FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hifans
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hifans » 28 sep 2015, 09:16

joker90 je napisao/la:Danas igrali Atromitos-Paok.. Steta sto nije bilo Cimija da bude sudar bivsih pitara na sredini terena! :mrgreen:
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12046811_1807617002798258_6929308218941025896_n.jpg?oh=a02bf31b9de3400784b6f94b178a94be&oe=569C400D[/img]
Kakav je bio miloš ? :D

bosnas_
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bosnas_ » 28 sep 2015, 09:29

Protiv Viteza se vidjelo dosta slabosti u nasoj igri,pobjedili smo to je jako vazno, ali nisam zadovoljan nasom odbranom,nikako! Pa ono je katastrofa,Vitez nam je realno trebao dati bar 3 gola,mozda i vise.... Imali su bolje sanse od nas u toku cijele utakmice. Tatomirovic i Radovac ubjedljivo najlosiji , ne samo u ovoj utakmici,nego od pocetka sezone igraju traljavo,nepovezano,osim borbenosti oni nemau nista vise! U iole ozbiljnoj ekipi oni bi bili na tribinama ili u najmanju ruku na klupi,ali iz nekih razloga oni se forsiraju,nejasno mi zbog cega!? valjda ne bi li se nekom prodali,i zaradili koju hiljadarku na njima... njihova igra meni nema smisla,ali hajd... Ima tu i dobrih stvari,naprijed djelujemo puno bolje,ali zato nam je zadnja linija bas losa! Valjda se Stepanov vrati protiv Zelje,jer ovo nema smisla stvarno,ajd da igras protiv neke jake ekipe,ali brate protiv Viteza onako da odigra zadnja linija,katastrofa! Protiv Zelje su nam neophodne bar 3 izmjene,Stepanov,Ikande,Baric su igraci koji bi trebali donijeti kvalitet vise..uostalom nesumnjam da ce Ješić uraditi ono što je najbolje za nas, ova utakmicaa mu je posluzila da vidi i dobre i lose stvari... u svakom slucaju cestitke na pobjedi i 3 osvojena boda ! Idemo dalje...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 sep 2015, 09:32

Skaut Avdic ostao na klupi sa novim strucnim stabom,zbog cega? pa zar on uz Uscuplica nije bio najsmjesniji dio stare garniture? e vala ako nam on analizira i prati protivnike,tesko nama.... :thumbdown:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 28 sep 2015, 09:36

S Novim Pazarom prijateljska u Mostaru. Interesantno!
Ništa se ne prepušta slučaju.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 sep 2015, 09:47

bosnas_ je napisao/la:Protiv Viteza se vidjelo dosta slabosti u nasoj igri,pobjedili smo to je jako vazno, ali nisam zadovoljan nasom odbranom,nikako! Pa ono je katastrofa,Vitez nam je realno trebao dati bar 3 gola,mozda i vise.... Imali su bolje sanse od nas u toku cijele utakmice. Tatomirovic i Radovac ubjedljivo najlosiji , ne samo u ovoj utakmici,nego od pocetka sezone igraju traljavo,nepovezano,osim borbenosti oni nemau nista vise! U iole ozbiljnoj ekipi oni bi bili na tribinama ili u najmanju ruku na klupi,ali iz nekih razloga oni se forsiraju,nejasno mi zbog cega!? valjda ne bi li se nekom prodali,i zaradili koju hiljadarku na njima... njihova igra meni nema smisla,ali hajd... Ima tu i dobrih stvari,naprijed djelujemo puno bolje,ali zato nam je zadnja linija bas losa! Valjda se Stepanov vrati protiv Zelje,jer ovo nema smisla stvarno,ajd da igras protiv neke jake ekipe,ali brate protiv Viteza onako da odigra zadnja linija,katastrofa! Protiv Zelje su nam neophodne bar 3 izmjene,Stepanov,Ikande,Baric su igraci koji bi trebali donijeti kvalitet vise..uostalom nesumnjam da ce Ješić uraditi ono što je najbolje za nas, ova utakmicaa mu je posluzila da vidi i dobre i lose stvari... u svakom slucaju cestitke na pobjedi i 3 osvojena boda ! Idemo dalje...

Hajmo da se vratimo utakmicu sa Zrinjskim.Osim Rustemovica sve isti igraci.Nek mi neko kaze jel Zrinjski imao i jednu jedinu 100 % sansu.Pa ispade Vitez ekipe.
Da se ne lazemo protiv Viteza je bilo kalkulacija za derbi.Na Grbavici ce biti sasvim druga koncepcija kao u Mostaru sa puno taktickog nadmudrivanja.
Opet kazem na njima je pritisak,imamo kvalitetniju ekipu,siru klupu,sa pametnom postavljenom ekipom i taktikom mi ne bi trebali imati problema.

