Postao/la ŠB_Fidelis » 09 dec 2013, 13:55
Tomislav Tomić za ABCportal: Željezničar i Široki Brijeg će odlučiti o novom prvaku BiH
Nezamjenjiv u udarnoj postavi, četiri gola, četiri asistencije, njegova momčad je na vrhu prvenstvene ljestvice, a on je zauzeo mjesto u idealnoj postavi polusezone Premijer lige BiH. Pogađate, riječ je o Širokobriježaninu Tomislavu Tomiću, igraču sredine terena koji brani boje sarajevskog Željezničara. Tomić, koji trenutno proživljava najbolje trenutke u svojoj karijeri, se u razgovoru za ABCportal osvrnuo o svojim igrama u dresu Plavih s Grbavice, aktualnoj sezoni i, naravno, planovima za budućnost.
Nakon uspješnih igara u GOŠK-u iz Gabele kao posuđeni igrač Širokog Brijega, Tomić se pred početak prošle sezone vratio u matični klub, ali tamo se nije dugo zadržao. Nakon propalih pregovora s upravom kluba s Pecare, Tomić je kao slobodan igrač prešao u Željezničar. Potpisao je na dvije godine i strpljivo čekao svoju priliku. I dočekao ju, i iskoristio na najbolji mogući način…
- U Željezničar sam došao u možda, po sebe, najgore vrijeme. Te sezone su oborili sve rekorde i osvojili sve što se moglo osvojiti . Znao sam da se neće biti lako izboriti za minutažu. No, neki igrači su se trebali prodati i tu sam vidio svoju priliku. Čekao sam strpljivo svoju priliku, dočekao ju i iskoristio na najbolji način, kazao nam je Tomić, te poručio kako uvijek može bolje, ali da je najvažnije da su trener i navijači zadovoljni.
Pod palicom Amara Osima ovaj mladi Širokobriježanin je, iako kao defanzivni vezni, postupno dobivao priliku zaigrati prema naprijed, da bi kod trenera Dine Đurbuzovića dobio još više slobode u kreacijama napada Plavih s Grbavice. Poznat po fino izrađenom i preciznom udarcu četiri puta je svladao protivničkog vratara i isto toliko puta uposlio svoje suigrače.
- Iako nemam neki ubojit udaraca, svoje ofanzivne zadatke pokušavam riješiti dobro izrađenim i preciznim udarcem, što se moglo vidjeti u nekoliko utakmica. Sada kod trenera Đurbuzovića imam više slobode u izlascima prema naprijed. Volim se ubacivati prema naprijed i mogu iz drugog plana biti dosta opasan po protivnički gol, što se na kraju i isplatilo, poručuje Tomić.
Nakon velikih promjena u igračkom, ali i stručnom, kadru, Željezničar je ponovno na vrhu ljestvice Premijer lige BiH. Tomić vjeruje kako Željezničar može do nove obrane naslova prvaka, posebno nakon povratka nekoliko važnih igrača.
- U odnosu na prošlu sezonu dosta je igrača otišlo, a da skoro nitko novi nije došao. Trebalo je sve to posložiti. No, naš najveći problem bio je u obrani, jer vezni red i napad su uglavnom ostali više-manje isti. Kada se zadnja linija uigrala rezultati su počeli dolaziti. Naravno da ćemo biti jedni od glavnih favorita na naslov prvaka. Kad nam se vrate Kvesić, Čolić i Zolotić bit ćemo znatno snažniji, poručuje nam ovaj talentirani Širokobriježanin, koji upravo Široki Brijeg vidi kao najvećeg konkurenta u utrci za prvaka BiH.
- Naš najveći konkurent u borbi za prvaka bit će Široki Brijeg, mada će i Sarajevo biti opasno, jer sve daju da osvoje titulu i vjerojatno će se pojačati. No, do sada smo mi (Željezničar, op. a.) i Široki Brijeg pokazali najviše, kazuje Tomić i izdvaja kako velike zasluge za to idu treneru Đurbuzoviću čiji rad ocjenjuje odličnom ocjenom.
- Dao nam je više slobode,igramo dosta pas igru i sami navijači kažu da odavno nisu gledali ljepši nogomet na Grbavici. Uz Široki Brijeg igramo daleko najljepši nogomet u BiH, jasan je Tomić.
Igrama koje pokazuje u dresu Željezničara, Tomić je širom otvorio vrata inozemnom tržištu. A stručno nogometno oko Večernjeg lista ga je uvrstilo u idealnu postavu polusezone Premijer lige BiH. Kako nam je priznao, raduje ga da se njegov rad i trudio isplatio na najbolji mogući način. Menadžeri ga traže i pred njim je zasigurno ''vrela'' zimska stanka.
- Istina je da ću možda već tijekom zimske stanke napustiti Grbavicu i promijeniti klub. Nekoliko zaista konkretnih ponuda i poziva ima, što iz HNL-a, što iz inozemstva. No, s klubom moram dogovoriti oko odštete, jer ugovor sa Željom imam do kraja sezone. Nekih posebnih inozemnih želja nemam. Nije mi važno bila to Poljska, Belgija ili Turska, ali volio bih otići s Balkana. Nebitno gdje, jasan je Tomić, kojeg je iznenadila informacija da je uvršten u idealnu momčad polusezone.
- O tome nikad nisam puno razmišljao,ali bilo mi je drago kada sam vidio da sam izabran. Kada pogledam i na kraju sve zbrojim koliko puta sam bio igrač utakmice, pa dva puta igrač mjeseca po izboru navijača, te koliko sam se borio i trudio na terenu možda sam na kraju to i zaslužio, istaknuo je Tomić.
...Život za Široki...