RŠD Velež Mostar

aimar21
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la aimar21 » 05 mar 2024, 13:07

CampobelloDiMazara je napisao/la:
05 mar 2024, 11:19
Klafuric nije doveo ni jednog ovog igraca osim mozda Duke i Caica koji je na posudbi. Kada pogledas mi smo treci na tabeli sa Zvonicem Domicem Suljicem Dzaficem E Halilovicem Prsesom i jos smo pored toga uzeli pola miliona maraka za Brunu :tokralju:

Lik hendla i izvlaci nemoguce iz ove ekipe. Preuzeo je veliki rizik na sebe da ne otpusta ove igrace kako klub nebi morao placati raskide u vjerovanju da moze sa njima izboriti evropu. Potez za koji trebaju ogromna muda jer bi 90% trenera reklo boli me qrac sto cete placati raskide i bacati klub na glavu dajte mi igracine. Na kraju sezone skoro svi ovi su slobodni a umjesto njih ce se sigurno dovesti duplo bolji igraci

Nadam se da ce spin sizofrenih pljuvaca pomjesanih sa objektivnom mostarskom publikom ostati udusen u masi normalne raje koja razumije situaciju
:salut: Jedina istina koja postoji!

Malo više povjerenja ne bi škodilo. Lik je pokazao da zna šta radi i da u svakom slučaju misli najbolje. Treba mu dati vrijeme i prostor i ne sumnjam da će rezultat doći.
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

VVM
Kontakt:

Post Postao/la VVM » 05 mar 2024, 13:14

Klafuric nije doveo ni jednog ovog igraca osim mozda Duke i Caica koji je na posudbi. Kada pogledas mi smo treci na tabeli sa Zvonicem Domicem Suljicem Dzaficem E Halilovicem Prsesom i jos smo pored toga uzeli pola miliona maraka za Brunu :tokralju:

Lik hendla i izvlaci nemoguce iz ove ekipe. Preuzeo je veliki rizik na sebe da ne otpusta ove igrace kako klub nebi morao placati raskide u vjerovanju da moze sa njima izboriti evropu. Potez za koji trebaju ogromna muda jer bi 90% trenera reklo boli me qrac sto cete placati raskide i bacati klub na glavu dajte mi igracine. Na kraju sezone skoro svi ovi su slobodni a umjesto njih ce se sigurno dovesti duplo bolji igraci
Nadam se da ce spin sizofrenih pljuvaca pomjesanih sa objektivnom mostarskom publikom ostati udusen u masi normalne raje koja razumije situaciju

Ja mislim da je Klafuric doveo Suljica i Dinu Halilovica

Espiritosanto
Kontakt:

Post Postao/la Espiritosanto » 05 mar 2024, 13:21

VVM je napisao/la:
05 mar 2024, 13:14

Ja mislim da je Klafuric doveo Suljica i Dinu Halilovica
Odavno se pregovaralo sa obojicom,još je Feja bio tu.
Halilović se čak trebao priključiti na Kupresu ali se nešto iskomplikovalo.
I Mostarske kiše kao da su stale
Heroj do heroja kraj drevne Musale
Ko je pravi junak,kaže pjesma stara
Zdravo,ma gdje bili,heroji Mostara

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 05 mar 2024, 20:15

Nema Guliashvilija sutra. Možda probati preći u 4-4-2, gdje će Suljić "letati" oko Haskića i koristiti njegova odigravanja. Ako ne bude išlo, lako se prešaltati na trojicu sa Pecom umjesto jednog veznjaka...

_____________Hadžikić
____Oreč - Hrkać - Domić - Šturm
Vehabović - Pršeš - Čaić - D.Halilović
__________Haskić - Suljić

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 05 mar 2024, 22:38

aimar21 je napisao/la:
05 mar 2024, 20:15
Nema Guliashvilija sutra. Možda probati preći u 4-4-2, gdje će Suljić "letati" oko Haskića i koristiti njegova odigravanja. Ako ne bude išlo, lako se prešaltati na trojicu sa Pecom umjesto jednog veznjaka...