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 28 sep 2015, 10:02

Samo bez euforije.
Milion puta rečeno, naredna utakmice je posebna (još uvijek), ne pobjeđuje uvijek bolji i kvalitetniji. A realno, imamo propuh pozadi.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 sep 2015, 10:39

amypitar je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Protiv Viteza se vidjelo dosta slabosti u nasoj igri,pobjedili smo to je jako vazno, ali nisam zadovoljan nasom odbranom,nikako! Pa ono je katastrofa,Vitez nam je realno trebao dati bar 3 gola,mozda i vise.... Imali su bolje sanse od nas u toku cijele utakmice. Tatomirovic i Radovac ubjedljivo najlosiji , ne samo u ovoj utakmici,nego od pocetka sezone igraju traljavo,nepovezano,osim borbenosti oni nemau nista vise! U iole ozbiljnoj ekipi oni bi bili na tribinama ili u najmanju ruku na klupi,ali iz nekih razloga oni se forsiraju,nejasno mi zbog cega!? valjda ne bi li se nekom prodali,i zaradili koju hiljadarku na njima... njihova igra meni nema smisla,ali hajd... Ima tu i dobrih stvari,naprijed djelujemo puno bolje,ali zato nam je zadnja linija bas losa! Valjda se Stepanov vrati protiv Zelje,jer ovo nema smisla stvarno,ajd da igras protiv neke jake ekipe,ali brate protiv Viteza onako da odigra zadnja linija,katastrofa! Protiv Zelje su nam neophodne bar 3 izmjene,Stepanov,Ikande,Baric su igraci koji bi trebali donijeti kvalitet vise..uostalom nesumnjam da ce Ješić uraditi ono što je najbolje za nas, ova utakmicaa mu je posluzila da vidi i dobre i lose stvari... u svakom slucaju cestitke na pobjedi i 3 osvojena boda ! Idemo dalje...

Hajmo da se vratimo utakmicu sa Zrinjskim.Osim Rustemovica sve isti igraci.Nek mi neko kaze jel Zrinjski imao i jednu jedinu 100 % sansu.Pa ispade Vitez ekipe.
Da se ne lazemo protiv Viteza je bilo kalkulacija za derbi.Na Grbavici ce biti sasvim druga koncepcija kao u Mostaru sa puno taktickog nadmudrivanja.
Opet kazem na njima je pritisak,imamo kvalitetniju ekipu,siru klupu,sa pametnom postavljenom ekipom i taktikom mi ne bi trebali imati problema.
Ipak nisu sve isti igraci buraz. Recimo po Hebibovoj i Sevkinoj strani su nas silovali realno. Probijali kako su htjeli haman. Istina, imao je Hebib par dobrih gradjenja i zatvaranja, al to su momenti. Sevko ocajan bio u defanzivi. Puno bolje smo desno izgledali sa Barom i Amerom. Jucer se najbolje vidjelo koliko sad Rustem znaci ovoj ekipi. Momak ako ovako nastavi, za 10 kola ce biti svojevrstan motor ove ekipe. :tokralju:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 28 sep 2015, 10:40

Imamo ljudi predobar raspored u narednih 5 kola 4 igramo u Sarajevu.
Zelj-Sar
Sar-Velez
Mlad-Sar
Sar-Slo
Olim-Sar na Kosevu
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 28 sep 2015, 10:55, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 sep 2015, 10:52

Ne bi se bas sve slozio sa tobom. Za Tatomirovica se slazem da je losiji u zadnje dvije utakmice i trebao bi Stepanov dobiti sansu. Na pocetku sezone je bio sasvim dobar. Mada pao je u formi sada i treba ga zamjeniti. Sto se tice Radovca tu se ne slazemo da ima samo borbenosti. On je tehnicki jako kvalitetan igrac i u igri prema naprijed. I njemu je teze igrati u 4-4-2 je prije kada se je igrao 4-5-1 tada su bila po trojica igraca u sredini terena i imao je Stojceva sa njim da kombinuje ( Krste manje ulazi u sredinu terena od Stojceva ) a i Cimirot je znao ponekad sam da krene u napad jer je imao te ofanzivne kvalitete. Posto igramo protiv protivnika koji vecinom igraju 4-5-1 to znaci da oni imaju igraca vise u sredini terena. ( 3 a mi 2 ) Ovdje ne opravdavam Radovca i ako su Rustemovic, Ikande, Kovacevic u boljoj formi mogu i oni poceti. Svakako je lakse destruktivcima igrati u 4-4-2 nego ofanzivnijim igracima. Osim toga ne radi se o par hiljada jer trenutno jedino Duljevic i Radovac imaju potencijal da se prodaju kao Cimirot. Ostali igraci za puno puno manje od toga. Jer na zapadu imas puno defanzivnih igraca i trkaca domacih a fali im ovakvih koji znaju puno sa loptom: Duljevic, Radovac, Cimirot, ... i bas ti igraci se traze.

