FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

husrefbeg
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la husrefbeg » 01 avg 2022, 11:04

elvirbaljic je napisao/la:
01 avg 2022, 10:59
Beledija je napisao/la:
01 avg 2022, 07:27
31 jul 2022, 23:05
Hvala Migi, sretno gdje god da zavrsis. Bilo je lijepih trenutaka i piteza, ali realno falilo je trke. Jos jednom sretno i hvala za sve.
Nebi bilo dobro da Migi ode, nije TC Man.city da moraju svi atletičari biti. Pantelić ako je i dobar teško će odmah u sastav. Al' hajde vidjeti ćemo kud to sve vodi.
Drug, ne mogu reci jel ovo pametno ili nije, jel idemo u dobro smjeru ili ne. Znam samo da smo tu zahvaljujuci Azmiru, te da treba postovati njegove odluke. Ja nebih ni lijevo ni desno, samo znam da ne postoji igrac koji "mora" igrati, trener je taj koji bira, odlucuje, zato on i snosi odredjene posljedice. Nas cilj je da podmladimo ekipu, ubrzamo igru, maksimalno koliko je moguce. To Sam i pisao pa su mi se ovdje izvrtale rijeci i misljenja, zbog tog radije nekad ostanem bez komentara. Nama su jos "viska" Belmin jer imao je i Previse sansi nije iskoristio. Gavric nema vise brzine i svjezine za nesto vise. Evo da ne navodim dalja imena, svaki onaj, koji ne dize nivo i kvalitet igre treba ga se rjesiti. Iz dosadasnjih situacija ispistavilo se da igraci u zalasku karijeru gledaju samo kako da uzmu marku vise. Vrijeme je pred nama, vidjecemo kako i sta, ono sto je sigurno Azmir je gladan uspjeha, ima volju i zelju, dao je odrijesene ruke treneru da bira i sastavlja ekipu. Ova mlada ekipa ima potencijala, opet kazem uz odredjene korekture i pojacanja.
Kako ti gledaš na Pantelica. Ne uklapa se u mlad i prije da će ostati mjesec dva uzet malo para i otići kao što je radio tokom karijere. Žao mi je što nismo doveli iskusne Mujana i Bože Vukoja koji sinoć zabi Želji top gol.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 01 avg 2022, 11:22

Odbacivanje Migi Mehanovića je velika greška.On je efikasan u segmentu golova i asistencija i ima dobar šut,pregled igre i nabačaje.Za našu ligu dovoljno dobar.Slabiji je nešto u defanzivi ali nije jedini igrač takvih karakteristika -takvih igrača ima ne samo kod nas (npr Štilić) nego i u mnogim evropskim klubovima.Nakon odlaska Džafića,Krpića,Doffa itd očekivao sam da on ostane kao iskusniji igrač na čije golove se možemo osloniti.Pa ako nije spreman za čitavu utakmicu mogao je igrati samo protiv slabijih klubova ili bar jedno poluvrijeme ili u određenim situacijama kao džoker itd.
Njegovim odlaskom i ranijim odlascima igrača smo znatno oslabljeni u napadačkom dijelu i nemaš praktično od koga očekivati postizanje golova.
Još očekujem da "stručnjaci" otjeraju i Mišića (ili da sam ode) pa da kompletiraju rasturanje napadačke linije od prošle sezone u potpunosti.
Vrijeme će dati odgovore na mnoga pitanja i šta i kako se radi ali izgleda da neke stvari i odnosi u klubu ne funkcioniraju baš najbolje.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 01 avg 2022, 11:51

husrefbeg je napisao/la:
01 avg 2022, 11:04
Beledija je napisao/la:
01 avg 2022, 07:27