_____________Hadžikić
Znam da nemamo puno izbora na krilu, ali mi je pun qurac Suljica i njegovih gluposti.
Covjek ima nekakvu blokadu u glavi i samopouzdanje mu je ispod 0. Nijednom nije krenuo 1 na 1 a kad se sjetim finala kupa kako je vrtio Cosica, Zeljkovica i ekipu, i meni se zamanta.
Jedine dvije utakmice gdje ima prolaznu ocjenu i gdje je bio dobar su njegova prva utakmica protiv Igmana u Konjicu i sad u kupu protiv Tuzle. Sve osim toga bas lose.
Mozda bi ga malo valjalo sjesti na klupu, pa ga ubaciti zadnjih pola sata da proba nesto na svjezinu kad ovi iz Sirokog padnu.

……………..Hadzikic
Orec - Hrkac - Domic - Sturm
…………D.Halilovic - Caic
……Peco - Vehabovic - Dzafic
………………Haskic

………………Hadzikic
……….Halilovic - Prses
…Kuko - Vehabovic - Peco
……………….Haskic

………………………Hadzikic
……………Zvonic - Hrkac - Domic
Orec - Halilovic - Caic - Vehabovic - Sturm
………………….Haskic - Peco (Dzafic)

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 05 mar 2024, 22:53

MostarskiSin je napisao/la:
05 mar 2024, 22:38
aimar21 je napisao/la:
05 mar 2024, 20:15

_____________Hadžikić
Znam da nemamo puno izbora na krilu, ali mi je pun qurac Suljica i njegovih gluposti.
Covjek ima nekakvu blokadu u glavi i samopouzdanje mu je ispod 0. Nijednom nije krenuo 1 na 1 a kad se sjetim finala kupa kako je vrtio Cosica, Zeljkovica i ekipu, i meni se zamanta.
Jedine dvije utakmice gdje ima prolaznu ocjenu i gdje je bio dobar su njegova prva utakmica protiv Igmana u Konjicu i sad u kupu protiv Tuzle. Sve osim toga bas lose.
Mozda bi ga malo valjalo sjesti na klupu, pa ga ubaciti zadnjih pola sata da proba nesto na svjezinu kad ovi iz Sirokog padnu.

……………..Hadzikic
…………D.Halilovic - Caic
……Peco - Vehabovic - Dzafic
………………Haskic

………………Hadzikic
……….Halilovic - Prses
…Kuko - Vehabovic - Peco
……………….Haskic

………………………Hadzikic
……………Zvonic - Hrkac - Domic
Orec - Halilovic - Caic - Vehabovic - Sturm
………………….Haskic - Peco (Dzafic)
Ovaj drugi sastav je najbolji. Kuko je nam mozda i najbolji junior, a i ako Kuko bude igrao onda moze Caic na klupu
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 05 mar 2024, 23:02

Slažem se za Suljića. Jedini razlog što sam ga stavio je taj što Džafić trenutno ne izgleda kao profesionalni fudbaler i što bar još jednom u ovoj sezoni od Suljića očekujem da pokaže ono zbog čega je doveden. Baš sam nedavno malo gledao to finale Kupa protiv Sarajeva i kada vidiš Suljića tada i sada, ne možeš vjerovati da je to isti čovjek.

Što se tiče postava, sve su mi ok. Mislim da se treba malo više računati na pojedine juniore, pogotovo u situacijama gdje nam fale igrači. Uvijek ih možeš zamijeniti na poluvremenu ako vidiš da ne ide. Iskustvo sigurno ne mogu skupiti na klupi ili igranjem za juniorsku selekciju, jer su to dva različita svijeta u odnosu na premijerligaške ekipe. Po glavi mi se vrti opcija Jogunovića na stoperu uz Hrkaća. Mislim da može pokazati kvalitet u liniji sa još tri dosta kvalitetna igrača. Igrao je u Turskoj kao stoper i po meni to nije loše izgledalo.