Slazem se sa tobom da bi trebali poceti Baric, Stepanov i mozda Ikande ( samo ako je 100% spreman ) mada oko njega neznam ni sam dali da pocne ili da zaigra u drugom poluvremenu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 sep 2015, 10:54

uNbx je napisao/la:Ipak nisu sve isti igraci buraz. Recimo po Hebibovoj i Sevkinoj strani su nas silovali realno. Probijali kako su htjeli haman. Istina, imao je Hebib par dobrih gradjenja i zatvaranja, al to su momenti. Sevko ocajan bio u defanzivi. Puno bolje smo desno izgledali sa Barom i Amerom. Jucer se najbolje vidjelo koliko sad Rustem znaci ovoj ekipi. Momak ako ovako nastavi, za 10 kola ce biti svojevrstan motor ove ekipe. :tokralju:
Upravo tako ne mogu Hebibovic i Sevko drzat kvalitetno cijelu stranu. Moze protiv losijih protivnika u domacim utakmicama inace ne. Treba da bude Baric i neko od Bekic, Okic, Hebibovic na krilu. Za Rustemovica se slazem napreduje pravo i ako ovako nastavi mogao bi biti pravi zadnji vezni i sigurni starter a poslje ko zna. I Kovacevic isto napreduje odlicno.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 sep 2015, 11:01, ukupno mijenjano 1 put.

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la esprit24 » 28 sep 2015, 10:58

amypitar je napisao/la:Imamo ljudi predobar raspored u narednih 6 kola 5 igramo u Sarajevu.
Zelj-Sar
Sar-Velez
Mlad-Sar
Sar-Slo
Olim-Sar na Kosevu
Zaboravio si na Travnik, gledajuci raspored ovako na prvu reklo bi se da bi mogli osvojiti izmedju 15 do 18 bodova( sto se ja iskreno i nadam) medjutim osim Olimpica i Travnika sve ce utakmice imati neku tezinu. Recimo u derbiju je vrlo tesko prognozirati ista mada je sve na nasoj strani, onda Velez koji se polako dize i uvijek su nam znali zagorcati zivot, zatim Mladost koja ce nas docekati na svom stadionu i dat ce sve od sebe da nam otkinu bodove, i na kraju Sloboda koja je hit prvenstva i sa njima ce biti tesko. Uglavnom mi ako osvojimo ono sto sam napisao do jesenje pauze mozemo se promovirati u novog-starog prvaka :kafa:
Edit: poslije Olimpica ide Drina pa onda Travnik strasna prilika se odvojimo vec na pauzi :o
Zadnja izmjena: esprit24, dana/u 28 sep 2015, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 sep 2015, 11:02

Hebib ima isti problem kao i Samke, a to je da je lohotan ko jaje. Gledam ga u duelima kad se rempla, ispada svaki put skoro... Definitivno covjek ne moze igrati beka, treba gs ubacivati na krilo pa ako se bas dokaze tamo, bujrum u prvih 11. Ne bih imao nista protiv. Ali sam za to da mu se dadne prava sansa, a ne na osnovu slabijih partijs na beku, ne davati mu sansu na maticnoj poziciji. Ne moze on biti kriv sto ne igra beka kako Bog zapovijeda. Inace mi je glupo spocitavanje igracima lose igre kada igraju na neprirodnoj poziciji (ako nisu bar donekle polivalentni). Hebibovic po meni nije...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 28 sep 2015, 11:04

Ne mogu a da ne kazem da ocekujem pobjedu na derbiju, u za mene ce biti razocarenje ako ne dobijemo. Zbog cega
Pa zato sto smo dobili novog trenera, sto su igraci nabrijani, sto se igra derbi, sto smo mi u dobroj formi, oni u qurcevoj, sto imamo kvalitetnije igrace, sto imamo bolje navijace, sto cemo imati motiv a to je datum odigravanja tekme 4.10, svi znamo sta je bilo..

Jedina sansa na zeljinoj strani je PREKID UTAKMICE

Ako sada ne pokazemo ko je gazda u gradu, necemo nikad.

