FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

arhimed89
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la arhimed89 » 09 dec 2013, 01:15

live je napisao/la:Čovjek fino napiše da bez države, zakona ništa nije moguče uraditi, on opet došao da prosipa praznu slamu oko Tana. Čitaj brate dragi šta čovjek piše pa ga onda repliciraj....

Zakon da se zaobiđe :?: :roll:
Ovdje jedino ti glumis necijeg advokata lutkice,ne prosipa niko praznu slamu nego ti je slama u glavi :arrow: .Zato sad u Sarajevu imas Tana,u Olimpiku imas Gracica i u Slobodi Azmira Husica a Zelji je vjecito izgovor da se ne moze nista dok se ne usvoji zakon.Taj isti **** zakon je zakon za sve klubove u drzavi pa svi nadju nekog ko ce ulagati i investirati u klubove.Ne moze me niko ubijedit da se u sampiona drzave ne moze ulagati jer nema zakona a moze u neke druge klubove.Mora postojati nacin na koji kapital moze da udje u klub i on postoji koliko god nema zakona da se moze privatizovati klub.

@dino lj
Jarane to sto radi Gracic u Olimpiku evo par godina nije nista posebno donijelo, covjek ulaze svoje pare ali ih budi siguran i vraca, fakticki posluje kao neko preduzece, nije Nijaz budala budi siguran a nekih extra rezultata nema moras priznati i sve se svelo na preprodaju igraca, pa i sam znas koliko je igraca prodefilovalo kroz Olimpik.
O Tanu i Sarajevu necu puno polemisati jer ce se komsije nakaciti i mogu pogresno shvatiti.Ali budi siguran ni Tan ni bilo ko drugi sto je logika nece godinama ulagati ako klub nije njihovo vlasnistvo, sta je Tanu neko i da li je obecao ne znam i ne ulazim u to, a dali ce to sto je obecao moci ispuniti vidjecemo.Sarajevo je prije godinu, dvije imalo super ideju o ulaganju i odlucivanju.Ali ta ideja je propala upravo radi pravnog statusa kluba i ne mogucnosti privatizovanja, zar mislis da Susic, Pasic, Hadzibegic, Jozic ili neki drugi nisu imali pare za to, budi siguran da jesu ali su svjesni da je to sve na dugom stapu na zalost.Za veci napredak i uspjehe promjena zakona ne ophodna,ovako ce mo se i dalje zadovoljavati prosjecnoscu.
To sto radi Gracic u Olimpiku,to pokusaju raditi i svi u svijetu.Vlasnik ulaze u Olimpik kao sto ulazu recimo i vlasnik Dinama,proizvodeci i prodavajuci igrace.Uz to bere i trofeje.Pa nije ni Mamic vlasnik Dinama pa obrce lovu i Dinamo igra super u Hrvatskoj a izleti i u evropu.Poenta price je da ipak ima neki nacin dok se to u praksi pokazuje kod nekih klubova.Ako ga nema treba ga izmislit ako imas covjeka teskog par milijardi koje kaze da je spreman investirati u drzavu. :mrgreen: Mozda ne u fudbalske klubove ali njemu je para para pa ako mu ima nesto klub da ponudi da budu obostrano zadovoljni sigurno ce investirati.

U svakom slucaju nije ni bitno,bit ce to sve dobro.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

mirza_it
Kontakt:

Post Postao/la mirza_it » 09 dec 2013, 11:16

Jesul ovo svi na skaijanje otisli? Imal kakve mahalske oko pojacanja ?? Pisite sta da nije zima da malo temu podgrijemo . Ko ide ko dolazi itd :D

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 09 dec 2013, 11:32

Zelimo suuuupljuuuu :)

P.S. Svaka cast Manijaci!!!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 09 dec 2013, 13:47

slika

:mrgreen:
FKŽ !

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 dec 2013, 13:55

Tomislav Tomić za ABCportal: Željezničar i Široki Brijeg će odlučiti o novom prvaku BiH

Nezamjenjiv u udarnoj postavi, četiri gola, četiri asistencije, njegova momčad je na vrhu prvenstvene ljestvice, a on je zauzeo mjesto u idealnoj postavi polusezone Premijer lige BiH. Pogađate, riječ je o Širokobriježaninu Tomislavu Tomiću, igraču sredine terena koji brani boje sarajevskog Željezničara. Tomić, koji trenutno proživljava najbolje trenutke u svojoj karijeri, se u razgovoru za ABCportal osvrnuo o svojim igrama u dresu Plavih s Grbavice, aktualnoj sezoni i, naravno, planovima za budućnost.

