Rodjeni81 je napisao/la: ↑19 apr 2020, 11:38
Sa novom tribinom na jugu bez dileme reprezentacija mora igrati na Grbavici.
Ne znam sta je tu cudno, stadion se gradi logicno je da igramo na boljem stadionu.
Isto kao sto je logicno bilo da se igra u Zenici svih ovih godina jer je bio najbolji stadion, tako je isto logicno da se u buducnosti igra na Grbavici jer ce biti bolji stadion.
Samo realno... Daj Boze da se napravi u Zenici jos bolji stadion pa opet da igramo tamo, ili u Tuzli, Mostaru potpuno nebitno. Nek se igra samo na najboljem i to je to.
tebi je neko slagao da ce grbavica biti bolja od BP kada se napravi novi jug.
sve dok je zapad poput lokomotive koja vuce na desnu stranu, nema tu poredjenja sa bp.
valjda znas da ce taj novi zapad donijeti grbavici ono sto treba za kategorizaciju. nedavno sam pisao da to prognoziram do neke 2025, sada sa koronom tesko i tada jer nema se novca ni za novi jug. sve sto su vlade i opcine obecale, to pada u vodu, vjerovatno.
ja se iskreno nadam i volio bih da grbavica vec za 1-2 godine bude kompletirana jer to bi znacilo da postaje jedan od boljih stadiona u regionu, medju drzavama sa kojim granicimo (sloveniju i makedoniju ne brojim jer vec imaju strasne stadione za nase uslove).
tada bp ne bi moglo uci u pricu i poredjenje sa grbavicom, do tada je ovako kako jeste.
opet, evo izgleda prije ce osijek dobiti vrhunski savremeni stadion.
ovo sto velez radi je za svaku pohvalu, polahko se pravi lijep stadioncic. naravno da treba jos bruka novca jer najskuplje ostaje za kraj, kao i na grbavici uostalom.
ukoliko velez uradi za 2 godine, ovo sto najvaljuju vec par godina, to ce biti extra.
jedan mali, prelijepi stadioncic, vjerovatno najljepsi u drzavi ali nikako najbolji.
mada, ovo vec sada me interesuje sa reflektorima sta li planiraju i kako ce spojiti tribine, strah me da ce vec tu odmah zabrljati ako bude islo kroz tribinu.
da se vratim na bilino polje za kraj. sve dok su jug i sjever ovakvi kakvi jesu, nema tu poredjenja sa navedenim stadionima iz regiona pa i 'novom' grbavicom.
prolazim pored stadiona svaki dan, mastam o te dvije tribine, realno i ne treba puno novca da se malo dignu i natkriju ali, sve su prilike da od toga nema nista u skorije vrijeme.