Kakav je bio miloš ?joker90 je napisao/la:Danas igrali Atromitos-Paok.. Steta sto nije bilo Cimija da bude sudar bivsih pitara na sredini terena!![]()

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Kakav je bio miloš ?joker90 je napisao/la:Danas igrali Atromitos-Paok.. Steta sto nije bilo Cimija da bude sudar bivsih pitara na sredini terena!![]()
bosnas_ je napisao/la:Protiv Viteza se vidjelo dosta slabosti u nasoj igri,pobjedili smo to je jako vazno, ali nisam zadovoljan nasom odbranom,nikako! Pa ono je katastrofa,Vitez nam je realno trebao dati bar 3 gola,mozda i vise.... Imali su bolje sanse od nas u toku cijele utakmice. Tatomirovic i Radovac ubjedljivo najlosiji , ne samo u ovoj utakmici,nego od pocetka sezone igraju traljavo,nepovezano,osim borbenosti oni nemau nista vise! U iole ozbiljnoj ekipi oni bi bili na tribinama ili u najmanju ruku na klupi,ali iz nekih razloga oni se forsiraju,nejasno mi zbog cega!? valjda ne bi li se nekom prodali,i zaradili koju hiljadarku na njima... njihova igra meni nema smisla,ali hajd... Ima tu i dobrih stvari,naprijed djelujemo puno bolje,ali zato nam je zadnja linija bas losa! Valjda se Stepanov vrati protiv Zelje,jer ovo nema smisla stvarno,ajd da igras protiv neke jake ekipe,ali brate protiv Viteza onako da odigra zadnja linija,katastrofa! Protiv Zelje su nam neophodne bar 3 izmjene,Stepanov,Ikande,Baric su igraci koji bi trebali donijeti kvalitet vise..uostalom nesumnjam da ce Ješić uraditi ono što je najbolje za nas, ova utakmicaa mu je posluzila da vidi i dobre i lose stvari... u svakom slucaju cestitke na pobjedi i 3 osvojena boda ! Idemo dalje...
Ipak nisu sve isti igraci buraz. Recimo po Hebibovoj i Sevkinoj strani su nas silovali realno. Probijali kako su htjeli haman. Istina, imao je Hebib par dobrih gradjenja i zatvaranja, al to su momenti. Sevko ocajan bio u defanzivi. Puno bolje smo desno izgledali sa Barom i Amerom. Jucer se najbolje vidjelo koliko sad Rustem znaci ovoj ekipi. Momak ako ovako nastavi, za 10 kola ce biti svojevrstan motor ove ekipe. :tokralju:amypitar je napisao/la:bosnas_ je napisao/la:Protiv Viteza se vidjelo dosta slabosti u nasoj igri,pobjedili smo to je jako vazno, ali nisam zadovoljan nasom odbranom,nikako! Pa ono je katastrofa,Vitez nam je realno trebao dati bar 3 gola,mozda i vise.... Imali su bolje sanse od nas u toku cijele utakmice. Tatomirovic i Radovac ubjedljivo najlosiji , ne samo u ovoj utakmici,nego od pocetka sezone igraju traljavo,nepovezano,osim borbenosti oni nemau nista vise! U iole ozbiljnoj ekipi oni bi bili na tribinama ili u najmanju ruku na klupi,ali iz nekih razloga oni se forsiraju,nejasno mi zbog cega!? valjda ne bi li se nekom prodali,i zaradili koju hiljadarku na njima... njihova igra meni nema smisla,ali hajd... Ima tu i dobrih stvari,naprijed djelujemo puno bolje,ali zato nam je zadnja linija bas losa! Valjda se Stepanov vrati protiv Zelje,jer ovo nema smisla stvarno,ajd da igras protiv neke jake ekipe,ali brate protiv Viteza onako da odigra zadnja linija,katastrofa! Protiv Zelje su nam neophodne bar 3 izmjene,Stepanov,Ikande,Baric su igraci koji bi trebali donijeti kvalitet vise..uostalom nesumnjam da ce Ješić uraditi ono što je najbolje za nas, ova utakmicaa mu je posluzila da vidi i dobre i lose stvari... u svakom slucaju cestitke na pobjedi i 3 osvojena boda ! Idemo dalje...
