Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

mirzatele
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la mirzatele » 09 sep 2014, 14:50

Danas je tacno godinu dana od kada sam vjerovatno srusio ginisov rekord u skoku u vis kad je usla "s parkinga",nazalost niko nije bio tu da zabiljezi

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 sep 2014, 15:30

Clutch je napisao/la:Danas je tačno godinu dana od onog meča sa Litvancima. Jedan od najtužnijih, ali i najposnonijih trenutaka bh. sporta.
Momci su poginuli na terenu, i postali primjer svima kako se bori za sveti dres.

S velikim nestrpljenjem čekam Eurobasket u nadi da ćemo svu onu nesreću tamo da naplatimo..
sa velikim nestrpljenjem ocekujem da litvanci zgaze turke

a inace sta su nam to litvanci uradili, odigrali utakmicu cak slabo, a sami smo krivi za poraz od latvije i sto smo prosuli prednost

i nemoj te molim vas vise velicati poraze i praviti nove mitove tipa kosova polja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 09 sep 2014, 15:52

nerminh74 je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Danas je tačno godinu dana od onog meča sa Litvancima. Jedan od najtužnijih, ali i najposnonijih trenutaka bh. sporta.
Momci su poginuli na terenu, i postali primjer svima kako se bori za sveti dres.

S velikim nestrpljenjem čekam Eurobasket u nadi da ćemo svu onu nesreću tamo da naplatimo..

a inace sta su nam to litvanci uradili, odigrali utakmicu cak slabo, a sami smo krivi za poraz od latvije i sto smo prosuli prednost

i nemoj te molim vas vise velicati poraze i praviti nove mitove tipa kosova polja
Pa ne veličamo poraze, nego pobjedu protiv Litvanije, ali na kraju ih nismo dovoljno pobijedili, tako da je bila pirova pobjeda.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 sep 2014, 16:09

nerminh74 je napisao/la:

De ti još jednom pročitaj šta sam ja napisao. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 sep 2014, 16:44

Clutch je napisao/la:
De ti još jednom pročitaj šta sam ja napisao. ;)
necu mrsko mi :zzz: :tralala: :hmmmm:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2014, 23:55

Sav sam iznerviran popio sam 3 mg leksaurina nakon ovog idiotluka sa fudbalerima i ovde cu ostavit post. Sjecam se bio sam dijete sa nekih 6 godina i otisao sam na 2 fudbalska treninga na inicijativu mojih roditelja da se pocnem bavit nekim sportom , medjutim nekako u ta 2 treninga ja sam odgledao sa ocem neku kosarkasku utakmicu nase repke bila je to 1999 godina sto posto sam siguran. I nakon toga sam reko ocu da hocu da treniram kosarku iako sam svo vrijeme i vani a i u skoli igrao fudbal. Poceo sam sa treniranjem trenirao sam jako dugo sve do 2 srednje a poceo sam nekad u drugom razredu osnovne skole. Bilo je tu svega i svacega lige mladih su jos postojale , nezaboravna putovanja po drzavi porazi od najboljih slatke pobjede protiv slabijih itd itd. Kao pioniri smo isli sa trenerom u mejdan par puta da gledamo nase kosarkase , i sad kao zrelija osoba kad pogledam na to sve mogu zakljucit jednu stvar. Nasa kosarkaska reprezentacija se nikad nije sramotila , bilo je tu sramotnih poraza , iznenadjenja ali nije bilo te sramote da nakon jednog poraza radimo iste greske , nije bilo takve sramote da niko nece da preuzme odgovnost na sebe. Mislim da smo nakon svakog poraza ucili nesto koraci su bili najmanji moguci ali svaka utakmica je bila minijaturni korak naprijed , splet okolnosti je takav kakav jest da u nasoj drzavi se vise navija protiv nasih reprezentacija nego za istu pa tako da je rad saveza do prije nekih 5 godina bio smijesan i naravno da nismo pravili gotovo nikakav pomak. Ali ja se samo sjecam toga da smo uvijek imali muda u kosarci uvijek momacki izgubili , pa recu da smo uvijek i igrali iznad svojih mogucnosti pored milion nedaca mi smo gotovo redovan ucesnik eurobasketa sto nije mala stvar. Samo boga molim da svim clanovima saveza igracima svim potencijalnim igracima da snage za najbolje sezone zivota i da konacno i mi dozivimo nesto veliko u sportu , a realno mozemo i trebamo to da dozivimo. Ova reprezentacija i ljudi oko nje rade na vrhunskom nivou a rad se kad tad isplati nadam se da je doslo nase vrijeme za naplatu :bih:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 sep 2014, 00:17

Svaka čast za tekst, razumijem frustraciju.. :salut:

Što se tiče Eurobasketa, svi se nadamo tome! :bih:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 10 sep 2014, 11:34

grgr je napisao/la:Sav sam iznerviran popio sam 3 mg leksaurina nakon ovog idiotluka sa fudbalerima i ovde cu ostavit post. Sjecam se bio sam dijete sa nekih 6 godina i otisao sam na 2 fudbalska treninga na inicijativu mojih roditelja da se pocnem bavit nekim sportom , medjutim nekako u ta 2 treninga ja sam odgledao sa ocem neku kosarkasku utakmicu nase repke bila je to 1999 godina sto posto sam siguran. I nakon toga sam reko ocu da hocu da treniram kosarku iako sam svo vrijeme i vani a i u skoli igrao fudbal. Poceo sam sa treniranjem trenirao sam jako dugo sve do 2 srednje a poceo sam nekad u drugom razredu osnovne skole. Bilo je tu svega i svacega lige mladih su jos postojale , nezaboravna putovanja po drzavi porazi od najboljih slatke pobjede protiv slabijih itd itd. Kao pioniri smo isli sa trenerom u mejdan par puta da gledamo nase kosarkase , i sad kao zrelija osoba kad pogledam na to sve mogu zakljucit jednu stvar. Nasa kosarkaska reprezentacija se nikad nije sramotila , bilo je tu sramotnih poraza , iznenadjenja ali nije bilo te sramote da nakon jednog poraza radimo iste greske , nije bilo takve sramote da niko nece da preuzme odgovnost na sebe. Mislim da smo nakon svakog poraza ucili nesto koraci su bili najmanji moguci ali svaka utakmica je bila minijaturni korak naprijed , splet okolnosti je takav kakav jest da u nasoj drzavi se vise navija protiv nasih reprezentacija nego za istu pa tako da je rad saveza do prije nekih 5 godina bio smijesan i naravno da nismo pravili gotovo nikakav pomak. Ali ja se samo sjecam toga da smo uvijek imali muda u kosarci uvijek momacki izgubili , pa recu da smo uvijek i igrali iznad svojih mogucnosti pored milion nedaca mi smo gotovo redovan ucesnik eurobasketa sto nije mala stvar. Samo boga molim da svim clanovima saveza igracima svim potencijalnim igracima da snage za najbolje sezone zivota i da konacno i mi dozivimo nesto veliko u sportu , a realno mozemo i trebamo to da dozivimo. Ova reprezentacija i ljudi oko nje rade na vrhunskom nivou a rad se kad tad isplati nadam se da je doslo nase vrijeme za naplatu :bih:
treba dovest papeta da pokvari sve to :sick:

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 11 sep 2014, 00:10

Zna li neko da li je Lončarević prosao prosao probu u KK Partizanu i oce li potpisat ugovor sa njima ?
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 11 sep 2014, 15:18

Nece potpisati ugovor sa Partizanom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

filip13

Post Postao/la filip13 » 11 sep 2014, 18:38

slika

nihad viši od bryanta?

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 12 sep 2014, 10:28

Raul_64 je napisao/la:Nece potpisati ugovor sa Partizanom.
A Ivo Garić?
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 13 sep 2014, 00:11

nerminh74 je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Ta jedna Srbija je gigant svjetske kosarke, mi sa njiima ne mozemo u istu recenicu ni u ludilu.
srbija kao srbija nije nikada bila gigant kosarke, zadnja velika titula koja je osvojena 2002 godine osvojena je pomocu zadnjih igraca iz ex-yu kosarke, a u timu je bilo i nekoliko crnogoraca koji su imali ulogu u tim pobjedama (to je bila SCG), poslje 2002 godine sa povlacenjem velikana jugoslovenske skole kosarke pocinje lagani pad srbije, oni se jos drze radi preostale infrastrukture, ali su od 2002 godine osvojili jedno srebro prvenstveno zahvaljuju ivkovicu (opet produkt yu kosarke) i ta struktura polako nestaje
Kad ono ko za inat :D

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 sep 2014, 22:16

teferič je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Ta jedna Srbija je gigant svjetske kosarke, mi sa njiima ne mozemo u istu recenicu ni u ludilu.
srbija kao srbija nije nikada bila gigant kosarke, zadnja velika titula koja je osvojena 2002 godine osvojena je pomocu zadnjih igraca iz ex-yu kosarke, a u timu je bilo i nekoliko crnogoraca koji su imali ulogu u tim pobjedama (to je bila SCG), poslje 2002 godine sa povlacenjem velikana jugoslovenske skole kosarke pocinje lagani pad srbije, oni se jos drze radi preostale infrastrukture, ali su od 2002 godine osvojili jedno srebro prvenstveno zahvaljuju ivkovicu (opet produkt yu kosarke) i ta struktura polako nestaje
Kad ono ko za inat :D
I svaka im čast na tome, ali to možeš prenijeti ta temu SP u Španiji jer ovdje tome nije mjesto

sanlituncay
Kontakt:

Post Postao/la sanlituncay » 13 sep 2014, 23:50

Vrlo dobro se zna koja je država imala najjačeg centra u Europi... :kafa:
slika
U ovo vrijeme kad 200 ljudi dnevno ostaje bez posla, međugorske suvenirnice i Dinamo su puni ko brod!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 sep 2014, 17:30

Treba obratiti paznju na ovo momka " onclick="window.open(this.href);return false; moze igrati jedinicu i dvicu,imo je odlicne brojke na koledzu http://www.sportando.com/en/europe/russ ... tyabr.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 19 sep 2014, 19:23

Kakva je situacija sa amerom, Cooper, Wright ili netko treci :?:
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 20 sep 2014, 11:26

Andro u strasnoj formi jbt

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MElloo, Muumii i 22 gosta.