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 05 mar 2024, 23:26

aimar21 je napisao/la:
05 mar 2024, 23:02

Slažem se za Suljića. Jedini razlog što sam ga stavio je taj što Džafić trenutno ne izgleda kao profesionalni fudbaler i što bar još jednom u ovoj sezoni od Suljića očekujem da pokaže ono zbog čega je doveden. Baš sam nedavno malo gledao to finale Kupa protiv Sarajeva i kada vidiš Suljića tada i sada, ne možeš vjerovati da je to isti čovjek.

Što se tiče postava, sve su mi ok. Mislim da se treba malo više računati na pojedine juniore, pogotovo u situacijama gdje nam fale igrači. Uvijek ih možeš zamijeniti na poluvremenu ako vidiš da ne ide. Iskustvo sigurno ne mogu skupiti na klupi ili igranjem za juniorsku selekciju, jer su to dva različita svijeta u odnosu na premijerligaške ekipe. Po glavi mi se vrti opcija Jogunovića na stoperu uz Hrkaća. Mislim da može pokazati kvalitet u liniji sa još tri dosta kvalitetna igrača. Igrao je u Turskoj kao stoper i po meni to nije loše izgledalo.
Tesko da moze gore od ovoga sto Zvonic pruza trenutno :urnebes:

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 06 mar 2024, 02:23

nekoliko dana ni skim nisam prico kako me izjebase pa evo tek sad da i ja dam neki osvrt :problem:

Klafa promasio formaciju i prvih 11 od igraca koje imamo.Mene je najvise izivciro Suljic i Halilovic :evil: ,pa ta dva lika veze nisu imali niti su se trudili ni trcali,prehodali citavu utakmicu,tacno bi im klempu opalio i sve sasuo u lice da sam bio tu blizu,kako se odnose prema dresu.Zvonic isto katastrofa,ali posto smo deficitarni na stoperskom mjestu(ne njegovom krivicom) necu njega puno kritikovati za kattastrofalnu igru nego upravu sa Klafom koji su dozvolili da mi ostanemo na Zvonicu sto se nije smjelo dogoditi,da smo doveli novog stopera i da moze odmah igrati onda nek ide Bruno gdje god hoce,ovako prevelika greska(pitanje je kakav ce biti homeini i kad ce poceti igrati)Zvonic ni kriv ni duzan je moro igrati i igro je koliko objektivno moze,a moze jako malo.Posto je on nas dugogodisnji kaopiten ne treba ga sad omalovazavati,samo reci istinu,nisi brate dobar i gotovo.
O dzaficu necu nista reci taj lik nije za fudbala ni da gleda na tv-u uz cevape i pivu,ne znam sta vide u njemu.Cajic isto podbacio ali ok nemozes ni svaku odigrati dobro ali nije bio prelos.Mali Sikalo mi odavno ide na neku stvar,vidi se da je fin momak ali brate on ne zna osnovnu stvar da ustopa loptu(odbija se od njega ko od direka),druga stvar nikad nista ne iskreira u igri,kad primi loptu povede je svaki put nazad i vrati loptu unazad,nepamtim da je ijad dao neki lucidan pas sto se od njega ocekuje.Majstore nauci prvo stopati loptu kako treba pa ce mo dalje.Ostali se utopili u sivilo i bili ispodprosjeka osim Hadjukica koji nas je spasio jos vece bruke. :oops:

Svi su zasluzili 20% od plate,prvo trener pa svi za njim za ovu blamazu.
Zao mi je sto Peco ne igra on mi se najvise svidio na pripremama,covjek trci i bori se citavu utakmicu za razliku od Suljica,Halilovica i Dzafica :problem: .Nije pproblem izgubiti,problem je igrati ko ckapi i jos se smiju po terenu ko da vode :evil:

Nadam se i mora biti sutra daaaaleko bolje inace ce otici u 100 qraca.

Klafa nadam se da je uvidio da neki igraci ne mogu i neka ih na klupi.

Sutra bi bila ovo moja formacija:

Hadjikic
Orec-Ante-Domic-Sturm
Kuko-Vehabovic-D.Halilovic/cajic-Peco
Haskic-Puce
(da vidimo vise i ove juniore,kako bilo bolji ce biti od panja Suljica i Halilovica,valjda mogu trcati,nek trcu dok se ne umore pa onda u xzadnjih 15 minuta probati Suljica mozda moze nesto na svjezinu a ovi ce biti umorni.