Nakon uspješnih igara u GOŠK-u iz Gabele kao posuđeni igrač Širokog Brijega, Tomić se pred početak prošle sezone vratio u matični klub, ali tamo se nije dugo zadržao. Nakon propalih pregovora s upravom kluba s Pecare, Tomić je kao slobodan igrač prešao u Željezničar. Potpisao je na dvije godine i strpljivo čekao svoju priliku. I dočekao ju, i iskoristio na najbolji mogući način…

- U Željezničar sam došao u možda, po sebe, najgore vrijeme. Te sezone su oborili sve rekorde i osvojili sve što se moglo osvojiti . Znao sam da se neće biti lako izboriti za minutažu. No, neki igrači su se trebali prodati i tu sam vidio svoju priliku. Čekao sam strpljivo svoju priliku, dočekao ju i iskoristio na najbolji način, kazao nam je Tomić, te poručio kako uvijek može bolje, ali da je najvažnije da su trener i navijači zadovoljni.

Pod palicom Amara Osima ovaj mladi Širokobriježanin je, iako kao defanzivni vezni, postupno dobivao priliku zaigrati prema naprijed, da bi kod trenera Dine Đurbuzovića dobio još više slobode u kreacijama napada Plavih s Grbavice. Poznat po fino izrađenom i preciznom udarcu četiri puta je svladao protivničkog vratara i isto toliko puta uposlio svoje suigrače.

- Iako nemam neki ubojit udaraca, svoje ofanzivne zadatke pokušavam riješiti dobro izrađenim i preciznim udarcem, što se moglo vidjeti u nekoliko utakmica. Sada kod trenera Đurbuzovića imam više slobode u izlascima prema naprijed. Volim se ubacivati prema naprijed i mogu iz drugog plana biti dosta opasan po protivnički gol, što se na kraju i isplatilo, poručuje Tomić.

Nakon velikih promjena u igračkom, ali i stručnom, kadru, Željezničar je ponovno na vrhu ljestvice Premijer lige BiH. Tomić vjeruje kako Željezničar može do nove obrane naslova prvaka, posebno nakon povratka nekoliko važnih igrača.

- U odnosu na prošlu sezonu dosta je igrača otišlo, a da skoro nitko novi nije došao. Trebalo je sve to posložiti. No, naš najveći problem bio je u obrani, jer vezni red i napad su uglavnom ostali više-manje isti. Kada se zadnja linija uigrala rezultati su počeli dolaziti. Naravno da ćemo biti jedni od glavnih favorita na naslov prvaka. Kad nam se vrate Kvesić, Čolić i Zolotić bit ćemo znatno snažniji, poručuje nam ovaj talentirani Širokobriježanin, koji upravo Široki Brijeg vidi kao najvećeg konkurenta u utrci za prvaka BiH.

- Naš najveći konkurent u borbi za prvaka bit će Široki Brijeg, mada će i Sarajevo biti opasno, jer sve daju da osvoje titulu i vjerojatno će se pojačati. No, do sada smo mi (Željezničar, op. a.) i Široki Brijeg pokazali najviše, kazuje Tomić i izdvaja kako velike zasluge za to idu treneru Đurbuzoviću čiji rad ocjenjuje odličnom ocjenom.

- Dao nam je više slobode,igramo dosta pas igru i sami navijači kažu da odavno nisu gledali ljepši nogomet na Grbavici. Uz Široki Brijeg igramo daleko najljepši nogomet u BiH, jasan je Tomić.

Igrama koje pokazuje u dresu Željezničara, Tomić je širom otvorio vrata inozemnom tržištu. A stručno nogometno oko Večernjeg lista ga je uvrstilo u idealnu postavu polusezone Premijer lige BiH. Kako nam je priznao, raduje ga da se njegov rad i trudio isplatio na najbolji mogući način. Menadžeri ga traže i pred njim je zasigurno ''vrela'' zimska stanka.