Nebi bilo dobro da Migi ode, nije TC Man.city da moraju svi atletičari biti. Pantelić ako je i dobar teško će odmah u sastav. Al' hajde vidjeti ćemo kud to sve vodi.
Drug, ne mogu reci jel ovo pametno ili nije, jel idemo u dobro smjeru ili ne. Znam samo da smo tu zahvaljujuci Azmiru, te da treba postovati njegove odluke. Ja nebih ni lijevo ni desno, samo znam da ne postoji igrac koji "mora" igrati, trener je taj koji bira, odlucuje, zato on i snosi odredjene posljedice. Nas cilj je da podmladimo ekipu, ubrzamo igru, maksimalno koliko je moguce. To Sam i pisao pa su mi se ovdje izvrtale rijeci i misljenja, zbog tog radije nekad ostanem bez komentara. Nama su jos "viska" Belmin jer imao je i Previse sansi nije iskoristio. Gavric nema vise brzine i svjezine za nesto vise. Evo da ne navodim dalja imena, svaki onaj, koji ne dize nivo i kvalitet igre treba ga se rjesiti. Iz dosadasnjih situacija ispistavilo se da igraci u zalasku karijeru gledaju samo kako da uzmu marku vise. Vrijeme je pred nama, vidjecemo kako i sta, ono sto je sigurno Azmir je gladan uspjeha, ima volju i zelju, dao je odrijesene ruke treneru da bira i sastavlja ekipu. Ova mlada ekipa ima potencijala, opet kazem uz odredjene korekture i pojacanja.
Kako ti gledaš na Pantelica. Ne uklapa se u mlad i prije da će ostati mjesec dva uzet malo para i otići kao što je radio tokom karijere. Žao mi je što nismo doveli iskusne Mujana i Bože Vukoja koji sinoć zabi Želji top gol.
Pa nebih ga ocjenjivao dok ne odigra dvije utakmice. Nakon toga bih rekao i dao svoje misljenje. Problem sa Migijem jer je "mislio" da mora igrati svaku, ako se nije mogao izvuci kompromis onda bolje razlaz. Mehanovic je ok, nemam Lose rijeci za njega, ali ga izvedes iz igre i moras da se snjim objasnjavas sto si ga izveo, jer on misli da je mogao jos. E to nece ni jedan trener da radi, i ima takvog igraca. Mujan i Vukoja su trazili po meni "nerealne" uslove/plate.
Tuzla City / Sloga Simin Han

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 01 avg 2022, 12:16

Činjenica je da se olako odricemo nekih igraca koji kasnije postanu dobri. Sjetimo se samo Ziljkica bio predmet ismijavanja. Puno igraca nam je napustilo klub i to onih koji su nosili igru. Pitanje je sta može ovaj tim jer kroz Evropu nismo mogli to vidjeti imali smo dva kluba jedan totalno loš a drugi prejak. Za vikend Sloboda a 10. Sarajevo dat će nam odgovor gdje se nalazimo.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 01 avg 2022, 13:05

Ne znam kakvi vjetrovi pušu u našoj ekipi ali ja ovu ekipu uopće ne prepoznajem. Otišli su nam najučinkovitiji igrači koji su izborili ovaj historijski plasman i to bez da smo marke uzeli, a dovodi se neki Veseli, Pantelić, neki iz Malija na ugovore od 3 godine.
Nakon prvobitnih odlazaka Migi nam je bio najefikasniji i najkvalitetniji igrač. Mnogi mu zamjere sto ne trči mnogo, ali ljudi ovo nije atletika da moraju svih 11 da trče, mora neko i da razmišlja. To je Migi već pokazao u godini iza nas da sa ne toliko puno trke moze biti nas top 3 igrač.
Ovdje je sigurno u pitanju neka svađa i nesporazum jer ne vjerujem da nam je Migi višak i da se ispred njeg stavljaju razni igrači koji ne mogu nabrojati na prste dvije ruke sve klubove u kojima su igrali.
Prilično sam razočaran.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 avg 2022, 13:26

Trener Jović je insistirao da svi igrači u ekipi imaju približno iste plate,to jest, da niko nema ekstra platu jer, je to remetilački faktor u ekipi.
- Mišić je neupitan.Mišić uz Fejzića,Čelikovića i Karjaševića čini pogonsku osovinu naše ekipe.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 01 avg 2022, 13:39

tuzlac je napisao/la:
01 avg 2022, 13:26
Trener Jović je insistirao da svi igrači u ekipi imaju približno iste plate,to jest, da niko nema ekstra platu jer, je to remetilački faktor u ekipi.
- Mišić je neupitan.Mišić uz Fejzića,Čelikovića i Karjaševića čini pogonsku osovinu naše ekipe.
Haj svi nekako pa i ovaj Pantelic, ali kako objasniti dovođenje Veselog. Čovjek odavno prestao igrati. Pa bolje da su ponovo Nemanju Stjepanovica zamolili da igra. Nešto se cudno desava. Dobri gotovo svi odnose a dolaze nam neki smutljivci.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 01 avg 2022, 13:59

Nisam "Insajder", ali ipak izgleda prilicno jasno sta se desava.

Jednostavno Jovic preferira fiziku, trcanje, zalaganje u odnosu na neki talenat...

Jedino tako se moze objasnit da igra Mesinovic a ne igra Mehanovic...

Nisam ni ja ljubitelj toliko promjena igraca iz sezone u sezonu, ali ako je ovo navedeno razlog (ili bar osnovni razlog) odlaska Mehanovica - onda podrzavam trenera.

Samo se nadam da cemo ipak sastaviti ekipu koja bar malo nesto i zna sa loptom. Jer moze Mesinovic trcat i 900 a ne 90 minuta, ali on stvorit sansu ili dati gol - nece... nazalost...

