Buba00 je napisao/la:Nece FKS sad biti odma jako na proljece al na godinu realno , bit ce toliko financijski mocniji da ce moci dovesti igrace kakve hoce , da se prosetaju ligom.
Jedino sto ja zamjerim malo je bahatost pojedinaca u klubu kad se mogla uzeti lova za odredjene igrace , izigravali su Mamica. Zorya daje 250.000 eura za Adilova, jok oni hoce 400.000 , na kraju ode za 120.000 eura, dok su se pokrili vec napravljeni minusi nije ostalo nista. Bilo je jos par finih ponuda u to vrijeme Zeba itd. I samo se nadam da ta bahatost nece kostati Zelju njegove egzistencije, sad bi se najbolji igrac Tomic , Selimovic daju za sitnu lovu samo da se izdrzi proljece. A u Ljeto ce se razmisljati za narednu sezonu to je taj problem .. Nazalost , ja smatram da se moglo vise uraditi ,osim otjerati Zuju (iako mi je gredic licno drag jos kao igrac i to ) na predsjednickoj fotelji , i mjestu generalnog direktora moraju biti ljudi od biznisa a da ima ljubav prema nogometu , dok sportski direktor , treneri naravno ljudi od struke. Malo koji moze sa foteljom na dvije stolice a to su pojedini pokusavali u Zelji...
Ulazak stranog investitora u našoj ligi ne mora ništa značiti. Dobar primjer ti je Široki koji je oduvijek bio stabilan klub, imao ljude koji su finacijski stajali iza njih. Ima li i dovodili jako kvalitetne igrače, pa opet nema pehara. Jako je diskutabilno šta taj neki investitor može zaraditi, sigurno ima neka računica ali konkretno ne znam šta može ?! Mogu se jedino oprati pare, po mom mišljenju.
Nije neka razlika između 250Eura( s tim da se nije toliko nudilo odmah, nego nešto kao s turcima sad ovoliko, pa ako bude toliko, to nije nikad prihvatljivo) i 120Eura, ali jeste razlika između 250Eura i 400Eura u tom trenutku, zato mislim da to nije greška.