U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Skver
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Skver » 02 sep 2015, 19:43

Okolele je napisao/la:Idi se ti przi na 35 stepeni,da su stavili utakmicu u ovom periodu sad bilo bi puno vise gledalaca..Sva sreca pa nije nekome od igraca pozlilo..
Prije bila bolja posjeta.....zayebayes me? :urnebes:
🔴⚫️

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 02 sep 2015, 19:49

delinjo je napisao/la:ma pusti ga drug,sta se imas sa njim rapsravljati ,vidis da momku fali svasta nesto :D
To neki tvoj argument u nedostatku humora ili cega vec.......
🔴⚫️

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 02 sep 2015, 19:54

Prije Norveseke gledao sam pripreme u Visokom i tad sam osjetio da od ovog trenera nema nista, apsolutno izgubljen slucaj, trening mu vode pomocnici on ama bas ni jednom nije ukazao igracima na nesto...
Hajradinovic mu nakon svakoga kontakta sa loptom saspe po 100 bogova a on kao panj, nista...
Hemije u ekipi ni grama, zalaganja isto toliko, sa ovim imenima mi bi se trebali prosetati ovom grupom ali nemamo trenera...
Ja mislim da mu ovo treba biti zadnja tekama i da se nesto moze uraditi ove kvale, nije jos nista izgubljeno sto se ne moze nadoknaditi...
Odmah vratiti Vladu a ovog panjcinu otjerati PM...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 sep 2015, 19:58

Dati priliku Sergeju, Zlatanu, Misketu (kad okonča karijeru) a ne ovim nesposobnjakovićima. Kaže komentator na početku utakmice "gospodin Nestorović je sa veeelikim uspjehom vodio Rudar Prijedor i Radnik iz Bijeljine" :rol: :rol: :rol: Ko da je vodio Mančester i Čelzi Bog te :lol:
DRUG NEBI TI PUNCA

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 02 sep 2015, 20:01

Skver je napisao/la:
Okolele je napisao/la:Idi se ti przi na 35 stepeni,da su stavili utakmicu u ovom periodu sad bilo bi puno vise gledalaca..Sva sreca pa nije nekome od igraca pozlilo..
Prije bila bolja posjeta.....zayebayes me? :urnebes:
Pa bolje pred praznim tribinama da igraju nego da dodju u Tuzlu i slusaju kako je**** glavni grad :roll:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 02 sep 2015, 20:02

Bezveze psujete djeci.
Da su otigrali jadno i traljavo jesu,da je utakmica bila ispod svakog nivoa jest al da neko ima potrebu da psuje nekom dijete i slicno to ne mogu nikako skontati.Piric je kriv za gol ali ismijavati ga kao da je krampa je smijesno.Hodzic,Bajic,Pljevljak,Amir..takode potencijali.Pa jbte Messi odigra losu tekmu,Dzeko odigra,Pjanic,Hazard..profesionalci a podbace a ovdje se psuje djeci.Ja od ove djece ocekujem da bar dvojica ili trojica dobace do seniorske repke i da sam nezadovoljan losim rezultatima u ovim uzrastima jesam al da sam frustriran,od njih tek ocekujem da vidim ono najbolje.

I fakat sto nije bilo Radovca?Ona sitvacija iz Sarajeva nema nikakve veze sa repkom i danas je bio potreban.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 02 sep 2015, 20:06

Sve ovo je ocekivano i dolazi kao plod dugogodisnjeg presutnog odobravanja urusavanja U21 reprezentacije.Pokusavajuci naci opravdanja za razne Jagodice,Tulice,Nikice,Nestorovice,pokusavajuci prikazati da je osvajanje 6 bodova u kvalifikacijama uspjeh,nismo ni primjetili da su nas zemlje poput Kazahstana davno presisale.
Kazahstan ima bolju U21 reprezentaciju od BiH i njihova pobjeda niti je slucajna niti je iznenadjenje.Pokusao sam gore objasniti kako se to desilo.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 02 sep 2015, 20:10

to je to. korupcija jede svoju djecu.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 02 sep 2015, 20:17

Okolele je napisao/la:Pa bolje pred praznim tribinama da igraju nego da dodju u Tuzlu i slusaju kako je**** glavni grad :roll:
Tako je, jos plus aplaudiramo himni Srbije i zamisli pred punim stadionom.
🔴⚫️

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 02 sep 2015, 20:17

Pojedinim forumašima ovdje je ova utakmica i ova reprezentacija manje bitna (možda i nebitna) nego li pojedini igrači i njihove igre.
Isti ti formaši više vole kada Memija izbgubi loptu, Pirić primi pacerski gol, Mihojević pogriješi ili Bajić ne postigne gol, nego li da se desi suprotno. I takvih je mnogo, ali to govori samo o njima i njihovom mentalnom sklopu.