OK, protiv Alkmara plan je bio “brani se dokle mozes” – pa eto nek igra I Mesinovic, ali najiskrenije se nadam da Jovic zna da u ovim utakmicama gdje nam trebaju golovi I pobjede kao npr. protiv Slobode – za Mesinovica jednostavno nema mjesta…

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 avg 2022, 14:25

-" Pošto imam veliki broj upita što od strane navijača, što od drugih ljudi, zašto nisam igrao revanš susret protiv AZ-a, želim da napišem saopštenje za javnost:
- Da mi je neko rekao da poslije 24.7.2021 godine i moje prve utakmice,pogotka i pobjede protiv Željezničara u dresu Tuzla City-a i ostvarenih ciljeva za prošlu sezonu,da ću tačno godinu dana nakon toga biti primoran da napustim FK Tuzla City,ne bih mu vjerovao!!!
- FK Tuzla City i ja,Mirzad Mehanovic, smo odlučili da iako imam važeći ugovor do 30.6.2024 godine,dana 23.7.2022.g. raskinemo saradnju na jedan korektan način. Ostalo je još samo da se sve formalno potpiše i da možemo ići svako svojim putem. Ovim putem se zahvaljujem G.Husiću na svemu što mi je omogućio u protekloj godini dana dok sam nosio dres TC, poručio je Mehanović."

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 avg 2022, 14:32

emir012 je napisao/la:
01 avg 2022, 13:59
Nisam "Insajder", ali ipak izgleda prilicno jasno sta se desava.

Jednostavno Jovic preferira fiziku, trcanje, zalaganje u odnosu na neki talenat...

Jedino tako se moze objasnit da igra Mesinovic a ne igra Mehanovic...

Nisam ni ja ljubitelj toliko promjena igraca iz sezone u sezonu, ali ako je ovo navedeno razlog (ili bar osnovni razlog) odlaska Mehanovica - onda podrzavam trenera.

Samo se nadam da cemo ipak sastaviti ekipu koja bar malo nesto i zna sa loptom. Jer moze Mesinovic trcat i 900 a ne 90 minuta, ali on stvorit sansu ili dati gol - nece... nazalost...

OK, protiv Alkmara plan je bio “brani se dokle mozes” – pa eto nek igra I Mesinovic, ali najiskrenije se nadam da Jovic zna da u ovim utakmicama gdje nam trebaju golovi I pobjede kao npr. protiv Slobode – za Mesinovica jednostavno nema mjesta…
- Kondicioni trener sve mjeri.Svaki igrač dobije ogrlicu na ruku.To isto je radio i Ćosić pa je nekolicina hodača negodovala.Sjećam se da je u prvih nekoliko kola saopštavano koliko je ko pretrčao,pa ko je razvio najveću brzinu itd.Poslije je ta praksa ukinuta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 avg 2022, 14:44

husrefbeg je napisao/la:
01 avg 2022, 13:39
tuzlac je napisao/la:
01 avg 2022, 13:26
Haj svi nekako pa i ovaj Pantelic, ali kako objasniti dovođenje Veselog. Čovjek odavno prestao igrati. Pa bolje da su ponovo Nemanju Stjepanovica zamolili da igra. Nešto se cudno desava. Dobri gotovo svi odnose a dolaze nam neki smutljivci.
Veselinović je dobio priliku da se kroz treninge i pripremne utakmice nametne.Nije mu još kasno.Naravno, ukoliko struka ne bude zadovoljna s njim morat će potražiti drugi klub.Istina, doveden je da bude rezerva i zamjena po potrebi na krilnim pozicijama.Dakle, da ulazi 20-30 minuta ili bude starter ako je krilni igrač "požutio".On je u rangu,Eleoueta,Burića i Mešinovića.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 01 avg 2022, 17:19

Eto prođe i ova bomba sa Migijem. Iskreno jako mi je žao jer sam očekivao od njega mnogo ove sezone.Očekuju nas tri utakmice u ubrzanom ritmu.
5-7 bodova bilo bi ok a ispod 5 je loše. Ako Sarajevo igra u Zenici onda vjerujem da bi većina Zeničana navijala za nas

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 01 avg 2022, 18:01

01 avg 2022, 11:51
husrefbeg je napisao/la:

Pa nebih ga ocjenjivao dok ne odigra dvije utakmice. Nakon toga bih rekao i dao svoje misljenje. Problem sa Migijem jer je "mislio" da mora igrati svaku, ako se nije mogao izvuci kompromis onda bolje razlaz. Mehanovic je ok, nemam Lose rijeci za njega, ali ga izvedes iz igre i moras da se snjim objasnjavas sto si ga izveo, jer on misli da je mogao jos. E to nece ni jedan trener da radi, i ima takvog igraca. Mujan i Vukoja su trazili po meni "nerealne" uslove/plate.
Naravno d nece,dalo je se primjetit njegova umjsljenost I putem tv ekrana.
Ne vidim da je neki igracina kojem bi se to tolerisalo.
Meni Jovic djeluje gospodin i vjerujem da zna sta radi.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 01 avg 2022, 18:07

Pozitivanstav je napisao/la:
01 avg 2022, 18:01
01 avg 2022, 11:51
husrefbeg je napisao/la:

Naravno d nece,dalo je se primjetit njegova umjsljenost I putem tv ekrana.
Ne vidim da je neki igracina kojem bi se to tolerisalo.
Meni Jovic djeluje gospodin i vjerujem da zna sta radi.
Igraci, bolje reći fudbaleri u PL nemaju pravo glumiti zvijezde jer da iole dobro rade nebi bili ovdje već van bar u HR ili SLO ligu. Ako je to razlog onda sasvim opravdano.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 avg 2022, 22:31

Beledija je napisao/la:
01 avg 2022, 17:19
Eto prođe i ova bomba sa Migijem. Iskreno jako mi je žao jer sam očekivao od njega mnogo ove sezone.Očekuju nas tri utakmice u ubrzanom ritmu.
5-7 bodova bilo bi ok a ispod 5 je loše. Ako Sarajevo igra u Zenici onda vjerujem da bi većina Zeničana navijala za nas
------------------------
4. kolo FK TUZLA CITY - FK SLOBODA subota 06.avgusta
1.kolo(zaostala utakmica) FK Sarajevo - FK Tuzla City srijeda 10.avgusta
5.kolo FK ŽELJEZNIČAR - FK TUZLA CITY ,13. ili 14. avgusta
----------------------
Prvo treba pobijediti Gorki pa reći ,hop.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 avg 2022, 22:38

slika
slika
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 01 avg 2022, 22:45

NAŠ MIRSAD DEDIĆ-DEDA.
slika
- I MI SA NJIM I SA FK TUZLA CITY.
slika

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 02 avg 2022, 09:42

Malo sam prelistao stranice drugih klubova i još jednom se uvjerio koliko je tanka linija između melanholije i euforije i kako se brzo prelazii iz jednog stanja u drugo.
Jedni komentarišu da su naj sređeniji klub a juče bili na ivici raspada drugi obrnuto treći od niko nam ništa nemože do ovako to više ne ide četvrti malo kukaju malo se tješe dok peti rade svoj posao u tišini i miru a šesti kako sastaviti kraj sa krajem.
Elem, čeka nas cirkus koji svi manje više volimo i pratimo a na kraju cirkusa smo i euforični i melanholični a neki i ravnodušni.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 avg 2022, 14:37

slika
“Ugovor je na tri godine, zadovoljan sam”, istakao je Pantelić za Sport Klub. Pojasnio je potom otkud baš u Premijer ligi BiH. “Mjerio sam nekoliko ponuda i izabrao onu koja mi najviše odgovara, kako zbog finansijskih uslova i ambicija kluba, tako i zbog blizine, dva i po sata od moje kuće, idealno. A, imao sam pozive iz Grčke, Kazahstana… Tražili su me i pojedini srbijanski superligaši, prednjačio je TSC. Interesovao me, ipak, odlazak u arapski svijet, postojali su nagovještaji da od svega može nešto da bude, zato sam i oklijevao, da bih odjednom presjekao, ne želeći da gubim vrijeme u čekaonici. Dopalo mi se ono što su predložili Tuzlaci, sjeo sam za sto sa direktorom Samirom Muratovićem i trenerom Draganom Jovićem, koji su insistirali na mom transferu, u akciju se zatim uključio klupski predsjednik Azmir Husić i dao zeleno svjetlo za realizaciju posla”, rekao je. U izjavi za klupski sajt nahvalio ga je direktor Muratović, rekavši da je on veznjak kakvog Tuzla dugo traži, uvjeren da će predstavljati veliko pojačanje i pravo osvježenje za naš elitni rang. “Godi svaka njegova riječ, koliko prija, toliko i obavezuje, opravdat ću povjerenje, biti ono što Tuzla City od mene očekuje”, dodao je. Uskoro planira selidbu u Tuzlu. “Polako se pakujem, u utorak ću da se pojavim na prvom treningu u novom okruženju, priprema se napad na titulu, koju pikiraju i Sarajevo, Borac, Zrinjski…”, poručio je Pantelić.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 avg 2022, 15:22

PANTELIĆ 2018

PANTELIĆ 2019

PANTELIĆ 2020

PANTELIĆ 2022

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.