I najbitnije sto cemo nakon prvog kola napokon vratiti prvu poziciju na tabeli, jer zrinjski sigurno nece dobiti onakav Vitez od jucer.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 sep 2015, 11:07

Eh kada sam ja pisao ovdje od druge utakmice da covjek nije za beka. A neki su pisali te moderan bek te ovo te ono. Trebalo mu je odma na pocetku dati sansu na krilu. Trenutno je problem jer tu igraju trojica kvalitetnih igraca: Okic, Hebibovic i donekle Bekic ( jer je on i spic ). I jako tesko je svima dati dovoljno minuta. Sto se tice Radovca on je kao Pjanic otprilike koji isto nije fizicki nesto. Za tu poziciju koju on igra ne treba da bude snagator i slazem se sa @hilmom da kod njega nije toliko fizicki problem. Ima on tehniku i brzinu ne treba da igra na snagu toliko. To je drugi tip igraca od Rustemovica/Kovacevica.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 sep 2015, 11:20

Ajax je napisao/la:Eh kada sam ja pisao ovdje od druge utakmice da covjek nije za beka. A neki su pisali te moderan bek te ovo te ono. Trebalo mu je odma na pocetku dati sansu na krilu. Trenutno je problem jer tu igraju trojica kvalitetnih igraca: Okic, Hebibovic i donekle Bekic ( jer je on i spic ). I jako tesko je svima dati dovoljno minuta. Sto se tice Radovca on je kao Pjanic otprilike koji isto nije fizicki nesto. Za tu poziciju koju on igra ne treba da bude snagator i slazem se sa @hilmom da kod njega nije toliko fizicki problem. Ima on tehniku i brzinu ne treba da igra na snagu toliko. To je drugi tip igraca od Rustemovica/Kovacevica.
Buraz nema ni Cimi aman zaman konstrukciju fizicku, pa se moras dooooobro namucit da ga ukines s nogu. Vezni si igrac, kakve god da si konstrukcije, treba da budes jak na nogama i zilav u duelu. Nemoj sad da nabrajamo sve igrace oskudnih fizickih konstrukcija koji padnu na zemlju dva puta u tri utakmice...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 sep 2015, 11:27

Ma ima i tu istine. Poenta je da trebamo svi biti prezadovoljni sto imamo ovakve igrace: Ikande, Radovac, Rustemovic i Kovacevic. Koji konkurisu za dvije pozicije. Pa to je fenomenalno. Tu dolazi jos Mihojevic kada se jedan od prve cetvorice proda i mozda Alispahic bude solidan u rotaciji ako se budu koju utakmicu igrali sa petoricom u sredini terena. Ja mislim da bi Alispahic i ovako los bio starter u 80% timova u PL a i to nesto govori. Kovacevic i Mihojevic mogu jos da igraju stopere sto je isto odlicno. Sve u svemu neka trener odluci on zna najbolje po treninzima sta i kakav igrac mu treba. Sva cetvorica su kvalitetni igraci, Mihojevic dolazi a Alispahic je bio odlican igrac nekada. Dati svima sanse kroz prvenstvo i dovesti pojacanja na bekovima tu smo najtanji.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 sep 2015, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 sep 2015, 11:28

Vitez jeste bio dobar ali kada neko pogleda rezultat sa strane naprimjer..Stepanov se mora vratiti pa da igra u tandemu sa Barbaricem,trenutno su i Mihojevic i Kovacevic bolje opcije od Tatka
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 sep 2015, 11:30

MortemHz je napisao/la:Vitez jeste bio dobar ali kada neko pogleda rezultat sa strane naprimjer..Stepanov se mora vratiti pa da igra u tandemu sa Barbaricem,trenutno su i Mihojevic i Kovacevic bolje opcije od Tatka
Meni je cak Kova pouzdaniji od Barbe, ali to je do mene vjerovatno, lud sam. :shifty:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 sep 2015, 11:32

Pa dobro nije los ali je on meni vise nekako za def. veznog nego za stopera
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 28 sep 2015, 11:35

Ljudi Samir jeste u losoj formi,ali i sa jednom nogom je bolji u ofanzivi i organizaciji igre od Kovaca i Rustema,a to se najbolje moglo vidjeti u drugom pol u Mostaru,mi jednostavno moramo imati jednog igraca u vezi poput Samira problem je sto je on u losoj formi a igraci koji mogu ga zamijeniti su povrijedjeni jer veza sa Rustemom i Kovacem je jaka kao beton u defanzivi ali zato bi se nasa igra svodila na to nabi u zito,a mi smo ljudi FK Sarajevo mi se ne branimo,Samir je mozak ekipe vi koji pratite fudbal iako je u slaboj formi pogledajte kako on utrcava u prazan prostor i uvijek vidi prazan prostor i povuce loptu prenese dok ova dvojca 2 dodira ako su dobra 3 dodir se sigurno odbija od noge kao od drveta,ja od Samira ocekujem opet na grbavici da pruzi najbolje partije kao sto je to uvijek radio.
Samo Sarajevo

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, Pena, zagorski i 22 gosta.