Utakmica očajno pripremljena od strane selektora, pitanje je da li je uopće pripremana, i ovo je samo njegov poraz i ničiji drugi.
Da ima imalo stida i srama dao bi neopozivu ostavku.

Odbrana na vjetrometini, nijedan igrač veze sa defenzivnim zadaćama i igrač koji je jak nazad, krila se vraćaju kad hoće i kako hoće i da su nazad bili Vidić i Ferdinand pao bi gol u takvom odnosu snaga. Kad protivnik ima loptu ne zna se ko koga čuva, pojedini igrači čuvaju prostor pojedini markiraju igrače, pojedini igraju flaster. Opća pometnja da je to bilo sramota gledati.
Kretnje igrača očajne, terminske, igra bez lopte nije ni postojala niti u jednom pravcu, u odbrani se svodila se na postavljanje odbrane i jednog igrača koji ganja protivnika sa loptom dok ostali gledaju, iznošenje lopte se svodi na jednog igrača, dok ostali gledaju i čekaju je ukopani u teren, kretnje u napadu bukvalno nisu ni postojale itd. Čekao se neki individualni potez i to je to.
Psihička priprema nikakava, pola igrača je igralo preko neke stvari, nikakve želje i motivacije. I za to krivim trenera.
Uglavnom, priprema, formacija i taktika na nivou igrača FM-a koji ima par sedmica igranja, nikakva, amaterska.
Ma da se ne lažemo, nije je ni bilo, tako je najpoštenije reći. Ovo je bilo ono "hajmo momci igrat lopte".

Kazahstan odigrao sve suprotno, zrelo i organizovano, u stilu kvalitetnih seniorskih ekipa. Taktički skoro pa bez greške.
Ne vjerujem da je to bio rezultat super kvalitetnih i vansersijskih igrača, nego rezultat dobre postavke i poznavanje osnova fudbalske igre njihovog trenera.

Kadar kao kadar ili spisak igrača nije uopće problem.
Problem je bio ovih 11 koje je izveo i "taktika", ali od ekipe koju je imao mogao je sastaviti jedan dobar tim jer na spisku ima dosta dobrih igrača.
Od 11 igrača koji su igrali od početka, ja sam gledao svakog u klubu dosta puta, većinu uživo, osim Modića i Miletića i to su velika većina su inače dobri igrači (par njih odlični), ali su izgledali kao amateri.

Pirić je odličan golman, ne samo talentovan i dobar za svoj uzrast, nego kao golman je odličan. Jedan od boljih u PL BiH i večeras nije toliko zakazao (mada je po meni sukrivac za oba gola), koliko je imao malo samopouzdanja i malo vjere u svoju odbranu. Sve to rezultat gore napisanog.
Mihojević je igrao prošle sezone par utakmica za Sarajevo i bio je dosta dobar. I danas je na momente pokazivao da je radi o dobrom igraču, ali je većinu utakmice izgledao kao amater.
Miletić loš, mislim da ima boljih igrača.
Memija je igrač kojem je potreban red u ekipi, jedan pravi sistem, da bi njegove kvalitete došle do izražaja i to se vidjelo u Željinim evropskim utakmicama. U takvim okolnostima sve njegove kvalitet dolaze do izražaja u oba pravca, pogotovo naprijed. Kad nije tako onda ga nema nigdje. Danas loš.
Merajić prosjek, jedan od lošijih, mada sumnjam da ima mnogo boljih igrača. Kod pravog trenera, zajedno sa Hajradinovićem (koji je jak i nazad), može činiti jedan dobar par uz aut liniju.
Hadžiahmetović i Modić su fini igrači, pogotovo prvi, ali ne mogu oni ništa bez još jednog veznjaka. Modić se danas malo izgubio, podbacio, ali vjerujem da u jednoj organizovanoj igri može biti koristan. Hadžiahmetović je meni danas bio jedan od boljih, ali i ovo što smo vidjeli je maksimum u odnosu na taktiku.
Popović je jedan od boljih i dokazanijih mlađih igrača u ligi, danas solidan, dobar.
Hodžić, Bajić, Prevljak i Hajradinović su već dokazani igrača na jednom višem nivou, nema tu mnogo priče.
Milošević i Lazić malo toga pokazali da bi se neki sud dao.

Uglavnom, nije toliki problem u igračima, grijeh je reći da je do njih i do selekcije. Do selektora je.