Hajmo da se vratimo utakmicu sa Zrinjskim.Osim Rustemovica sve isti igraci.Nek mi neko kaze jel Zrinjski imao i jednu jedinu 100 % sansu.Pa ispade Vitez ekipe.
Da se ne lazemo protiv Viteza je bilo kalkulacija za derbi.Na Grbavici ce biti sasvim druga koncepcija kao u Mostaru sa puno taktickog nadmudrivanja.
Opet kazem na njima je pritisak,imamo kvalitetniju ekipu,siru klupu,sa pametnom postavljenom ekipom i taktikom mi ne bi trebali imati problema.
Ne bi se bas sve slozio sa tobom. Za Tatomirovica se slazem da je losiji u zadnje dvije utakmice i trebao bi Stepanov dobiti sansu. Na pocetku sezone je bio sasvim dobar. Mada pao je u formi sada i treba ga zamjeniti. Sto se tice Radovca tu se ne slazemo da ima samo borbenosti. On je tehnicki jako kvalitetan igrac i u igri prema naprijed. I njemu je teze igrati u 4-4-2 je prije kada se je igrao 4-5-1 tada su bila po trojica igraca u sredini terena i imao je Stojceva sa njim da kombinuje ( Krste manje ulazi u sredinu terena od Stojceva ) a i Cimirot je znao ponekad sam da krene u napad jer je imao te ofanzivne kvalitete. Posto igramo protiv protivnika koji vecinom igraju 4-5-1 to znaci da oni imaju igraca vise u sredini terena. ( 3 a mi 2 ) Ovdje ne opravdavam Radovca i ako su Rustemovic, Ikande, Kovacevic u boljoj formi mogu i oni poceti. Svakako je lakse destruktivcima igrati u 4-4-2 nego ofanzivnijim igracima. Osim toga ne radi se o par hiljada jer trenutno jedino Duljevic i Radovac imaju potencijal da se prodaju kao Cimirot. Ostali igraci za puno puno manje od toga. Jer na zapadu imas puno defanzivnih igraca i trkaca domacih a fali im ovakvih koji znaju puno sa loptom: Duljevic, Radovac, Cimirot, ... i bas ti igraci se traze.bosnas_ je napisao/la:Protiv Viteza se vidjelo dosta slabosti u nasoj igri,pobjedili smo to je jako vazno, ali nisam zadovoljan nasom odbranom,nikako! Pa ono je katastrofa,Vitez nam je realno trebao dati bar 3 gola,mozda i vise.... Imali su bolje sanse od nas u toku cijele utakmice. Tatomirovic i Radovac ubjedljivo najlosiji , ne samo u ovoj utakmici,nego od pocetka sezone igraju traljavo,nepovezano,osim borbenosti oni nemau nista vise! U iole ozbiljnoj ekipi oni bi bili na tribinama ili u najmanju ruku na klupi,ali iz nekih razloga oni se forsiraju,nejasno mi zbog cega!? valjda ne bi li se nekom prodali,i zaradili koju hiljadarku na njima... njihova igra meni nema smisla,ali hajd... Ima tu i dobrih stvari,naprijed djelujemo puno bolje,ali zato nam je zadnja linija bas losa! Valjda se Stepanov vrati protiv Zelje,jer ovo nema smisla stvarno,ajd da igras protiv neke jake ekipe,ali brate protiv Viteza onako da odigra zadnja linija,katastrofa! Protiv Zelje su nam neophodne bar 3 izmjene,Stepanov,Ikande,Baric su igraci koji bi trebali donijeti kvalitet vise..uostalom nesumnjam da ce Ješić uraditi ono što je najbolje za nas, ova utakmicaa mu je posluzila da vidi i dobre i lose stvari... u svakom slucaju cestitke na pobjedi i 3 osvojena boda ! Idemo dalje...