Igrajte manekeni ,rog vas nejebo :roll: :evil: :evil:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 06 mar 2024, 07:02

05 mar 2024, 23:26

Tesko da moze gore od ovoga sto Zvonic pruza trenutno :urnebes:
Nažalost, to je istina. Ja sam apsolutno za to da je Dena u rosteru i uz ekipu, ali ni u ludilu da bude prva opcija na stoperu. Uvijek može pružiti solidnih 10-15 minuta kada slučaj to zahtijeva, ali je besmisleno da igra cijelu utakmicu.

Rodjenimostar
Kontakt:

Post Postao/la Rodjenimostar » 06 mar 2024, 09:08

Zašto ne igra Guliashvili danas? Vidim da to nije niko prokomentarisao. On nam je jedan od najvažnijih igrača. Na onom izvještaju na Velež TV, samo je kratko spomenuto da nije spreman što mi je nekako čudno. Mislim, obično se kaže povreda ili nešto slično ali da nije spreman, ne kontam?!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 06 mar 2024, 09:43

Naredni 10 dana nam se citava sezona lomi.

Prolaz u kupu i top 3 nam donosi evropsko ljeto.

Prilicno sam siguran da u kupu nemamo sta traziti pored Zrinjskog i Borca jer su em malo kvalitetnije ekipe em imaju sudjenje.

Ali pobjedom protiv Tuzle i trece mjesto nam donosi sasvim dobar raspored i nevidim da ce se to kiksati,

Onda na ljeto privesti sezonu kraju, zavrsavati infrastrukturu i rijesiti se skarta tipa Dzafica,Suljica i ostali.

crveniratnik
Kontakt:

Post Postao/la crveniratnik » 06 mar 2024, 10:18

Današnja utakmica protiv Širokog u gostima, gdje poslije imamo revanš kući je najvažija utakmica ove sezone !
Rođeni, rođeni, kraj Neretve rođeni
Neretva je hladna voda i kolijevka i sloboda.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 06 mar 2024, 10:51

crveniratnik je napisao/la:
06 mar 2024, 10:18
Današnja utakmica protiv Širokog u gostima, gdje poslije imamo revanš kući je najvažija utakmica dosadašnjeg dijela ove sezone !

MirsoPikcrs
Kontakt:

Post Postao/la MirsoPikcrs » 06 mar 2024, 10:57

Ja ne vjerujem koliko seru s ovim terminima petak/ponedjeljak

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 06 mar 2024, 12:08

ako igramo s Tuzlom kuci u ponedeljak, kako ce onda igrati sa Sirokim u srijedu? ili je pomjeren revans kupa?

mobih
Kontakt:

Post Postao/la mobih » 06 mar 2024, 12:10

Sastav za danasnju utakmicu:

Velež nastupa u sastavu: Duka, Oreč, D. Halilović, Hrkać, Suljić, Mlinarić, Peco, Šikalo, Domić, Džafić, Vehabović

Na klupi su: Hadžikić, Zvonić, Čaić, Pršeš, Haskić, Puce, Đuliman, Kuko

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 06 mar 2024, 12:10

Dzafic
Suljic - Vehabovic - Peco
Mlinaric - Sikalo
Domic - Halilovic - Hrkac - Orec
Duka

Sa slicnim sastavom smo igrali u Turskoj

IGRAJ VELEZ IGRAJ ZABI GOL !
ALE ! AO !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 06 mar 2024, 12:14

Sta je ovo bola gdje su nam igraci? Osman, Haskic, Sturm, Prses?!

Sta je ovo izveo drugi tim?

Svasta.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 06 mar 2024, 12:19

MostarskiVelez je napisao/la:
06 mar 2024, 12:14
Sta je ovo bola gdje su nam igraci? Osman, Haskic, Sturm, Prses?!

Sta je ovo izveo drugi tim?

Svasta.
Kako su igrali u Posušju malo ih je primijenio. :D
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.