- Istina je da ću možda već tijekom zimske stanke napustiti Grbavicu i promijeniti klub. Nekoliko zaista konkretnih ponuda i poziva ima, što iz HNL-a, što iz inozemstva. No, s klubom moram dogovoriti oko odštete, jer ugovor sa Željom imam do kraja sezone. Nekih posebnih inozemnih želja nemam. Nije mi važno bila to Poljska, Belgija ili Turska, ali volio bih otići s Balkana. Nebitno gdje, jasan je Tomić, kojeg je iznenadila informacija da je uvršten u idealnu momčad polusezone.

- O tome nikad nisam puno razmišljao,ali bilo mi je drago kada sam vidio da sam izabran. Kada pogledam i na kraju sve zbrojim koliko puta sam bio igrač utakmice, pa dva puta igrač mjeseca po izboru navijača, te koliko sam se borio i trudio na terenu možda sam na kraju to i zaslužio, istaknuo je Tomić.
...Život za Široki...

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 09 dec 2013, 14:01

Tomislav je super momak, po meni igrač polusezone Željezničara, igra srcem momak!
Grbavica naš je Hram!!!

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 09 dec 2013, 14:03

TeaM87 je napisao/la:slika

:mrgreen:
vire mu rizle iz dzepa :), ockujte kakvu ponudu iz holandije za njega

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 09 dec 2013, 14:37

Ovaj komentar za Jamaka dao mi je povoda da ponovim jedan moj post od ranije, a odnosi se na naš pristup "pojačanjima"i prinovama.Sjetite se histerije(kao uostalom i sada), oko pojacanja u fk Sarajevu:Cimirot, Kovacevic, Travancic, cini mi se da je bio i neki Jeftiv, pa Vusljanin, Bisanovic...To su po njima sve sama pojačanja s kojima ce se prošetati ligom (ovo sam nabrojao samo vezne igrace, oni su samo bitni za ovo sto hoću reći).
I sta se desi, dodje im ovaj igrac sa slike, Nermin Jamak i održi njihovim pojacanjima cas nogometa na Koševu.Al u pravom smislu rijeci im demonstrira to.E pitanje je sta su pojacanja, je li to svaki novi igrač koji dodje, pa cak ako i oni najvevi zakjubljenivi j nogomet, analiticari, statisticari...nisu ni culi za njega, kao recimo Vusljanin, bisanovic, Jeftic...
Da se razumijemo, i mi smo skloni tome, doduše ni blizu kao susjedi.
Naravno da necu ni skim o ovome polisati, cilj mi je bio ds još jednom apelujem da vise cijenimo ono sto imamo, da vise cijenimo naše.
Na kraju krajeva, Amar je, kad ga o tome pitaju, uvijek odgovarao:prinova ce biti ali za pojacanja ne znam.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 09 dec 2013, 14:40

Kucam na tel.vidim milion grešaka,sory

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 09 dec 2013, 14:46

Sjecam se prije mozda godinu i vise dana kad je prica o osmanagicu bila. Aco je pisao sve i svasta zbog toga sto nismo dali 40 000 (cini mi se da je ova cifra) , kako je to izvrstan igrac ovo ono. A pogledajte ga i sami recite da li bi bio pojacanje za nas. Amar ima strasan nos za igrace i u ovih 5 godina je pogrijesio par puta dok su ostali imali 40-50 gresaka (prvenstveno za kone mislim) kad je u pitanju dovodjenje igrača. Do sada smo pokazali da imamo taj dio vođenja kluba na visokom nivou.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 09 dec 2013, 14:51

Ja bih iz ove nase lige u Želji najvise volio viditi Arezinu ili Duljevica.Mladi obadvojica a imaju ogromnog potencijala za veci napredak.Željo bi im bio najbolja odskocna daska u daljnjoj karijeri.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 09 dec 2013, 15:15

RiverPlate je napisao/la:Tomislav je super momak, po meni igrač polusezone Željezničara, igra srcem momak!
definitivno nas najbolji igrac u ovom trenutku, nadam se da ce uprava produziti ugovor s njim da makar ostane ovu sezonu a onda na ljeto ga prodati jer nemamo taj luksuz da odbijamo neke fine ponude...