Upravo tako ne mogu Hebibovic i Sevko drzat kvalitetno cijelu stranu. Moze protiv losijih protivnika u domacim utakmicama inace ne. Treba da bude Baric i neko od Bekic, Okic, Hebibovic na krilu. Za Rustemovica se slazem napreduje pravo i ako ovako nastavi mogao bi biti pravi zadnji vezni i sigurni starter a poslje ko zna. I Kovacevic isto napreduje odlicno.uNbx je napisao/la:Ipak nisu sve isti igraci buraz. Recimo po Hebibovoj i Sevkinoj strani su nas silovali realno. Probijali kako su htjeli haman. Istina, imao je Hebib par dobrih gradjenja i zatvaranja, al to su momenti. Sevko ocajan bio u defanzivi. Puno bolje smo desno izgledali sa Barom i Amerom. Jucer se najbolje vidjelo koliko sad Rustem znaci ovoj ekipi. Momak ako ovako nastavi, za 10 kola ce biti svojevrstan motor ove ekipe.
Zaboravio si na Travnik, gledajuci raspored ovako na prvu reklo bi se da bi mogli osvojiti izmedju 15 do 18 bodova( sto se ja iskreno i nadam) medjutim osim Olimpica i Travnika sve ce utakmice imati neku tezinu. Recimo u derbiju je vrlo tesko prognozirati ista mada je sve na nasoj strani, onda Velez koji se polako dize i uvijek su nam znali zagorcati zivot, zatim Mladost koja ce nas docekati na svom stadionu i dat ce sve od sebe da nam otkinu bodove, i na kraju Sloboda koja je hit prvenstva i sa njima ce biti tesko. Uglavnom mi ako osvojimo ono sto sam napisao do jesenje pauze mozemo se promovirati u novog-starog prvakaamypitar je napisao/la:Imamo ljudi predobar raspored u narednih 6 kola 5 igramo u Sarajevu.
Zelj-Sar
Sar-Velez
Mlad-Sar
Sar-Slo
Olim-Sar na Kosevu
Buraz nema ni Cimi aman zaman konstrukciju fizicku, pa se moras dooooobro namucit da ga ukines s nogu. Vezni si igrac, kakve god da si konstrukcije, treba da budes jak na nogama i zilav u duelu. Nemoj sad da nabrajamo sve igrace oskudnih fizickih konstrukcija koji padnu na zemlju dva puta u tri utakmice...Ajax je napisao/la:Eh kada sam ja pisao ovdje od druge utakmice da covjek nije za beka. A neki su pisali te moderan bek te ovo te ono. Trebalo mu je odma na pocetku dati sansu na krilu. Trenutno je problem jer tu igraju trojica kvalitetnih igraca: Okic, Hebibovic i donekle Bekic ( jer je on i spic ). I jako tesko je svima dati dovoljno minuta. Sto se tice Radovca on je kao Pjanic otprilike koji isto nije fizicki nesto. Za tu poziciju koju on igra ne treba da bude snagator i slazem se sa @hilmom da kod njega nije toliko fizicki problem. Ima on tehniku i brzinu ne treba da igra na snagu toliko. To je drugi tip igraca od Rustemovica/Kovacevica.
Meni je cak Kova pouzdaniji od Barbe, ali to je do mene vjerovatno, lud sam.MortemHz je napisao/la:Vitez jeste bio dobar ali kada neko pogleda rezultat sa strane naprimjer..Stepanov se mora vratiti pa da igra u tandemu sa Barbaricem,trenutno su i Mihojevic i Kovacevic bolje opcije od Tatka