Minus i Savezu, zbog izbora grada i vremena, zbog toga što su amatera postavili na mjesto selektora i što mu neće i ne smiju dati otkaz.
Gledam u Hrvatskoj U19 reprezentaciju vodi Milin koji ima tridesetak godina i koji pravi odlične rezultate, mlad, školovan, ide u korak sa vremenom i to je pravi put. A ne ovaj izbor našeg saveza sa klimakteričnim vedetama premijerligaških pašnjaka.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 02 sep 2015, 20:22

Čuj Kjosevski nije bolji od Pirića. :lol:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 02 sep 2015, 20:25

Ma problem je u citavom sistemu , nije samo savez, nego pritisak vrse i klubovi,menadzerski, novinarski lobiji, citav sistem koji je u sluzbi sitnosicardzijskih, domacih talova . Ti ljudi biraju selektore, uticu im na spiskove...Ako ne prave rezultate, ne valjaju, ako ne pozovu previse stranaca, opet ne valjaju.
Pa vidite da ovdje diskusija, nakon poraza,svela na relacije Zeljo, Sarajevo, Celik, Tuzla , Zenica :roll:

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 02 sep 2015, 20:26

Skver je napisao/la:
Okolele je napisao/la:Pa bolje pred praznim tribinama da igraju nego da dodju u Tuzlu i slusaju kako je**** glavni grad :roll:
Zamisli
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 02 sep 2015, 20:33

Okolele je napisao/la:
Skver je napisao/la:
Zamisli
Ne mozes ti to ni zamisliti, na tvoju zalost to je nepojmiljivo za tebe, mi volimo svoju reprezentaciju, navijamo za nju, postujemo protivnike, jedino ne postujemo one koje samo sebe vole i misle da su pokupili svu pamet ovog svijeta....ono tipicno sarajevski ;)
🔴⚫️

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 sep 2015, 20:38

Koji je **** vazno gdje se je igralo. I da se je igralo u Tuzli opet bi se izgubili. Jedino ako bi bukvalno doslo 10.000 ljudi i ako bi bas ono navijali na full pa da izvrse mali pritisak na sudiju. Mada cak ni to nebi pomoglo jer je sve oko ove utakmice bilo amaterski. Losa zadnja linija koja se je pokazala losom i protiv Norveske. Onda igra bez ijednog zadnjeg veznog samo zato sa cak dvojicom napadaca. :facepalm: :facepalm: I tako dalje .....

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 02 sep 2015, 20:39

Gledajuci utakmicu imas osjecaj da Kazahstan igra u petoj brzini a mi u drugoj.Ljudi su daleko brzi,jaci,spremniji,snalazljiviji,odlucniji,borbeniji...Ja mogu razumjeti da su oni fizikom jednu brzinu iznad nas,jer realno nasa rak rana je fizicka pripremljenost oduvijek,ali ovdje smo gledali apsolutnu nadmoc i apsolutnu nemoc.Razlika je jednostavno zastrasujuce velika,kao kad neka profesionalna ekipa igra protiv ekipe rekreativaca.

Te dvije brzine koje fale mora da su trenerove,svaka druga pomisao je jednostavno zastrasujuca.

Desilo se sta se desilo,nema nazad ali svako normalan bi automatski dao otkaz selektoru i da se brod pokusa primiriti u mirnije vode ali vjerujem da se kod nas uopste ni ne razmislja o tome.
Zato ne znam koji k se nerviram uopste.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 sep 2015, 20:42

sudit' kakav je koji igrač u ovom rasulu od igre, prosto je nemoguće, ili jako teško, da budem realniji

ne kaže se džaba: više vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac ;)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 sep 2015, 20:51

shzna je napisao/la:Čuj Kjosevski nije bolji od Pirića. :lol:
Piric je vec dokazan golman, koliko je Kjosevski branio tekmi za Zelju?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 sep 2015, 21:02

ne pada mi na pamet da se uplićem u ove dječije i krajnje retardirane rasprave Tuzlaka i Sarajlija, samo ću reći da je Kenan Pirić jedan od tri najperspektivnija golmana u državi (to što je neko perspektivan, ne znači da će i uspjeti), tako da, ko god kaže da momak nema pojma, laže ili jednostavno provocira ;) Pirić je bio na probi u Club Brugge i zadovoljio je njihovu struku, međutim, do transfera nije došlo, jedni kažu da se nisu mogli dogovorit' oko odštete, drugi kažu da je njegov agent htio procenat od transfera, kako god, momak nije potpisao i vratio u Tuzlu utučen ;)

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 02 sep 2015, 21:03

Momku su bile dovoljne 2 utakmice da pokaže o kakvom se potencijalu, talentu radi. Vjerujem da mu fali konstantnost da bi igrao za repku, ali neko ko je gledao utakmicu protiv Širokog poslije 20. minute bi rekao da je on prvi golman FK Željezničar. Inače, smijem bez imalo subjektivnosti da kažem da Željezničar ima vrhunske golmane, ne samo prvi tim već i omladinci, pogotovo Ćutahija, koji važi za velikog talenta, i Liverpool ga je vodio u svoj trening kamp u Englesku gdje se družio i trenirao sa Hodžićem, Sterlingom i Ibeom između ostalih.
[youtube][/youtube]
Još nešto, Vedrana su tražile djevojke na Spottedu, Pirića nisu :mrgreen:
Zadnja izmjena: shzna, dana/u 02 sep 2015, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 8 gostiju.