PehariSuTu
Kontakt:

Post Postao/la PehariSuTu » 09 dec 2013, 15:24

corleone87 je napisao/la:Ja bih iz ove nase lige u Želji najvise volio viditi Arezinu ili Duljevica.Mladi obadvojica a imaju ogromnog potencijala za veci napredak.Željo bi im bio najbolja odskocna daska u daljnjoj karijeri.
Arežina u olimpiku,a ovaj drugi vala baš izvikan,nije on baš toliko dobar koliko neki misle,Hodžić je za njega klasa samo što komplikuje bespotrebno.
POZZ ŽELJOVCI :)
evo kontranapada,evo velike prilike,stopostotna šansa,1-0 vodi Željezničarrr...90. minut susretaaa,Željo vodi 1-0,eksplodiralo je sada Olimpijski stadion Koševooo

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 09 dec 2013, 15:56

PehariSuTu je napisao/la:
corleone87 je napisao/la:Ja bih iz ove nase lige u Želji najvise volio viditi Arezinu ili Duljevica.Mladi obadvojica a imaju ogromnog potencijala za veci napredak.Željo bi im bio najbolja odskocna daska u daljnjoj karijeri.
Arežina u olimpiku,a ovaj drugi vala baš izvikan,nije on baš toliko dobar koliko neki misle,Hodžić je za njega klasa samo što komplikuje bespotrebno.
Hodzic klasa za Dulju? :lol:
U heklanju mozda.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Rizzla
Kontakt:

Post Postao/la Rizzla » 09 dec 2013, 16:01

Mokroguz je napisao/la:
U heklanju mozda.
Daj ne zajebaji , kad te sa 16, 17 godina primjete skauti slavnog Liverpula i kada potpises ugovor sa istim to bi trebao biti dovoljan razlog zasto je Armin klasa...

PehariSuTu
Kontakt:

Post Postao/la PehariSuTu » 09 dec 2013, 16:02

Mokroguz je napisao/la:
U heklanju mozda.
De Nijaze idi popij kafu,odmori malo od foruma
evo kontranapada,evo velike prilike,stopostotna šansa,1-0 vodi Željezničarrr...90. minut susretaaa,Željo vodi 1-0,eksplodiralo je sada Olimpijski stadion Koševooo

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 09 dec 2013, 16:04

terabajt je napisao/la:Sjecam se prije mozda godinu i vise dana kad je prica o osmanagicu bila. Aco je pisao sve i svasta zbog toga sto nismo dali 40 000 (cini mi se da je ova cifra) , kako je to izvrstan igrac ovo ono. A pogledajte ga i sami recite da li bi bio pojacanje za nas. Amar ima strasan nos za igrace i u ovih 5 godina je pogrijesio par puta dok su ostali imali 40-50 gresaka (prvenstveno za kone mislim) kad je u pitanju dovodjenje igrača. Do sada smo pokazali da imamo taj dio vođenja kluba na visokom nivou.
sto se tice amara i prepoznavanje talenata ?
alispahic , zec , ibricic , svi su ovi bili na probi u zelji ;)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 09 dec 2013, 16:06

lucif3R666 je napisao/la: sto se tice amara i prepoznavanje talenata ?

A morate shvatiti da se ti igrači možda nisu zalagali na probi u Želji, da su igrali preko kur.ca, da im nije mozda bio imperativ igranje u Želji?
Ja te volim, volim Željo..

Rizzla
Kontakt:

Post Postao/la Rizzla » 09 dec 2013, 16:09

lucif3R666 je napisao/la:
terabajt je napisao/la:Sjecam se prije mozda godinu i vise dana kad je prica o osmanagicu bila. Aco je pisao sve i svasta zbog toga sto nismo dali 40 000 (cini mi se da je ova cifra) , kako je to izvrstan igrac ovo ono. A pogledajte ga i sami recite da li bi bio pojacanje za nas. Amar ima strasan nos za igrace i u ovih 5 godina je pogrijesio par puta dok su ostali imali 40-50 gresaka (prvenstveno za kone mislim) kad je u pitanju dovodjenje igrača. Do sada smo pokazali da imamo taj dio vođenja kluba na visokom nivou.
Svi navedini su bili na probi prije dolaska Amara , tako da :roll:

PehariSuTu
Kontakt:

Post Postao/la PehariSuTu » 09 dec 2013, 16:09

lucif3R666 je napisao/la:
Šta pričaš ti tad AMAR nije bio u Želji

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Samba71 i 39 gostiju.