog preskocio al jedino malo skripi al se moze i to zakrpiti su l.bek i stoper ostalo garantiram da nijedan igrac ove lige nije nesto bolji od ovih nasih koji su sigurno uigraniji ,to ce se pokazati do kraja
eventualno da dodje kakav igrac eto samo da zadovolji navijace al svi znamo da nebi odmah bio starter
vezni:svraka,hasanovic,zolotic,bajic,sadikovic,jamak,tomic,bucan,selimovic,stanic,e.colic,memija
izvinite ako sam nekog preskocio al jedino malo skripi al se moze i to zakrpiti su l.bek i stoper ostalo garantiram da nijedan igrac ove lige nije nesto bolji od ovih nasih koji su sigurno uigraniji ,to ce se pokazati do kraja
eventualno da dodje kakav igrac eto samo da zadovolji navijace al svi znamo da nebi odmah bio starter
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
-
Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
super je napisao/la:ja stvarno ne vidim razloga da se bojimo nekog,imamo na svakoj poziciji po najmanje dva tri igraca evo krenimo redom:

ps. Memija je odbrambeni igrac koliko ja znam, igra beka , lijevog (?) i po potrebi stopera.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
-
- Kontakt:
najbolji potez ljudi u klubu, to jest gredica i osima u zadnjih 5 godina,da se ja pitam nogirao bi jos njih,ali eto otislo je smece onoBlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Memija igra desnog beka.ZZtop10 je napisao/la:super je napisao/la:ja stvarno ne vidim razloga da se bojimo nekog,imamo na svakoj poziciji po najmanje dva tri igraca evo krenimo redom:
eventualno da dodje kakav igrac eto samo da zadovolji navijace al svi znamo da nebi odmah bio starterstanic samo stopera ne moze igrat kod nas
![]()
ps. Memija je odbrambeni igrac koliko ja znam, igra beka , lijevog (?) i po potrebi stopera.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas !
-
- Kontakt:
Kulturno odradjeno, sa stilom.BlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
- bistrikboy
- Kontakt:
Jel mu isplaceno ono sto ga slijeduje prema ugovoru?neroazzuro je napisao/la:Kulturno odradjeno, sa stilom.BlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
Sto se tice stopera Delimir Bajic je bez kluba mislim da bi mogao pomoci...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
I golmanaZZtop10 je napisao/la:stanic samo stopera ne moze igrat kod nas![]()

Hvala Bogu!BlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Drago mi je jako zbog ovih mladica sto potpisuju ugovore i vezu se za klub.Sjecam se da sam prije vise mjeseci procitao da Parma ima 200 igraca pod ugovorom.Naravno ne placa ih sve Parma,rasporedjeni su na posudbe po cijeloj Evropi(u slovenackoj Gorici ih je deset),prate se i najboli se vracaju u Parmu.Pisao sam da nam to treba biti urnek.Realno je da imamo dva tri juniora sa prvim timom,takodje je realno da uvijek imamo desetak juniora(mislim na izlazna godista) na posudbama u klubovima prve fed.lige.Zo je odlican filtar za nas prvi tim.Ko se izdvaja vacati ga sa posudbe,ko ne,davati slobodne papire. Uvjeren sam da bi na ovaj nacin uvijek u ekipi imali 6-7 igraca iz vlastitog pogona,i sto je najbitnije,imali bi kontinuitet.To ce obezbijediti ono sto je Amar zamislio prije pet godina,a to je ,da svake polusezone proda po jednog igraca(ovo sto je krenulo sa Viscom i Sehom,a trebalo se nastaviti sa Kvesom,pa Svrakom,pa Zolom.Benjom). Mora se u ekipi imati i igraca sa strane,ali ono moraju biti top igraci,nikako u pet deka sa djecom koja dolaze iz nase skole.Obicno se mora imati klasan napadac,i za takvog se mora platiti i treba platiti.Mora se imati i klasan golman,na srecu imali smo dosta srece sa golmanima iz naseg ml.pogona i to je super.
Mislim da su u klubu svjesni da se moraju bollje platiti treneri koji rade sa djecom.Na taj nacin ih trba odvajati od uticaja roditelja i problema koji idu stim.S druge strane,od njih se moze traziti veca odgovornost,veci angazman u radu. Znam da Amar ima u planu pojacavati upravo taj strucni segment u radu sa mladima.Neki stariji treneri idu ove godine u penziju(koji u sustini ni ne rade,ostalo im po godina ili pola godine do penzije,ne moze ih se ostaviti bez rijesenog statusa),a umjesto njih ce se angazovati odredjen broj mladih trenera.
Do boljih vremena,nama bi bilo vazno malo uljuditi stari pomocni teren,i to ce se uraditi,da se koristi barem u povoljnim vremenskim uvjetima.
Ali,treba svima da nam bude jasno,za svaku vrstu napretka(omladina,infrastruktura...)neophodni su dobri rezultati prvog tima,neophodne su titule i trofeji,neophodno je, u najmanju ruku igrati svake godine u Evropi.
Za sada smo postigli dobar balans i nadam se da ce ovo potrajati.
Mislim da su u klubu svjesni da se moraju bollje platiti treneri koji rade sa djecom.Na taj nacin ih trba odvajati od uticaja roditelja i problema koji idu stim.S druge strane,od njih se moze traziti veca odgovornost,veci angazman u radu. Znam da Amar ima u planu pojacavati upravo taj strucni segment u radu sa mladima.Neki stariji treneri idu ove godine u penziju(koji u sustini ni ne rade,ostalo im po godina ili pola godine do penzije,ne moze ih se ostaviti bez rijesenog statusa),a umjesto njih ce se angazovati odredjen broj mladih trenera.
Do boljih vremena,nama bi bilo vazno malo uljuditi stari pomocni teren,i to ce se uraditi,da se koristi barem u povoljnim vremenskim uvjetima.
Ali,treba svima da nam bude jasno,za svaku vrstu napretka(omladina,infrastruktura...)neophodni su dobri rezultati prvog tima,neophodne su titule i trofeji,neophodno je, u najmanju ruku igrati svake godine u Evropi.
Za sada smo postigli dobar balans i nadam se da ce ovo potrajati.
-
- Kontakt:
dzelo nek se ne vraca nikad vise ! hvala bogu
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Memija: Fenomenalan je osjećaj potpisati ugovor sa najvećim klubom u BiH
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001
Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio
-
- Kontakt:
i ne pricajte mahalske vise, nismo mi pitari, sto se objavi na portalu je zvanicno sve ostalo je neistina
ps.

ps.

-
- Kontakt:
Pa ni mi se tako ne ponasamo prema svojim legendama. StrasnoBlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...
lafomamone je napisao/la:Pa ni mi se tako ne ponasamo prema svojim legendama. StrasnoBlagojeBratic je napisao/la:Zbog sistematizacije radnih mjesta u klubu, Dželi je ponuđeno da radi honorarno, i valjda se našao uvrijeđen, odbio, pa ga sad nema nigdje ...

DRUG NEBI TI PUNCA
-
- Kontakt:
Sutnuli ste, nabili nogom u ghuzicu, pljunuli mu u facu...najboljeg strijelca svih vremena. Aferim komsije
-
- Kontakt:
nema na čemu, možemo još koji put. legende su ivan i amar, ostali su 0lafomamone je napisao/la:Sutnuli ste, nabili nogom u ghuzicu, pljunuli mu u facu...najboljeg strijelca svih vremena. Aferim komsije

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, dencho, kraljlavova i 106 gostiju.